Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.01.2012 15:51 - Революция или подскачане по площадите – изберете сами
Автор: borsi Категория: Новини   
Прочетен: 5288 Коментари: 6 Гласове:
13

Последна промяна: 20.01.2013 16:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Революция или подскачане по площадите – изберете сами  

Не се прави омлет със здрави яйца

Последните месеци често се случва да се говори в обществото, че са нужни промени в страната и събаряне на правителството. Какво обаче би било събарянето на едно правителство, ако по подобие на последните 22 години протестите бъдат овладени, яхнати отгоре и отново се поднови статуквото?! За това, ако има бунтове против правителството, те трябва да имат ясни цели, те да се следват, за да се гарантира промяна към положителна посока, вместо както бе досега – отново на власт да идват същите. Необходими са ясни действия, без които всякакви протести от страна на населението спрямо властта са безсмислени.

Исторически е доказано, че без някой мерки, няма как да се смени системата, дори населението да има силното желание за това.  

image

Снимка от 14.01.2009 г.  Властта не се колебае  да прилага насилие и кръв,  когато се усети застрашена

Долу ще опитам да нахвърля набързо какви мерки биха били нужни и какво ни подсказва историята за успешните преходи, за да не се повтарят събитията от последните 22 години в България, в случай, че населението реши да сменя властта:

1. Завземане на БНТ, БТВ, Нова ТВ, БНР и редакциите на най-големите ежедневници – За да се прекрати порочната практика властта да ползва националните медии за дезинформация.  Арестуване на членовете на групата във Фейсбук - действали като политическа Интернет полиция в помощ на властта, при потушаване на бунтовете срещу мафията след Катуница - Човекът по чиито сигнали закриха най-големите Фейсбук групи, от по 80 000 човека, в подкрепа на хората от Катуница
Независимите и по-малки радиостанции, телевизии и медии да се оставят при пълна свобода при отразяване на информацията и новините в страната. На представители на чужди медии и български журналисти от свободни медии да се осигури пълна свобода на действия и съдействие при изпълняване на служебните им задължения.

image

Въоръжена полиция по улиците на София след бунтовете против мафията при случая  Катуница. С пушки срещу деца и ученици - Снимка: Дневник

2. Превземане и поставяне под контрол на БНБ за да се предотврати създаването на преднамерена инфлация от страна на старата власт, която да дестабилизира икономиката. Осигуряване на сигурност и стабилност във финансовата система в страната.

3. Завземане и поставяне под контрол на всички министерства. Арестуване на   министри,  депутати и членовете на техните семейства (без това не може - нито една промяна не е ставала без арести на предишните)

4. Завземане и поставяне под контрол на всички големи общини, за да се осигури тяхното функциониране и за да не могат служителите им да саботират промените.

5. Завземане на Граничните контролно-пропускателни пунктове и летища за да не се даде възможност на виновни лица да напуснат страната.

6. Пълна забрана на бивши служители на ДС или доносници на ДС да заемат каква да е държавна общинска или платена от бюджет служба. Забрана на такива лица да се занимават с бизнес, лишаване от трудовия им стаж и високи пенсии, както и разследване на имущественото им състояние от трибунали. Тези лица да се картотекират и да подлежат под наблюдение.

7. Незабавно арестуване на членовете на ДКЕВР (Държавна комисия за енерго и водно регулиране) – настоящи и минали. Въвеждане на пълен мораториум до създаване на нова такава комисия върху покачването на цените на ток, вода, телефони. (Във връзка с точка 2.)

8. Отмяна на повечето лицензионни и разрешителни режими в страната, за да може бизнесът да си поеме дъх и да се реши поне донякъде крещящия проблем с безработицата и затъването на икономиката. Една революция не бива да пречи на създаване на работни места.

9. Насрочване на нови избори за Велико народно събрание до 3 месеца – по мажоритатен принцип, като събранието има не повече от максимум 100 депутати.

