Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.04.2009 05:21 - Терор - България 20 години (цяло 1 затрито поколение)
Автор: borsi Категория: Бизнес   
Прочетен: 22029 Коментари: 40 Гласове:
2

Последна промяна: 10.05.2011 21:46



 терор (terror) лат. “страх, ужас”
 
1. Система от мерки за преследване, насилие и физическо унищожаване на определени групи от обществото.
2. Управление, властване чрез използване на заплахи и физическо насилие; тероризъм. 
  image

Идват "избори"! - (България е най-бедната страна в Европа, с най-висока смъртност, с най нисък жизнен стандарт,  най-нисък БВП на глава от населението, на-скъпите лекарства в Европа, най-лошото здравеопазване (Освен в правителствена болница, където всичко за свинете е безплатно) в Европа)
Всеки поне малко запознат с методите на управление и с поне елементарна обща култура знае, че терорът е метод да се държи една класа в напрежение, страх и подчинено положение. Тази класа сме всички ние, бизнесмени не свързани и не под контрола на мафията управляваща страната ни последните 20 години, работници, служащи и чиновници, фермери - всички тези който не с кражби или допир до властта изкарват хляба си. Всички тези държавни или общински служители които ТЕ няма как да махнат въпреки, че не са от тяхната мафия, защото машината на държавата съвсем ще забуксува.

image

Ако питате тези господа - какво имат против вас и прочетете мислите им, ще прочетете само една дума  - "Умрете!"

image

Всички "случайни" извън "тяхната група".



Странта се дели на 2 - Ние и ТЕ.

image

Те ни мразят (очевидно е), а ние имаме ли друг избор?
 
image

Техните приятели са по-ценни от живота на вас и вашите деца. Те са ВИП вие не! 

image

1."Мирослав Блажев от Севлиево, който отвлече автобус с 39 пътници по линията София - Варна, ще лежи 8 месеца в затвора"
В същото време, младо момче откраднало велосипед получава по-голяма присъда.
2.Прокурорът (забележете, не адвоката, а точно "обвинителя") на Максим Ставийски поиска замяна на ефективната му присъда с условна! Същия този Ставийски е карал пиян като свиня убил е един човек, а едно 18 годишно момиче е в кома и се бори за живота си.
Ето обаче как от медиите отразяват катастрофата - "Максим Ставийски оцеля в зверска катастрофа" -
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=169123 3. 8 Юли 2008 - "Криминалистите в Благоевград задържаха 58-годишна жена в квартал "Струмско" след опит за кражба на едно кебапче на стойност 49 стотинки. Николина Малиновска ще бъде съдена по чл. 194 от Наказателния кодекс, който предвижда до една година лишаване от свобода или пробация. В по-маловажните случаи, законодателят предвижда налагане на глоба от 100 до 300 лева." 4. Заради кражба на вафли и сухи пасти (!!!) от павилион за търговия във Варна, 32-годишният Димчо Арнаудов ще лежи 1 година (!!!) в затвора при първоначален строг режим, реши Варненският районен съд. 5. 18 април 2009 - Двама младежи – на по 21 и 24 години, са починали след като са били наръгани с нож при сбиване пред столичен клуб на улица "Позитано". Трето момче е ранено и впоследствие е откарано в „Пирогов” без опасност за живота.
Въпреки камерите пред дискотеката полицията, въпреки 60 000 си брой (Толкова е била българската армия разбила византийците при Ахелой) все още не е издирила и заловила убиеца.
6. Преден случай - 20-годишният студент по фармация Стоян Балтов от Сливен почина след побой пред дискотека в столичния „Студентски град”. Съдебно-медицинска експертиза доказа, че Балтов е починал от черепно-мозъчна травма. Полицията задържа петима от участвалите в побоя, но ареста остана (!!!) само Вили Георгиев, на който бе наложена мярка „задържане под стража”. Другите от участниците в побоя – бяха пуснат срещу парична гаранция от 500 лв (!!!). 7. Уволниха и осъдиха полицай защитил националния флаг - Военният "съд" в Сливен взе решение полицаят от с. Бояджик Митко Чавдаров да бъде уволнен дисциплинарно и да му се наложи административна глоба в размер на 1000лв. Присъдата над полицая произнесе "съдия старши лейтенант" Мая Йорданова.
Горните "решения" ако не са явна подигравка с нас, здраве му кажете. Тост - "НИЕ ще правим каквото поискаме, а ВИЕ (тоест ние) ще го духате и ни бъдете благодарни, че още сте живи!"
 
Бихме могли да продължим до безкрай с тази всеки ден попълваща се гнусна статистика, но преди да продължим нека споменем още един случай показателен за терора управляващ страната ни:

Сестри Белнейски - Едва ли има по гнусен, престъпен и долен акт от убийството на тези 2 момичета (Който медиите се опитаха да изкарат курви, в стремежа си отново да угодят на властта).

