Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.03.2011 02:20 - Валентин Златев върти 16 млрд., а според някои – и държавата!
Автор: borsi Категория: Новини   
Прочетен: 18052 Коментари: 15 Гласове:
30

Последна промяна: 15.03.2011 02:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Точно на 20-годишнината на българската демокрация, на символичната дата 10 ноември Лондонската фондова борса съобщи за една интересна сделка. Инвестиционната група "Екуест" продава за 9.175 млн. евро хотел „Сердика” и едноименното кино в центъра на София на кипърската офшорна фирма “Агриуей холдингс”. Въпросната офшорка е юридическият собственик на целия бизнес на особено нашумялата напоследък у нас фамилия Златеви...

“Агриуей” притежава 99,98% от българската фирма “Агрохолд”, чийто шеф и собственик на останалите 0,02% е Васил Златев Петков – баща на шефа на “ЛУКойл” Валентин Златев. Фирмите на “Агрохолд са Тера тур сервиз” ЕООД, ОС “Агробилд” АД, “Агроинженеринг 90” ЕООД, “Университетски недвижими имоти Правец” АД (в управата е Румен Гунински, чийто син бе отвлечен), “СБР Св. Влас Слънчев бряг” АД, “Агрокар” ЕООД, “Хорнит” ООД, “Езтур” АД (и тук управител е бил Гунински) – все компании, за които се смята, че де факто принадлежат на Валентин Златев.

Фондовете на “Икуест”, както отдавна е известно, са позакъсали и са продали "Сердика" с 27% по-евтино от цената, на която я придобиха. Бизнесът на Валентин Златев обаче явно цъфти, защото той е сред малцината инвеститори в страната, които продължават да развиват нови проекти дори и при кризата. "Тера тур сервиз" в момента строи голф игрище, ваканционно селище и хотел в Правец.
(Заради скандал около този проект от Нова телевизия бе уволнен Георги Коритаров.) В началото на септември пък се понесоха слухове, че Златев е купил курорта Слънчев ден от червения олигарх Георги Гергов за 30 милиона евро плюс 10 милиона поемане на дългове. Сделката би го направила и акционер в Международен панаир – Пловдив. (Слънчев ден е собственик там чрез 2 фирми.) Златев има богато портфолио от туристически обекти из страната. Първият четиризвезден хотел на „Агрохолд“ е „Хелиос бийч Обзор“, а вторият - „Хелиос палас“ в Слънчев бряг.

В двата общо има 1124 легла. В Обзор фирмата построи и хотел „Хелиос бей”, в който през август т.г. две вечери преспа новоизбраният премиер Бойко Борисов. Този факт стана повод недоброжелатели на министър-председателя да твърдят, че е ходил там на инструктаж. Според тях Валентин Златев години наред е фактическият управник на държавата от времето на Жан Виденов до наши дни. Някои медии дори писаха, че

на власт е дошъл кръгът „Хелиос” – по името на хотелската верига на Златеви.

В него освен бащата и сина те наредиха Дияна Дамянова, чиято пиар агенция обслужва целия бизнес на филията и на “ЛУКойл” у нас и Тодор Батков – с него Валентин е много близък и по линия на общото им хоби – ловът, двамата даже правят асоциация „Български дивеч”, много често ловуват и с президента Георги Първанов.

image

"Вальо Златев ми е приятел от 20 години, призна пред „ШОУ” Борисов в тази връзка. Той казва - най-тежко ми беше, докато ти беше кмет. Не си ми дал да направя една бензиностанция в София, 16 милиона ми висиш - кметството не ми е платило за горивата - без лихви те кредитирам и съм осветил половината църкви и манастири в София с фасадно осветление. Ето, това съм спечелил от теб", сподели тогава премиерът пред вестника ни.

Дружбата между двамата не е тайна. Борисов е карал дори няколко рождени дни в правешките владения на милионера. Златев е в основата на възхода и на премиерската приятелка Цветелина Бориславова – тя взе неговите акции в СИБанк и я оглави. Бойко като кмет ожени Валентин Златев преди 2 години, а сестра му – д-р Красимира Иванова като неонатолог пое новороденото момче на олигарха.
Тези факти дават основание на някои да твърдят, че шефът на ЛУКойл има влияние в новото правителство.

