Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2013 17:19 - Нито едно българско правителство не бива да се задържа на власт повече от 3, максимум 4 месеца!
Автор: borsi Категория: Новини   
Прочетен: 3036 Коментари: 6 Гласове:
9

Последна промяна: 27.08.2013 17:51

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Нито едно българско правителство не бива да се задържа на власт повече от 3, максимум 4 месеца!  

Орешарски! Какви са тия глупости, бе човек?! 


Нито едно българско правителство не бива да се задържа на власт повече от 3, максимум 4 месеца! За толкова им се изчерпва капацитета и желанието. И тия почнаха с простотиите в стил наглия ритнитопковец от Банкя и "блестящите" идеи на Миро Мазното! Не стигат лобистките закони натътрузени от ГЕРБ, в "интерес на обществото", ами и новите почват с продължението им! Големите хипермаркети да не работели в неделя, "защото така било в Европа" и се "подпомагал малкия бизнес"!  Първо, БВП в Европа, условията за бизнес и заплатите не са като тук. Второ няма - само първото стига! 

Спрете се бе говеда! Само по простотиите ще се равняваме с Европа, не по добрите, носещи полза и пари неща!  Защо по дяволите, не взехте едно полезно нещо от тоя ЕС, а само глупостите им копирате, увеличени по български, до уродливи размери?! 


image

Искате ли да затваряме като в Швейцария, в 18 часа, после ще си бъркаме в носа,  ще си лягаме с  кокошките, а сутрин ще ставаме рано да сглобяваме часовници?!  Искаме обаче същия като там разрешителен  режим за огнестрелни оръжия, че да ви опрем по  едно 9 или  7.62 мм  дуло в челото, зад което няма никой - някой хубав ден и да ви накараме с цев от АК 47 в задниците да приемете спешно само за 1 час и един хубав европейски закон за референдуми! Искате ли?    Всъщност идеята на кабинета е с произход... улесняване на монополите и повишаване на тяхната печалба! 

Чиновниците дали тази "блестяща" идея на премиера, пет пари не дават за малкия бизнес, а за средния мислят точно толкова колкото за среден пръст насочен срещу него! Лобизъм! Пилета срещу прасета! Това е положението!  Тъй като, големите магазини се налага в събота и неделя да работят (конкуренцията сега ги притиска, те не искат, но няма как)  идеята е всички да затварят – със закон може да стане, а оборота ще си го правят в останалите дни, при силно понижени разходи за ток, заплати и т.н.! И разбира се има идиоти от малкия бизнес които са  с  толкова гладки мозъчета, че дори не съзират замисъла и се надяват, че в неделя ще хукнем по магазинчетата да събираме маслинки, сиренце, хляб и салам Санчо!  Пълни глупости!   

Новата мярка вместо да облекчи бизнеса ще увеличи безработицата и ще го стагнира още повече - като резултат от първото!

Вместо да се облекчи малкия бизнес, да се отменят хилядите разрешителни и изисквания въведени от ГЕРБ, вместо да се уволни половината администрация,  закрият повечето от агенциите - които само тормозят бизнеса и населението, пак се почва с простотии, които ще доведат до обратен ефект, утвърждаване на монополи, покачване на цени за потребителите,  увеличаване на и без това голямата безработица, с поне още 20 000 човека!  Мога да се обоснова напълно логично и подробно, но не това ми е работата и не ми се пише доклад от 5 страници в стил - "защо", "какво ще се случи" и "защо се случи така, като мислихме, че ще направим друго!"  

image

Да се уволни и тоя кабинет! Ако не падат - камъни и бой,  да отиваме на избори,  да си изберем нови тъпанари - за още няколко месеца! Не повече, че започват с глупостите!  Понякога ми се иска да се появи някой изрод като Сталин, че да прати 80% от администрацията с всичките и “гениални идеи” в Сибир и понеже нямаме Сибир, да копаят канали за корабоплаване на 100 хилядни танкери между Рилските езера, от декември до март. Разкладка - равна на минималната работна заплата, но след като се удържат данъците, осигуровките, пари за храна, палатки, дрехи, отопление, кирки и лопати. Щом другите могат и тия ще могат!  

Размисли на капиталиста
Българската администрация е пропиляла и изхарчила в безсмислена "дейност" поне 50 милиарда лева
Не-протестиращия прагматизъм
Пазете мира говеда, защото търпението почна да свършва!

image

FOREX (ФОРЕКС), АКЦИИ, ФЮЧЪРСИ, ОПЦИИ, ОБЛИГАЦИИ



Гласувай:
9



Следващ постинг
Предишен постинг

1. minavam - Опа, ми като затворят Била, напр...
27.08.2013 17:45
Опа, ми като затворят Била, например, народа събота и неделя къде да пазарува? Най-големия наплив на пазаруването в Била, Карфур и другите им тям Лидл-Шмидл идва точно през уикенда, което е напълно обяснимо: хората имат време да си напазаруват през седмицата. Взимат основните неща, пълнят торбите и ае чао. Елементарни работи като хляб и кисело мляко от квартални магазинчета. Лично аз ходя до Била защото имат персонална месарница, това ми е важно, мога да помоля месарите им да ми отрежат еди кой си бут, ребра и т.н. Ако не работят в неделя - НЯМА да отида в квартален магазин, ще изчакам понеделника.
Тия пък съвсем са изтрещяли и слънчасали. Да им имам и идеите на другарите.
цитирай
2. rustam - Ей, не спряха наистина
27.08.2013 18:24
с тези глупости "така е в Европата". Пълна демагогия е тази простотия със забраната за големите вериги!
Ми да вземат тогава да вдигнат и акцизите на алкохола по европейски мерки.
цитирай
3. shtaparov - Особено важно е това за комунист...
27.08.2013 23:13
Особено важно е това за комунистите- нито едно тяхно правителство не трябва да се задържа на власт повече от три дена!
цитирай
4. zaw12929 - Орешарски! Какви са тия глупости, ...
28.08.2013 08:08
Орешарски! Какви са тия глупости, бе човек?!
twoq ocenka i manipulaciq-- stiga be prostotiq sled prostotiq
цитирай
5. kmetova - Каква е тази глупост?
28.08.2013 11:54
Че защо не и всяка седмица да си избираме разни Сталиновци? Избори на 3-4 месеца?! Хи хи хи, още една смехория с БГ произход. Както например Бойко Борисов съветваше европейците да вземат пример от нашата финансова дисциплина и да станат бедни като нас. Чак тоагва щели били да се оправят. Все ще се намери някой да изръси някой бисер. Лаф да става.
цитирай
6. borsi - Спас Панчев - Лакомото, агент на Държавна сигурност e човекът дал идеята...
28.08.2013 12:01
Спас Панчев - Лакомото, агент на Държавна сигурност, човек с доста съмнителна "слава", за когото повечето хора смятат, че е голям боклук, е човекът зад "идеята" за затваряне на суперите в неделя. Човек е на Гоце и от малкото бесепари които не крият, че са приятели с Боко. Общо-взето, където и да се заровиш около тоя, почва да смърди! Според много хора Лакомото отдавна трябвало да бъде в затвора, ама не би...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: borsi
Категория: Бизнес
Прочетен: 6018699
Постинги: 957
Коментари: 3981
Гласове: 7086
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930