Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2010 08:21 - Членовете на клуб "Билдерберг" обсъждат глобалното захлаждане
Автор: borsi Категория: Новини   
Прочетен: 7926 Коментари: 5 Гласове:
9

Последна промяна: 19.10.2010 12:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
На последната си среща членове на клуб "Билдерберг" са обсъждали глобалното захлаждане.  

Не се учудвам?!! Още в 70 те години ми направи впечатление една статия в популярното тогава списание "Космос", която малко по-късно прочетох и в руското списание "За рубежом", както и в някой научно популярни руски издания. Бях малък, но помня заглавията и съдържанието - "Около 2020 година ни чака миниледников период." Глобалното затопляне е само лъжа за милиарди и както учените (истинските) така и богатите и умните го знаят.

image

image
image
Сега спирам до тук и публикувам откъси от статии и изказвания на тази тема;



Чака ни най-лютата зима от 10 века насам

Идващата зима ще бъде най-суровата за Европа през последното хилядолетиеq а огромни ледници могат в недалечно бъдеще да покрият континента, предупреждават руски учени. Идващата зима ще бъде най-суровата за Европа през последното хилядолетие, а огромни ледници могат в недалечно бъдеще да покрият континента. Това предупреждават полски метеоролози, цитирани от Нюз.ру. Причина за небивалите студове ще е утихването на гълфстрийма - топлото течение през Атлантическия океан. Според учените от полския институт за метеорология и водно стопанство скоростта на гълфстрийма през последните 5 години е намаляла два пъти. Затова течението сега не може да компенсира хлада, носен от арктическите ветрове. Симптоми за тези климатични промени вече се наблюдавали в скандинавските страни.  Ако топлото течение през Атлантика напълно престане, в Европа ще настъпи нов ледников период.  Тогава Скандинавският полуостров ще бъде покрит изцяло от огромен ледник. Изводите на поляците се подкрепят и от руски специалисти. Шефът на метеорологичната служба в страната Алексадндър Фролов прогнозира безпрецедентно ниски температури през зимата.

Руските метеоролози също смятат, че новата зима ще е най-студената от 1000 години насам.

Неизвестният „нарушител“, който изнесе хиляди електронни писма, документи и файлове от Английския център за климатични изследвания – скандал известен като „Климатгейт,“ извърши безценна услуга на човечеството. Неговите или нейните действия биха могли да ни помогнат да предотвратим една измама, която направи милиардери едни от най – лъжливите престъпници - Ал Гор и Джеймс Хансен.

Въпреки, че тези мъже никога няма да бъдат съдени за своите престъпления, техните репутации ще замират бавно, очаква ги болезнена смърт, когато хората по света разберат за измамата, която те вършат. „Глобално затопляне“ е измама от момента, в който Ал Гор я измисли.  
Всъщност едни закодирани коментари изобретиха Глобалното затопляне:
„Начертават се ежегодни карти на калибрирани MXD реконструкции на нарастващи сезонни температури. Използват „коригирани“ MXD, но обикновено не трябва да чертаят след 1960 г., защото ще са изкуствено пригодени да изглеждат близки до реалните температури.“
През 1988г. Роналд Рейгън седеше на пилотското място довеждайки СССР до собствения му край. Тогава Джак Кемп, Пат Робъртсън и вицепрезидента Джордж Буш се бориха за успеха на най – популярния президент през последните две поколения. Ал Гор също беше един сред тях.
Един неизвестен учен от НАСА на име Джеймс Хансен се яви пред сенатската комисия на Ал Гор декламирайки нещо фантастично: „Светът загива, заради човешките действия, освен ако не намалим парниковите газове до нива от пещерните времена.“
Гор направи Джеймс Хансен звезда в средите на еколозите – екстремисти. Странната и невероятна теория на Хансен стана „устойчива наука“ през следващите 10 години благодарение на измама, сплашване и академични извъртания.
В САЩ Ал Гор успя да спечели милиарди от измами, чрез търговия с парникови емисии. Барак Обама печели безпрецедентна власт върху голяма част от американската икономика по същия начин. Джеф Имелт от MSNBC и GE направи милиони от „зелени“ технологии. Кои са губещите? Ами ти и аз, човече! Ти и аз!