Валентин Златев има ключова роля при подреждането на кабинета на ГЕРБ, каза в началото на октомври Татяна Дончева в предаването „Сеизмограф” на bTV.

Икономическият истеблишмънт на предишното управление е свързан със сегашното, добави тя.  Ексдепутатката разкри, че между червените и партията на Бойко Борисов съществува бизнес връзка.
Като пример тя даде Златев, който според нея при управлението на тройната коалиция имал добри позиции, а сега - още по-добри.

Служителите от частната пиар агенция на вицепрезидента по комуникациите на "Лукойл - България" Дияна Дамянова се трудиха в предизборната кампания на ГЕРБ, писа пък сайтът Bulgaria-news. Ива Петрони от D&D помагаше на Вежди Рашидов в Кърджали и стана шеф на кабинета му, когато той пое министерството на културата. Лили Филева от D&D пък е началник на дирекцията за "Връзки с обществеността" на вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков, съобщава още сайтът.

Дали Валентин Златев се меси пряко в политиката или не, е спорен въпрос. Факт е обаче, че той върти към 16 млрд. лв. – толкова са приходите на фирмите на „ЛУКойл”, които той управлява, според официалните им отчети за 2008 г.

Личният му бизнес се оценява на около 100 милиона, но някои източници твърдят, че достига половин милиард.

Факт е също, че го набъркват сред кукловодите на българския преход.

Валентин Златев е роден през 1965 г. в родния град на Тодор Живков, тогава село – Правец. Още в далечната 1968 година баща му Васил става председател на Селския народен съвет, някогашен аналог на длъжността кмет, премахната след 1950 и възстановена отново през 1979. До 1989 година той е несменяемият управник на Правец. Днес той се хвали, че от малко селце е успял да го превърне в модерен град благодарение на това, че е “технократ по душа”. “Под мое ръководство са построени площадът, хотелът, културният дом, резиденцията „Правец” и всички инфраструктурни проекти в селото, което през 1981-ва стана град. Работехме при невероятно къси срокове, но винаги успявахме. Тогава нямаше как да кажеш, че нещо не може да стане. Това беше невъзможно.
Прословутата „Шатра”, построена за третото посещение на дипломатическия корпус в града, израсна за по-малко от 60 дни. В последните 11 от тях аз и екипите ми спяхме на обекта. Като кмет съм посрещал 19 държавни глави, сред които Индира Ганди, Ерих Хонекер, Ким Ир Сен и други”, казва Васил Златев в едно интервю.

През есента на 1984 г. Валентин отива войник в школата за запасни офицери в Плевен. В края на следващата го освобождават предсрочно от армията като хронично болен. Междувременно е приет в специалността “Счетоводство и контрол” на Висшия икономически институт “Карл Маркс”, но се прехвърля в елитната специалност “Политическа икономия”. След няма и година се озовава в столицата на СССР като студент по международни отношения. Там негов състудент е сегашният кмет на Бургас от ГЕРБ Димитър Николов.

В самия край на 1989 година няколко партийните членове от местния градски комитет на БКП топят Златев-старши за злоупотреби пред Областния комитет на партията. Оттам пращат комисия, чийто доклад е публикуван във вестник “Правешки глас”. Ето какво пише там. Веднага след казармата Златев – младши започва работа в Общинския комитет на ДКМС в Правец, където е приет за член на БКП. Прехвърлянето му в специалност “Политическа икономия” става с нареждане на министъра на просветата Александър Фол.

Заминава да следва в Москва през септември 1986 г. с резолюция на заместник-министъра на просветата Димитър Бучков.

И в двата случая това е ставало след писмена молба на Златев. “В момента (Валентин – б.а.) продължава обучението си на пълна държавна издръжка и специална квартира към търговското представителство на НРБ в Москва”, пише в доклада от 1990 г.

