Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.04.2012 07:24 - Общинарите във Варна искат да застроят и Морската градина!
Автор: borsi Категория: Новини   
Прочетен: 29594 Коментари: 44 Гласове:
21

Последна промяна: 06.01.2014 03:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Общинарите във Варна  искат да застроят и Морската градина! 

image

Морската градина е парк в град Варна, България. Тя е сред символите на града.  Морската градина граничи с парка на Евксиноград. Двата парка имат сравнително еднакви площи по около 820 дка. Разликата между двата парка е, че единия се посещава от около половин милион човека, а другия е само за правителствено ползване и се поддържа много по-добре.  Сега властта реши да залее с бетон парка на  половин милион човека, за да натъпче търбусите които се угояват в Евксиноград  2 седмици в годината, плюс тези на варненските общинари и кмет! 

image

Тази част на парка ще изчезне, залята от бетон!

След Освобождението, през 1881 г. кметът на Варна Михаил Колони предлага да се създаде градска градина. Настойчивостта на тогавaшния кмета и част от обкръжението му постепенно се увенчават с успех.  Обособени са 26 декара парк и са засадени 130 дървета. Известният археолог Карел Шкорпил, който живее във Варна, кани по настояване на общината чешкия паркостроител Антон Новак, прославил се с изграждането на дворците Шьонбрун и Белведере във Виена.  

imageimage

"Забранено за пешеходци!" - Не! Това не е магистрала, а Морската градина на Варна!

image

От Лонгоза, Странджа, дори от Цариград и средиземноморието са донасяни с каруци ценни дървесни и цветни видове. Сред тях бряст, липа, кестен, ясен и други. Постепенно морската градина нараства, а Варна се развива като курортен и балнеоложки център. През 1912-1913 г. са изградени няколко чешми и осветление по алеите. През 1908 г. е решено да се създаде алея на възрожденците.

image

Кликни върху снимката, за да я видиш увеличена! Долу - Имената на общинарите  "въздържали се" от гласуване против! Удобно нали? Хем крадеш, хем не си виновен!

Благомира Александрова /„Варна Утре”/,
Галина Крайчева-Иванова /”Либерали”/,
Добромир Джиков /”Либерали”/,
Желез Железов /СДС/,
Ивайло Бояджиев /„Промяна за Варна”/,
Ивайло Митковски /ДСБ/,
Людмил Цветков /ДПС/,
Николай Недков /ДСБ/,
Медиха Мехмед-Хамза /ДПС/,
Пламен Георгиев /”Либерали”/,
Ради Радев /”Екогласност”/,
Тодор Мутафов /ОБТ/;

image

Кметът Кирил Йорданов си изми ръцете, с по-тъпите от него общинари и обвинявайки правителството и министерството в София 

Издигнати са паметници на най-великите българи - Христо Ботев, Васил Левски, св. Паисий Хилендарски, Георги Раковски, Любен Каравелов, Стефан Караджа, Георги Бенковски, Панайот Волов, св. Софроний Врачански, Неофит Бозвели, Антим I, Петър Берон, Константин Фотинов, Васил Априлов, Петко Славейков, братя Миладинови, Гаврил Кръстевич и Тодор Икономов.  През 1906 г. започва строежът на една от най-известните забележителности на града — Аквариумът (Морската биологична станция), днес Институт по рибни ресурси към ССА. През 1928 г. в Морската градина вече функционират тенис-корт и игрище. През 50-те години се създава Музеят на военно-морския флот. Военно-морският музей днес е сред Стоте национални туристически обекта. На 30 април 1961 г. е открита зоологическа градина. Първият ѝ обитател е мечокът Максим, подарен от моряците от кораба "Георги Димитров". В преустроена сграда на армията пък се нанася Природо-научният музей на Варна. През 1968 г. е построена и астрономическата обсерватория. На входа на Морската градина след колонадата е изграден слънчев часовник, стилизирано изобразяващ излитащ лебед.

