Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2011 21:28 - Васа Ганчева e новата Райна Княгиня
Автор: borsi Категория: Новини   
Прочетен: 18318 Коментари: 24 Гласове:
30

Последна промяна: 09.07.2011 23:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
Васа Ганчева e новата Райна Княгиня 

"Ако Бай Ганьо имаше гроб, щеше да има повече поклонници отколкото в Рилския манастир"

Като чета и чувам последните дни какъв плач се излива и какви обвинения се хвърлят, то по груба моя сметка около 70 % от българите съчувстват на Васа. Това ме навежда и на някой размисли, но става напълно ясно защо и държавата е спряла да функционира и е с все по замиращи функции.  

image

Новата светица на България  - Васа Ганчева, около 576 000 резултата в google

На около 70 % им е мъчно за Васа, нищо, че тя си продаде перото и задника за 500 лева, светица е! 
Всъщност, ако Васа не бе умряла, бях споменал на съпругата си “Тази, само след 2-3 месеца ще се покаже пак по ТВ, колегите и ще я поизлъскат и готово!” Е какво пък?
Максим убил човек и осакатил друг. Горкото момче, шампион. 
Кондьо бил в затвора, за сводничество. Все едно национален герой в борбата с комунизма е лежал в Белене. 
Дон Цеци бе в затвора, синът му учи в Кеймбридж, но пак краде жица - Голяма работа. 
Славков поискал 200 000 за да гласува, ами нормално. Като умря, го оплака един   цял народ сякаш е раздавал безплатна супа приживе. То не бе рев, не бяха сополи. На мен пък ми бе безразличен и определено не е човек на който бих поверил портфейла си. 

Днес момченце, едва не го уби куче.  Прокуратурата не реагира, защото на прокуратурата и е мъчно за собственика на кучето, а не за детето.  Кучето впрочем, си е живо и здраво, собственикът му също, а хлапето? Ами какво пък, според 70 % от нацията така му се пада.  

image

Децата, кучета ги яли - Дете нахапано от куче - Около 72 300 резултата

Същия е случая и с убитите от кола младежи в Симеоновград. Всяко чудо за по-малко от 3 дни. Убиецът не само е на свобода, но дори няма следствие срещу него.
И когато самонадеяния шофьор помля младежите в Симеоновград и ги попиля на части, се запитах - дали родителите им са имали становище по случая Стависки например и какво е било то?!
Ако съдим по грубата ми статистика, то поне половината родители са били на страната на Стависки, а не на жертвата.   Ще ми се някой ден ако мога да ги питам  дали след сполетялата ги трагедия са променили мнението си, кой е добрия в случая Стависки – убитото момче плюс Мануела и кой е лошия?!  Много съм любопитен дали хората добиват критерии кое е лошо и кое добро, след като на тях им се случи беда. 

Всъщност, най-опасно в България е да си нормален. Не идеален – такива няма, а нормален. Ти си малцинство ако си такъв. В ония 30 % си. 

Ясно, че и тези 70 % мрат като мухи. “Гъз глава затрива”, както казваше баба ми, обаче пък ако си не дай-боже нормален, с някакви макар и малки рамки кое е добро и лошо, си загубен. Трябва да се прикриваш, да не те обявят за луд. 

И за нормалните има само два изхода – Или да пренебрегнат своята гнусливост и да се пазят двойно, да не ги надуши и унищожи болшинството, или да поемат на запад, като една голяма част от нацията заселила се в нормални страни, в който нормалните са болшинство, а боклуците и пилешките глави малцинство.  Тук вече е обратното и няма изгледи за оправяне, освен ако малцинството насила не вземе по някакво чудо властта и не постави останалите 70 % лумпени и пилешки глави под някакъв вид контрол, ярем, рамки на нормално поведение и дресировка.

image

"Не съжалявам, че ям човешко!" казва канибалът от Голямо Буково - Канибалът на Странджа Николай Георгов не изпитва съжаление за това, че разфасова двама души  и се нахрани с тях.  През 1995 г. мъжът убива две жени и яде от телата им. През 2004-та той прави опит да изнасили 13-годишно момиченце от селото, но е заловен. Той не чувства вина и че в 2008 г. отново нападна човек.  Разбира се е на свобода, понеже лекарите, полицията, прокуратурата, съдът и 70 % от населението, съчувстват на такива като него. 