Фокус върху лудостта: Ръс Карнахан (Демократ от Мисури)

„Климатгейт“ трябва да сложи край на разговорите за търговията с парникови емисии. Гласоподавателите трябва да идентифицират и вземат за мишена всеки член на Конгреса, който заговорничи с Гор и Хансен в тази измама. За хората от Сейнт Луис главният поддръжник на системата за търговия с парникови емисии е Ръс Карнахан (Демократ от Мисури).  
Американските данъкоплатци трябва да са много разярени, че са били лъгани и мамени по въпроса за глобалното затопляне, наричано сега „климатични промени“ от всяка администрация от Клинтън насам. Направо би трябвало да са гневни.

Избухването на климатичната измама

След пушилката около „Климатгейт“ последва същинска експлозия от скандали в цял свят. В Австралия премиерът е под обстрел и може да падне, заради афера с търговията на емисии. В Нова Зеландия, правителството фалшифицираше данни, за да прослави лъжата за „глобалното затопляне“ в стил Хансен.
Сега би било подходящ момент световните лидери да анулират срещата в Копенхаген, а федералните следователи да връчат призовки на Ал Гор, Джеймс Хансен и техните екипи.

"Билдерберг". Независимо дали вярвате, че те са част от зловеща конспирация, която в крайна сметка ще доведе до едно световно правителство, или смятате, че това е просто невинна говорилня на високо ниво, едно нещо не може да се отрече: те знаят накъде духа вятърът.
На срещата си през юни в Ситгес (Испания) някои от най-могъщите шефове на компании се събраха с изявени учени и водещи политици - сред тях са президентът на ФИАТ, главният прокурор на Ирландия Пол Галахър, специалният представител на САЩ за Афганистан и Пакистан Ричард Холбрук, Хенри Кисинджър, Бил Гейтс, Дик Пърл, холандската кралица, главният редактор на "Икономист". С други думи - все важни хора.
Ето защо една от темите в дискусиите им е толкова значима. Погледнете и ще видите какво имам предвид: "58-ата среща на "Билдерберг" ще се проведе в Ситгес (Испания), 3-6 юни 2010. Конференцията ще се занимае главно с финансовата реформа, сигурността, кибертехнологиите, енергетиката, Пакистан, Афганистан, световния проблем с изхранването, глобалното захлаждане, социалните мрежи, медицината, отношенията ЕС-САЩ".

Да, точно така. Глобалното захлаждане. Което може да означава две неща.

Може да е печатна грешка. А може и световният елит да знае отлично, че глобалното захлаждане е далеч по-сериозно и непосредствена заплаха за света, отколкото глобалното затопляне, но не иска да го признае, освен при закрити врати.

Да ви обясня защо това е бомба, която предстои да се взриви.
Почти всяко правителство в западния свят от САЩ през Великобритания и всички други европейски страни до Австралия и Нова Зеландия в момента е посветило усилията си на политиката за "декарбонизация". Това се обяснява на (все по-скептично настроените) електорати с факта, че отделяният при човешката дейност въглероден двуокис е главен двигател на опасното глобално затопляне и затова трябва да бъде чувствително намален, без значение на каква социална, икономическа и екологична цена. През 80-те и 90-те години глобалният елит се възползва от топлото време, за да обясни (спорните си от научна гледна точка) твърдения. Но вече не е така. Зимите стават по-студени. Сметките за отопление растат (в името на борбата с климатичните промени). Но обикновените хора, които упорито отказват да се поддадат на организираното промиване на мозъци вече цели 20 г., започват да забелязват, че балонът "глобално затопляне" започва да издиша.
Това, разбира се, предизвиква големи главоболия у глобалния елит 
Освен че води до недостиг на храни (тъй като например става все по-трудно да се отглежда пшеница в северните райони и като добавим към това и вече установената катастрофа с биогоривата и отхвърлянето на ГМО) глобалното захлаждане ще разгневи още повече електоратите, когато осъзнаят, че са ги баламосвали.
Сметките ни за отопление се показват безмислостно, природата, гледките и имотите ни бяха нападнати от перки за вятърно електропроизводство, ваканциите ни поскъпнаха, животът ни поскъпна от "зелените" данъци и такси, свободата ни се ограничава по всевъзможни дразнещи начини от типа на това да ни казват какви електрически крушки да използваме или как да изхвърляме боклука си. И какво в крайна сметка? Ако глобалното затопляне под въздействието на човешкия фактор наистина се случва и е наистина проблем, вероятно щяхме да продължим с всички тези ограничения на свободата и с набезите върху доходите ни. Но ако се окаже, че е било само мит...?!