image

Всичко това ще изчезне заето от жилищни сгради, хотели и казина с алеи за коли и проститутки

image

Това ще заеме мястото на парка 

Морската градина, ботаническият парк в Балчик и ботаническата градина край Св. св. Константин и Елена са единствените изкуствени резервати за редки и защитени растения по морското крайбрежие на България. Уникалността на варненската морска градина идва от нейното естествено продължение към плажа и морето и плавното преливане на парковия с морския ландшафт. Огромно също е значението на морската градина за опресняване и пречистване на въздуха на все по-увеличаващия се и урбанизиращ се град. В момента на един варненец се пада по-малко от 1 кв. м зелена площ, докато през 1940 г., когато Варна е била добре озеленена, е имало по 14 кв. м. паркови и озеленени площи.  В Морската градина има множество културни и природни забележителности.  Скоро обаче няма да ги има, ако не се спре бруталното варварство на местна и централна власт. 

image

Части от парка вече са застроени, но общинарите искат още  поне половината парк. Този жилищен комплекс, според слуховете в целия град е на съпругата на кмета Кирил Йорданов! 

Общинарите във Варна подкрепени от властта и толерирани от областната управа, начело на която стои бившия доносник на ДС - Областният управител на Варна, Данчо Симеонов, посягат на Морската градина!

С решението си от 28.03.2012г. по точка 6 от дневния ред, а именно:  „Съгласуване на специфични правила и нормативи към Общия Устройствен План на гр. Варна и Община Варна” Общински съвет гр. Варна, на практика  дава възможност за строителство в Морската градина. Морската Градина на гр. Варна е символ - любимо място за почивка и отдих на поколения варненци и гости на града.  Със своите размери, озеленяване и инфраструктура тя придава неподражаем облик на целия град.  Унищожаването на този стар, уникален и красив парк от, общинарите, от централната власт и от големите национални медии застанали зад тях, е престъпление, спрямо жителите на града,  посегателство върху културно-историческото наследство на град Варна, варварски акт  и показна вандалщина.

image

Тотално незачитане на историческото и културно наследство на нацията и на града, от шайка партийни дегенерати! 

Двата парка са равни - по 800 декара, но левият се ползва от 500 000 човека, а десния - от по-малко от 500 мафиотизирани управници. Степента на достъпност на парка на Евксиноград от обикновеното гражданство е точен индикатор за степента до която управниците на България са заграбили обществените богатства на страната. Този духовен център на българското Черноморие можеше да е една невероятна приказка - но разбира се в друго време и с други управници, нямащи нищо общо с продажниците съсипали България.

В блога са ползвани материали от  wikipedia.org и една от групите в защита на градината във Фейсбук:  

Варна може да защити Морската си градина!
 

Протестно шествие "Нека защитим Морската Градина"
сряда 11 Април в 18:00 пред Община Варна


Снимки от Варна

image

FOREX (ФОРЕКС), АКЦИИ, ФЮЧЪРСИ



Гласувай:
21



1. d3bep - Герберът е нагло животно, но така ...
08.04.2012 12:48
Герберът е нагло животно, но така става като сипеш всичката власт на някой, който не е ставал и да ти измие прозорците...
Гледам, че и Бургас май се готви за новините скоро, ама засега мълчат още...
Демокрация, плурализъм... и информационно затъмнение, ама като дойде времето, не виждам как ще го скрият.