Те обаче ще се дърпат и едва ли ще искат някой да ги прибира в лудница, да ги глобява, да ги кара да правят неща които не са редни според тях (като например, да не паркират върху тревата), или да възпитава децата им вместо да крадат, в някакъв макар и измислен морал.  Защото моралът (пет пари не давам за попски приказки), значи ред, норма на някакво поведение. Например, фактът е, че генетичното разстояние между шимпанзетата и хората е само 1,6%, тоест, те са приблизително 98,4% идентични и точно моралът вкаран в рамки на някакво запазващо ни живи определения, норми на поведение и ред измислен да ни пази най-вече един от друг,  ни различава от тях. 

image

За Васа, ако бяхме някоя западна държава, най-вероятно щеше да е арестувана и да има повдигнато обвинение преди да е умряла. Едва ли щяха да я съдят строго, но съд 100 % щеше да има.  Не защото е лоша или добра, а просто защото нормалните искат всяко лошо поведение да се накаже.  Васа, Максим и Дон Цеци никой нямаше да ги кани, поне в доброто общество.
Не защото то ще е по-добро, а защото хората там просто искат да сложат граници кое биха приели и кое не. Поне открито, никой не иска да се здрависва с такива хора.

image

Райна Княгиня - Около 138 000 резултата в търсачката

Тук обаче в България не сме такава, болшинството иска лошото поведение да не се наказва и плаче оплаква като Райна Княгиня, макар да остави истинската Райна Княгиня да умре в мизерия и забравена, като майката на Левски.
image
Бай Ганьо убива Алеко Константинов 

Плаче не за детето нахапано и почти убито от куче с немарлив стопанин, а за Бай Ганю,  бил и той скрит зад маската на интелектуалец в пола и за някой като Андрей Чикатило. 

image

Андрей Чикатило - Бог да прости и него! Нали за “умрелите или хубаво или нищо”?!

Ако бяха живи Андрей Чикатило, Ал Капоне, 40 те разбойника от приказката за Аладин или баба Яга, щяха да са непременно национални медийни звезди и да участват в Черешката на тортата. Ако Бай Ганьо имаше гроб, щеше да има повече поклонници отколкото в Рилския манастир. Иначе моето мнение е “алчно дупе, кръв сере!” пак народна поговорка.  И не си мислете, че се оплаквам. Ни най-малко – Тук във Варна дори пешеходните пътеки си ги боядисваме вече в червено. Да не личи кръвта на пешеходците.

image

"Който щади престъпниците, той вреди на честните хора." - Сенека Млади 


image

FOREX (ФОРЕКС), АКЦИИ, ФЮЧЪРСИ






Гласувай:
31



Следващ постинг
Предишен постинг

1. bigbro - Прав си! И то много!
08.07.2011 22:21
А за пътеките и аз се чудех, кой го измисли този цвят...направо налитат като бикове..
цитирай
2. анонимен - satelit21@abv.bg
09.07.2011 06:37
Куче да си в тая държава-3 год затвор ако убиеш куче.На децата майната им.
цитирай
3. анонимен - Браво!
09.07.2011 10:17
Най-после нещо качествено, като коментар, в блог.бг. Просто няма какво да се коментира, защото всичко е казано. Само искам да напомня за "матряла".
цитирай
4. nkf - Абсолютно точно описание на мор...
09.07.2011 10:54
Абсолютно точно описание на моралната деградация у нас.Морална деградация причинена от комунизма.А васа ганчева (съжалявам,ама не мога да напиша името й по друг начин) беше една от тези,дето активо участваха в затриването на границата между добро и зло.
цитирай
5. ustime - Защо?
09.07.2011 14:22
Защо ме изтри? Не търпиш ли други мнения? Въпреки, че не бях написала нищо в подкрепа на Васа? Просто те попитах какво би казал за опосумите?
цитирай
6. pin777 - Напълно по комунистически, тоест по ново му 'капиталистически'...
09.07.2011 15:15
Точно така работят наследниците на най-върлите печалбари от бившите първи. Размиват същността на нещата и проблемите...
Браво !
цитирай
7. borsi - Защо ме изтри? Не търпиш ли други ...
09.07.2011 16:00
ustime написа:
Защо ме изтри? Не търпиш ли други мнения? Въпреки, че не бях написала нищо в подкрепа на Васа? Просто те попитах какво би казал за опосумите?

