Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2012 14:41 - На печелившите, честито
Автор: borsi Категория: Новини   
Прочетен: 7104 Коментари: 1 Гласове:
7

Последна промяна: 25.06.2012 15:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
На печелившите, честито

Всички искаха регулации на финансовия сектор. Е, получиха вече част от тях (финансов данък* още не) и ще се наложи всички потребители в Европа да платят за изявеното си желание.  

Регулаторните разходи за финансовия сектор в ЕС ще достигнат 50 млрд. евро. - доста повече от целия годишен БВП на членуващата в ЕС - България (€ 38.05 млрд.). Разходите на попадащите в "регулация" 8500 финансови институции ще нараснат до € 50 млрд.. По-високите разходи са от това, че банките ще предоставят информация много по-често и в много по-големи детайли. Регулаторите изискват данни за експозицията на финансовите институции (!) към отделни пазарни сегменти и компании.

Да обясня какво значи "Изискват данни за експозицията" 

Това значи, че когато голяма банка открие и закрие дадена позиция за € млрд. на финансовите пазари, чиновниците ще знаят за това много преди средностатистическия Гюнтер, Хулио, Иван, Жорж, Ищван или друг да се усетят какво става. Гюнтер, Хулио, Иван, Жорж, Ищван и т.н. пак ще духат супата и ще си останат отново с обезценените спестявания. Вече по-обезценени в сравнение с всеки предходен крах на пазара, защото, този път пилешките глави, освен всичко, ще платят и сметката за загубата си.  Хората са ужасно наивни щом си мислят, че добрият чичко чиновник, ще им съобщи за ставащото със спестяванията им, преди да е купил или продал собствените си акции, поскъпнали и обезценени според това, дали големите китове - банките, са изтеглили милиардите си от пазара, пренасочили, или загубили. 

image

Новите регулаторни разходи, с които се наказаха лошите, са по-големи от БВП на някой страни членки и кандидат членки в ЕС. Нужно е да се намерят и присъединят още страни, към една и половина като  Люксембург за да се компенсира спада на жизнения стандарт в Европа. Какво обаче са тези лишения в сравнение с моралното удовлетворение което би изпитал всеки гражданин, че са наказани злодеите от финансовото ОЧЗ*?!

image

ОЧЗ* - Организация на чудовищата и злодеите (ОЧЗ, англ.: Monsters And Villains Organization (M.A.V.O.) е мощна злодейска групировка 

Като следствие от това очаквам, още по-голяма волатилност на пазарите, още по-резки скокове и спадове, тъй като, симбиозата между финансовите институции и администрацията, която неминуемо ще се засили, ще доведе до по-големи и резки колебания на всичко. От пазара на имоти и кредити, до този на валути, облигации, акции, храни и горива.  

На печелившите честито (еврочиновниците), на останалите не губете кураж, вярвайте в задгробния живот, прераждането, четете повече статии как да се чувствате щастливи и да се задоволявате с малко и най-важното, работете повече. Освен себе си има да изхраните още един куп хора. Всичко това горе, някой трябва да го плати. 

Финансов данък* - Същия тоя с който се наказват банкерите: Финансов данък* значи, че всеки път когато Гюнтер, Хулио, Иван, Жорж, Ищван и т.н. приведат пари на картата на дъщеря си, за да си купя тя червило, ще платят още една такса като, наказание за банкерите. Означава също, че всеки път, когато пенсионният фонд на същите тия балами, реши да открие и закрие дадена експозиция, ще издърпа от сметките им сумата нужна за наказание на лошите.


image

FOREX (ФОРЕКС), АКЦИИ, ФЮЧЪРСИ



Гласувай:
7



1. bimbambum - ъъъъъ. . . . . не знам дали ти е ясно, ...
27.06.2012 14:37
ъъъъъ.....не знам дали ти е ясно,обаче евро чиновниците отдавна имат достъп до доста секретна информация не само при финансовия сектор.
Транзакционният данък е нужен и като си цяло има своите позитивни и негативни последици.И да,една от негативните е че нееластичната страна - в случая пенсионния фонд наистина ще реагира по прогнози най- бавно при промени на финансовите пазари.Но също така означава,че паниката на същите ще бъде възпрепядствана.И България има малко БВП в сравнение с останалите ЕС Членки.
И е популистично да свързваш реформите във финансовия сектор със стандарта на живот на ЕС.От къде изобщо ги имаш тези данни ?
Не го приемай лично,просто мое мнение.
Иначе интересна тема.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: borsi
Категория: Бизнес
Прочетен: 6022387
Постинги: 957
Коментари: 3981
Гласове: 7086
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930