Покрай убийството никнат безброй въпроси:

а) Телата на момичетата са измити в моргата преди да се вземат проби (ДНК-материалите са негодни за доказателства)!
б) Професор Стойчо Раданов патологът замесен в случая, бе намерен "обесен" на детска катерушка!
в) Частен детектив Енчо Ганчев, разследващ смъртта на Роси и Хриси, "почина" внезапно.
и т. н.
... Но гаврата на "държавата" в лицето на мафията начело на България не стига до тук:
г) Преди седмици, служител в кметството й намеква на майката на убитите деца, че общината може да й отнеме жилището в което тя и съпругът й Стоимен са настанени.
е) В същото време пред родителите пак от страна на "държавните" ни се правят намеци, че детето което са взели за осиновяване може да им бъде отнето.

Тоест  - На ТЯХ всякакво човешко качество им е чуждо! ТЕ не са хора,  а някакви бесни злобни звероподобни плъхове, мразещи всичко нормално.
 
 терор (terror) лат. “страх, ужас”
 
1. Система от мерки за преследване, насилие и физическо унищожаване на определени групи от обществото.
2. Управление, властване чрез използване на заплахи и физическо насилие; тероризъм.
 
Всички сякаш са заети да сгазят и последното национално самосъзнание и целта е една. Да се всее страх в българина по всички възможни методи! Страх, страх, страх.  Убийците и лудитепо улиците, нещастниците в затвора, недоволните да бъдат смазани - Събитията от 14 Януари 2009 г. пред парламента.  
Да припомним - Тогава момичета и момчета бяха изкарани престъпници, говореше се уж за пари дадени на някой, медиите в старанието си отново да оближат задника на политиците показваха някакви хора които уж говориха за престъпни групи, и какво?   image

Това дете горе са "лумпените" и враговете според тях!

image

Освен арестуваните и пребити деца, други няма. 

 
image

Няма разследване (Нали уж били дадени пари и имало заговор за дестабилизация?! Що ли журналистите които са и техни лакеи изведнъж млъкнаха?)
Само си спомнете как същите тези лакеи господарите им "реагираха" когато банди лумпенизирани от същите ТЯХ цигани, тероризираха цял квартал на  София дни наред.   Защо ли тогава нищо не бе направено? Случайно? Наивни сте ако смятате така.
 
 терор (terror) лат. “страх, ужас”
 
1. Система от мерки за преследване, насилие и физическо унищожаване на определени групи от обществото.
2. Управление, властване чрез използване на заплахи и физическо насилие; тероризъм.
 
image

Сега ни коткат отново с думата "избори", но бесните им кучета бродят по улиците, а господарите им са в парламента и властта узурпирали всички партии до една, мимикрирайки различия за пред нас.
 
Спокойни ли сте за децата си? За своя дом? За себе си?

Има ли случай в който полиция, съд или държавна служба е заставала на ваша страна в случаи на кражба или някаква неправда? Ако сте постигнали нещо в живота си благодарение на вас и въпреки ТЯХ ли сте го постигнали? Сигурни ли сте за утрешния ден? Искате ли да останете  живи и с бъдеще тук в България?
Отговорете си на този въпрос, преди да "гласувате" и мазните  лаки от медиите да ви говорят за мир - любов, за вашия избор (Чудно къде ли е той за 20 години), докато  ви се подиграват вече почти открито.
 
Защото мирния преход е за ТЯХ, не за ВАС.
 
image

Доказателство за това са няколкото милиона българи умрели или прокудени от родината в последните 20 години. - точка 1) Система от мерки за преследване, насилие и физическо унищожаване на определени групи от обществото.
 
За бесните кучета на власт от 20 години, има само едно лечение! Трибунал и смъртни присъди (подобни на тази над Чаушеско и фамилията му, социопатите-"политици" опропастили и разорили Чили до идването на Пиночет на власт) за всички участвали в политиката последните 20 години, за всички свързани с тях лица и за всички облажили се с тази мафиотска антибългарска и мръсна сган, която всеки ден се опитва да ни умъртви или да ни бръкне в джоба. Едва тогава можем да живеем спокойно,  улиците подобно на тези в Сантяго ще се мият по 2 пъти на ден, а момичетата, жените и децата ни спокойно да вървят по улиците без да се страхуват.

Без ред страх у криминалните елементи, били те във властта или улицата, нито децата ни ще имат бъдеще, нито родителите ни сигурност (В 2 пъти по бедна Сърбия, пенсиите са 3 пъти по високи), нито ние можем да работим, или да развиваме свободно бизнес, без някой да ни диша във врата и да ни пречи.
Христос  Воскресе за всички човеци!
 
За останалите - "Смърт, смърт и смърт" - последните думи не са мой, а на Васил Левски по повод предателите.