Ами моите съболезнования. Тука щяха да правят небостъргач в Морската градина. Изненадва ме идеята между другото, уж имаха допреди годиня някакъв мегаплан да я правят туристическа забележителност вашата морска, да пъплят туристи, да идват групи...
Пред иседмица бях на Евксиноград и не ме пуснаха дори и за малко.
Межд удругото ,осве нвсичк одруго морската ви градина ма йзапочва да става все по - зле поддържана и може би това е целта в крайна сметка.
Дано греша .Ама тука и без небостъргач вдигнаха едни гигантски пирамиди, виснали над морската.. Надпреварват се, правят 20 етажен блок с изглед към морската, и след малко правят пред него 25 етажен с изглед пак натам...
цитирай
2. borsi - . . . Градината е ограбена и опоск...
08.04.2012 12:54
d3bep написа:
...
Градината е ограбена и опоскана. Голяма част от бронзовите скулптури ги няма (окрадени са и са нарязани за скап), сече се и се строи, а почти не се залесява, алеи се отвориха за автомобили и изникнаха платени игрища и тенис кортове (нови).. Не им стига обаче това, ами искат и да направят половината парк на квартал. А как лъжат мазнооооооо...
цитирай
3. borsi - Цитат - ДА ПОСЕГНЕШ НА МОРСКАТА ГРАДИНА НА ВАРНЕНЦИ, Е КАТО ДА НАРЕЖЕШ ЗА СКРАП АЙФЕЛОВАТА КУЛА НА ПАРИЖАНИ!
08.04.2012 12:57
Ще цитирам съгражданин - "ВАРНА НЯМА НУЖДА ОТ "СПЕЦИФИЧНИ ПРАВИЛА", А ОТ ОКОНЧАТЕЛНА ТОТАЛНА
ЗАБРАНА ЗА СТРОИТЕЛСТВОТО В МОРСКАТА ГРАДИНА НА ЦЯЛАТА И ТЕРИТОРИЯ - ОТ БАСЕЙН "ПРИМОРСКИ" ДО "ЕВКСИНОГРАД" !!! И това да залегне в новия устройствен план - има време да се промени...

ДА ПОСЕГНЕШ НА МОРСКАТА ГРАДИНА НА ВАРНЕНЦИ, Е КАТО ДА НАРЕЖЕШ ЗА СКРАП АЙФЕЛОВАТА КУЛА НА ПАРИЖАНИ!"
цитирай
4. borsi - От "АБВ форуми" изтриха темата
08.04.2012 13:46
От "АБВ форуми" изтриха темата за Морската градина, под абсолютно весел предлог, което не им е за първи път, стане ли дума за община Варна! След събаряне на Картофената къща във Варна, също взеха отново страната на кмета и общината и старателно триеха всичко което може да ги злепостави - тоест деянията и варварщината им над архитектурни паметници. Предвид това, че Нет Инфо.бг" ЕАД имаха намерение да правят IPO на акциите си на борсата, отново, за пореден път си направиха много лоша реклама, която едва ли ще се отрази в бъдеще положително на финансовите им резултати и доверие сред инвеститорите, за разлика от някой други информационни сайтове, някой вече са листнати на борсата и които нямат ни най-малко намерение да цензурират информация и дискусии, може би поради доста по-високия си професионализъм в работата.
цитирай
5. submarine - Има ли някъде в града подписка срещу това безумие?
08.04.2012 14:14
Има ли някъде в града подписка срещу това безумие? Веднага бих го подписала!
цитирай
6. анонимен - Да ебана работа
08.04.2012 14:30
никой не пита бедняка, но бедняка не го интересува Морска градина, бедняка му е по-важно да хапне.
Всичко е програмирано, първо всички се докарват до беднотия а после никой не ги и пита, всяко управляващо БГ смърди здравата.
цитирай
7. ka4ak - Привет!:)
08.04.2012 14:32
05.04 21:15 - Поздрави!
От Вас зависи,до колко сте граждани и варненци!!!

Постинг: Единственият в Морската градина
Автор на постинга: antonnovak
цитирай
8. borsi - Има ли някъде в града подписка срещу ...
08.04.2012 14:34
submarine написа:
Има ли някъде в града подписка срещу това безумие? Веднага бих го подписала!


