Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2013 19:22 - Софийският геноцид срещу регионите
Автор: borsi Категория: Новини   
Прочетен: 6241 Коментари: 2 Гласове:
10

Последна промяна: 25.07.2013 20:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Софийският геноцид срещу регионите

България вече е погинала! - проф. Петър Иванов

Автор: проф. Петър Иванов, Център за демографска политика

София не е България. Но и България въобще не е София, тя в сравнение със столицата е малтретирана и репресирана. По новата оперативна програма „Региони в растеж" София ще получи 600 млн. лв., а следващите след нея по големина осем български градове (Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Велико Търново, Плевен и Благоевград) общо ще получат три четвърти от тази сума - 450 млн. лв.

Тези данни бяха публикувани през април в сайта на Оперативна програма „Регионално развитие", сега там ги няма. Известно е, че София чака пари и от Програмата за развитие на селския туризъм и поради тази причина Йорданка Фандъкова поиска София да се приравни на село. Столицата била разработила проекти за усвояване на европейски и български държавни пари в общ размер на 2,5 млрд. лв, при положение, че 26-те най-големи след София града общо ще получат едва половината от тази сума - 1,3 млрд. лева, а 32 малки български града ще получат по-малко от една четвърт от тази сума - 600 млн. лв.

Средствата от ЕС, договорени и усвоени от Южна България, към която е и София, са 6,7 млрд. лв., а за цяла Северна България парите са три пъти по-малко - 2,5 млрд. лв. Цели 89% от държавния бюджет на България са за Южна България, а за Северна България остават едва 11%.

Според данните на Националната статистика общият доход средно на лице от домакинство, както и темпът на неговото нарастване са драстично по-високи в София, в сравнения с останалите региони на България, особено в Северна България. Ако имаме предвид средногодишния процент на увеличение на доходите и ако настоящата тенденция се запази, то след 20 години русенци ще получават една трета, а силистренци една пета от доходите на столичани. От петте града с най-голям растеж на доходите (Стара Загора, София, Пловдив, Перник и Велико Търново) четири са в Южна България, а от последните пет града с най-нисък растеж (Габрово, Враца, Силистра, Видин, Пазарджик) само един не е от Северна България.

Регионалното малтретиране, хиперцентрализмът и регионализмът са свързани с безумната корупция, с нечовешкия алчен монополизъм, с растящата икономическа престъпност, с паразитирането на най-богатите (олигарсите) и на най-бедните (циганите), както и с продължаващото дълги години очевидно мафиотизиране на държавата, срещу което са нестихващите, но игнорирани от сегашната власт, улични протести.

Всичко това от своя страна е причина за масовото емигриране на младите българи зад граница (-2,4промила годишно, общо около 2 милиона за Прехода), за демографската катастрофа на България, която според проучване на Световната банка през 2050 г. ще бъде с 4 млн. жители (от близо 9 млн. през 1985 г.) при неизвестно каква етническа структура, вероятно 3:1 в полза на циганския етнос.

(Като аргумент за това съотношение ще посочим факта, че от родените 1907 деца през 2012 г. в Русе 1004, доста повече от половината, не са от български етнически произход.) Според НСИ, намалението на населението за 2012 г. във Видинския регион е с цели 16,0 промила, в Монтана - 12,8 промила, докато в София е само 1,9 промила, много пъти по-малко.

image

Проф. д-р Петър Иванов е роден и живее в Русе. Той е един от основателите и пръв ръководител на катедра „Психология“ във ВТУ „Св. Кирил и Методий“ и във Варненския свободен университет. Зам.-председател е на Центъра за демографска политика. Автор е на много книги и учебници, научни статии, издадени у нас и в чужбина. Ръководител на около 30 национални изследвания и проекти.

Населението на Северна България намалява седем пъти по-бързо в сравнение с Южна България, където е и
София. Всички в България знаят и говорят за едни 3,5 млрд. лв., които всяка година се крадат от обществото ни чрез различни форми на контрабанда, знаем за източването на ДДС, пак в милиарди лева, и т.н., но никой не предприема абсолютно нищо по този повод.