Комисията установила, че бащата Васил е злоупотребявал със служебното си положение. На 7 май 1989 г. оженил дъщеря си в един от ресторантите на “Балкантурист”, но не платил нито лев. През 1981-1988 г. като член на УС на АПК – Правец незаконно си самогласувал награди в размер на 5750 лв. (Тогава средната заплата е 120 лв.) Само за 1988 г. пък “Балкантурист” - Правец го наградил с 450 лв. Комбинатът за микропроцесорна техника, където се произвеждаха прословутите компютри “Правец” – с 500 лв., а БКС – Правец със 700 лв. Отделно Златев-старши си отпускал държавни пари за командировки до САЩ, Канада, ФРГ, Сингапур, Италия, Гърция. От проверката не последва нищо. Семейство Златеви обаче изчезват от светлините на прожекторите.

Синът Валентин започва работа в руската държавна компания “Росснефт”, където стига до началник отдел “Търговия с Източна Европа”. През 1995 година премиерът от БСП Жан Виденов подписва договор за стратегическо партньорство с “Росснефт”. Създава се смесеното дружество “Росбулнефт”, където руската фирма и “Нефтохим” си разделят по 50% участие. Златев влиза в ръководството. През 1996 г. върху България се стоварва бензинова криза.
Опозицията обвинява “Росбулнефт”. Противно на очакванията обаче новото правителство на Иван Костов не разваля договора с “Росснефт”.
През 1999 г. Костов започва продажбата на “Нефтохим”.

Докато тя се подготвя, Валентин Златев убеждава “ЛУКойл” да изкупят руския дял в “Росбулнефт”. Президентът на “ЛУКойл” Вагит Алекперов от 1990 до 1992 г. е последният комунистически зам.-министър на нефтената промишленост на СССР в правителството на Михаил Горбачов и много близък приятел на Андрей Луканов. После “ЛУКойл” се оказва и най-подходящият кандидат за “Нефтохим”. Твърди се, че Иван Костов успял да убеди в това западните посланици, които били уплашени от растящото руско влияние в България. “ЛУКойл” купува „Нефтохим”, а неговите представители подкрепят на изборите Костовия кандидат за кмет на Бургас Васил Илиев. А Вилхелм Краус – министърът на транспорта в кабинета на Костов, е назначен в управата на вече приватизирания “Нефтохим”.

image

Сега Валентин Златев е в надзорния съвет на „ЛУКойл Нефтохим” и генерален директор на неговото еднолично дружество „ЛУКойл - България”. Той продължава да е в прекрасни отношения с всяка следваща власт. През 2004 г. вицепремиерът в правителството на царя Милен Велчев му поднася приза “Мистър икономика” за цялостен принос в развитието на националното стопанство. Следващият премиер Сергей Станишев е гост на сватбата му.
Бащата на Сергей - някогашният секретар на ЦК на БКП Димитър Станишев, е стар другар със Златев - баща.
Откакто Георги Първанов е президент, Валентин Златев се смята за един от особено близките му хора и чест другар в лова..

В „ЛУКойл” Валентин Златев не е собственик, а много-много високо платен мениджър,

по думите на Дияна Дамянов. За заплатата му там се носят легенди, но официални данни няма. Единственият запис в регистрите е, че за миналата година шестимата членове на надзорния съвет на „ЛУКойл Нефтохим”, единият от които е Златев, са получили общо 667 000 лв. Възнаграждението му като шеф на „ЛУКойл - България” не се споменава никъде. Той обаче отрано завърта и печеливш частен бизнес. През 1999 г. заедно с Детелин Сертов и Спартак Жаров (Мултигруп) създават холдинг “Агрима”. Той става един от най-големите в страната. Чрез гръцкия дистрибутор на “Пепси кола” получава изключителното право да разпространява напитката в България.

В заводските столови и закусвални в “Нефтохим” и по бензиностанциите на “ЛУКойл” се предлага само “Пепси”. През 2007 г. Златев продава “Агрима” на кипърската офшорка „Куадрант Юръпиън бевъриджис”. Най-големият клиент на фирмата обаче си остава “ЛУКойл - България” според официалните отчети. Другият бизнес на Златев пък преминава в друга кипърска офшорка – „Агриуей холдингс”, която сега купи „Сердика”.

Любопитното е, че всички тези прехвърляния се случиха веднага след като Валентин Златев най-сетне надяна брачния хомот. До 42-ата си година той бе щастлив и ухажван ерген. На 28 април 2007 г. обаче се ожени за 20 години по младата от него бивша мис Пловдив Люба Стефанова. През октомври миналата година тя му роди син, когото кръстиха Васил на дядо му.

