Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2017 17:09 - Католици срещу Илюминати. Кой от кого?
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 1365 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Католици срещу Илюминати. Кой от кого? а 13 ноември 2017 г.
image

http://tainy.net/57635-katoliki-vs-illyuminaty-kto-kogo.html

Сред почитателите на историята на една много популярна книга Dena Brauna, който е в състояние да предизвика нова вълна на интерес към мистичния орден на илюминатите, които се позиционират като откритите врагове на Римокатолическата църква.

Тайното общество на Илюминатите ("Просвещението") е основано през 18-ти век от немския професор Адам Вайшаупт. Тъй като членовете на този загадъчен ред смятат, че е техен дълг да защитят просветения Запад от преследванията и преследванията на Ватикана, в тази връзка връзката между Ордена и Рим веднага стана враждебна. По това време църквата активно и агресивно преследваше всякакви научни изследвания, унищожавайки всички, които мислеха по различен начин от църковните. Илюминатите, в борбата си срещу Светия престол, използваха необичаен метод: разпространяване на дезинформация за себе си, да накарат врага да се страхува и да скрие истинска информация за себе си.

Интересен факт е, че повечето от членовете на илюминатите дойдоха в тайно общество от католическата църква. Те бяха свещеници, които не бяха съгласни с действията на Ватикана. Светият престол побърза да обяви незабавно експулсирането на отстъпниците, които се присъединиха към редиците на илюминатите.

Тайното общество на Илюминатите включва най-добрите интелектуалци от академичните среди в Европа. И, разбира се, сред фигурите на културата и науката беше много престижно да станеш член на масонския ред. Те бяха привлечени от възможността да бъдат в затворения клуб на най-влиятелните политици и учени от света и да участват в загадъчните мистични ритуали на масоните.

Масонските организации с радост приемат илюминатите в техните редици и плащат за тях: постепенно "просветените" власти похвалиха властта във висшите структури на масоните. Освен това постепенно в масонския ред е създадено тайно общество, което не е било подчинено на никого.

В масонския ред илюминатите стават все по-силни и стават още по-опасни за Ватикана. Войната между интелектуалците на Ордена и Ватикана достигаше откритите сблъсъци. Илюминатите използват бойни единици на масони, и Светия престол потърси помощта на групата на власт - "Opus Dey", създаден от Ватикана на фанатици, готови да жертват живота си в името на светите отци. Но тази ожесточена конфронтация беше скрита от гражданите.

Трябва да се отбележи, че същността на вражда между Църквата и Орденът е нежеланието на католически свещеници оттеглят от догмите на Средновековието и да вземат научни постижения като средство за вземане на живота на хората по-добре. Консервативната позиция на Святата Църква, която не съответства на новите реалности на времето, доведе до факта, че илюминатите засилиха своето влияние в Европа и Америка. Илюминатите привлекли най-големите научни умове в своите редици и се превръщат в истинска сила в световната политика и икономика. Членове на Братството се присъединиха към британския парламент, американското министерство на финансите, създадоха най-големите банки, установени университети, станаха настоятели на множество научни основи. Използвайки своите знания и връзки, те повлияха на всички финансови и икономически процеси в света.

Борбата с Ватикана постепенно промени формата - илюминатите решиха да създадат световно правителство, за да създадат нов световен ред. И първата жертва трябваше да стане Ватикана. Това не означава, че Ватикана ще бъде физически унищожена, използването на Католическата църква като инструмент за постигане на поставените от Илюминатите цели бе подразбирано. Много изследователи са убедени, че през вековете в сряда Ватиканът навлиза в Илюминатите, поради което фактът, че те успяват да повлияят на възгледите на католическите светии на бащите, е неоспорим факт. Това се потвърждава от факта, че лидерите на католиците започнаха да използват знаците на масоните, например триъгълник, който изобразява "окото на всички".