Е, тогава ще стане страшно

Следващите няколко години ще са доста интересни. Наблюдавайте как глобалният властови елит ще се гъне, за да опази имиджа си, докато бавно се дистанцира от антропогенното глобално затопляне (Кой? Ние ли? Не. Ние никога не сме го възприемали като нещо повече от чудновата теория...) и се опитва да намери други начини да оправдае данъците и таксите за зелена енергия и да упражнява контрол (върху окисляването на океана, биоразнообразието и т.н.) Ще забележите леки изменения в политическите орбити. Примерно - във Великобритания самоубийственото "втурване към вятъра" на Крис Хуне ще бъде преоткрито като жизненоважна стъпка към "енергийна сигурност". По-малко ще се говори за "битка с климатичните изменени" и много повече за "облекчаване". 
Ще чуете еконацисти като научния "цар" на Барак Обама Джон Холдрън да избягват да споменават "глобално затопляне", като ще предпочитат да използват по-неясната фраза "глобално климатично объркване".
И знаете ли кое е най-лошото? Ако им позволим, те ще се измъкнат
Наш дълг, като свободни граждани, през следващите няколко години е да не им позволим да се измъкнат.
Ал Гор, Джордж Сорос, Бил Гейтс, Карол Браунър, Джон Холдрън, Барак Обама, Дейвид Камерън, Ед Милибанд, Тео Йео, Майкъл Ман, Тед Търнър, Робърт Редфорд, Фил Джоунс...Списъкът на виновните продължава ли продължава. Всеки от тях по свой начин - и дали от невежество, наивистичен идеализъм или цинизъм няма никакво значение, защото резултатът е същият - даде своя принос за лансирането на най-големия трик в историята на науката, принуждавайки потребителите по света да платят най-скъпата сметка в историята на данъците, използвайки "глобалното затопляне" като извинение за навлизането на правителствата в територия, където досега не бяха припарвали.
Време е да сложим край на това. В САЩ движението "Чаено парти" ни посочва начина. Трябва да накажем тези нечестни политици пред избирателните урни. Трябва да сме сигурни и че учените, виновни за измамата, поне ще бъдат изхвърлени от постовете си, за които данъкоплатците плащат през последните десетилетия. И трябва да гарантираме, че корпоративните спекуланти вече няма да могат да се облагодателстват от объркването и корупцията на пазарите, възникнали благодарение на зелените регулации.
Имаме нужда от Нюрнберг за "глобалното затопляне".

Глобалното затопляне – лъжа за милиарди

Хората ще научат истината и ще намразят учените, смятат Боян Киров и Катя Георгиева от Института за слънчево-земни въздействия към БАН

Катя Георгиева и Боян Киров са учени от Института по слънчево-земни изследвания към БАН, където работят от самото му създаване. Г-н Боян Киров е завършил радиоастрофизика в държавния университет в Милано. Г-жа Катя Георгиева е завършила физика на Земята, атмосферата и Космоса в СУ “Св. Климент Охридски”.

-Непрекъснато ни заливат информации за глобалното затопляне. Затова, че едва ли не ние, дишайки, превръщаме планетата в тенджера под налягане. На екраните са световно известни учени. Как българските учени оценяват тези „научни” сведения?

Катя Георгиева: Климатът наистина се променя и винаги се е променял, но повечето сериозни учени, които работят в областта на климата, не споделят мнението, че това се дължи на човешката дейност. На екраните най-често са Ал Гор и Раджендра Пачаури, носителите на Нобеловата награда за мир за усилията им за повишаване на информацията за климатичните проблеми. Забележете, за мир, а не за наука. Ал Гор е политик, а Пачаури е локомотивен инженер.
Боян Киров: Няма нито един научен факт – подчертавам: нито един научен факт, който да показва, че СО2 влияе на промените на климата на земята, нито за затоплянето, нито за охлаждането.

- Добре, но Земята не се ли затопля все пак? Убеждават ни, че ледовете се топят с невиждана скорост и даже Големият океански конвейр е на път да спре.

