Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2013 13:35 - Цената на тока трябва да падне с минимум 9%, плюс процент с който да се компенсират надвзетите пари
Автор: borsi Категория: Новини   
Прочетен: 3020 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 23.07.2013 13:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Цената на тока трябва да падне с минимум 9%, плюс процент с който да се компенсират надвзетите пари 

Граждани и бизнес в България само за 1 година са платили в повече едно Кремиковци, плюс поне 10-20 малки завода и така година след година

Според икономическото министерство на служебния кабинет, сметките за електроенергия у нас са надписани с поне 439 млн. лв. Дори според експертите на министерството 9% от всичките милиарди, които българските потребители плащат годишно за ток са взети неправомерно. 

image

Колко пари за икономиката са 439 млн. лв.? 

В 2011 г. държавата продаде Кремиковци или поне останките от него, за доста по-малката сума от 316 млн. Тоест, граждани и бизнес в България само за 1 година са платили в повече едно Кремиковци, плюс поне 10-20 малки завода и така година след година! Бедността, безработицата и слабата ни икономика няма как да се избегнат в страна в които сметките за ток на домакинствата са по-високи от тия в Лондон и в която индустрията плаща по-скъп ток от Шведската индустрия. Дори според служебният икономически министър Асен Василев, заради неспазване на европейски директиви от страна на ДЕКВР българите плащат милиони лева над реалната си консумация. Според мен сумите плащани от гражданите и бизнеса са не 5 милиарда, а поне 7 милиарда, което и прави въпросната сума много по-голяма. Да приемем все пак, че експертите на министерството не грешат, а греша аз и че сумата е тази която казват. 

Какво означава това? 

Това  трябва задължително да значи следното! От 1 юли сметките за ток трябва да паднат минимум с 9%, надвземаната досега сума и всяко по-малко понижение от тия 9% намаление в цените на тока ще означава, че българските граждани и икономиката продължават да се източват! Въпросът не опира само до социалната цена на българите, а както отдавна съм казвал и до националната сигурност, икономически просперитет и икономиката въобще. Тези 439 млн. лв. тябва да останат в икономиката, да се въртят като оборот, да се плащат данъци върху тях, да се множат от тия бизнесмени които могат да ги вкарат в успешни сделки и макар с малко да повишат жизнения стандарт на нацията. 

image

Всяко друго решение на ДЕКВР ще означава само 1 – измама! Остава висящ и въпроса с надвзетите суми от население и бизнес - за пренос на електроенергия въведени неправомерно преди либерализацията на пазара в противоречие с евро-директивите. Остава отворен въпроса и с тези 439 млн. лв. откраднати от нас в предходни годни.  

От мен по темата ток и цени на газта в България – За съжаление в 90% от случаите се оказах прав. Заради цените на тока и газта, безработицата скочи, заради същите тия цени не сме член на еврозоната, което държи лихвените проценти високи, заради това имаме невиждана в Европа стагфлация, правителството на Борисов падна, икономиката е в кома, а страната е на ръба на гражданска война, въпреки привидното засега затишие и наивната вяра на властта, че е успяла да изконтролира процесите. 

Колапс на енергийната система 
Колосални кражби и крещяща некомпетентност може да завлекат не само НЕК, но и държавата в колапс  
За цените на електроенергията  
Вкарват страната в катастрофа, но не искат да свалят цените и монопола!  
Кой ще връща парите на граждани и компании в България? 
Жерминал по български - Ковачки затваря 4 мини 
Цените на тока, пречка пред чуждите инвестиции - Правителството има само 14 дни, за да реши проблема  
Бедни и богати са свързани от една цел и имат еднакви интереси
Оставката на кабинета не решава проблема със сметките за ток
Няма пазар за българския ток, но можеше и може да има печалби 
Дългове и мегапроекти в България 
Когато аматьорите купуват семки 
Кой се плаши от евтин газ 
Поредните лъжи на Булгаргаз  
Покачването на долара ще изведе България до по-висок външнотърговски дефицит  
Крадливи легенди и митове в българската ядрена енергетика! АЕЦ Козлодуй няма печалба за да си плаща сам ремонтa!  
Няколко думи за далаверата в България с така наречените "възобновяеми източници" 
Капиталовият пазар, инвестициите и бизнес климата в България, по-зле отколкото когато Борисов взе властта 
Парите бягат от България 
Защо е много вероятно отново да не влезем в еврозоната  
Защо България е най-бедната страна в Европа  

image 

Финансови консултации в областта на международните инвестиции, акции, валути (Forex), фючърси, облигации, опции, имоти, оптимизация на компании (oптимизация на бизнес) и хеджиране



Гласувай:
3



1. djgator - Нека бъдем реалисти
23.07.2013 20:23
Те не са загубили битката, а само направиха малка крачка назад, колкото да спечелят време и да баламосат тълпите. Основния сблъсък тепърва предстои, той за съжаление е неизбежен, защото и двете групи ( олигарси и бедняци) са заложили всичко и отстъпът за всеки би бил равен на мизерия, дори смърт. Бог да ни помага и нека справедливостта възтържествува!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: borsi
Категория: Бизнес
Прочетен: 6018801
Постинги: 957
Коментари: 3981
Гласове: 7086
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930