Една вече приключи е дадена от организаторите на областния управител, но мисля, че има и още една подписка която продължава. Във - Варна може да защити Морската си градина!

http://www.facebook.com/groups/379188982114183/

Има актуална информация - не знам къде събират подписите в момента - дали до зоопарка или на пантеона, но има и онлайн подписки:

http://www.peticiq.com/signatures/da_spasim_morskata_gradina/
цитирай
9. borsi - Областният управител прие представители на протестиращите
08.04.2012 14:35
http://vlastta.com/nivo1.php?id1&id2&id3=1684&table=konfliktni_temi&sluchai=2
цитирай
10. borsi - 05. 04 21:15 - Поздрави! От Вас за...
08.04.2012 14:36
ka4ak написа:
05.04 21:15 - Поздрави! От Вас зависи,до колко сте граждани и варненци!!! Постинг: Единственият в Морската градина - Автор на постинга: antonnovak


Единственият в Морската градина http://antonnovak.blog.bg/regionalni/2012/04/05/edinstveniiat-v-morskata-gradina.935080

цитирай
11. bezmitove - Основните апетити за тези зелени площи
08.04.2012 15:38

не идват ли от групировката ТИМ?
цитирай
12. анонимен - не идват ли от групировката ТИ...
08.04.2012 15:48
bezmitove написа:

не идват ли от групировката ТИМ?


Да. Кметът е пионка в ръцете им, страх го е, не смее да се опъне. Чувал съм, че неговото жилище също се намира в Морската градина. Дава пример.
цитирай
13. анонимен - Не е така.
08.04.2012 15:53
d3bep написа:
Герберът е нагло животно, но така става като сипеш всичката власт на някой, който не е ставал и да ти измие прозорците...
Гледам, че и Бургас май се готви за новините скоро, ама засега мълчат още...
Демокрация, плурализъм... и информационно затъмнение, ама като дойде времето, не виждам как ще го скрият.
Ами моите съболезнования. Тука щяха да правят небостъргач в Морската градина. Изненадва ме идеята между другото, уж имаха допреди годиня някакъв мегаплан да я правят туристическа забележителност вашата морска, да пъплят туристи, да идват групи...
Пред иседмица бях на Евксиноград и не ме пуснаха дори и за малко.
Межд удругото ,осве нвсичк одруго морската ви градина ма йзапочва да става все по - зле поддържана и може би това е целта в крайна сметка.
Дано греша .Ама тука и без небостъргач вдигнаха едни гигантски пирамиди, виснали над морската.. Надпреварват се, правят 20 етажен блок с изглед към морската, и след малко правят пред него 25 етажен с изглед пак натам...


Строителството постепенно започна далеч преди герберите. След всеобщата реституция. Така продължи и при стария нов кмет, който беше условието на ТИМ да подкрепят ГЕРБ. Само ако този е кметът. Изпробван и услужлив за тях. Жена му съвсем.
цитирай
14. анонимен - Кико Йорданов не случи на жени, случи на групировки
08.04.2012 15:56
.
цитирай
15. borsi - Кико Йорданов не случи на жени, с...
08.04.2012 16:11
анонимен написа:
Кико Йорданов не случи на жени, случи на групировки