Б.К.: Според обективните данни последното затопляне на Земята започна някъде през 70-те години на миналия век, най-топло е било през 1998 г., след това има известни колебания в температурата и от 2005 г. има непрекъснат спад. Да, захлаждане само с 0,1 – 0,2 градуса от средногодишните глобални температури, но това захлаждане е факт. Така че по темата с глобалното затопляне се трупат куп фалшификации.

- Какво да кажем ние, българите – цяла зима се редуват снегове с дъждове, зимни с пролетни температури. Преди няколко години, през зимата температурата не падна под нулата. След снега сега, идват едни 15-20 градуса „януарски” температури…

Б.К.: Климатът в България също се променя. Разполагаме с данни от 21 метеорологични станции, които мерят температурите от 100 години насам. Данните на 17 от тях сочат, най-топло е било през 30-те и 40-те години на миналия век. Оттогава средногодишната температура пада. Затопляне се наблюдава само във Видин, Габрово, Лом и Плевен. При това средно-зимната температура се качва, но средно-лятната пада, като падането на летните температури е по-голямо от покачването на зимните. Така че средногодишно температурата в България лекичко пада.

- Колко лекичко?

К.Г.: С около 0,2 градуса. През 30-те и 40-те години на миналия век са били и най-топлите лета, и най-студените зими в България. Истински континентален климат. Тогава разликата между средните температури през лятото и зимата е била цели 26,5 градуса. От тогава насам тази разлика се е стопила до 16,5 Което означава по-меки зими и по-хладни лета.
- Как бихте обяснили засиленото топене на ледените шапки през последните 5 години, ако се наблюдава дългогодишна тенденция на понижение средните температури на Земята?
Б.К.: Ледниците имат сезонен ход. Ако ви покажат един и същи ледник в края на зимата и в края на лятото, ще видите съвсем различни картини. За да ви втрещят обаче, на вас ви показват първо – как ледникът изглежда в края на зимата, а после – в края на лятото, без обаче да ви покажат следващата картинка – как изглежда през следващата зима. Ето къде е манипулацията. А иначе през последните две години ледниците нарастват.
- Вие влизате в абсолютно противоречие с всичко, което чуваме и виждаме. С мнението на известни учени…

Б.К.: Попитайте ги тия известни учени, колко пари взимат, за да фалшифицират научната истина. Защото ние сме наясно. Топенето на ледниците на някои места се компенсира с нарастването им на други. Например Аляска. Има един известен американски учен от световна величина – Акасофу, доскорошен директор на Геофизичния институт в Аляска, който се оплаква от непрекъснат наплив на хора, които искат да им покаже как се топят ледниците. Но, казва той, аз мога да им покажа единствено как растат ледниците. И когато говори за истерията около глобалното затопляне, той казва още: „Един ден хората ще научат истината и ще намразят учените.” Истината е, че има доста учени по света, които лъжат хората за промените в климата. Поради пряк финансов интерес от това.
- Вие като че ли изобщо отричате теорията глобалното затопляне.

Б.К.: Отричаме теорията за ролята на човешката дейност в измененията на климата. Помня, когато се говореше през 60-те години, че ни чака нова ледникова епоха. В този период след края на Втората световна война, когато промишлеността се възстановява в цяла Европа и изобщо има бум на индустрията в световен мащаб – съдържанието на CO2 се увеличава, а тенденцията при средните стойности на температурите е низходяща.
- Добре, какво показват обективните научни изследвания – коя е причината за глобалното затопляне?

Б.К. и К.Г.: Слънцето! Изобщо на въпроса кое е първично: кокошката или яйцето, правилният отговор е – Слънцето.
- А „одеялото” от въглероден диоксид?

Б.К.: Повтарям, няма нито един научен факт, който да прави връзка между затоплянето и CO2. Има различни модели, които се опитват да обяснят „глобалното затопляне”. И тъй като в този случай пряк експеримент не може да бъде направен, се работи с хипотези. И ако те са верни, би трябвало на височина 10 км, където е максимумът на този газ в атмосферата, температурата да се повишава най-бързо – по-бързо, отколкото на повърхността на Земята. Само че на 10 км няма никакво повишение на температура.
К.Г.: Показват на хората някакви катастрофални нараствания на въглеродния двуокис – от 280 до 385 ppm, почти двойно. Знаете ли какво е ppm? Това са части на милион. На практика данните се четат така: от 280 части на милион CO2, сега количеството е нараснало на 385 части на милион. Което означава нарастване с една стотна от процента.