Понеже съм обикновен човек, цитирам него. Поне аз ще отворя бутилка уиски (пазя си я специално за този случай) когато видя първото куче от ТЯХ виснало на някое дърво. Ако ме мразят и цял живот се опитват да ме смачкат или ограбят, не съм свикнал да обичам. Ако ще и да не съм добър християнин. 
Самосъхранението ми подсказва да се съглася с Дякона, а не с онзи на кръста.
ПС: Нито една демокрация и просперираща държава (Франция, САЩ, Германия, Англия и много други) не е постигната и не се е развила без изтребване на цялата стара господстваща класа и нейните лакеи. 
Друга тема -
За и против смъртното наказание сте?



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. pegas08 - Borsi, привет! Честит празник!
19.04.2009 06:23
Тази сутрин баш бунтарите не спим, защото и ние сме възкръснали от тая мръсотия.Точно след теб и аз пуснах пост с такъв патос в стихотворна форма.Поздрави за смелостта. Нека да си помагаме и да се стегнем. Тук има свястни хора, трябва да се намерим.Приятен ден!
цитирай
2. borsi - Не съм бунтар. Дори напротив. Об...
19.04.2009 06:33
Не съм бунтар. Дори напротив. Обичам спокойствието и лукса, но почвам да мразя всеки опитващ се да ми го отнеме, или да ми замаже с измама очите за да ми стори зло.

Горе казах. Може и да не съм добър християнин, но пък християнин ли е плъха опитващ се да ми ръфа от хляба или змията опитваща се да ме ухапе? Кой някога от ТЯХ, е направил нещо за мен или близките ми? Никой! Напротив, пречат, крадат ме (или се опитват) и създават безредици, безакония и терор около мен и близките ми.
Щом е така, не виждам смисъл от физическото съществуване на паразитна и още повече ВРЕДНА нам, нечовешка прослойка от изроди и дегенрати.

Приятен ден и на теб
цитирай
3. vmitkov - Малки корекции
19.04.2009 06:40
България е най-бедната страна в Европейския съюз.

Най-бедната страна в Европа е Молдова.

По БВП на глава от населението сме на равно с Румъния (поне по официални данни).
цитирай
4. borsi - re: vmitkov
19.04.2009 06:42
Голямо успокоение, няма що! И сега какво, да цунем нечий гъз ли за благодраност? :)
цитирай
5. vmitkov - Най-лесно е
19.04.2009 06:50
да търсиш вината за неуспехите си в други хора.
цитирай
6. borsi - Прочети внимателно следния пас...
19.04.2009 06:54
Прочети внимателно следния пасаж:

"Ако сте постигнали нещо в живота си благодарение на вас и въпреки ТЯХ ли сте го постигнали?"

Иначе, разбира се, ако някой иска да ме краде или ми е пречил е виновен пред мен.

След като не съм получил нищо от никого даром не смятам, че дължа и някому благодарност.
цитирай
7. vmitkov - Дегенератът,
19.04.2009 06:55
колкото и да е изроден, също като теб иска не само да оцелее, но и да живее в лукс - според теб незаслужен, но според него напълно заслужен (особено щом е успял да го постигне, пък дори и за твоя/моя сметка).

А и по какъв критерий ще решиш кой е дегенерат или паразит? На принципа на диктаторите като Сталин и Хитлер - "Който не е с мен, е против мен!" ли?
цитирай
8. borsi - Какво иска плъха, негов проблем! ...
19.04.2009 07:06
Какво иска дегенратът, негов проблем!
Ако аз оцелявам и се храня без да го грабя или заплашвам, значи и той трябва да може.
Ако не може, а напротив иска моето, е вредна и гадна твар за мен.
Ако смяташ друго, развъждай си в хола мишки. Нали и те права имат :))

Което си цитирал не е нито на Хитлер, нито на Сталин приятелю.
И като каза Хитлер, ами по тази твоята логика и Нюрнберг процес срещу помощниците (след който са ги избесили) му не е справедлив понеже видиш ли те горките искали също хубав живот (ама за сметка на другите).

На принципа съм - "Който не ми пречи е с мен, който ми пречи е против мен".
Ясно е като бял ден. Щом никой нищо не ми е дал, не смятам, че и някому нещо дължа, а щом всеки ден ми взимат пари за данъци, значи имам дори право аз да искам.
Политик дал ли ти е нещо? Кога "държавата" ти е свъшила някога услуга за нещо дори елементарно? Щото на мен не е. За какво са ми тогава?! Да пукнат по-добре. Щом ме мразят, мразя ги и аз. Имам си близки и приятели за обичане :)
цитирай
9. vmitkov - Не си наясно с Чили!
19.04.2009 07:16
Битката за Чили е била битка за най-големите мини за мед в света с най-голямо процентно съдържание на мед в рудата. И това във времето на бурно развиващата се радиоелектронна промишленост на САЩ.

По същите икономически причини битката срещу Саддам беше битка за владеене на петролните полета на втория най-голям производител на петрол в света.

А скоро ще дойде редът и на Чавес.

Приликата между всички тези социопати, според тебе - Алиенде, Саддам, Чавес и още някои други - е, че всички те са искали тези огромни природни богатства да се експлоатират в полза на собствените им народи.