Всички знаят за умопомрачителните размери на наркотрафика, знаем кой взема парите, знаем кои са наркобароните, само властта и съдебната система не знаят нищо. Помним как се затрудни финансово държавата, след като в чужбина хванаха наш кораб с тонове кокаин. Абсурдно е, но у нас единствената задържана и осъдена „наркотрафикантка" е бедната 80-годишна баба Божия от с. Самуилово заради три стръка коноп в двора й.

Откраднатите пари определено не отиват в провинцията, нито в Монтана, нито във Видин и Силистра. Всички знаят и за едни други 3,2 млрд. лв., с които годишно обществото издържа братята цигани. В доклада на Държавния департамент на САЩ се посочва, че 47 % от циганските деца и 23 % от възрастните цигани страдат от диабет или астма. Този необичаен факт намери своето обяснение в последната афера на ТЕЛК; срещу подкуп от 100 до 300 лв. докторите издавали Експертно решение за инвалидност, срещу което фиктивният болен - дете или възрастен - получава от бюджета веднъж накуп 5 000 лв., а после всеки месец по няколко стотачки. За мащаба на акцията по източване на бюджета и за отражението и върху бедните българи по-добре да не мислим.

След 20 години огромната и безнадеждна пропаст между бедните и богатите българи ще е в пъти по-голяма. Тъй като и сега според данни на Евростат за 2012 г. повече от половината българи (60%) живеят в пълна бедност, 52% от децата са в пълна мизерия, очевидно е, че положението на най-широките кръгове от обществото в провинцията, и особено в Северозападния регион силно ще се влоши за сметка на привилегированите социални страни от столицата, богаташките гета около нея и в затворените елитни селища по черноморския бряг.

С това геноцидът спрямо социалното множество от определени региони на провинцията ще бъде още по-жесток. В момента според НСИ смъртността на жителите на столицата София е 11,92 промила. В Северозападна България, например във Видин, смъртността е много по-голяма - 23,21 промила, около два пъти. Това означава, че на всеки един починал софиянец се падат по двама покойници от провинцията на север от София.

Пак според НСИ, заболелите и починали от болести на органи на кръвообращението български граждани, живеещи в Северен централен район, са с 32% повече от живеещите в Югозападния район, включващ и София, т.е. на всеки трима починали по тази причина от този регион се падат четирима починали от региона, в който са Велико Търново и Русе. Така стоят нещата и по отношение на раковите заболявания и т.н. Всичко това е ярка проява на пристрастеност само съм интересите на даден регион - столицата - за сметка на интересите, благоденствието, здравето и живота на хората в другите български региони.

Тази убийствена практика е известна като регионализъм. В някои случаи той е по-лош от комунизма и фашизма, защото напълно безнаказано и неусетно обрича на мизерно съществуване, на болести и ранна смърт (поради липса или лошо здравеопазване, липса на аптеки, недостиг на средства за лекарства, мизерия, глад, депресия и др.) огромно множество български граждани.

Всички виждаме как националното богатство на България се употребява само и единствено в полза на богатите софиянци. За тях се строят с народни пари магистрали, за да могат лесно и удобно да стигат до черноморските плажове, за тяхно удобство се строи метро, строят се зали, като в същото време инфраструктурата в много провинциални селища е плачевна и опасна. Всички пари по европейските проекти преминават през софийски министерски филтри. Наскоро станаха известни парите, които служебни лица в Регионалното министерство са усвоявали под формата на фиктивно участие в това, което е трябвало само да подпомагат и да контролират.

Продължаващата с десетилетия дискриминация по признак местоживеене с течение на времето се превръща в геноцид по същия признак. Налице са брутални нарушения на Закона на дискриминацията (чл. 4, ал. 1 и ал.3), видни от реалните обстоятелства за живот, които за една част от българите непрекъснато се влошават, а за друга част стават все по-неприемливо луксозни без основание.

Ако имаме предвид ратифицираната от България Конвенция предотвратяване и наказване на престъплението геноцид на ООН, всичко това наистина наподобява геноцид срещу тях, тъй като е налице съставът на нейния чл. 2, т. „в", който посочва, че действията по „умишлено налагане на групата на условия на живот, целящи физическото и унищожаване изцяло или отчасти" представляват осъществяване на престъплението „геноцид" по признак местоживеене.