10. Създаване на национална гвардия от населението на доброволен принцип, като, оръжието за нея се вземе от складовете на МВР и БНА – Право на притежание на оръжие за всяко лице над 18 г., ако няма, криминални прояви, не е осъждано,  не е било член или доносник на бившите тайни служби, настоящата политическа полиция и е в добро психическо здраве.

image

Власта с оръжие срещу народа си - Снимки от София след Катуница: Дневник

11. Абсолютно гарантиране на частната собственост и лична неприкосновеност на абсолютно всички граждани без - Криминално проявени лица, бивши доносници и служители на ДС, свързаните политически с досегашната от 22 години управляваща хунта. Опазване на обществената и лична собственост на гражданите, сурови и незабавни санкции за нарушителите.

12. До приемане на нова конституция да се счита за върховен закон на страната Търновската конституция от 16 април 1879 г.

13. Докато се извършват промените - спазване на всички международни договори с други страни които страната ни е поела като ангажимент. Посолствата и дипломатическите служби да се поставят под засилена охрана, до приключване на събитията. Да се оказва пълно съдействие на всички дипломатически служители и необходимото към ранга им уважение.

14. Засилена охрана на всички обществени събития, за да се предотвратят провокации и инциденти, до нормализиране на положението в страната. 

Без спазване на някоя от горните точки, всяко действие против статуквото би било безсмислено, би довело до излишни кръвопролития (властта с всички средства ще се опита да овладее недоволството и няма да се колебае да използва насилие срещу нацията) и не би довело до промяна.  За да се осъществи каква да е промяна са нужни мерки, а ако не се вземат такива, то промяна не може да има. 


image

FOREX (ФОРЕКС), АКЦИИ, ФЮЧЪРСИ 



Гласувай:
13



1. evrazol - Точките от 1 до 6 Бойко ги е изпълн...
17.01.2012 18:46
Точките от 1 до 6 Бойко ги е изпълнил
Другите няма да ги изпълни
Ние също, щото за това е нужна солидарност. Пък и при една лустрация, няма да съберем чисти хора за народно събрание
цитирай
2. oranjevia - По точка 12 -трябва да турнем царя за ...
17.01.2012 20:47
По точка 12 -трябва да турнем царя за цар!
цитирай
3. tomov8 - За съжаление ....
18.01.2012 10:47
без насилие нищо няма да стане. Докато не проплаче майка, народа няма да се вдигне. Прекалено много сме свикнали някой друг да ни върши работа, а лудите са малко. Но да са живи и здрави. Има една книга - "За върховенството" на Еузебиус Айзенрайх. Там добре е написано как стават нещата:)
цитирай
4. eltimir - А кой ще го направи?
19.01.2012 12:08
Всичко това е много добре като предложение, но кой ще го извърши? Съществува ли у нас организирана сила, която да приведе в изпълнение този план? 22 години ни залъгваха с всякакви партии-ментета, за да не създадем ние самите нещо наше. Затова имам контрапредложение. Нарича се "Несъучастие:
http://eltimir.ucoz.ru/news/nesuchastie/2011-03-13-1859
цитирай
5. eltimir - И още нещо
19.01.2012 12:11
В България почнаха да се случват странни събития. Действията на политиците са хаотични, лишени често от всякаква логика. И нищо чудно да се стигне до кръвопролития, но преди това много българи ще трябва да умрат, а това никак не е желателно:
http://eltimir.ucoz.ru/news/dali_ne_se_uplashikha/2012-01-19-2680
Малък цитат от статията:
"Какво може да е стреснало нашите скъпи политици? Загриженост за България? За българския народ и за българската земя? Ами! Ако наистина бяха толкова загрижени, те нямаше да ескалират геноцида. Може би политиците са уплашени? Но от какво? От протестите? Също не вярвам. С тази огромна полиция и с тези американски бази те са готови да удавят в кръв всякакви народни протести. Отдавна сме се убедили, че за нашите политици човешкият живот нищо не значи. Те почнаха да извличат финансова изгода дори от смъртта. Тогава?"
цитирай
6. allvin - Хубава програма! Браво!!! :)
24.01.2013 19:14
Програмата е добра! Подкрепям!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: borsi
Категория: Бизнес
Прочетен: 5984634
Постинги: 957
Коментари: 3981
Гласове: 7086
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031