Не е случаен фактът, че преди Буш да нападне Ирак и да унищожи Саддам, бензинът в Ирак е струвал само 1 цент за литър. Докато сега е вече над 10 цента за литър.

Повече по въпроса ще научиш от филмите Zeitgeist. Има ги в Замундата.

Малка България не е изключение от световния процес, наречен глобализация.

Най-важният въпрос е: Кой как ще се включи в този процес и каква полза ще извлече за себе си и семейството си.

Аз имам приятели и познати, които живеят от добре до чудесно във вече глобализирали се страни от Европейския съюз, но имам и такива познати и приятели, които не успяват да се впишат в този процес - някои дори платиха най-високата цена.

Тъй че - вместо да търсиш виновни, търси решения!
цитирай
10. vmitkov - Аз не оспорвам принципите ти,
19.04.2009 07:23
но по разсъжденията ти познавам, че имаш проблеми за решаване - на първо място със съзнанието, а от там и със здравето.

Ако искаш да ме чуеш, мога да ти помогна. Ако в сегашното си състояние се чувстваш щастлив - добре и забрави за мен!
цитирай
11. borsi - Пак ще цитирам горното - Прочети ...
19.04.2009 07:25
Пак ще цитирам горното - Прочети внимателно следния пасаж:
"Ако сте постигнали нещо в живота си благодарение на вас и въпреки ТЯХ ли сте го постигнали?" - та стига с това, какво и кой искал да постигне ;)

Ти значи не смяташ, че има виновни да ме на опашката на Европа и последни по БВП?
Как Ирландия за 20 години стана номер 1, а ние за 20 станахме последни?
Кой ще плати загубеното време?
Филмите съм ги гледал, но ако смяташ, че при Чавес се живее по-добре от преди, направо не виждам смисъл да говорим :))). Колкото до Пиночет факт е, че като изчисти боклуците от политиката (Псевдо-леви и псевдо-десни) вдигна не само Чили на крака, но и я изведе на челно място в Латинска Америка.
За корпорациите, не аз съм поканил ЕОН, ЧЕЗ и разните други пиратски компании тук, а някой други хора, които даже не искат да покажат какви договори са сключили с тях.

Още:

Смяташ ли, че ако живееш добре тук, то кочината, безредието и страха у другите наоколо ти харесват? Ако чистиш пред къщата си, значи ли това, че цялата улица е чиста? Ако детето ти ходи с охрана на училище дали е свободно? Дупките по улиците, липсата на елементарна понякога инфраструктура, лошото здравеопазване и липсата на ред, закон и полиция когато са ни нужни?
С какво понякога помагат парите ни ако всичко наоколо е пълно с негативна енергия, грозно, а политиката и икономиката ни са колака, заради тези горе?

Поне аз, не обичам гледката на просяци или ровещи в казана хора, докато си ям вечерята в някой ресторант.
Не обичам мизерията дори тя да не ме засяга. Грозна ми е, а аз обичам красивото и усмихнатите и щастливи хора покрай мен.

Не съм индийски философ, седнал, медитиращ и щастлив върху смърдящите л...а, а наоколо гурелясали, гладни чернички дечица и крави на които се броят ребрата. Благодаря, не е за мен :))). Мисля си, че съм прекалено материален, егоист и европеец за да не ми пука и да стана индиец.