Мариян МАРИНОВ

....................................
Бойко Борисов наруши собствена си заповед заради сватбата

Шефът на "Лукойл България" Валентин Златев се ожени като арабски шейх. Тържеството се състоя на 28 април 2007 г. на обяд в Националния исторически музей. Кум на сватбата бе собственикът на руската компания “Вим-Бил-Дан” Гавриил Юшваев - номер 77 в световната класация на богаташите с капитал 700 милиона евро.

Бракосъчетанието извърши лично кметът Бойко Борисов. Заради ВИП-сватбата генералът наруши собствената си заповед да не се изнася печатът от Ритуалната зала и го положи в резиденция „Бояна”. Огромна шатра бе разпъната под открито небе в двора на резиденцията. За наема й Валентин Златев платил 21 000 лева. 150 000 евро му струва булчинският тоалет, поръчан в Париж и обсипан със 700 кристала "Сваровски", а сватбеният му подарък за Люба бе яхта "Ферети" за 3 милиона лева.

....................................
Войната му с Кюлев

В средата на 90-те години Валентин Златев вече е един от най-влиятелните петролни дилъри и сериозен играч в банковия сектор. Там той първо играе с покойния вече Емил Кюлев. В един момент интересите им се сблъскват и те стават врагове. Когато Златев изтегля инвестициите си от „Росексимбанк“ и ги пренасочва към „СИБанк“, Емил Кюлев казва: „Вальо Златев клекна на Костов и ме предаде“. Двамата олигарси кръстосват шпаги и в туристическия бизнес в надпреварата за приватизация на Златни пясъци. От корпорацията на Кюлев предлагат рушвети на медиите, за да изкарат Валентин Златев престъпник и мафиот, който иска да сложи ръка на курорта за жълти стотинки.
През 2001г. Златев отстъпи поста и акциите си в СИБанк на Цветелина Бориславова.

....................................

Когато бил студент в Москва, приятели на Вальо Златев го попитали, какво работи баща му. Той отговорил: „Другарят Живков го назначи за овчар.” Като видял учудения поглед на братушките, продължил: „Сега той стриже и дои 11 000 овце в Правец!” (По това време баща му Васил Златев е вече дългогодишен кмет.)
 

Източник: www.blitz.bg


image

Писна ни да ни крадат с цени на ток, горива, парно, вода, телефон
 

image

FOREX (ФОРЕКС), АКЦИИ, ФЮЧЪРСИ 




Гласувай:
30



1. ka4ak - познавам го и може само да се учиш!!!
15.03.2011 02:55
Поздрави!:)))
цитирай
2. borsi - Поздрав и на теб приятелю ...
15.03.2011 03:09
Поздрав и на теб приятелю :))

Не го познавам :)) И да се уча и да не се уча от него ka4ak, произхода ни е различен. Буржоа и капиталист съм, значи сме от двете страни на барикадата с господин барона.
В момента, интересите на компанията монополист, не се покриват с моите. Вярно, цените на горивата не ме касаят, поне не пряко, много повече ме вълнуват цените на тока, но А, дърпа и Б..., а всяко пътуване от 1000 мили почва с някаква крачка.

Смятах да пиша нещо за протеста в неделя, но ме домързя. Ето обаче няколко думи:

На протеста във Варна имаше много повече коли от заявените в мрежата. Колите бяха хиляди и стана задръстване.

От Трабанти до Бентлита, мотори от всякакъв калибър, предимно млади момичета и момчета, деца, кучета, всички в настроение, но твърдо решени да има промяна.

Бих казал, че за кабинета и приятелските му кръгове от монополи няма вече хлабаво.
13.03.2011 бе един хубав ден за България!

НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ - ГР. ВАРНА: http://www.facebook.com/video/video.php?v=1314981211165&comments

цитирай
3. анонимен - Поздрав и на теб приятелю :)) Не ...
15.03.2011 04:03
borsi написа:
Поздрав и на теб приятелю :))

Не го познавам :)) И да се уча и да не се уча от него ka4ak, произхода ни е различен. Буржоа и капиталист съм, значи сме от двете страни на барикадата с господин барона.
В момента, интересите на компанията монополист, не се покриват с моите. Вярно, цените на горивата не ме касаят, поне не пряко, много повече ме вълнуват цените на тока, но А, дърпа и Б..., а всяко пътуване от 1000 мили почва с някаква крачка.