- И къде е катастрофата тук?

Б.К.: По принцип съдържанието на СО2 е много ниско в атмосферата. Той е от така наречените „малки съставящи”. Освен това хората така жестоко са атакувани от пропагандата, че смятат газа за отровен. А всеки човек, всяко живо същество, издишва въглероден двуокис. И още нещо – без CO2 животът е невъзможен. Без него няма фотосинтеза, няма растения, няма животни, няма човек. Това е веригата.

- Е, това сме го учили по биология в 6-и клас навремето.

Б.К.: Да, но днес за наука говорят хора, които очевидно са се разминали със средното си образование. Дишайки, издишваме СО2. И не само ние, хората. Растенията вдишват СО2 и издишат кислород. А растенията са единствените, които преработват неорганичните вещества в органични, т.е. само те „ядат скали и пръст”, без тях щяхме да измрем от глад.
К.Г.: Още нещо. Тия сиви, черни и изобщо цветни пушеци от комините, не са въглероден двуокис. Този газ няма цвят, няма миризма.

- Да, иначе ще заприличаме всички на огнедишащи дракони.

Б.К.: На Земята е имало епохи, когато е имало периоди на високо съдържание на CO2 в атмосферата. Много по-високо от сега. Имало е и много по-високи температури от сегашните. И някой решава да ги свърже – висок въглероден двуокис = висока температура. Океаните са най-големият резервоар на този газ на Земята. Когато се нагряват, те отделят огромно количество газове в атмосферата. Единият от тях е СО2. Отделно всеки гнилостен процес в природата отделя газа. Така че „човешките емисии” са несравнимо по-малко от това.

- Кое е първопричина – първо се натрупва газ и тогава се вдигат температурите или обратното?

Б.К.: Първо се вдигат температурите. По повод на всички ужасии, които сега се пишат за „голямото затопляне”, нека да ви напомня значението на името на Гренландия – Зелената земя. Това означава, че е било доста по-топло, и то не чак толкова отдавна.

- По времето на викингите преди 10-12 века?

К.Г.: Да, тогава е имало сериозно затопляне. Климатът тогава е бил по-топъл от днес. И нито един остров не е потънал, нито един град не е бил залят от морето. Но е имало и периоди, когато е било и по-студено.
Б.К.: Изобщо климатът се променя и ще се променя. Човекът не може да влияе на този процес, това не зависи от нас, а от Слънцето. Не е по нашите сили в момента да се справим с него.

- Г-жо Георгиева, вероятно цялата тази пропаганда от лъжи и полуистини ви мотивира да пратите лично писмо до премиера Бойко Борисов с предупреждението да не подписва споразумението от Копенхаген. 

К.Г: Да, изпратих му писмо през сайта на Министерския съвет, но не получих отговор, затова го изпратих отново през медиите. Но, Слава Богу, той подписа някакви минимални задължения – 20 000 евро. И то не от тази година, а от следващата. Моите искрени възхищения, че успя да договори такова нещо! Защото тази истерия с глобалното затопляне, освен отражение в човешкото съзнание, има и чисто икономическо изражение. От България се искаха кеш пари за т.нар преодоляване на последствията от глобалното затопляне в бедните страни. Второ, да продължим да съкращаваме емисиите си от CO2. Това означава нашата промишленост да изчезне съвсем. От 1988 г. до 2007 г. сме ги съкратили с 48%, поради разбиването на нашата индустрия. На практика по-нататъшно съкращаване на въглеродните емисии ще означава, че ни карат да ликвидираме предприятия. Вторият вариант е да минем на така наречените възобновяеми източници на енергия.

- Токът от които е безумно скъп, с пъти по-скъп от тока от атомната централа..