Как да случи, като той не ги харесва, а харесва мента (питието) и мъже ...
цитирай
16. liliyanaandreeva - Така е в Истанбул!
08.04.2012 17:39
Така е в Истанбул!
цитирай
17. d3bep - Е как да не е така, като това е решение ...
08.04.2012 17:56
Е как да не е така, като това е решение на общинския съвет, а не на кмета.
Иначе че има строителство в морската ,има ,но доколкото знам то е друга простотия.
Реституирани имоти там. Т.е. не е точно незаконно, макар и да е много странно.
цитирай
18. анонимен - Варна е типичен пример за ефекта от ...
08.04.2012 18:16
Варна е типичен пример за ефекта от циганизацията на държавата.Ако кмета знае,че на избори може да разчита единствено на симпатиите на хората,а не на купените срещу 20тина лева мангали няма да има нито дупки,нито пък морската градина ще е в това състояние.Общинските пари ще се харчат по предназначение защото ще знае,че после няма кой да го избере,но както вече казах умишленото интелектуално затъмнение и циганизацията ще водят до такива последствия.Що да си дава зор като може да си купи изборите?Това е началото.
цитирай
19. d3bep - Споко, Бургас скоро няма да има к...
08.04.2012 18:29
Споко, Бургас скоро няма да има катедрала. А може и вече да няма, трябва да мина да видя какво се е случило след дъжда.
цитирай
20. nicodima - Ако се застрои Морската градина,
08.04.2012 18:35
ще ме лишат от основната причина да се връщам в родния си град.
Жилището ми е по права линия срещу ІІ буна...
ТИМ не успяха с проекта за Алея Първа, сега вероятно са си поправили грешката.
Лошото е, че групировката осигурява работа на голяма част от варненци, които е естествено на гласуват безмозъчно за тях, а не да бъдат някакъв коректив.
Така стана и със Студентски град в София - вчера минах оттам и неволно направих един паралел - все едно кампусите на университетите да се намират в Лас Вегас. Игрални домове с целия сателитен бизнес около тях...
Не знам дали подписки ще оправят нещата - може би е по-добре да сменим морето. По-заможните ще изберат Гърция и Адриатика, останалите ще станат заложници на алчността!
Поздрави!
цитирай
21. kostadin - Добре ще да е да застроят всички г...
08.04.2012 19:43
Добре ще да е да застроят всички градинки -така по бързо ще разберете предимствата, които сме имали по - рано.Мисля си ,че в BG имаме застроени площи с офиси и хотели за цялото световно войнство на елита -е малко са нагъсто ,ама пък ще им е достатъчно ефтино.Боже колко много ще забогатее BG- от парите на имащите право да ги печатят!
цитирай
22. kostadin - nicodima, сега остава да се възложи ...
08.04.2012 19:46
nicodima,сега остава да се възложи от държавата на някоя придворна агенция да направи една рекламка за няколко милиончета и след това няма да се отървем от напиращите да си топнат Д-тата в начето море.
цитирай
23. tikoev - Общото на "общинарите" ...
08.04.2012 20:49
Общото на "общинарите" е тяхната корумпираност. Не позволявайте, варненци, такава наглост!
цитирай
24. анонимен - Нека строят!
08.04.2012 21:30
Един ден построеното там ще е под водата..колкото повече строят толкова по-рано ще се случи
цитирай
25. анонимен - Нека строят!
09.04.2012 05:28
За да стане красив града :-)
цитирай
26. анонимен - чичо Тиквичка
09.04.2012 10:24
Поредното безобразие на пионката-алкохолик Кири Киртака! Как го търпи още земята?
цитирай
27. анонимен - На приказки....
09.04.2012 14:35
Може ли някой да посочи сграда в Морската градина или Приморски парк (Салтанат), която е собственост на ТИМ? Или смесе събрали на приказки да си чешем езиците...
цитирай
28. анонимен - Евксиноград
09.04.2012 14:37
Няма ли някой да направи подписка за отваряне на парка и плажа на Евксиноград. Къде отиде свободния досъп до плажовете? Само Николай Банев ли е заградил публичната собственост?
цитирай
29. borsi - При разходката си вчера, устано...
09.04.2012 14:48
При разходката си вчера, установих, че почти единствените търговски помещения в града, не-засегнати от икономическата депресия мачкаща града, на витрината на които няма нито един надпис; "Голямо намаление", "Разпродажба", "Тотална разпродажба", "Ликвидация", "Дава се под наем" и "Продава се", са - партийните клубове, които са се нароили почти на всеки ъгъл.