Смятах да пиша нещо за протеста в неделя, но ме домързя. Ето обаче няколко думи:

На протеста във Варна имаше много повече коли от заявените в мрежата. Колите бяха хиляди и стана задръстване.

От Трабанти до Бентлита, мотори от всякакъв калибър, предимно млади момичета и момчета, деца, кучета, всички в настроение, но твърдо решени да има промяна.

Бих казал, че за кабинета и приятелските му кръгове от монополи няма вече хлабаво.
13.02.2011 бе един хубав ден за България!

НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ - ГР. ВАРНА: http://www.facebook.com/video/video.php?v=1314981211165&comments


Да с такива по-малки промени започваме в началото , а по-нататък ще се променя всичко постепенно
цитирай
4. crisis - Поздрави
15.03.2011 07:27
Всеки протест е използва от задкулисни сили и е без резултат.
Решението е в умните действия на всеки и от там на масата.
1. Калкулиране на горивата в собствения продукт.
2. Имиграция, и сезонна.
3. Минаване на газ - метан и бутан.
4. Намаляване на пробега - работа - дом
5. Намаляване на разходи за отопление и ток.
6. И една майна на ГЕРБ и БСП
цитирай
5. therainss - Да го начукам на простата държава!!!
15.03.2011 07:30
Майната им!!!
цитирай
6. анонимен - Браво за постинга Борси!
15.03.2011 11:13
Пак нещо интересно, което доста хора пропускат.
Другото, което бих добавила, освен картелните споразумения е, че внасяме петрола от Русия. Тоест - нямаме зависимост от пазарите в Африка. Другото, което чух - Либия държи само 2% от целия петролен пазар, запаси има и повишението на цената е нелогично и само в полза на определени компании!
Другото, което ми е интересно - как върви цената на галон бензив в САЩ? Няко запита ли се, те дали търпят ежендевни повишения?
Поздрави, Микино
цитирай
7. borsi - . . как върви цената на галон бензив в ...
15.03.2011 12:27
анонимен написа:
.. как върви цената на галон бензив в САЩ? Няко запита ли се, те дали търпят ежендевни повишения?
..

Здравей Mикино. Тук съм сложил цените на бензина в САЩ http://borsi.blog.bg/novini/2011/03/07/ceni-na-elektroenergiia-i-goriva-v-sasht-bylgariia-i-evropa.700837 от 07.03.2011 .. Мога да питам колко често се променят цените там.. Не ми бе идвало на ум за този въпрос
цитирай
8. mikino - . . как върви цената на галон бензив в ...
15.03.2011 13:15
borsi написа:
анонимен написа:
.. как върви цената на галон бензив в САЩ? Няко запита ли се, те дали търпят ежендевни повишения?
..

Здравей Mикино. Тук съм сложил цените на бензина в САЩ http://borsi.blog.bg/novini/2011/03/07/ceni-na-elektroenergiia-i-goriva-v-sasht-bylgariia-i-evropa.700837 от 07.03.2011 .. Мога да питам колко често се променят цените там.. Не ми бе идвало на ум за този въпрос

Който въпрос е доста логичен... Първото нещо, което ми дойде на акъла бе това... Движението на цената в дни, %-ти и т.н.
цитирай
9. анонимен - НЯМА МЯСТО ЗА КОМЕНТАРИИ...
17.03.2011 09:43
ВЧЕРА МИН.ТРАЙКОВ , ОБЕЩА УЛЕСНЕНИЯ И ПООЩРЕНИЯ НА ВНОСА НА ПЕТРОЛНИ
ПРОДУКТИ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА И ФИРМИ , ПРИ СТРИКТНО СПАЗВАНЕ НА МИТНИЧЕСКИТЕ ПРАВИЛА И ЗАКОНИ!
ВСЯКО ОТМЯТАНЕ ОТ ДУМИТЕ МУ----Е ПОВОД ЗА НЕДОВЕРИЕ И ИСКАНЕ НА ОСТАВКА НА ГЕРБ , ПОРАДИ ЗАЩИТА НА МОНОПОЛНИТЕ СТРУКТУРИ В БЪЛГАРИЯ!