Никой не ти е трил мнението, поне аз не съм. Трил съм мнения, но не и тук. Поне още не се е налагало. :)
цитирай
8. hoyden - Поздравления
09.07.2011 16:07
за хубавата статия и точния анализ! Право в десятката!
+1
цитирай
9. pin777 - Оставете поне мъртвите на мира.
09.07.2011 18:09
Автора споменава човекоядеца и пише за него. Въпреки, че темата му е за съвсем друго. А душоядците, които ни ядат цял живот. И изяждат не само спестяванията и заплатите ни, а и целия ни живот. Всичко си е едно вечно робство и всичко се върти около това да си намериш работа , която ако не ти носи удоволствие то поне да е поносима. Четете и се замислете... http://pin777.blog.bg/drugi/2011/07/09/novoto-svetovno-robstvo-nsr.780180
цитирай
10. vedrina - !!!
09.07.2011 18:30
Харесах - това превъплъщение!!!
цитирай
11. edencrossing - Адмирации за написаното
09.07.2011 18:42
Принципно действията на покойната Васа биха могли да минат за PR към лицето със скритата камера, но в друг сценаарий. Относно пътеките във варна - умишлено с малка буква, щото и аз съм от този град... Забелязал ли си, че вече 2 седмици не са добоядисали пътеките на кръстовището на бул. Чаталджа с 8ми Приморски Полк!?! Защо ли? Може би там не се е ляла кръв достатъчно на младежи, макар некролозите откъм цветята да седят. Написал си всичко страхотно, начина по който изливаме съжденията си е просто проекция на това, което съпътства ежедневието ни... В този ред на мисли, що ли пиша и аз, а не взема самолета...А де! Родолюбец с разбита нервна система му викам аз на това. Наздраве.
цитирай
12. sofiya - Да, да, да!
09.07.2011 19:43
Браво! Това е наистина народопсихологията българска - много точно уловена в този постинг. Тук възхита предизвикват и ги кичат с геройски "медали" само лумпени и хора на ръба на закона; чалга-певачки т.нар. "Звезди"; шоу-бизнес; чалга-живот; ВИП-общество от полуграмотници. След изминалите 20-тина години ако си сложим ръката на сърцето ще разберем, че сме на този хал не от друго, а именно от сбърканата си народопсихология. И както е казал Айнщайн: "Две неща се безкрайни - човещката глупост и вселената - за второто не съм съвсем сигурен!" - Така си е. Но случайт с колежката Васа доказва и една друга родна максима - трябва първо да умреш, а после може и да ти издигнат паметник. Ние страшно много почитаме мъртвите "герои" - може би защото вече не ни застрашават с нищо:))) Привет!
цитирай
13. ko642 - Много добър пост! Ако безпристр...
09.07.2011 20:35
Много добър пост! Ако безпристрастен човек чете коментарите по повод случаят с Васа просто остава изумен - повечето хора не могат да направят разлика между добро и зло. Поздрави!
цитирай
14. enlil - Прости, но не си прав!
09.07.2011 22:08
Силни аргументи за народопсихологията излагаш...за жалост това е едно кратко обобщение с твърде тривиални примери, които сме чели в пресата. Не мисля, че е достойно да сравняваш един ярък общественик, брилянтен критик и безспорен интелигент (един от малкото останали, без изглед за нови такива) с човечета като дон цеци или кондьо...
Безспорни са трагедиите като примера с нахапаното дете или "невинният" канибал...те наистина разкриват загрозеното лице на нашата действителност. Но защо тук е Васа...основният ти аргумент е за големия обществен шум,който се вдигна след нейната кончина? А не опита ли да си обясниш това по един друг начин...силно се надявам да знаеш коя е Васа Ганчева, какъв е нейният принос, нейната биография, онова, което я е направило достойна и, поради което голяма част от обществото се застъпва зад нейната невинност. И все пак нека не съсредоточавай своя взор към масата...та тя е резултат от онези над нея, от онзи, който погуби Алеко...и онези, които сториха същото с Васа!
цитирай
15. borsi - От време на време разлиствам жъл...
09.07.2011 23:22
От време на време разлиствам жълтата преса и "критиките" и незнайно защо ми напомняха на тези на Евгени Минчев в друго издание жълто издание. Както и да е, всеки си вади хляба както може, но да изнудва?!
