Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2017 09:54 - Монако
Автор: borsi Категория: Бизнес   
Прочетен: 4269 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 16.05.2017 18:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Монако     
Княжество Монако е с население 38 000 души на територия колкото Сентрал Парк в Ню Йорк. Монако е една от най-богатите държави и се слави с висок стандарт на живот, с БВП от $ 6.5 млрд. От населението на държавата едва около 6000 са от Монако, а останалите са чужденци. 

Когато Рение III, баща на сегашния принц на Монако се качва на престола през 1949 г. 95% от приходите на нацията идват от хазарта поради липса на индустрия и обработваема земя. 
Рение III успява да преструктурира икономиката по време на дългото си управление до 2005 г. и днес хазарта е отговорен само за 3% от приходите на княжеството. 

Данък общ доход, няма от 1869 година, а останалите данъци са много ниски или няма такива. Корпоративните ставки са ниски и варират в зависимост каква част от парите са спечелени зад границата.

Всички компании регистрирани на територията на княжеството се освобождават от данък за първите 2 години и ползват намаление на ставките през третата година. Държавата събира такси смяна на собственот на акции на компании и недвижими имоти

image

Времето е хубаво през почти цялата година, страната е политически стабилна и цяла година се провеждат елитни събития.

Много богаташи предпочитат Монако пред офшорни територии като Каймановите острови или други екзотични дестинации. На такива далечни дестинации хората се чувстват като в изгнание. В Монако, няма такова чувство.

Финансовият сектор в Монако е отговорен за 17% от приходите на икономиката. В княжеството оперират следните банки: Banque de Gestion Edmond de Rothschild - Monaco, Banque Pasche - CM - CIC Private Banking, Banque J.Safra (Monaco), BNP Paribas Private Bank Monaco, BSI Monaco, Credit Foncier de Monaco, Compagnie Monйgasque de Banque, Crйdit Mobilier de Monaco, Credit Suisse, Dresdner Bank Monaco, EFG Eurofinanciиre d"Investissements, Fortis Banque Monaco, HSBC Private Bank (Monaco), ING Bank (Monaco), KB Luxembourg (Monaco), Martin Maurel Sella - Banque Privйe (Monaco), Monte Paschi Monaco, Societe Generale Private Banking (Monaco), UBS (Monaco) и др., общо 37 банки и 42 взаимни и инвестиционни фондове. Мениджърите на фондове и банки са обвързани с 
клаузи опазващи тайната на техните клиенти

Дейността по управление и консултации с различни финансови инструменти е регламентирана в Княжеството със закона от 9 юли 1997 г. Този правен текст гарантира защита на вложители и инвеститори. Това е без съмнение причината много международни финансови институции да се установят в Монако. Княжеството има надзорен орган който следи и за прането на пари.

Въпреки, че княжеството е обвързано с Франция в рамките на митническата територия на Европейската икономическа общност и е във валутен съюз с Франция, Монако не е член на Европейската икономическа общност, но е член на Съвета на Европа. Монако e официален член на Организацията на обединените нации с пълни права на глас. 

Безработицата в княжеството е 2% и страната има най-голям брой милионери и милиардери на глава от населението. Средната продължителност на живота в княжеството е около 90 години. 
 
☞ Искате ли да излезете с няколко крачки пред конкуренцията в лицето на останалите банки в страната и в Европа?



Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: borsi
Категория: Бизнес
Прочетен: 5984737
Постинги: 957
Коментари: 3981
Гласове: 7086
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031