ЕС , ЯСНО И КАТЕГОРИЧНА ПОСТАНОВИ, ПЪЛНА РЕВИЗИЯ НА ПРОЕКТА ,ЗА АЕЦ-БЕЛЕНЕ !
ВСЯКО ЗАДКУЛИСНО И ТАЙНО СПОРАЗУМЕНИЕ С РУСКИЯ МОНОПОЛИСТ---ЩЕ БЪДЕ ПРОТИВ ПОЛИТИКАТА НА ГЕРБ И Б.БОРИСОВ!

ТОВА ПСА КРАЙЪГАЛНИТЕ ТЕСТОВИ КАМЪНИ В ИКОНОМИЧЕСКАТА ПОЛИТИКА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ!
ВСЯКО ОТКЛОНЕНИЕ Е----В ТЕХЕН МИНУС И ПОВОД ЗА НЕДОВОЛСТВО!!!
цитирай
10. анонимен - Валентин Златев - Син на баща си – От БКП до Лукойл и пръв приятел на “антикомуниста” Бойко Борисов Лъжльото
21.03.2011 12:02
Валентин Златев е роден през 1965 г. в родния град на Тодор Живков - Правец. В далечната 1968 г. баща му Васил Златев става председател на Селския народен съвет, някогашен аналог на длъжността кмет. До 1989 г. той е несменяем управник на Правец.
Връзката на Валентин Златев с големия бизнес са именно баща му, както и кипърската офшорна компания "Агриуей холдингс лимитед". Тя е юридически собственик на почти целия бизнес, за който в публичното пространство се твърди, че е на фамилията Златеви.
"Агриуей холдингс лимитед" притежава 99,98% от българската фирма "Агрохолд", а шеф и собственик на останалите 0,02% е Васил Златев.
Заедно пък те притежават "Благоевград Пропърти", "Тера тур сервиз", "Обществено строителство - Агробилд", "Университетски недвижими имоти Правец", "Агрокар", "Хорнит", "Езтур", в съвета на директорите на която през 1997-1998 г. е била и неуспелият ни еврокомисар Румяна Желева, и др.
В "Тера тур сервиз" е съсредоточен хотелиерският бизнес на Златеви - голф игрището, ваканционно селище и хотел в Правец, хотелите "Хелиос бийч" и "Хелиос бей" в Обзор и "Хелиос палас" в Слънчев бряг.
През 2009 г. пък "Агриуей холдингс лимитед" купи от инвестиционната група "Екуест" за 9,175 млн. евро хотел "Сердика" и едноименното кино в центъра на София.
Капиталът на тези компании не е никак малък - общо над 220 млн. лв. Обявените печалби обаче са нищожни на фона на капитала, а повечето от тях дори работят на загуба, показват последните публични данни за 2009 г.
"Агрима" се занимава с производство и дистрибуция на напитки и е изключителен дистрибутор на "Пепси-кола" за България.
Златев-младши е възпитаник на Първа английска гимназия в София. След военното си обучение започва работа в Общинския комитет на ДКМС в Правец, където е приет за член на БКП.
Същата година е приет и в специалността "Счетоводство и контрол" на Висшия икономически институт "Карл Маркс", бързо обаче се прехвърля в по-елитната "Политическа икономия". Година по-късно вече е студент по международни отношения в Московския държавен институт.
След като завършва обучението си, Валентин Златев започва работа в руската държавна компания "Росснефт" и стига до позиция началник-отдел "Търговия с Източна Европа".
През 1995 г. "Росснефт" става стратегически партньор на България. Създава се смесеното дружество "Росбулнефт", където руската фирма и "Нефтохим" си делят поравно участието, а Валентин Златев влиза в ръководството.
С разгара на бензиновата криза през 1996 г. опозицията вини именно руската компания за положението и настоява сътрудничеството да се разтрогне. Изненадващо обаче новото правителство на ОДС не го прави.
Малко по-късно Златев успява да убеди "Лукойл" да изкупи руския дял в "Росбулнефт". През 1999 г. пък започва приватизацията на "Нефтохим", а "Лукойл" се оказва най-подходящият кандидат.
Така Валентин Златев оглавява "Лукойл-България" и "Лукойл-Нефтохим" и става представител на компанията за Югоизточния регион.