Спокойствие и ред, но даром не никой не ги дава. Поне не и тук.
цитирай
12. borsi - Малко хубава музика, за да посрещнем идващия слънчев ден:
19.04.2009 08:00
http://borsi.blog.bg/viewpost.php?id=298796#comments - "копи и пейст", или направо идете на "Ретро" в блога ми :)
цитирай
13. анонимен - Съгласен,но..
19.04.2009 08:03
На кого разчиташ,приятелю?Колко хора ще те последват?Не виждаш ли,че през предишните 45 и последните 20 г. народът се изроди и това,за което страдаш и пишеш не може да проникне в съзнанието на хората.Ако такова е останало въобще?Дай идея за промяна?Защото аз не виждам начин при съществуващите "демократични"правила.
цитирай
14. borsi - Re: анонимен
19.04.2009 08:09
Нямам идея, но мисля, че ако пламне нещо въобще, то ще е бързо изненадващо и безпощадно и няма да е от София където мафиозите се грижат овцете да имат малко хлебец и да блеят щастливо докато ги карат в кланицата за саздърма.
Лумпенизираната от мизерия и промиване на мозъка маса в провинцията обаче, трудно някой би я овладял.
Да се надяваме само да се канализира в правилната посока, а пък и ние да поразчистим някой сметки.
Пусни си реторто ми :) ще ти оправи настроението.
цитирай
15. анонимен - ot Ira
20.04.2009 22:50
Ne6to mnogo si se iadosal mai?
4rd i dai malko po-pozitivno -)
цитирай
16. borsi - Re: анонимен - ot Ira
21.04.2009 02:08
ЧРД и на теб ... :)) Позитивен съм :)) ама вчера например 2 ма задници от КАТ които си искаха 30 кинта (Ма много нагло си ги искаха) ни загубиха един час. Хайде да те видя колко позитивна ще си, ако те бавят ;) Голяма метла трябва.. 7.62 мм. - ва. Шмайзер трябва да играе.. даа.. най-малко..
Вчера минах през Хоризонта :) .. И как ме намери чак тук !???
цитирай
17. анонимен - Ira
21.04.2009 20:38
ami kato ne si vliza6 v skype, triabva tuk da te tormozia.
Horizont,spomeni,hubavo be6e.Jalko 4e 6te propusna tova liato,6te navaksvam drugoto -)
цитирай
18. kass - "Ако сте постигнали нещо в ...
21.04.2009 23:16
"Ако сте постигнали нещо в живота си благодарение на вас и въпреки ТЯХ ли сте го постигнали?". - Ми нека и просяците да постигнат, кой да ги нахрани, ако ти не искаш да плащаш непосилни данъци за това, че работиш, -"Кой някога от ТЯХ, е направил нещо за мен или близките ми?".
"Ако детето ти ходи с охрана на училище дали е свободно?" - Е, не гледахме ли преди години учители напляскани от богати татковци?;
"(В 2 пъти по бедна Сърбия, пенсиите са 3 пъти по високи)" - Ако си работодател дали плащаш европийски заплати на служителите си? и т. н.
Струва ми се че нещатата са някак навързани. Има хора, които натрупаха пари в началото на прехода по непочтен начин и по този начин представиха богатсвото като нещо мръсно. Богати хора по света колкото искаш, но всички се смят за успели хора, а не за мафиоти. Тук обаче не стоят нещата така. Имено защото богатите са като теб. Чистят пред дома си вместо да отделят и за улицата. Защото не гневът, а примерът е този който наистина ще промени нещата. Да не забравяме че хипи поколението излезе от богатите си къщи и се опълчи срещу държавата и войната, макар че те като деца на богати имаха право да си откупят дезертьорството т.е. да се освободят от служба.
цитирай
19. borsi - Re: анонимен - Ira
22.04.2009 03:08
Вярвай, зарадва ме ))) Бих те питала как си, но го оставям за sk... и . Още, не съжалявай за лятото (ще си наваксаш), защото ще ти се стовари друга радост... Не зная дали си спомняш, но преди много-много време, бях ти казал как ще те видя някой ден по центъра ) Това е само номер 1 ;) от една дълга-дълга поредица...
Ц. бил в Австрия и бил някъде по река Дунав. Може би го ползват като дълбокомер, но покрай данданията с КАТ вчера 1 час го обсъждахме и решихме, че ни е мъчно и за него.
цитирай
20. borsi - Re: kass
22.04.2009 03:40
kass, да си чувала, че рибата се вмирисва от главата?

Не можем всички да се заемем с уличните проблеми, голямата престъпност или ниското ниво на образование или с пенсиите.
Ако нещо съм правил някога лично, то е за тези около мен и за мястото където живея.
Какъв пример да дадем на Станишев, Костов, Първанов, Доган и който се сетиш още? На кмета на града в който живея мога ли да дам пример? Не мога. Да се надяваме, че една свиня ще стане хомо сапинес само като гледа как някой кладе огън или изобретява колелото е наивно. Прасето ще си остане прасе и ще плоди пак прасета, но оръдие на труда няма да сътвори и след 10 поколения свинки.
"(В 2 пъти по бедна Сърбия, пенсиите са 3 пъти по високи)" - Ако си работодател дали плащаш европейски заплати на служителите си? и т. н."
Да, някой сме давали в пъти по-високи .. и какво?
Нормална европейска страна. Не искаме много. Ред, спазващи се всички закони, а от тях нормални условия за работа или бизнес.
След като в Ирландия за 20 години го можаха, а в Словакия за 10, значи нашите са виновни до един, че тук не стана!
Ляв и десен крак няма как да тръгнат напред, ако главата гледа назад.