Като и знам произхода - Родители, обкръжение, привилегиите които имаше, които е имала и с които се вземаха тези като нея и с нейния произход за богопомазани по време на социализма и след него, определящи съдбините на околните и пречещи на всеки извън тяхната класа да се развие над определени нива и след това което гледах в срамния пазарлък който водеше не може да ми е жал за нея. Не харесвам особено предаванията на Иван и Андрей предназначени за скучаещи домакини, но ако бях на тяхно място бих постъпил по същия начин. Не може някой, само защото е бил в номенклатурата, само защото има червен "аристократичен" произход и най-вероятно връзки с ДС, да се меси и да определя кой какъв е. А махам от тук моралът, че да си искаш така парите е направо позорно. Изнудвач? Мутра? За каква се взе тя, че ще изнудва хората, та били те и Иван и Андрей с бозичките си за домакини?! Нима с Хачо са правили някога нещо по-стойностно? Аз поне нямам спомен. Халтурки - хората дори има им измислиха едно време на предаванията. Без никой да ми се сърди - не случайно сложих Бай Ганьо. Ако той знаеше езици, бе получил образование в чужбина по социалистическо време като нея и нямаше мустаци, много щеше да ми напомня някого. "Арбитри" и съдии готови да плюят на собственото си мнение и на това което са казали вчера, да осъдят или издигнат някой за 1000 лева. "Платете си, за да не ти създаваме проблеми!" ... Със заплахи и изнудване никой не е прокопсал, поне не и за дълго, но може би психологията на роба е така силно вкоренена в българина, че е способен повече да жали някой от "господарите" вместо самия себе си и децата си.
цитирай
16. enlil - Зачитам мнението ти. . . наистина ...
09.07.2011 23:41
Зачитам мнението ти...наистина всички знаем кой е баща й и какво е било обкръжението й...Повярвай ми, аз дълбоко мразя именно онези, които са спрели развитието на България в много отношения...именно онези, които развяваха червените знамена. Но нека това не ти е критерий за нейните стойности като професионалист и човек. Истината е,че колкото и да мразя комунистическия режим, безспорно в това време са се родили и немалко културни великани, за които партийната принадлежност е само блед щрих пред това,което в действителност са! Кажи ми някой съвременен интелигент...сам посочваш кои за жалост са "героите" на нашето време...И не, Васа не е от тях...тя е далеч от техния "блясък" и "пищност", каквито в премного са се облекли Слави,Иван и Андрей,Ванко 1, плеймейтки и члга диви...И какво като е превела десетки книги и е лоуреат на шведската награда "Aртур Лундквист", нали не може да събере цял стадион хлапаци, които да се кършат под виртуозните ритми на поп-фолка...
Къде пък видя изнудване...нима тя ги изнудва да им пише "похвална" статия...ами, ако някой ме накара и мен да направя нещо допълнително,което не влиза в належащите ми задължения, бих искал хонорар за това...къде намери тук тероризма?! А защо например не насочиш критиката си, която пак ти повтарям, уважавам, към Ванко 1...интересно откъде един затворник изведнъж се сдоби с пари за този скъп клип и малоумна песен...
Призоваваш ни да бъдем безприсрастни, а обективни...бъди и ти такъв! Червеният цвят няма общо с величието на Васа...или поне не толкова,че да снеме нейният ореол!
цитирай
17. borsi - Не мразя комунистическия режим. ...
09.07.2011 23:49
Не мразя комунистическия режим. Смятах го за вреден и спирачка пред прогреса. Нищо повече. Той при всички свои неодстатъци имаше и някой положителни страни. Не харесвам обаче тавана който слагаше той и още слагат наследниците му за всички извън "богопомазаната" класа. Издигаш се до едно ниво, от там нагоре всичко е за тия с феодалните привилегии.
Не става обаче въпрос и за това, а за това, че Васа се изложи, продаде се за жълти стотинки, а точно такива като нея се правят на наши съдници и на моралисти. По какво се различава тя от една чалга певица, която си отваря краката за 1000 лева? По нищо, само по липсата на силикон. Но чалгарката поне не се прави на съдник и моралист.
Васа е точно от тия лица, които и преди промените и последните 22 години, вкарват в глух коловоз, всичко до което се докоснат. Та такива като нея презират сегашните си оплаквачки, те са плебос за тях. Това чак е смешно, да плачеш за човек, който те е смятал за куче. Но-о народопсихология. Да върти опашка пред този който го кара да му носи чехлите, вероятно е любимото забавление на българинът.
цитирай
18. martiniki - хареса ми и една друга статия по темата, която прочетох в блога
10.07.2011 12:25
http://vworld.blog.bg/politika/2011/07/06/dvulicevi-hora.778092

