Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2013 11:15 - Вкарват страната в катастрофа, но не искат да свалят цените и монопола!
Автор: borsi Категория: Новини   
Прочетен: 8457 Коментари: 7 Гласове:
14

Последна промяна: 21.02.2013 04:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Вкарват страната в катастрофа, но не искат да свалят цените и монопола! 

“Революциите най-често се извършват не защото едната страна е станала по-просветена, а защото другата е сътворила твърде много глупости” - Антоан дьо Риварол

Ако слушаме Бойко, за катастрофалната икономическа обстановка в страната и за високите цени на тока е виновен метеорита от Челябинск, а ако слушаме всички останали политици, за проблема е виновен Бойко, плюс метеорита. Никой  не предлага това което трябва да стане веднага – Драстично намаление на цените на тока. Напълно възможно, без да има и най-малка опасност за енергетиката и  финансовата стабилност. Политиците от всички партии и техните клакьори, говорят, сучат, мажат, заливат с грозните си физиономии екрана, “съчувстват” на населението и бизнеса, но не предлагат главното – Сваляне на цените, не “утре” (вече 24 г. го гледаме това тяхно "утре"), а още днес и веднага, защото време няма! 

Чуждите инвеститори са, стреснати от събитията, от монополния произвол, цените на тока,  недоумяват поведението на кабинета и заемат изчаквателна позиция  

"От март започва масирана рекламна кампания в западни медии на България като добро място за инвестиции. Вече са купени рекламни места в медии като The Economist,  Financial Times, BusinessWeek, The Wall Street Journal, както и на Интернет-страниците им и в две телевизии" - investor.bg.  Както написах в Цените на тока, пречка пред чуждите инвестиции - Правителството има само 14 дни, за да реши проблема в опити да бъде запазен монопола и високите цени на тока, бяха изгубени вече 4 дни. Само ден след публикацията от 14 февруари в блога ми и в The Economist с ясен тон излезе статия, пусната и в няколко български медии, в която се казва следното:  

image

"Може да се очакват още протести в България. Хората демонстрират срещу двойно по-високите си сметки за парно и ток в сравнение със същия период на миналата година. Цените на комуналните услуги са чувствителна тема в България, защото за плащане на сметките отива голяма част от месечните доходи на домакинствата.  Докато енергийният пазар на България не бъде напълно либерализиран и българите не получат възможност за реален избор на доставчик, може да се очакват още протести." The Economist  отбелязва, че макар на българския пазар на електричество да действат три компании, българите имат ограничен избор, защото трите компании работят в строго определен район от страната. Така се превръщат в регионални монополисти. Правителството все още има много възможности за действие, отбелязва The Economist. Да, ама не!  Има възможности, но не иска!  Според мен, щом от правителството и от останалите политически партии не искат да намалят цените, всички до един ядат от баницата! Със сигурност е така, в противен случай би се намерил поне един който да каже "Намалете цената още днес!" 

С подобен тон говорят и немските издания, в които срещу цените на тока и протестите в България стоят винаги следните думи - Монополи,  олигополи, корупция, мафия.

Пожелавам на кабинета и на политиците приятна рекламна кампания за "България като инвестиционна дестинация"  - Дано политиците и чиновниците които съсипаха държавата (Бедни и богати са свързани от една цел и имат еднакви интереси ) извадят парите си от банките и ги вложат в икономиката, защото нито бизнесът нито чуждите инвеститори ще го направят засега. 

Кой ще връща парите на граждани и компании в България?
Партийни членове и симпатизанти - врагове на БВП, напредъка и жизнения стандарт
ДКЕВР не е изпълнила нито едно от основните си задължения
Няма пазар за българския ток, но можеше и може да има печалби

image

FOREX (ФОРЕКС), АКЦИИ, ФЮЧЪРСИ



Гласувай:
16



1. blogerka - За цените
19.02.2013 11:51
Да не свалят цените а да дигнат заплатите, защото сме на опашката в съюза. А и то тези 800мил ДЦК дето на пожар ги пускат днес няма за 1ден да се изкупят за да платят на зърнопроизводителите. Навлизаме в опасна спирала на дългова криза,но има много да ги гониме САЩ -с 16400000000000 $ външен дълг.
цитирай
2. borsi - "Някаква психясала лелка, г- ...
19.02.2013 13:22
"Някаква психясала лелка, г- жа Пеловска, с вид на милиционерка, бивш член на НИС на СДС, и бивш член на ДПС, със син работещ в Столична община за ГЕРБ, представяща се за "излъчена от протестиращите граждани", си събу миризливите партийни кюлоти и от наше име се надупи на властта!"
цитирай
3. hynky - Улицата взе главата на Борисов, тя диктува ритъма Политическият пъзел вече не е същият, смятат анализатори Остри сблъсъци окървавиха Орлов мост, има ранени НЕЗА
20.02.2013 04:13
Улицата взе главата на Борисов, тя диктува ритъма
Политическият пъзел вече не е същият, смятат анализатори
Остри сблъсъци окървавиха Орлов мост, има ранени НЕЗАБАВНАТА ОСТАВКА Е ПОСЛЕДНИЯТ ШАНС НА БОРИСОВ И ЦВЕТАНОВ
цитирай
4. blogerka - Цените
20.02.2013 10:45
на тока ще паднат с 8% от 1 март. И ЧЕЗ си отива, но това е временно решение. Внедриха ни западните монополи, сега да ни внедрят и техните заплати.
цитирай
5. blogerka - РЕВОЛЮЦИЯ
20.02.2013 14:31
В момента по 7 дни (на бареков говори Цветанов ) с популизъм настройва агитката на ГЕРБ.300 човека! за да продължат подкрепата на ББ и агента на ЦРУ дянков. Свалиха от BLOG.BG най-четения сайт на икономиста и включиха Желю подмазвача!
Не го е страх турчина, че GOD го удари в най-скъпото! КАТО ни Върна 40г.назад с предателството на СДС не се замисля за душата си.
цитирай
6. blogerka - РЕВОЛЮЦИЯ
20.02.2013 14:31
В момента по 7 дни (на бареков говори Цветанов ) с популизъм настройва агитката на ГЕРБ.300 човека! за да продължат подкрепата на ББ и агента на ЦРУ дянков. Свалиха от BLOG.BG най-четения сайт на икономиста и включиха Желю подмазвача!
Не го е страх турчина, че GOD го удари в най-скъпото! КАТО ни Върна 40г.назад с предателството на СДС не се замисля за душата си.
цитирай
7. borsi - SMS-и и имейли с инструкции да от...
20.02.2013 16:43
SMS-и и имейли с инструкции да отидат на протест в защита на Бойко Борисов и ГЕРБ и днес, и утре, 21 февруари, получават масово служители на администрацията на Министерския съвет http://offnews.bg/index.php/161752/sms-instruktsii-kam-administratsiyata-otivajte-na-protesta-za-bojko
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: borsi
Категория: Бизнес
Прочетен: 5985389
Постинги: 957
Коментари: 3981
Гласове: 7086
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031