Освен това, действията на Павел II дават основание да се твърди, че той е бил член на братството illyumininatov масон той анулира всички папски постановления, издадени преди влизането му в Светия престол относно volnomasonov и право вярващи да се присъединят към тайните общества. В една от публичните си речи, Папата предложи да се разгледа град Ерусалим ", град човекът на" че идеологията на илюминатите, предназначен да укажете местоположението на Световната правителство. Освен това, папата е приел във Ватикана цялото членство в Комитета на 300 души, което, както смятат много учени, е световното правителство. 300 Самият комитет е основан през 70-те години на ХХ век, Дейвид Рокфелер с прякото участие на представител на правителството на САЩ - Бжежински.

С цел да се установи взаимно разбиране награда е създадена между Ватикана и илюминати филантроп Темпълтън, която се присъжда за постижения в областта на сътрудничеството между науката и религията. Сред носителите на наградата бяха известни учени - физици, генетици, както и майка Тереза ​​...

Учените твърдят, че вярата в Бога не е в противоречие, да ги насърчава, научни знания. Най-парадоксално в тази ситуация, фактът, че през 2011 г. наградата бе присъдена на учен, който е развил теорията за Големия взрив, който по същество Бог е изключена от процеса на създаване. Има добре обоснован въпрос - не е ли модерният Ватикана авангард на тайното братство на илюминатите?

Мнозина си спомнят как празнуваха в СССР на 1 май. Но много малко хора знаят, че през 1776 г. днес е основано баварското общество на Илюминатите. Има версия, в която Улянов Владимир (Ленин) е бил член на това братство. Интересното е, че извадките от програмата на Комунистическата партия са подобни на целите на илюминатите. Например унищожаването на частната собственост, отхвърлянето на религия, реформата на семейните обичаи и т.н.

Въпреки тайната, баварското правителство започнало да преследва членове на тайното общество. И затова трябваше да избягат в други европейски страни, както и в Америка. Днес много изследователи са убедени, че организаторите на Френската революция, както и революционните движения в царска Русия, са Илюминатите.

Но обратно към Ватикана. Днес Светият престол упражнява максимални усилия за създаване на предпоставки за обединяване на всички религии в един свят. И това не е, за което мечовете мечтаеха?

Днес много медии твърдят, че комитетът 300 отдавна е завзел властта във Ватикана. Ето защо президентите на много страни посещават Ватикана толкова често?

И това е само най-малката част от тайните на Ватикана. Така, например, все още е спъван от факта, че в мексиканския вестник, основан от масони, ден преди да бъде съобщено за убийството на папа Йоан XXIII, какво се е случило това трагично събитие ...

Изследователите твърдят, че Комитетът от 300 също активно работи в областта на създаването на световното правителство. Той е бил активно подпомогнат по време на Втората световна война, такива тайни организации като MI 6, пропагандната служба на фриймосоните, членове на италианското тайно общество "Черно благородство" и много други. Днес стана известно, че под патронажа на Илюминатите през военните години се провеждат тайни срещи между директора на ЦРУ и генерал-лейтенант SS Gelen. От това можем да заключим, че създателите на Световното правителство са жизнено заинтересовани да включат най-силните държави във войната. Беше под прикритието на Ватикана, много офицери SS, преоблечени като свещеници, са били в състояние да избяга възмездие за престъпленията си, се е преместил да живее в Южна Америка. Беше полезно и Gehlen - той беше инструктиран да създаде радиостанция "Свободна Европа". Значителна част от офицерите от СС се присъединиха към ЦРУ. В следвоенните години връзката между Ватикана и Комитета на 300 беше Джоузеф Ризер, който успя да укрепи контактите между ЦРУ и Светия престол.

Членовете на Комитета от 300 са използвали, за да постигнат своите цели, платформата на ООН. Но мудността на работата на тази международна организация да обедини индустриални, политически и финансови гиганти (САЩ, Япония, стара Европа), за да се създаде "нов световен ред" не са доволни от световното правителство в сянка.

Комитетът 300 не се страхува от някакви откровения. Бабит не можеше да повярва в съществуването на "Световното правителство One" е в света, независимо от националните граници и държави, както и всяка информация за него, бързо опровергава от многобройните информационни ресурси на Комитета на 300.

Трудно е да си представите, че има институционален механизъм, създаден от Комитета на 300, което е в състояние да упражнява пълен контрол над човечеството, през ума му, действия, решения ... Но той наистина съществува!

 

 




Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39737931
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031