Така ми е още по-интересна лакомията на местната администрация да строи в парка. На кого точно смятат да продават всичкия тоя бетон и какъв точно бизнес ще въртят в новия квартал? Самата идея да се строи в Морската при условие, че алея 1 стои празна, мъртва и разбрицана, превърната в шосе с паркирали и движещи се автомобили е безумна, тъпа и разрушителна, като всички "вложения" на назначеният партиен "капитализъм" заел мястото на свободния пазар у нас. Вместо Алея 1 да се изпълни отново с живот, да има заведения, да е място за разходки и забавление вечер, вместо да се даде възможност на много компании да отварят работни места - там, идеите на общинарите да бетонират Морската са пълно малоумие! Тези хора дори не правят бизнес! Не! Те рушат и изникването на полу-празни, зле построени жилищни комплекси и зле стопанисвани заведения, държани от някой местен монопол, нито ще обогати града, нито неговите жители, нито дори притежателите на тоя "бизнес", защото те рано или късно ще фалират, както и става.

Разрушаването на Морската градина, градена 120 години, вместо да се съсредоточат усилията върху Алея 1 и нейното развитие от Морска гара до Почивка е икономическо фиаско с предопределен край.
цитирай
30. borsi - Протестно шествие "Нека защитим Морската Градина"
09.04.2012 15:53
11 април 2012 г. - 18:00 часа пред Община Варна

https://www.facebook.com/events/305074336230248/
цитирай
31. borsi - Решения от заседание на Общ.съвет от заседание, проведено на 28.03.2012 г.
09.04.2012 17:16
http://www.varna.bg/bg/articles/1744/%D0%A0%D0%B5%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F_%D0%BE%D1%82_%D0%B7%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5_%D0%BD%D0%B0_%D0%9E%D0%B1%D1%89.%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82_%D0%BE%D1%82_%D0%B7%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%B5_%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%BE_%D0%BD%D0%B0_28.03.2012_%D0%B3..html .....
цитирай
32. borsi - Организират протестно шествие в защита на Морската градина
09.04.2012 17:32
Първо протестно шествие в защита на Морската градина се организира във Варна на 11 април от 18:00 ч., съобщават организаторите.
"От място за отдих и символ на града Морската градина е на път да се превърне в символ на упадък и корупция. С настоящето поставяме началото на поредица от протестни акции.

Ние, гражданите на Варна сме си поставили следните цели:
1. ДА СПРЕМ ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ ЗАСТРОЯВАНЕТО НА МОРСКАТА ГРАДИНА;
2. ДА ЗАБРАНИМ ДОСТЪПА НА ВСЯКАКВИ МПС НА ТЕРИТОРИЯТА НА ПАРКА;
3. ДА СЕ ВЪЗСТАНОВИ ЗАНЕМАРЕНАТА ИНФРАСТРУКТУРА И ДА СЕ ОСИГУРИ АДЕКВАТНА ПОДДРЪЖКА НА АЛЕИТЕ И ЗЕЛЕНАТА СИСТЕМА НА ГРАДА", това споделят още организаторите.
Сборният пункт е пред община Варна в Сряда 11 Април - 18ч.
Маршрутът е следния: Община Варна, бул.Сливница, Входа на Морската градина.
цитирай
33. borsi - Морската градина на Варна се превръща в строителна площадка. Общинският съвет обсъжда въвеждането на еднопосочно движение на автомобили
10.04.2012 16:28
Морската градина на Варна се превръща в строителна площадка. Общинският съвет обсъжда въвеждането на еднопосочно движение на автомобили

http://stroitelstvoimoti.com/index.php?option=com_k2&view=item&id=16170%3A%D0%BC%D0%BE%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B2%D1%80%D1%8A%D1%89%D0%B0-%D0%B2-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BB%D0%BE%D1%89%D0%B0%D0%B4%D0%BA%D0%B0&Itemid=508
цитирай
34. анонимен - нло
10.04.2012 23:00
Дано успеем! Ако ли не ...да се срути цялото крайбрежие с луксозните им вили и да им се разкаже играта.
цитирай
35. nicodima - ан. 27 : Като по-запознат те питам - да не би пък да си афишират собствеността?
12.04.2012 12:59
анонимен написа:
Може ли някой да посочи сграда в Морската градина или Приморски парк (Салтанат), която е собственост на ТИМ? Или смесе събрали на приказки да си чешем езиците...