К.Г. И далеч по-неефективни. Най-евтината енергия и най-чистата впрочем е от АЕЦ „Козлодуй”, след това идва „Марица-изток”. Електроенергията от вятърни и слънчеви електроцентрали е между 5 и 20 пъти по-скъпа. Представете си както става с цените при такова поскъпване на енергията. Премиерът Борисов, като всеки средностатистически гражданин, не е учен и предполагам, че слуша това, което му се казва за „глобалното затопляне”. Той също е заливан с пропаганда и лъжи, като всички останали. Исках да го предупредя като учен, защото целта на нашия труд в БАН е да допринасяме за благополучието и просперитета на нашата държава. И после като гражданин – не искам утре да плащам повече и да ставам все по-бедна заради една глобална лъжа. Климатът и промените му станаха многомилиардна индустрия на лъжата.

- На колко се изчислява тази индустрия? Защо стана възможна тази пропаганда? Заради нарушения екобаланс, чиято вина носи и човешката дейност?

Б.К.: Понеже започват да се продават въглеродни емисии – един виртуален бизнес, търговия с нищото, с въздух, става дума за стотици милиарди годишно, които носи тази грандиозна научна измама, наречена „глобално затопляне”.

- Откъде идват парите в крайна сметка?

Б.К.: От всички нас! И се концентрират в няколко наистина големи шепи. Така богатите обедняват, изчезва средната класа, а бедните измират от глад и болести. За сметка на „цъфтежа” на шепа богаташи.
К.Г.: Плановете са да се събират т.нар. въглеродни данъци, да плащаме заради битовото си потребление. В един момент ще ни наложат и данък върху въздуха, който дишаме.
Б.К.: Това лично обогатяване на тези лъжци е едно на ръка. По-интересно е какви са плановете за парите, които се събират от богатите държави. Бедните държави няма да видят тези пари. Но пък ще се плати на една високотехнологична фирма, която ще вземе купища пари да изгради в бедната държава вятърни централи, а населението ще бъде принудено да плаща за скъпия ток. Вятърни мелници вместо атомни централи. Наричам ги „мелници” тия уж екоизточници, защото имат същата ефективност. Въпросната държава е обречена на бедност и никога няма да се индустриализира и развива. Ще продължават да мрат хората от глад и беднотия. Те не трябва да се развиват индустриално. Спираме им развитието значи.

- Кой стои зад този план, зад този геноцид?

К.Г.: Учените са само статисти с по една-две реплики в този план. Те са марионетки.
Б.К.: Много политически лидери са вътре. Измамата е на най-високо ниво. Американците хвърлят милиарди в науката за изучаване на влиянието на Слънцето върху земния климат. Т.е. – те знаят, че проблемът е там.
К.Г.: В същото време хвърлят милиарди, за да убедят света, че човекът е виновен за нарушеното екологично равновесие.
Б.К.: Проблемът е, че политиците редактират науката. Например бившият председател на Американската академия на науките писа в „Уолстрийт Джърнал”, че последната редакция на доклада на Междуправителствения съвет по изменение на климата е най-грозната цензура, която е виждал. В кратката му версия, така нареченото „Резюме за политици”, са махнати заключенията на учените, че няма никакви доказателства за влиянието на СО2 върху климата. Ето, тук е проблемът!

- Как реагират честните учени на тази измама?

Б.К.: Някои от тях се страхуват. На една голяма конференция в Унгария в средата на миналото лято мисля, че се събраха над 1000 учени от цял свят, една голяма група от присъстващите се обединихме от идеята да се направи подписка срещу тази голяма измама, срещу решенията в Копенхаген. Ласкаем се, че до тази идея се стигна след нашия доклад за влиянието на Слънцето върху земния климат. Щяхме да пращаме подписката до правителствата от цял свят. И след първоначалния ентусиазъм най-запаленият от колегите, който се зае с цялостната организация, би отбой. Разбираме го, страх го е да не остане без хляб, ако каже истината.
- Сигурно това не е единствената изгубена битка с голямата измама?

Б.К.: Наскоро се вбесих от една статия в сп. „Нейчър” – за това как в резултат на човешката дейност се разширяват тропическите зони. И двамата с колежката седнахме и написахме опровержение, в което доказвахме, че причината е повишената слънчева активност. Според правилата на „Нейчър” трябваше първо да изпратим опровержението на авторите на статията и те ни отговориха, че не са работили по това, но го приемат като възможно обяснение.
К.Г.: А знаете ли какво ни отговориха от „Нейчър” – това беше поръчкова статия и ние опровержения на поръчкови статии не правим. Точка!

- Редакцията на списание „Нейчър” пуска поръчкови статии и лъжи за въглеродния диоксид?!!! 

