Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2012 00:17 - Който копае гроб себе си, сам пада в него
Автор: borsi Категория: Новини   
Прочетен: 8414 Коментари: 9 Гласове:
19

Последна промяна: 12.06.2012 01:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Който копае гроб себе си, сам пада в него

"Откритите заведения да затварят в полунощ, предлагат хотелиери. Богатите туристи не можели да идват заради купонджиите!"  -  На война с алкохолния туризъм

Богатите туристи се редят на опашка - Роман Абрамович, саудитски принцове, милиардери от силиконовата долина (но не тази на Пайнер), банкери от Франкфурт, едри спекуланти от лондонското Сити, медийни магнати, мацки като Парис Хилтън - с яхтите си чакат на рейд пред претъпканите ни пристанища, но щом видят заведение,  пийнал англичанин и скандинавец, бягат в дън земя, където съзерцават звездите, четат философията на Ницше и "Гераците", редят хороскопи с врачките си, миришат полски цветя, играят голф до каталясване, пишат стихове до 20 часа, защото после си лягат да спят с кокошките, за да се събудят в 6, да си направят ободряваща гимнастика на брега и да дишат йодни пари.

image

Принцовете от емирствата гледат читалищна програма на Златни пясъци,  преди изискана вечеря от лаещо кебапче и пълнен с китайски ориз  македонски домат

Роман Абрамович и компания, ронят сълзи на разкаяните и се кълнат, че ще зарежат упадъчния  Лондон за да се насладят на кашонения лукс на българските хотели, вкусната закуска от русенско варено, включена в пакета им Ол инклузив.  

image

Роман Абрамович гледа приятелски мач Бяла - Обзор

После, ходят да гледат вампира на Божо Димитров, който се оказа циганин нанизан на арматура, при строеж на ваканционен комплекс за милиардери и целуват мощите на Йоан Кръстител.

Имам усещане, че да пикае срещу вятъра, е любимия спорт на българина

Понеже, дори западняците не влизат в закрити заведения, може би и заради забраната за пушене (пък те пушат, напук на това, че уж в целия ЕС не се пушило), сега ще закрием всички открити заведения, за да идват в закритите. Да, ама няма! Хотелските дискотеки и барове са в голямата си част, дори в скъпите хотели долнопробни, грознички дупки, в които купон не става. Пък и кой би се напъхал под покрив лятото, като има Испания, Италия, Гърция, Франция и т.н.? Какви богати туристи, какви пачки от банкноти по 3 лева? България винаги е била дестинация за бедни и максимум за долната част на средната класа. Тук милиардери няма, не е имало и никога няма да има, по причина, че те ходят другаде.  

image

Парис Хилтън: "Имах прекрасни преживявания на Слънчев бряг. Още ухая на мускалче "Българска роза", ПВЧ-то в хотела ми бе лукс какъвто не съм и сънувала, возих се  на Мерцедес, а българските мъже са номер 1!"  

image

Берлускони: "Невинен съм! Моите бунга-бунга партита бяха най-обикновени литературни четения на които имаше и млади поетеси." 

Дори политиците ни като поживеят, "вложат" парите си и мине току някоя криза, стават най обикновени милионери. То бива-бива глупаво, но чак пък толкоз (!), някой отговорни другари от туризъма направо цепят мрака с мечтите си по древния соц и източногерманските туристи, пиещи бира и разнасящи обутите си в бели чорапи и сандали крачка под строй.  Дано въведат забрана. С наслада  и интерес бих гледал лято 2013 и лято 2014.

image

Князът на Монако Албер ІІ  е купил 2 декара ниви  край Свети Влас и ще мести княжеството си там, заради тишината и спокойствието


Чудя се само дали тези възродени отново идеи имат нещо общо с това долу, или това е поредния опит на набедените за капиталисти другари, да се правят на бизнесмени? 

От 1юни 50 те най-големи заведения в София отчитат 30-40 % спад. Кеф! Казвам "кеф", защото къде бяха собствениците им като се приемаше закона??! Собственик на заведение, обясняваше по телевизията, че той не пушил, бил "за забраната", обаче "Сега бил видял, че със забраната за съжаление му паднал оборота значително и не знаел как ще си посреща разходите." Любопитен съм, какво ли е очаквал?!  