Всички знаем как се сменя собствеността - с добри юристи и задкулисно... Дали е ТИМ или не - прийомите са едни и същи - знаем как дойде един мастит депутат от НДСВ, обеща на вининчани земя и започнаха да късат парчета от имотите на хората в околностите на Виница, за да възмездяват тези, които и пръста си не мръднаха 40 години да обработват пустеещите земи. Нито един сериозен адвокат не пожела да се занимава с тези дела. Преустройството на регулационния план стана тихичко и задкулисно, за да изпуснат хората сроковете за обжалване!
Всичко във Варна е така!
цитирай
36. borsi - Преустройството на регулационния ...
14.04.2012 23:38
nicodima написа:
Преустройството на регулационния план стана тихичко и задкулисно, за да изпуснат хората сроковете за обжалване! Всичко във Варна е така!


От това което разбрах, не е проблем решението на общински съвет да се обжалва в съда, където най-вероятно ще отпадне, тъй като не е от най-законните, предвид това, че предхожда приемането на ОУП. Не съм юрист, но до колкото зная, решението може да се обжалва. Как и къде и в кой точно съд, някой юрист би казал. За предпочитане, такъв които не харесва общинарите!
цитирай
37. borsi - Ако някоя от протестиращите групи не обжалва до няколко дни, значи са също хора на общината и измамници
15.04.2012 19:48
borsi написа:
nicodima написа:
Преустройството на регулационния план стана тихичко и задкулисно, за да изпуснат хората сроковете за обжалване! Всичко във Варна е така!


От това което разбрах, не е проблем решението на общински съвет да се обжалва в съда, където най-вероятно ще отпадне, тъй като не е от най-законните, предвид това, че предхожда приемането на ОУП. Не съм юрист, но до колкото зная, решението може да се обжалва. Как и къде и в кой точно съд, някой юрист би казал. За предпочитане, такъв които не харесва общинарите!


Ако някоя от ръководителите на протестиращите групи не обжалва до няколко дни решението на Общинския съвет в съда, значи са също хора на общината и измамници, чиято цел е не да спасят парка, а да губят време и да симулират дейност пред гражданите. Интересно ми е как хора които уж разбират от материята, не знаят, че решението може да се обжалва, а напълно незаинтересован индивид като мен, научава за това от приятели?! В момента започвам да се ядосвам и на двете съперничещи си групи и почвам да подозирам, че и двете работят за хората във високата сграда. Никой пък да не пусне за толкова дни една жалба, чак чудно! От 20 000 човека в едната и от 6000 в другата толкова ли няма един завършил право или поне студент по право!?! Съмнява ме!
цитирай
38. borsi - Филип Отие посланик na Франция
24.04.2012 03:25
Филип Отие посланик na Франция:

По време на визитата си във Варна и срещата си с кмета на града Кирил Йорданов Филип Отие изненадващо повдигна въпроса за състоянието и бъдещето на Приморския парк в града. "С моя германски колега чухме, че в града има сериозен дебат около проблеми, свързани с парка , каза френския дипломат. Морската градина е предимство за Варна. Градът носи духа на Ривиерата , на т.нар. "Бел епок" и паркът е част от този дух. По тази причина засегнахме пред кмета на града темата, че ще е жалко ако не се направи всичко възможно за запазването й". Повдигането на темата за Морската градина във Варна от страна на двамата посланици идва след неотдавнашното решени на ОбС в града да допусне на нейна територия "строителство в паркова среда".
цитирай
39. borsi - Писмо на Росен Плевнелиев за Алея Първа
24.04.2012 20:32
http://www.scribd.com/doc/68158890/%D0%9F%D0%B8%D1%81%D0%BC%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%A0%D0%BE%D1%81%D0%B5%D0%BD-%D0%9F%D0%BB%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B5%D0%B2-%D0%B7%D0%B0-%D0%90%D0%BB%D0%B5%D1%8F-%D0%9F%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0