цитирай
11. meto76 - http://zonabg. info/Tema. 40_...
21.03.2011 23:22
http://zonabg.info/Tema.40_41/14233.article/

Правец - столица, Валентин Златев - премиер
цитирай
12. анонимен - бездуми
22.03.2011 01:51
http://bg.mondediplo.com/article221.html#forum4892
цитирай
13. borsi - На тайна среща с Борисов, Цветанов и Дянков, Валентин Златев заплашва, че ще им подпали чергата!
31.03.2011 17:06
На тайна среща с Борисов, Цветанов и Дянков, Валентин Златев заплашва, че ще им подпали чергата! http://zonabg.info/Focus.40_42/14628.article/

Брилянтни източници на afera.bg от най-близкото обкръжение на премиера информираха, че вчера се е провела шокираща конфиденциална среща между премиера Бойко Борисов, двамата вицепремиери Симеон Дянков и Цветан Цветанов, и Валентин Златев, шефът на Лукойол у нас.
Срещата е била инициирана под бясното давление на Валентин Златев, доверяват кралските ни източници. Валентин Златев е бил в истерия и е заплашил директно, че ако не се вземат мерки, ще изправи цялата си медийна мощ срещу министър Трайчо Трайков и целия кабинет.
Валентин Златев е бил бесен от позицията на министъра на енергетиката Трайков. Златев директно е заплашил, че ако Трайков не бъде спрян, на предстоящата междуправителствена среща в Москва в първите дни на април, той ще им подпали земята, под която стъпват.
Източниците на afera.bg информират, че тримата прадставители на правителството, в присъствието на Валентин Златев, са умували как да се справят с положението около министър Трайков.
Цветан Цветанов предложил на Трайков да му се спретне нещо, Симеон Дянков предложил някой друг да замени министър Трайков като водач на българската делегация и преговори, а Бойко Борисов соломоновски предложил да дадат на Трайков десет дни неплатен отпуск.
Очевидно зад драстично острото поведение на Валентин Златев прозира натиск от Русия към кабинета.

Срещата е била шокираща, а Валентин Златев директно е показал на управляващите на страната, че ще ги смачка, ако те не се справят с министър Трайков.
цитирай
14. borsi - “Милиони левове са отпуснати за ...
01.04.2011 00:28
“Милиони левове са отпуснати за медийна подготовка за АЕЦ „Белене” в последните дни. Инвеститорите от Русия са развързали бързо кесиите след аварията в АЕЦ „Фукушима”, за да убедят общественото мнение в България, че АЕЦ „Белене” няма да бъде опасна.
С парите за медийна подкрепа се разпорежда Валентин Златев (който е консултант на руснаците по проекта), чрез своята медийна съветничка Диана Дамянова, научи e-vestnik от осведомени източници в медиите. Поредицата интервюта по темата в сутрешните блокове на няколко телевизии, вестници и др., не са случайни, признават неофициално от медийните среди.” http://ivo.bg/
цитирай
15. borsi - ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ В МОСКВА ЗНАЕ, ЧЕ ШЕФА НА НЕК НЯМА ДА Е УВОЛНЕН 20 ЧАСА ПРЕДИ БОРИСОВ ДА ИЗИГРАЕ ЦИРКА
07.04.2011 13:52
Троицата Борисов – Дянков – Цветанов изпълни заповедите на неформалния премиер на България Валентин Златев.

Още снощи в българското посолство в Москва са били Вежди Рашидов и Валентин Златев.
Златев е знаел, че приятелят на президента Георги Първанов – шефът на НЕК Красимир Първанов НЯМА да е уволнен.
Златев знае това 20 часа преди Борисов да отмени уволнението. http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=17404&Itemid=9
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: borsi
Категория: Бизнес
Прочетен: 5984139
Постинги: 957
Коментари: 3981
Гласове: 7086
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031