image

FOREX (ФОРЕКС), АКЦИИ, ФЮЧЪРСИ



Гласувай:
19



1. diso - "От 1юни 50 те най-големи заведения в София отчитат 30-40 % спад. "
12.06.2012 08:32
И аз чух тази смешка вчера сутринта.
Може и да е вярно, ако става дума за заведения в закрити помещения. Все пак се постопли! А може и да си е чиста "партенка"... Не се сещам за разумна причина някой да спре да ходи в заведение, само защото вътре не се пуши.
Друг въпрос е, че много хора с прекалено много свободно време, ходят там през студения сезон, за да не окадяват и да не топлят вкъщи, срещу което "лигавят" едно кафе или чай по 3-4 часа. От такива файда няма.
Що се отнася до исканата забрана - поредната глупост! Ако някой иска да му е тихо и да си ляга с кокошките - има си места за това на юг от Созопол. Иначе, "от сън спомен няма", нали! За какво е отишъл всичкият този народ там - да се забавлява, а не да спи.
Защо не протестираха срещу презастрояването, срещу липсата на канализация и на паркинги? Защото са "тъпи и долнопробни кръчмари", за които клиентът е само "дойна крава", от която искат да свалят по няколко кожи.
цитирай
2. dentaler - diso,
12.06.2012 10:26
изказването ти за цигарите е абсурдно. Те са напълно достатъчна причина за повечето пушачи да не влязат в дадено заведение. Не го разбираш, защото самият ти не си пушач. По-ясно ли звучи, ако те попитам така: ще ходиш ли на заведение, ако забранят причината, поради която го правиш? За да не пробваш отново съпоставка между твоите и чуждите предпочитания, уточнявам: концентрирай се върху причината, а не върху естеството й, защото няма значение дали забраняват пиенето, храненето или танцуването. За клиента е важно да прави онова, което лично на него му харесва, а не дали държава или народ одобряват. В противен случай ще похарчи парите си другаде. Hе е ли нормално и логично? Hе се е родил онзи, който ще изпразни портфейла си там, където поради някаква причина/забрана е лишен от възможността да прекара добре и то според личните си предпочитания. От това по-ясно не мога да го обясня. Надявам се поне ти ще го разбереш.
цитирай
3. sistemite - от sistemite - поздрав !!! До родните хотелиери, (спрямо Вашего брата - кръчмаря)...
12.06.2012 12:58
Подхождате йезуитски, ама на-половина. Бъдете последователни и настоявайте до край. Какой туй, "откритите заведения да затварят в ПОЛУНОЩ". Никаква полунощ - 22 часа и толкоз ! Това е то вечерен час. След 22 часа - всички - по леглата ! И бедни и богати. Ако случайно се "набута" някои богат турист и му се надуе главата от крайбрежна музикална какафония от диско-чалга-рап и рок до полунощ, то тези случайни 1 -2 ма богати, повече няма да стъпят в България и оборотите ще паднат. Затова, само по драстични забрани ще Ви решат проблемите с оцеляването : Никакъв алкохол ! Ще почиват ли туристите или ще си докарват цирози. Само бира и то от най-ниско алкохолната, при това в ограничено количество (до 2 бири от 19 часа до 22 часа). През останалото време - забрана (особено на плажа). Дошли са хората да почиват, а не да пият бира и да рискуват да се давят в морето. Забрана за "бурен" и "шумен" секс, особено в часовете за отдих : от 22 часа до 08 часа сутринта, както и в следобедната почивка от 14 часа до 16 часа, тъй като това ще наруши спокойствието на 2-мата богати туристи. На плажа може, но само през тъмната част на денонощието и то на не по-малко от 20 метра от първата плажна алея. Така че, ако една крачка е равна на приблизително 66 сантиметра, то това са ~ 30 цели крачки плюс още 22см, най-малко. Забележка : Допуска се единствено "тих" "мълчалив" секс и то в разрешения времеви диапазон, т.е. така наречения "нулево-децибелов акт". А, пък от друга страна си мисля, що пък да си играете на дребно ? Я, направо настоявайте за забрана на дишането ? Така де - няма да смущаваме 2-мата богати, нали на тях разчитаме за оборота.
цитирай
4. анонимен - Ами така, де
12.06.2012 15:44
като са почнали със забраните, въобще не е нужно да спират! Всечки да се равняваме по Бат Бойко и толкоз! К`ви са тия слободии, на всеки да му харесват различни работи. К,вот за един Бат Бойко, туй и за целокупнио българский народ. Бат Бойко пуши ли - НЕ! Бат Бойко ходи ли ей тъй по заведения след 24ч - само кат са завардени и вътре свои - никой жив оцелял не го е виждал (наскоро). Бат Бойко секс прави ли - НЕ, живеел сам като куче в Банкя. Ми тогаз къде сте ръгнали? Раавниис по ББ и т`ва е, шъ ми мрънкате туказ - т,ва искам, т,ва не искам. К,вот ви разреша - туй! И както каза прежде говорившия - кат река нема и да дишате. Ааама-ха!
цитирай
5. kostadin - ГОЛЯМА РАБОТА
12.06.2012 16:09
ГОЛЯМА РАБОТА
цитирай
6. balgarski7vinarki - ako ima spad v oborota, ne e zaradi pusheneto
12.06.2012 21:01
Bg ne e spokoina destinazia za turizqm.I ne zashtoto e opasno u nas, a zashtoto ima diskonfort v jivota- miseriata i loshite neshta u nas sazdavat nepriatni useshtania , a staranieto na hotelierite da kompensirat s udobstva i zeni go ima i v mnogo drugi darjavi -Gr,Sp,It...
Mra4en sezon.Samo prirodata moje bi e dovolna, i bednite.
цитирай
7. ketcakuatl - Държава на доизживяване. Хехе, ...
13.06.2012 00:53
Държава на доизживяване. Хехе, само няколко десетки години... А догодина така ще 'изпушат' задниците на герберите от наказателния вот на пушачите...
цитирай
8. momchil - Освен че пишеш интересно имаш и ч...
13.06.2012 20:36
Освен че пишеш интересно имаш и чудесно чувство за хумор.
Поздрави.
цитирай
9. анонимен - 1984
25.09.2012 20:50
Хайде сега - края на септември, пак да чуя заухавите ви мнения! Не само спад ами 50% спад, както и фалит на заведения. Ситуацията е - вътре трима смучат бира или сокче, отвън 50 човека пушат с питие купено от магазина. Оборота нула на нула в най-добрия случай! Да не говорим за студентски град където фалираха всички нощни заведения и хиляди студенти работещи в бранша, остават без работа. Целта на това правителство е съсипване на малкия и среден бизнес и гладуване на населението, защото пред тоягата гладния играе по-кръшно.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: borsi
Категория: Бизнес
Прочетен: 5984324
Постинги: 957
Коментари: 3981
Гласове: 7086
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031