въздържам се от обобщения и не съдя никого, прави ми обаче впечатление, че голямата част от хората двулицево си живеят, с една страна за себе си и близките - те всякак са правите и правилните, а с обратната за останалите...
и същите избягват, пропускат, забравят да благодарят когато трябва и да се извинят когато са сгрешили
цитирай
19. анонимен - Имам питанка?
10.07.2011 13:16
Понеже става реч за „елита” на нацията. Този, който се е самозабравил, безнаказан, преплетен и без цвят, копаещ в безпределната си алчност пропастта между себе си и народа. Прави се на ударен и лее крокодилски сълзи за себеподобните си, а „демократично” и за избитите без съд, в т.н. народно въстание и последвалия след това „народен съд”? И сега изтормозеният народ, особено гладуващата част от него трупа злоба и жажда за мъст, която може да експлодира като бомба със закъснител и при създадена ситуация да помете тях и безскруполно натрупаното им богатство. Нима не виждат в заслепението си, как всичко се повтаря през две, три поколения, и как те, алчните потомци на тогаващните екзекутори, заграбили всичко, ще бъдат експроприраните, а може би и екзекутираните.
цитирай
20. pin777 - Понеже коментара на анонимен 20 ще се изтрие скоро ще го цитирам и отговоря.
10.07.2011 15:34
20. анонимен - Имам питанка?
13:16
Понеже става реч за „елита” на нацията. Този, който се е самозабравил, безнаказан, преплетен и без цвят, копаещ в безпределната си алчност пропастта между себе си и народа. Прави се на ударен и лее крокодилски сълзи за себеподобните си, а „демократично” и за избитите без съд, в т.н. народно въстание и последвалия след това „народен съд”? И сега изтормозеният народ, особено гладуващата част от него трупа злоба и жажда за мъст, която може да експлодира като бомба със закъснител и при създадена ситуация да помете тях и безскруполно натрупаното им богатство. Нима не виждат в заслепението си, как всичко се повтаря през две, три поколения, и как те, алчните потомци на тогаващните екзекутори, заграбили всичко, ще бъдат експроприраните, а може би и екзекутираните.
цитат ....
=================================

