Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.09.2013 20:58 - Мистерията около варненския Зоопарк започна да се разплита. Заплита се нова около закриването на Делфинариума
Автор: borsi Категория: Новини   
Прочетен: 6851 Коментари: 6 Гласове:
10

Последна промяна: 06.01.2014 03:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Мистерията около варненския Зоопарк започна да се разплита.   Заплита се нова около закриването на Делфинариума

Не само Зоопарка във Варна, а и Делфинариума пред риск от закриване! Общината  и всякакви "общественици" и нововъзникнали НПО-та, вместо да  търсят решение на проблемите, се заплитат в политически и финансови интриги около оцелялото в него за грабене

Дали поради страх да се изправи пред съгражданите си новият кмет  на града се впуска в интриги и задкулисие, или всичко става зад гърба му и без негово одобрение? На 1 август Иван Портних лансира стара идея на Гуцанов (бивш общински съветник от БСП) за преместване на зоопарка на ново място. Тъй като обаче, това ще струва много пари, дори с финансиране от външни източници, а варнеци ще запитат дали това е най-важния проблем пред града, то вероятно по негова идея  се активират неговите представители във Фейсбук, така наречените "дакелиВарненци за Варна, същите тия които саботираха февруарските протести,  които се бяха обявили в защита на корумпирания Общински съвет на Варна и които го подкрепиха на изборите.  Идеята е хората около “дакела” Ивайло Василев да подгреят общественото мнение за преместване на Зоопарка и осигурят достатъчно подкрепа.

image

Набедената в садене на цветя (?!!) директорката на Зоопарка и кметът Портних на обиколка, само дни преди започване на скандалите

Няколко дни след 1 август във варненските Фейсбук групи и най-вече във Варна може да защити морската си градина - "Варна диша”  започва яростна кампания против зоопарка от Дакелите под формата на всичките им НПО та - "Варненци за Варна", Зелени точки" и т.н. - става дума за все едни и същи хора! Намират широко отразяване в медиите на Красен Кралев (рекламен бос на бюджетна издръжка,  който обича да работи с държавата и общината), медиите около Янко Станев и администраторите на “Варна може да защити морската си градина”, заедно с които организираха прословутата си обсада на резиденция Евксиноград.  Директорката на зоопарка се обвинява открито от Дакелите за изхарчването на 300 000 лв. общински пари за.... цветя!

Истината обаче се оказва съвсем различна!  “Не било компютри, а компоти!” 

Тези 300 000 лв. са отпуснати от Инвестиционна политика към Община Варна – т те са тези които разполагат със средствата, директорката не разполага с тях, а се оказва, че  цветята в Зоопарка са лично от директорката, друга част от тях в  саксиит са дарение от фирми. Изхарчените досега за ремонт пари се оказват не 300 000 лв.,  а малко над 100 000 лв., при това по предназначение, според спуснатите от Инвестиционна политика, Варна цели. Подробности тук:  Назначена е проверка по-скандала за Зоопарка! И дължи ли някой, на някого извинение?
 
image

Имат ли нужда животните от хуманни условия? Да, но те се създават с пари, а не със скандали и крясъци!

Въпреки това на 24 август е организиран под формата на изложба (уж) протест пред Зоопарка. Обявен е за 18 часа, но тъй като част от информацията около зоопарка изтича предния ден, в събота още от ранния следобед, така наречените “Дакели”,  няколко неуспешни ъндърграунд елемента, които изчезват при появата на полицията и няколко истерясали зелени от група “Варна може да защити морската си градина” (Варна диша) - общо не повече от 10 тина човека,  започват цирк пред входа на зоопарка и да обиждат редовите му служители, сякаш те са отговорни за състоянието на зоопарка, строен преди десетилетия и с напълно недостатъчна издръжка! Правят се снимки с дечица в клетка за умилени на гражданите, но никой от организаторите не снима криминалните елементи  пристигнали да “протестират” и изнесли се бързо при появата на двама униформени полицаи. 

Има ли нужда Варна от нов зоопарк или разширяване и модернизиране на сегашния?

Определено да! Зоопаркът има крещяща нужда от пари и разширяване! Неприятното обаче в случая е, че кметът вместо да се изправи пред гражданите в открита дискусия  по някои явно вълнуващи го въпроса,  може би ползва полу-криминални елементи и “професионални протестиращи”, за да прокарва и рекламира идеите си, а с каква цел го прави все още е загадка! Всъщност, наясно ли е кметът какво се прави от тези които го подкрепят и дали точно от такива съюзници той и Варна имат полза?  Остават открити и още няколко въпроса!  Колко пари би вложила община Варна при заемите в които затъва скоростно,  дори при съфинансиране? Откъде общината би намерила пари, ако се тръгне към нов зоопарк?  Как би се контролирал процеса на обществените поръчки - при условие, че разходите по един нов зоопарк могат да се надуват почти до безкрай? По причина, че докато за асфалтиране на улици,  кърпене на дупки, ремонти на училища се знае приблизителна цена от обществеността и тази тема бе широко дискутирана последните години, то такава за нов Зоопарк и ремонтите в него няма как да се знаят от болшинството граждани. Най-важния въпрос който обаче остава открит е какво ще се прави с терена на сегашния зоопарк, ако се построи нов?! И дали някои хора в града нямат вече апетити в тази посока?

image

Делфините във Варна били нещастни, затова трябвало да се закрие делфинариума, а те да се пуснат в морето!