цитирай
21. kass - ти си абсолютно прав
22.04.2009 10:59
Въпросите които съм ти задала са всъщност риторични. И ако някой ни упреква че не сме направили нищо, не е много прав. Ходехме и по митинги, гласувахме, сваляхме правителства, борихме се всячески. И едновременно с това се мъчехме да устискаме в бизнеса си в една доста несигурна среда, докато не стигнахме до пълно изтощение. Разбирам, че и да изчистим цялата улица, няма как да изчистим целия град, още по-малко цялата държава. И аз не давам европейска заплата на служителите си, но нямам европейски условия за бизнес, нито равен старт, нито защита и сигурност, нито пък продукта си мога да подавам на европейски цени. Иначе държавата ми продава ток по-скъп от европейския и ми налага изисквания по-сурови от европейските, дори контрола е в пъти по-жесток и несправедлив от европейските. А аз съм още оптимиска и вярвам, че нещата ще се оправят. Дано поколенията след нас го постигнат, защото на мен силите ми свършиха. Харесва ми България. Кеф ми за риба, кеф ми на море, кеф ми на ски - отивам. За това не се ядосвам вече, няма смисъл, само някоя болест ще си докарам. Всико се дължи на това, че едни запретнаха ръкави и се заловиха за работа, други решиха да си оправят живота с рекет, трети легнаха по гръб и се заоплакваха, че никой не им е дал. Така, че докато не се роди поколението което няма да търпи нито минута това положение няма да се оправим. За нас остава само гнева.
цитирай
22. kass - послеслов
22.04.2009 11:21
Извинявай забравих да добавя за рибата. Когато всички стигнем едно ниво на мислене а именно, че без труд няма ядене и не запретнем ръкави, тогава ще можем отрежем главата на рибата когато започне да се вмирисва. И нека ромите да разберат, че сами трябва да се интегрират, а просяците че трудът да ровиш в кофите не е по-малък от този да отидеш на работа. А хората в неравностойно положение наистина се нуждаят от помоощ, но защо ли не се оплакват, нито просят, нито получават испански къщички от държавата?
цитирай
23. borsi - Когато всички стигнем едно ниво на мислене, чак тогава ... ?
06.05.2009 22:18
Признавам, че не съм скачал по митинги. Самата идея да ставам фен някому който нищо не ми е дал ме отблъсква. Но ме дразни не друго, а злобата на всички на власт към всеки който поне малко е независим от тях. Говориш за следващо поколение. А смяташ ли, че децата ти примерно заслужават да ги направиш нечии крепостни само защото си се примирила в един миг и си вдигнала ръце?
20 години траем тия прасета. Не им ли е множко вече?
цитирай
24. borsi - Вижте си портфейлите
28.05.2009 15:52
Чистата месечна заплата в Македония е 319 евро, само с 2 евро повече, отколкото в Румъния. Далеч напред са хърватите – те получават по 725 евро на месец, както и словенците, които са абсолютни шампиони за региона със средно по около 1200 евро на глава месечен доход. Най за окайване са унгарците – там средната месечна заплата е около 400 евро, но е регистрирано 20-процентно намаление на доходите.

Средната месечна заплата според официалните данни на националната статистика в България е 563 лева, което прави малко по-малко от 288 евро месечно. При това става дума за брутна заплата, не за нетна, както са данните за Македония и останалите страни.

Никой от т.нар. българска политическа класа не може да даде свястно обяснение защо, след като Македония, Хърватия и Словения преживяха разпада на бивша Югославия, водиха войни, загубиха естествените си пазари, могат да дадат на гражданите си условия, които им позволяват да изкарват доста повече пари от България, която е остров на спокойствието, “фактор на стабилността в региона”, “уважаван член на НАТО и Европейския съюз”.
цитирай
25. borsi - Ужасяващ опит за отвеждане на деца против волята им
29.05.2009 16:33
Видео:

http://www.facebook.com/ext/share.php?sid=100644584872&h=eCP4i&u=ChGm-

http://bg.altermedia.info/2009/05/28/ужасяващ-опит-за-отвеждане-на-деца-про/#more-8830

"Къде е Ники, бабо, защо откраднаха детето?", повтаря 5-годишната Валентина Янчева от Асеновград. Момиченцето е било свидетел на грозната сцена, при която майката Барбара Ядвигд, нейна приятелка рускиня, съдебен изпълнител и полиция насила натикват 8-годишната Николета в кола на полското посолство. (виж видео)

С решение на Софийския апелативен съд Ники и седемгодишното й братче Павел трябва да бъдат предадени на майката в Полша.

Преди време техният баща Тодор Василев ги е довел в родния си дом в Асеновград. По Хагската конвенция обаче той скоропостижно е осъден, че е отвлякъл двете си деца", разказва в. "24 часа" разигралата се вчера в Асеновград драма, потресла града.

Децата отказват да се върнат при майка си Барбара Ядвигд и настояват да останат в България, пише агенция "Блиц".

Родителите на Ники и Павел се запознали преди десет години в Санкт Петербург, където Тодор следвал инженерство. Там се родили и децата им. От две години обаче момичето и момчето живеят с баща си в Асеновград, посочва агенцията.

По разказа на бащата неприятностите започнали преди няколко години при пътуване на Барбара до Майорка. Тодор усетил, че Барбара е постоянно пияна и неадекватна в приказките си, все едно е под въздействие на наркотици. Започнала редовно да изключва телефона си, отказвала и връзка през интернет.

Тя се върнала след месец и половина, но отказала да се прибере при семейството си във Варшава. На Тодор нервите му не издържали - казал й, че тръгва с децата за България и ще я чака там.

Барбара обаче подала в полски съд жалба, че децата й са отвлечени. В България било заведено дело за международно отвличане на деца по международната Хагска конвенция.

