Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2015 13:50 - Как да бъдете по-щастливи през новата година
Автор: nbamb Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 1347 Коментари: 1 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Няколко съвета, които ще ви помогнат


Нова година настъпи и вероятно имате не едно и две желания – да срещнете истинската любов, да смените работата си, да заживеете на различно място, да сключите брак, да си купите нова кола.

Това е хубаво, защото имате конкретни цели, върху които да се фокусирате през идните 12 месеца.

Най-важното от всичко обаче е просто да бъдете щастливи. Щастието е сбор от всички тези малки и големи неща, които носят душевен комфорт, които са причина за много усмивки и които правят живота ви пълноценен.

Следвайки тази логика, най-голямото нещо, към което трябва да се стремите, е именно щастието. За ваша радост, не е толкова трудно да бъдете по-щастливи. Просто трябва да започнете начисто и да промените мирогледа си за света.

Ето и няколко съвета, които ще ви помогнат да бъдете по-щастливи през новата година:

Забавете темпото и се наслаждавайте на малките моменти

Не бъдете прекалено заети, за да не можете да се насладите на вкусната храна в чинията ви. Не бързайте постоянно, а спрете и се полюбувайте на красивия залез. Заглушете негативните си мисли и се вслушайте в текста на любимата си песен. Толкова е просто.

Разпределяйте времето си подобаващо

Всеки ден от вашия живот е ценен, затова трябва да „харчите“ часовете си само за ценни неща и хора. Няма как да бъдете едновременно на няколко места, затова винаги избирайте внимателно къде и с кого си заслужава да прекарвате своето време. Избирайте хората, които наистина са достойни за времето ви.

Бъдете честни със себе си

Какво наистина искате да правите с живота си? Отговорете си честно на този въпрос, без да се съобразявате с обществените норми, желанието на родителите ви или вашия приятел. Това е вашият живот и за да бъдете по-щастливи, вие трябва да го живеете по начина, по който искате.

Поемайте повече рискове

Дори това да означава да опитате няколко пъти и да се провалите. Предизвикателствата ще ви помогнат да изградите своя характер, а успехът, който следва, наистина ще си е заслужавал.


Оценете кръга си от приятели

Възможно ли е да имате „приятели“, които постоянно изискват нещо от вас, но не дават нищо в замяна? Помислете за всеки свой близък човек и дали той заслужава да е такъв. Не забравяйте, че човек по някакъв начин прилича и се влияе от най-близките хора около себе си.

Осъзнайте, че миналото не може да се промени

Никога. Спрете да мислите за това какво щеше да се случи, ако бяхте направили нещата по различен начин. Фактите са си факти и не е време да съжалявате за отминали неща. Грешките в миналото са нашите учители и единствения начин, по който трябва да гледате на тях, е като източник на ценни уроци за живота.

Намерете време да помогнете на някой в нужда

Който и да е – изборът е ваш. Но когато знаете, че сте помогнали на някой човек или животно в беда или трудност, ще усетите как хормоните на щастието заливат вашето тяло.

Радвайте се за другите

Истинското щастие може да се случи и когато се радвате за някой друг човек. Не бъдете егоисти, а отворете сърцето и съзнанието си за хората около себе си. Това ще ви донесе истинско вътрешно удовлетворение и ще ви направи по-добър човек.

Давайте това, което искате да получите

Ако търсите състрадание – дайте такова. Ако търсите любов – дайте такава. Това е най-простата и честна „рецепта за живота“.

Оставете очакванията

Ако не искате да се разочаровате – просто не залагайте прекалено много на някого или на нещо.

Харесвайте себе си

Не обръщайте внимание на това какво говорят хората зад гърба ви. Научете се да се харесвате, без значение какво е теглото ви, колко успели сте в работата, дали сте необвързани и т. н. Единственият начин да бъдете по-щастливи, е като намерите вътрешен покой със себе си.


Милена Алексиева tialoto.bg


 




Гласувай:
1



1. bubolina111 - вярно е,
20.01.2015 14:05
че миналото не може да се промени
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nbamb
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 219640
Постинги: 308
Коментари: 6
Гласове: 34
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930