Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.08.2017 18:57 - Как да преодолеете негативното мислене в 5 стъпки
Автор: zahariada Категория: Хоби   
Прочетен: 1051 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 13.08.2017 18:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Как да преодолеете негативното мислене в 5 стъпки ANONYMOUS BULGARIA / юли 28, 2017

На всеки му е ясно, че е много лесно да го обладаят негативните мисли, и че същите пораждат у някои неспирното мърморене за личните им проблеми, и до голяма степен върху всички заобикалящи ги. Малко се усещат в България, че неспирно се оплакват в по-голямата част от живота си, а малцина са тези, които не искат да натоварват всички на всякъде избирайки да го изживяват вътре в себе си.

Колкото и да се опитваме да следваме известните ни препоръки да сме позитивни, притеснителните мисли ни обсебват и се застояват в съзнанието ни, те пускат корени там и ни пропиват не само нас, но и заобикалящите ни.

Негативното мислене може да ви озлоби, направи завистливи, неспокойни, и в крайна сметка да ви разболее превръщайки този проблем във вашето изнервено всекидневие. На всичкото отгоре подлудявате целия свят около вас и това се разпространява със скорост и сила, които рушат по пътя си.

На никой не му е приятно да бъде около хора, които непрекъснато се оплакват, такива разправящи за това, колко много и големи проблеми имат, колко им е зле всичко. Именно всичко това, което ни заобикаля превръща реалността около нас в сив живот, забулен от тази тежка завеса на собствената реалност. Тази „мехурна“ реалност ни задълбава в страх, такъв който не ни позволява да реагираме адекватно по важни теми от всекидневието.

Ако сте един от тези „реалисти“, които бавно, но сигурно, ви пропива негативността и мислите, че вашите очаквания за добър живот са осакатени – то е време да погледнете от другата страна на мехура.

Следвайки тези лесни 5 стъпки, ще се научите да взимате в ръцете си собственото си щастие.

Стъпка 1: Изправи се срещу прикачените към теб неща и ги освободи.

Прикачените неща са неща като чувството за притежание на материални предмети, чувството за външен вид на хора и предмети, сила, загриженост за репутация – колкото е по-голямо количеството на тези неща, толкова е по-голяма вероятността от усещането на страх.

Желанието за собствена важност или контрол над всичко, или всеки, желанието да бъдеш добре и уважаван, закачването към принадлежностите, прикачените към телесното джунджурийки и т.н. са все неща, които ще ви държат в страх.

Безстрашието, от друга страна идва чрез освобождаването на тези прикачвания. Безстрашието идва с перфектното откачване от закачването. Това е естественото отношение на тези, които чувстват, че нямат нищо материално за пазене.

Стъпка 2: Счупи коварността на тревожните мисли.

Започнете с кратки забрани на тревожните мисли, три пъти на ден – сутрин, обед и вечер, в тези избрани моменти отказвайте абсолютно да допускате появата на безпокойството. Ни най-малката тревога не трябва да бъде допусната в съзнанието ви по време на тези периоди.

След това, ако не сте избрали от самото начало същото, променете моментите за да съвпадат с други части от живота ви. Примерно където има хора, на работното място, в магазина, училище и т.н.

Увеличете тези периоди на цял ден, на седмица и после месец. Скоро ще видите, че сте пречупили коварните си притеснителни мисли.

Стъпка 3: Обкръжете се с радостни хора, които се смеят много.

Асоциирането с весели хора ще ви доведе радост и смях, защото същите са заразни. Продължете вашата смешна диета за цял месец, или два, и ще видите промяната – вашето съзнание ще бъде изпълнено със светлина.

Стъпка 4: Действайте сърдечно.

Страхът идва от сърцето. Ако някога се почувствате пренатоварени от страх или някакво заболяване, злополука – трябва да вдишвате и издишвате дълбоко, бавно и ритмично, отпускайки се с всяко издишване. Това помага на кръвообращението да се стабилизира. Ако сърцето ви е тихо, изобщо няма да усетите страх и ще действате с разсъдък във всяка ситуация. Без значение дали е силно емоционална сцената – вие управлявате себе си.

Стъпка 5: Поеми контролът над съзнанието си.

Хората сме получили, поради някаква естествена причина, страхотен защитен инструмент – по-могъщ от оръжия, електричество, отровен газ, или медицина – съзнанието. Обаче то трябва да се подсили.

Най-голямата цел в живота не е да успеете на работното си място, или да станете богати, силни или желани – а да се научите да не се оставяте на мислите си да ви контролират. Взимането на контрол над собствените си мисли е всичко, което някога ще ви е нужно.

Поемете ли този контрол – никога никаква манипулация на реалността няма да може да ви пречупи и залъже.

imageС извадки от MindHacks. Anony, 28.7.2017




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39913057
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31037
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930