Не допуснаха исканите от мен свидетели, нито се съгласиха да се направи медицинска ескпертиза на майката - така щеше да се разбере, че наистина е алкохоличка, казва Тодор Василев.

Майката на Тодор казва, че пред съда Барбара признала, че има имплантиран есперал - вещество против алкохолизъм, с което се е лекувал и Владимир Висоцки.

Вчера пред дома им се изсипва буквално цялата махала, за да защити правата на таткото. Василев обаче се оказва в капана на праворазадаването, защото вече е осъден от Софийски градски съд за отвличане на собствените си деца.

Присъдата е потвърдена и на последна инстанция и на 13 март 2009 г. е издаден изпълнителен лист за незабавно връщане на децата обратно в Полша.

Двете дечица преживяват трамва. Малкият Павел не спира да обяснява, че ще се качи на дървото или ще избяга на стадиона, но няма да тръгне с майка си. Не сме добре, как да се чувствам, след като майка ми иска да ни отведе, а аз искам тук да си остана, упорства на всеослушание и сестричката Ники.

За в. „Марица" на въпрос дали ще отведе насила децата си, Барбара отговаря: "Ако децата успеят да се отделят от влиянието на баща си и аз мога да говоря с тях, тогава ще уважа волята им".

Парламентарната Комисия за децата, младежта и спорта, съвместно с представителите на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред, да изяснят случай в Асеновград, предложи председателят на парламента Георги Пирински. Той направи това по настояване на депутата Любен Дилов.

Причина за искането на народния представител е репортаж по национална телевизия. Репортажът от Асеновград беше не по-малко потресаващ от станалото край Ямбол, каза Дилов и допълни, че лично е получил повече от 200 препратки на електронната си поща към него.

По един безпрецедентен и ужасяващ начин две деца бяха взети от баща им, влачени по улицата, блъскани, бити, биеха се възрастни около тях и накрая децата бяха натоварени в кола на чуждо посолство и откарани нанякъде, каза Дилов.

По думите му участието на полицията в случая "може би е правно обосновано, но от морална гледна точка е било катастрофа".

След случая във Facebook се организира група "Обществото срещу несправедливостта!". За 14 ч. в неделя е насрочен протест пред сградата на посолството на Полша в София.

Не са спазени процедурите, законите и правата на децата в България.


................................


Засипете със жалби Европа. Адреса е следния:
http://ec.europa.eu/europedirect/index_bg.htm

Изпращайте всякакъв видео материал по случая до всички възможно комисии и парламентаристи в ЕС !

Видео: http://www.youtube.com/watch?v=pnZd_gGpvTw
цитирай
26. borsi - Дарик радио - 8 годишната Николета вече е извън България.
29.05.2009 18:38

8-годишната Николета, която бе отнета от баща й Тодор Василев, вече е извън страната. Това съобщи за Дарик бащата на момиченцето.
По думите на бащата, дъщеря му вероятно е било изведена от страната през нощта. Това е станало със самолет. Момиченцето е било изведено от майка й Барбара без необходимите за това документи и неясно как е преминало граничния контрол. Той допуска, че това е станало със съдействието на полските дипломати у нас. В момента бащата е пред посолството на Полша у нас и ще иска обяснение от полския консул.

По рано днес Тодор Василев се е срещнал с министър Гергана Паси. Василев каза пред Дарик, че на срещата е видял снимки на дъщеря си, на които по думите му тя е видимо упоена. Василев не знае как те са попаднали у министър Гергана Паси.
цитирай
27. borsi - Съдят за "предречено" катастрофално земетресение в Хасково
16.04.2010 04:04
Астрологът Лещански се изправя пред съда

Делото срещу астролога Емил Лещански ще се гледа в Хасково на 17 май. Това съобщи заместник-председателят на Районния съд Даниела Николова.

Повдигнатото обвинение срещу Лещански е по чл. 326 от Наказателния кодекс за оповестяване на невярна и заблуждаваща информация.
Софийският астролог ще бъде съден за това, че в края на 2008 година „предрече“, че на 19 април 2009 година в Хасково ще има катастрофално земетресение.
Новината вся паника и голяма част от хората напуснаха домовете си и прекараха нощта срещу Великден под открито небе.
Ако астрологът бъде признат за виновен, го грозят 2 години затвор. Ако обаче съдебното му минало е чисто, може да се размине с административна глоба от 500 до 5000 лева.
цитирай
28. borsi - Глобиха с 500 лева проститутка от ...
16.04.2010 04:05
Глобиха с 500 лева проститутка от Алеята на любовта.
http://www.dnes.bg/stranata/2010/04/15/globiha-s-500-leva-prostitutka-ot-aleiata-na-liubovta.89425
Ако се вземе предвид факта, че за един сеанс проститутката е получавала по 15 лева, то глобата й се равнява на цели 33 хонорара.
цитирай
29. анонимен - Молдова
28.12.2010 22:51
Н езнаех че Молдова е в Европейски съюз
цитирай
30. borsi - изгавриха се с Мануела, тя ще плаща хиляди на екзекутора си Стависки
14.06.2011 13:41
Блъснатото край Ропотамо момиче искаше 189 254 лева от фигуриста, но съдът прецени, че тя трябва да му плати, а не да получи от него
Ранената тежко при катастрофата на завоя до река Ропотамо Мануела Горсова не само няма да получи парично обезщетение от човека, който я блъсна пиян с джипа си – Максим Стависки, но и ще му плати съдебните разноски. Това стана ясно, след кат Софийският градски съд отхвърли иска на момичето срещу застрахователната компания на Максим Стависки „Дженерали застраховане" за имуществени вреди в размер на 189 254 лв. Исканата от адвокатите на Мануела сума представлява парите, дадени за лечението на момичето в Израел.