Ясно се вижда, че министерството на регионалното развитие и благоустройството освен, че дава разрешение за укрепителни работи в един имот, дава разрешение за строителство в пет други имота по крайбрежието на Варна. Няма как да подминем и факта, че единствената държавна институция която пряко отговаря за законността на строителството в България е Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) която е пряко подчинена на министъра на регионалното развитие и благоустройството.
Другият факт станал известен съвсем наскоро чрез съда е, че ексминистърът и настоящ президент Росен Плевнелиев е излъгал хладнокръвно Народното събрание по време на парламентарен контрол за да защити интересите на ТИМ.
цитирай
40. borsi - Граждански активист против "Алея Първа" във Варна е бит и арестуван днес
24.04.2012 20:33
http://www.bivol.bg/kuncho-bonev.html
цитирай
41. borsi - Инж. Красимира Божкова, началник отдел “Кадастър и регулация” заради която арестуваха активист за Морската градина, май отдавна има слава на корумпирано лице -
25.04.2012 23:26
Инж. Красимира Божкова, началник отдел “Кадастър и регулация” заради която арестуваха активист за Морската градина, май отдавна има слава на корумпирано лице - подставена от ТИМ да бърше след тях - Материал от 2009 г.

http://www.vlastta.com/nivo1.php?id1&id2&id3=1270&table=konfliktni_temi&sluchai=2
цитирай
42. borsi - Инж. Красимира Божкова, началник отдел “Кадастър и регулация” заради която арестуваха активист за Морската градина
25.04.2012 23:28
ИНЖ. КРАСИМИРА БОЖКОВА КАТЕЛИЕВА | Агенция по геодезия, картография и кадастър Телефон: 052/304349

цитирай
43. borsi - "Този, който ...
26.04.2012 19:14
Този, който пълзи, не бива да се сърди, когато го стъпчат" - Достоевски. И да сте възмутени скъпи съграждани, полза няма, щом сте го допуснали и щом не реагирате. Проблемът и на повечето от вас е, че опитвате с честни средства да се пазарите с шайката измамници в общината, а е доказано, че с терористи и престъпници не бива да се преговаря. Терористите само могат да се смачкат, иначе, ще ви изнудват до безкрай, ще лъжат, ще ви мамят и малко по-малко ще ви отнемат всичко, а не само парка. Не се прави омлет със здрави яйца! Властта не се колебае да прилага насилие (последния случай когато бе бит и арестуван човек заради общинарите), когато се усети застрашена, а вие? За да се осъществи каква да е промяна са нужни мерки - протести, търсене на компромати за всички замесени, сблъсъци с властта, ако се наложи (тя няма да се поколебае да ползва пак насилие, за да брани мафията), а ако не се вземат такива мерки, то промяна не може да има. В момента се води война за морската градина, въвлечени сме всички ние, а като гледам най-голямата ни грижа е "да не вземем да обидим някой" - А как смятате ви наричат ТИМ, или в Общината, помежду си? Говорят си за "Уважаемите граждани на град Варна", или ви наричат "овцете" и "глупаците", които за пореден път ще измамят?! Ако варненци не се ядосат поне малко, че за пореден път ги пратиха за зелен хайвер, ако не реагират, ако продължават да се държат добре точно с престъпниците, а не по между си, скоро, много скоро Морската градина не само няма да я има, а дори ще си плащате за да си разходите кучето там. "С добра дума и дебела тояга се постига повече отколкото само с добра дума" - Тези думи са на един велик политик - Теодор Рузвелт, не по-малък демократ от всички вас и не по-малко възпитан, но който не се е колебаел да приложи натиск за да защити правото.
цитирай
44. kostadin - Правилно е да я застроят! В под...
25.05.2012 23:28
Правилно е да я застроят!
В подземните етажи ще направят гаражи и зеленчукови градини ,а на покривите могат да направят и градини с морета
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: borsi
Категория: Бизнес
Прочетен: 5984701
Постинги: 957
Коментари: 3981
Гласове: 7086
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031