К.Г.: Не само „Нейчър”. В много списания не се допускат статии, които противоречат на тезата за антропогенното глобално затопляне. В списания, които не поддържат тази политика, се сменят главни редактори. Уволняват се учени, манипулират се научните данни. След скандала Климатгейт от средата на ноември много неща за Глобалната измама станаха известни. 60 мегабайта лъжи и измами. Стана известно как научни институти в Англия и САЩ се договарят как да манипулират данните, за да докажат, че сегашното затопляне няма равно на себе си. Както и по колко десетки милиона са получавали, за да манипулират научната истина.
Б.К.: Там има конкретно мейл, в който се казва: ох, не мога да се справя със захлаждането през последните години! И му отговарят: абе махни данните от последните няколко години и направи малко статистическа обработка и нещата ще си дойдат на мястото.
К.Г.: За мен най-интересното в тия мейли беше една компютърна програма, която така обработва данните от последните 20 години: измерените температури в началото на периода се намаляват, а в края се увеличават, за да се засили затоплянето и то да изглежда като най-голямото затопляне на Земята въобще.
Б.К.: А пък как се саморазправят с „непослушните” учени: „Не се притеснявай! Говорих с директора й, той каза, че ще я пенсионира!”

- Като стана въпрос за уволнения – чувам, че до две седмици закриват Института за слънчево-земни изследвания?

К.Г.: Така се говори. Без работа няма да останем, разбира се, но целият ни екип от 74 човека ще бъде разтурен. Нещо, което после не може да бъде възстановено лесно. Освен това орязаха  бюджета на БАН. Нали сме „феодални старци” и само ходим и събираме заплати.

image

Източници: Блогът на Джеймс Делингпоул, "Дейли телеграф", bg.altermedia.info и други. 

image

FOREX (ФОРЕКС), АКЦИИ, ФЮЧЪРСИ 




Тагове:   Forex,   Форекс,


Гласувай:
9



1. vidrica - Браво за статията! Аз съм природ...
18.10.2010 09:25
Браво за статията! Аз съм природозщитник, но описаните по горе ги слагам в категория еколози-шматароци, дришловци-тарикати изживяващи се за големи мозъци манипулатори, тоест тези които успяват. Този материал трябва да се прочете от повече хора.
Още веднъж,браво!
цитирай
2. borsi - И аз обичам природата, но това по...
18.10.2010 10:14
И аз обичам природата, но това по-скоро и нанася вреди и си е шарлатания за парите на баламите данъкоплатци.
цитирай
3. tomcat - Страхотен постинг евала, че все ...
18.10.2010 22:05
Страхотен постинг евала ,че все повече хора се събуждат за манипулацията на ,която ни подлагат медиите и политиците1
цитирай
4. borsi - Ще ми се да питам къде бяха кретен...
19.10.2010 12:07
Ще ми се да питам къде бяха кретенясалите "еколози" - слагам ги нарочно в кавички - и Ал Гор, когато петролът се изливаше в Мексиканския залив, замърси 1/7 от Атлантическия океан, изби рибата, всичко живо и лиши от прехрана милиони хора?
цитирай
5. анонимен - Лютата зима влуди здраво британските фермери
16.12.2010 13:25
В Северозападна Англия обилни валежи, непознати от 30 години насам, притесниха много британски животновъди. Преди всичко фермерите са загрижени за снабдяването на животните с фураж. Специализираното издание Farmers Weekly съобщава в електронното си издание, че в определени райони стопаните трябва да преодоляват 90-сантиметровата снежна покривка. Особено се тревожат фермерите за състоянието на бременните овце. Главна задача – бременните овце да получат достъп до храната.

ЦИСТЕРНИТЕ ЗА МЛЯКО НЕ СТИГАТ ДО СТОПАНСКИТЕ ДВОРОВЕ

Млекопроизводителите също бяха шамаросани от зимата. Както съобщава Farmers Weekly много фермери са били принудени да изливат тяхното мляко, защото цистерните не достигали до стопанските им дворове.

Местните пазари са почувствали липсата на мляко, докато много клиенти се презапасявали.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: borsi
Категория: Бизнес
Прочетен: 6016386
Постинги: 957
Коментари: 3981
Гласове: 7086
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930