Нещата в сегашната обстановка са малко по-различни и най-вероятно при евентуална такава ситуация ще се извъртят пак в полза на управляващите, които и да са те.

А именно..

Ще се завъртят както във съседна бивша Югославия на етническа основа или на някаква подобна изгъзица и ще дойдат 'свежи' сили и подкрепи в полза на 'демократичната' управляваща власт.
цитирай
21. borsi - . . Някой не виждат, те въобще не са в ...
10.07.2011 16:37
анонимен20 написа:
..
Някой не виждат, те въобще не са в час какво става в ниското, а други виждат, но не им пука и са стигнали до извода, че населението е страхливо и дори да се разбунтува, най-много да поскачат пак по площадите и да кряка смешни лозунги пробутани му от някоя PR агенция. В 2009, на 14 януари набиха като кучета децата на софиянци пред парламента, смляха ги от бой, а родителите им стояха и гледаха как им налагат децата без да мякнат дори. Ако същия ден бяха набили обаче някой ВИП майките и бащите на набитите дечурлига щяха да ронят като сега сълзи за него вместо за пукнатите глави на децата си.
цитирай
22. анонимен - ex,Vasa
11.07.2011 16:23
Izumi me reakciata na xorata prez poslednite dni.Kak Vasa se prevurna v erudit i kulturtreger za tiax,sled kato xaber si niamat s kakvo tochno se e zxanimavala-koe predavane ili prevoda na koia kniga.Pisaneto v niakakuv jult vestnik,ne te prevrushta v inteligent,a samo dokazva che si blizuk s niakoi ot redakziata.
Napulno sum suglasna s vsichko,komentirano ot avtora na bloga.Samo che kolko xora shte go prochetat i razberat.Tazi taka narechena jurnalistika,naistina e uspiala napulno da promie mozucite na xorata. Mnogo jalko i sramno! Sujaliavam,che pisha na latinica,no kirilicata kategorichno otkazva da prevkliuchi.
цитирай
23. borsi - Васа Ганчева е героиня понеже е от управляващата класа, останалите са наркомани и клошари - За едно убийство в центъра на София
14.07.2011 18:02
http://www.capital.bg/blogove/pravo/2011/07/13/1122416_za_edno_ubiistvo_v_centura_na_sofiia/

В неделя един колега ми писа, че е чул за някакво младо момиче, което е намерено мъртво до конната база на "Егида". Обадих се в СДВР, откъдето потвърдиха. Чакаха аутопсията. "Това е убийство като всяко друго, защо да се занимаваме. Нима пишем за всяко убийство, което става", казаха някои от колегите ми. Убийството беше смразяващо, най-малкото поради няколко причини:

-беше станало в центъра на София - в парка, който през последните години имахме за сигурно място;
-беше убито младо момиче;
-полицията, която иначе ни показва шумно работата си не беше съобщила до втори ден за случая;

Късният следобед излезе аутопсията и стана ясно, че момичето е било удушено и изнасилено. Отидох в Борисовата градина, за да видя мястото. Бях сигурен, че експертите, които са правили огледа са зарязали ръкавиците си там - правят го всеки път.

На игрищата на "Спортна софия" имаше полицейски патрул - в бялата астра имаше един полицай. Приближих се и тогава видях, че паркингът на игрищата беше пълно с охрана. Бяха паркирани няколко коли на НСО, а сред тях и познатият черен джип, с който се вози премиерът.

Беше пет часа и нещо, работен ден. Премиерът риташе футбол. Попитах полицая дали знае къде е мястото, дали знае нещо повече. Нещо ме накара да си помисля, че щом са го пратили тук може би е бил информиран, за това което е станало. Полицаят започна отдалече: "Не знам нищо, ама ти бегай от тука, че има министерско събитие." Пробвах с втори въпрос, но той беше непреклонен: "Бегай, бегай, бегай." Този полицай беше от СДВР - същата служба, която разследва случая, но от друга дирекция. По данни на хората, които познават убитото момиче, извършители на деянието вероятно са група от агресивни младежи, която се подвизава често в парка. Елементарен служебен рефлекс е след като си бил разпределен там да знаеш нещо за случая и да го имаш предвид.

След още едно кръгче открих местопрестъплението. В тази част на парка, това е най-дивото място - тясна алея, в която се влиза точно срещу БНР, само на няколкостотин метра от Софийска районна прокуратура, точно зад сградата на един трафопост. Вдясно, на няколко метра от охраната на конната база на Егида, има дупка в храстите. Там между боклуците имаше изхвърлни няколко чифта латексови ръкавици и сини калцуни - каквито използват при огледите на местопроизшествие.

На следващия ден медиите пишеха вече за случката. Някои от тях, които познаваме с безграничната любов към вътрешния министър, използваха един долен трик - през неверни твърдения (съдейки по стотиците опровержения на приятелите на убитото момиче във Facebook) се опитаха да маргинализират жертвата, за да омаловажат случката. В смисъл - написаха, че е била клошарка, каквато тя не е.