Осъществен е съставът на престъпление по чл. 416, ал. 1, т."б" на Наказателния кодекс, което ясно се вижда от официалните статистически данни за смъртността на населението и за самоубийствата на българските граждани (по самоубийства сме на първо място в света). Има тежки нарушения на правата на човека, изложени в международната Харта на основните права, ратифицирана от Република България.

Тези нарушения и престъпления трябва да бъдат час по-скоро спрени и наказани с цялата строгост на българските и европейските закони. Това е единствената алтернатива за съществуването на и без това най-бързо намаляващата в света, най-болна и умираща българска нация.

Източник: News.bg 

Р. Караджов:  Връзката жизнен стандарт - пари на Варна към бюджета -> В 2010 г. във Варна 25% са били осигурени около минималния осигурител праг, а градът пращаше към централния бюджет 53% от всички свои приходи. През 2012 г. вече говорим за близо 40% осигурени на минималния праг, а Варна е донор на правителствата в София с вече 75% от всички свои приходи! В Благоевград, Видин и Плевен осигурените на минималния праг са около 50%, в Русе около 40%, но догонването на Варна, към останалите градове се извършва със скорост непозната досега в държавата и само за 2-3 години! Път, който останалите градове взеха за 20 години, ние благодарени на грабителската политика на столицата взехме само за 2 г. На фона на това, че 58% от семействата в столицата имат поне един член на бюджетна издръжка, а частния бизнес е основно в услуга на тия 58%, то в столицата само 5% от жителите са осигурени на минималния осигурителен праг, но това е изцяло за сметка на грабежа и обедняването на провинциите и тяхното все по-мизерстващо население, лишавано все повече от права в тази мразеща го все по-централизирана държава. България отдавна е разделена на 2 държави! От една страна имаме едно колониално, грабителско правителство и самодоволно население, абсолютно чуждо на нашите проблеми и на общата мизерия в страната, втренчено само в пъпа си, напълно отговарящо на поговорката "Ситият на гладния не вярва", от друга страна са тия провинции в Североизточна България и тяхното население, които не само се източват, а направо се режат късове от тях, за да се поддържа жизнения стандарт на администрацията в столицата и тия които вадят хляба си покрай нея. Изход от създалото се положение виждам единствено в мирно или ако се наложи насилствено отделяне на провинциите от София и създаване на конфедерация по примера на Швейцария, а в случай, че в столицата не са съгласни, разделяне подобно на това в Югославия. За съжаление други варианти няма!  Ако сме реалисти, те никога няма да се съгласят да пуснат кокала доброволно и ще докарат страната до икономически колапс (направиха го вече), а българите до масова мизерия (нещо което вече е факт), в почти всички региони на България! 


20.02.2011 г. България 2012 - 2013 година 


image

FOREX (ФОРЕКС), АКЦИИ, ФЮЧЪРСИ, ОБЛИГАЦИИ, ОПЦИИ 
Гласувай:
10
01. kass - централизацията
25.07.2013 19:55
е много удобна за правителства като нашите, които се интересуват само от тлъсти комисионни и кражби в особено големи размери, защото никой не обича бунтове пред офиса си. Какво, ако няколко хиляди души излязат на протест в северна България? Какво ще им направят? Я някоя медия отрази събитието, я не... освен ако не стане някое самоубийство... Имат си цяла държава от роби, чудесен град и няколко курортни селища по черноморието, какво да му мислят повече...
цитирай
2. borsi - . . . Точно, но софиянци масово са ...
25.07.2013 20:02
kass написа:
...


Точно, но софиянци масово са доволни от сегашното положение, не искат да чуят дори обикновените им хора, за мизерията в страната. Не им пука, понеже изхождат от собствената си позиция. Това което ги интересува е цената на цацата и бирата лятото, да не е над 1 лев, а през останалото време, в провинциите ако искат и да мрат, все им е тая. Спомени на кой да е за парите които твоя град налива в София и ще видиш, че ти не си българка, че не си патриотка, че си измисляш, че си комплексирана, че им завиждаш и какво ли още не.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: borsi
Категория: Бизнес
Прочетен: 4544669
Постинги: 956
Коментари: 3981
Гласове: 7078
Календар
«  Юни, 2018  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930