Освен закриване на зоопарка, еко-активистите и дакелите имат нова идея! Закриване на делфинариума и пускане на делфините в морето!  

Вадят Доли, Кимбо, Попи, Бимбо и Йоана от Делфинариума и ги пускат на свобода
Нищо, че тия делфини въобще не са от Черно море, донесени са от Никарагуа, от топъл океан, не Черно море, а някои от тях въобще не са виждали море през живота си, по причина, че са родени в басейна на Делфинариума. 

image

Делфин от варненския делфинариум чака да го нахранят с прясна риба! Дали ще оцелее на свобода?

Все едно да пусна на свобода дакелът Чочо - символа на "дакелите"!  Делфините са свикнали с хората, да ги хранят никога не са ловували сами и ще умрат,  точно както умря косатката Кейко, “освободена” от еко-талибани - с грандиозно усвояване на пари... Но на кой му пука за делфини и животни, когато става дума за кинти, апетитни парцели в Морската градина и политически машинации?! За мен, истинският зоопарк е вътре в Общината и лицата кръжещи около нея в опит да опазят общинарите от какъв да е обществен контрол!

Скоро очаквам атаки над Планетариума, Аквариума, пристанище Варна, Алея 1,  х-л Черно море, току-що ремонтираната Алея на спортната слава, Главната улица, Гларусите, останалите все още работещи заведения в града, всичко което мърда и диша в тоя град, без разрешение от разните му “общественици” финансирани неясно откъде и топ-идиотите които им се вързват на акъла,  само и само да не се обсъждат истинските проблеми на Варна - безработица, едни от най-лошите бизнес условия в България, отчайващото състояние на инфраструктурата, заемите на общината, разпределението на нейния бюджет, чудовищната администрация и бюрокрация, застрояването на Морската градина и автомобилите в нея. 

PR – ите са полудели!  
ГЕРБ организира блокада на Евксиноград 
Кой разединява Варна? 
Варна в плен на талибаните – 2012 г. 
Общинарите във Варна искат да застроят и Морската градина
Варна, бомба с часовников механизъм  
Трябва ли синя зона на Варна?  
Варна затъва скоростно 
Убийства на деца в България

image

FOREX (ФОРЕКС), АКЦИИ, ФЮЧЪРСИ, ОПЦИИ, ОБЛИГАЦИИ




Гласувай:
10



1. lyudmilstefanov - Разбира се, това не е само глупост
01.09.2013 21:05
Да искаш да си унищожи делфинариума и да се пуснат делфините "на свобода си е злонамереност и гнусно интригантдтво.
цитирай
2. borsi - Къде започнаха да се жалват от мен хората замесени в случая
01.09.2013 23:05
Къде започнаха да се жалват от мен и написаното хората замесени в случая ;)
https://www.facebook.com/groups/gerbvarna/permalink/222960761192484/
Хората, споделили това
Oneplusgroup Varna публикува на МГЕРБ ВАРНА
Oneplusgroup Varna публикува на ГЕРБ - ВАРНА
Oneplusgroup Varna публикува на ДА БЛОКИРАМЕ ЕВКСИНОГРАД
Oneplusgroup Varna публикува на ОВВ
Oneplusgroup Varna сподели промяна на статуса на Обединени Варненци за Варна
цитирай
3. alhimik1 - Поздравления за гражданската доблес, Борис!
02.09.2013 13:28
Надеждата за промяна не си е отишла!
Док:)
цитирай
4. henzelski - Здравей, приятелю!
02.09.2013 15:15
Съмнявам се, че варненският зоопарк ще бъде закрит. На 12 и 13 септември точно във Варна ще се проведе среща на представителя на министерството Сербезов с всички управители на зоопаркове в България, на която ще им бъде разяснено от същия този Сербезов, какви са условията за лицензиране на всеки един зоопарк. Пет години е срокът на съответния лиценз и ако вашият зоопарк го вземе, никой не може да го закрие. В момента повече от половината (ако не се лъжа) зоопаркове нямат лиценз. Предполагам, че сред тях е и вашия, както между впрочем, и нашия.
цитирай
5. borsi - Въпроса който ме интересува е, бяха ...
03.09.2013 00:14
Въпроса който ме интересува е, бяха ли са на протеста пред зоопарка няколко лица близки до известното в града лице от ъндърграунда - Руси Полковника или това е случайно съвпадение, както и дали едно от лицата присъствали там като "общественици" не е бивш шофьор на адаша ми - Черния Роди, също известна фигура от тия среди?!

цитирай
6. henzelski - Борисе,
03.09.2013 16:20
ако въпросът ти е към мен, няма как да знам отговора.

Поздрави от Габрово!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: borsi
Категория: Бизнес
Прочетен: 6014520
Постинги: 957
Коментари: 3981
Гласове: 7086
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930