Не ме разбирайте погрешно. Убийство, може да се случи навсякъде и по всяко време. Изнасилванията също - стават около осем на месец в София. Въпреки, че България е сред държавите с най-много полицаи на глава от населението, полицията не е въздесъща и не може да е навсякъде, за да предотвратява всички инциденти. Няма спор, че и МВР има нужда от време, за да работи по случая. Съдейки по някои от постовете във Facebook обаче, разследващите все още не са взели показания от хора, които са били с момичето в часовете преди инцидента. Въпреки това е рано да правим крайни изводи за работата на полицаите.

Тъпото от цялата случка е, че момичето е било удушено, когато в парка е имало хиляди хора - след фестивала "Sofia Rocks" и преди "Mellow fest." Няма причина, това което се е случило на момичето да не се беше случило и на други, които са били там по това време. Няма защо те да се чувстват защитени.

Няма да открием топлата вода - престъпленията се случват там, където престъпниците се чувстват сигурно. В кварталите, където полицията е слаба има повече престъпност. Работа на полицията е да създава среда на сигурност и да извършва превенция. Тя има ограничен ресурс и затова трябва да провежда политики. Например - когато има концерти до късно в парка и лятото, когато в него е пълно с хора може би е добре да има повече полиция в близост до опасните участъци.

Полицията беше на линия, за да пази "министерското спортно събитие", което предвид кой е бил там също е приоритет, спор няма. Премиерът има нужда от охрана и я получава от НСО.

Друг е въпросът, че най-светлото място в парка е "Спортна София" и защо поне по основните алеи няма работещо осветление.

Иначе в понеделник следобед, ръкавиците си лежаха между храстите, а около тях беше тихо. На няколкостотин метра, районните прокурори вече се приготвяха да се прибират. В другия край на градината още течеше "министерското събитие". Точно срещу игрищата, група младежи почти допиваха една бутилка водка и се биеха, наужким. Пресцентърът на МВР още мълчеше по случая, а името на момичето стана ясно. Казвало се е Яна. Било е на 28 години и е работело в мол.
цитирай
24. анонимен - Mari_mar
19.07.2011 23:26
Чудесно написано!
____________________________________________________________________
,,Ще ми се някой ден ако мога да ги питам дали след сполетялата ги трагедия са променили мнението си, кой е добрия в случая Стависки – убитото момче плюс Мануела и кой е лошия?! Много съм любопитен дали хората добиват критерии кое е лошо и кое добро, след като на тях им се случи беда.''
______________________________________________________________________

Ето този въпрос задавах на всички с които спорех за вината на Максим. Трябва ли ТЕ или тяхното дете да бъде премазано от някой МЕДАЛИСТ, за да проумеят колко НЕСПРАВЕДЛИВА е справедливата(според тях) УСЛОВНА присъда на Максим. И щяха ли и тогава да му съчувстват, да го подкрепят и се зъбят и обиждат всеки, който е на страната на семействата на Мануела и Петър?
Хиляди оправдания намериха за него, както сега за ВАСА. И там изкараха Мануела виновна,,,какво правела на пътя по това време на денонощието, едно непълнолетно момиче?...Баща й изнудвал Максим.. комарджия бил'' и това сякаш оправдава изцяло постъпката на ШАМПИОНА НИ.
Така оправдават и Васа, УБИЛИ я Иван и Андрей, нямали право да й правят скрита камера, защото са пияници, хлебарки, простаци, олигофрени, наркомани - а тя Ехееее..колко е направила за България, без нея сме щели да потънем в безпросветност и простотия;) Изкараха ме проста, завистлива, мразела съм известните - не успях да им обясня, че уважавам и признавам постиженията на хората, но смятам че УСПЕХИТЕ задължават и не освобождават никого от отговорност, когато сгреши.
Но ние сме си хора на крайностите, субективни сме в преценките си, ако виновника ни е симпатичен или наш близък, от десет кладенеца вода ще донесем и пак ще изкараме другите виновни. На това разчитат и телефонните измамници - всички измамени хукват да дават пари и да измъкнат своя човек, нищо че е бутнал и убил човек. Но хулят съдебната система и следствието, ако те са пострадали и убиеца се измъкне с подкуп.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: borsi
Категория: Бизнес
Прочетен: 6021209
Постинги: 957
Коментари: 3981
Гласове: 7086
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930