След проточилото се - многократно отлагано - близо две години дело, председателят на съдебния състав съдия Йорданка Моллова определи иска като неоснователен и недоказан. Заедно с това Мануела е осъдена да заплати на Максим Стависки и Дженерали близо 21 хиляди лева съдебни разходи.

Съдийският състав приема, че при това лечение за Мануела не са настъпили имуществени вреди, тъй като престоят и манипулациите в Израел са заплатени с парите, постъпили по дарителските й сметки в рамките на националната кампания, организирана за подпомагане на тежко пострадалото момиче и събрала сумата от 390 747 лв.

Според семейството на Мануела досега лечението и рехабилитацията й струват над 1 млн. лева, като в момента месечните разходи са в порядъка на 5 хиляди лева.

Три години след катастрофата, причинена от Стависки, състоянието на момичето продължава да е тежко, макар и лечението в Израел да е повлияло благотворно и да се наблюдават редица подобрения.

Медицинските експертизи, направени в рамките на делото, установяват, че и след лечението Мануела продължава да е в „персистиращо хронично вегетативно състояние".

Юристи, пожелали анонимност, коментират съдебното решение като „пълна правна перверзия с гражданското право". Според тях хората, които са дарявали по сметките на Мануела, не са го правили, за да освободят от плащане Стависки и застрахователите му.

Майката на Мануела, Дияна, която е неин настойник, коментира лаконично решението, като по думите й съдът се е държал като адвокат на Стависки и застрахователната компания.

Семейството твърдо е решено да обжалва пред Апелативния съд постановеното от СГС - въпреки тежкото си финансово състояние, предвид ежедневните скъпоструващи грижи за Мануела.

Единствено финансовата помощ на техни приятели позволява тя да получава задължителните за състоянието й медицински и рехабилитационни манипулации.
цитирай
31. анонимен - kKTcVDxjPyUANlmsJ
30.06.2011 21:13
It was dark when I woke. This is a ray of snunshie.
цитирай
32. анонимен - sQHxNAcfBRW
01.07.2011 08:19
Hey, that's the graeetst! So with ll this brain power AWHFY?
цитирай
33. анонимен - kVfIAPibGdyODhuPiU
01.07.2011 08:25
It's much easier to unedsrtand when you put it that way!
цитирай
34. анонимен - yjJazCRSSYgv
01.07.2011 14:55
uCS2Os , [url=http://jakkwktpjiql.com/]jakkwktpjiql[/url], [link=http://fvqvovlcxngg.com/]fvqvovlcxngg[/link], http://esbzxehigiqf.com/
цитирай
35. анонимен - etZdissKefMPqnKA
01.07.2011 18:42
cZbaDU <a href="http://wlbneszflegj.com/">wlbneszflegj</a>
цитирай
36. анонимен - YiidutZGiLPMBPckGfZ
01.07.2011 19:21
XryMnP <a href="http://vacrvxihsmtq.com/">vacrvxihsmtq</a>
цитирай
37. анонимен - PsuKkPVXqbUfd
02.07.2011 15:49
y9rnq9 , [url=http://nvhfmzuqrwqj.com/]nvhfmzuqrwqj[/url], [link=http://dsfbnazikgsp.com/]dsfbnazikgsp[/link], http://vaxscmbjodrn.com/
цитирай
38. анонимен - jJuFhBrK
02.07.2011 16:01
eeAV9v , [url=http://tnawhkpmvpsy.com/]tnawhkpmvpsy[/url], [link=http://srbxuyibeyul.com/]srbxuyibeyul[/link], http://zqgffiqsiqya.com/
цитирай
39. анонимен - GNVhxuHSfF
04.07.2011 12:35
p3DY6N <a href="http://mttdxvlyrukk.com/">mttdxvlyrukk</a>
цитирай
40. анонимен - iCXUkfsTATpEEvTc
04.07.2011 13:41
SFBkD1 <a href="http://zfjzjquyusdw.com/">zfjzjquyusdw</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: borsi
Категория: Бизнес
Прочетен: 5984421
Постинги: 957
Коментари: 3981
Гласове: 7086
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031