Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2013 00:45 - Котките, враг номер 1 за властта във Варна!
Автор: borsi Категория: Новини   
Прочетен: 13065 Коментари: 14 Гласове:
19

Последна промяна: 13.10.2013 03:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Котките,  враг номер 1 за властта във Варна!

Община Варна подготвя котешкия геноцид! Ченгета ходят по офиси във Варна като Гестапо,  да издирват кой помага на котките!  Според нацистите, най-големите врагове на нацията и пречката пред нейното развитие са евреите. Според Община Варна пък това са котките! Вместо да решава проблемите на града по стар политически обичай, "новата" власт във Варна нагази в дебрите на простотията!

След като за няколко месеца на власт, новия кмет на града Иван Портних не свърши това  което обеща; спиране на автомобилите в Морската градина, превърнала се в трасето на Париж – Дaкар, новата администрация ясно очерта новите насоки в градското управление.  Геноцидът над уличните котки е приритет!  Като особена заплаха за обществото и като решение на проблемите с колосалната за града безработица, разбитата ифраструктура, липсващото на много места улично осветление, увеличаващата се престъпност, кучкарника на общината в който цари хаос,  изчезването на зелените площи,  корупцията, строежите и колите в Морската градина, грохналата и занемарена Алея 1. Всъщност, откак е на власт кметът не е свършил кой знае какво  за гражданите и за Варна, освен, че си прави рекламни снимки с актьорите от  "Непобедимите”,  докато се снимаше част от филма във Варна, но това явно е по причина, че е бил зает в останалото си време.  Дълго и денонощно е замислял план, как да  се справи с всички проблеми наведнъж, намирайки виновни за кризата във Варна,  пълните с боклук улици, разбитите тротоари и проваления във Варна туристически сезон! 

image

Ченгета и общинари ходят по офисите във Варна като Гестапо, за да издирват кой помага на котките

Вчера, един униформен полицай плюс двама цивилни (!), полицаят вероятно от Общинска полиция, а цивилните от някаква общинска служба,  цял екип - все едно се води разследване за обир на банка или издирване на криминално проявени лица, влизат в офиса на мои приятели в централната част на града, с въпрос; "Кой храни уличните котки и кой им е сложил паничка за вода?"  След което следват заплахи; "Ако някой от офиса дава вода и храна на котките, ще наложим големи глоби!"  Хората в офиса са толкова изненадани от тази полицейска акция “Котките”, че се чудят да се смеят ли или да се ядосат.  Понеже имам котарак и съм лично заинтересуван,  разчитах днес да получа адекватен отговор, има ли кметска заповед против котките и от кога е тя? Уви! От огромната администрация за чиято издръжка се трошат десетки милиона лева годишно, между 25% и 30% от целия бюджет на града, не се намери човек да даде адекватен отговор, относно нелепата и комична ситуация!

image

Котараци заговорничат против общинската администрация във Варна

А може би парите не стигат на кмета за да подобри административното обслужване, нищо, че днес се хвалеше как администрацията му била с удължени работно време. Между цялото хвалене на новия кмет и стар общински съветник, така не се намери един чиновник в Общината да даде смислен отговор на цялата тази нелепица.  Звънях в 13:53 часа в Община Варна, с няколко въпроса първо към дежурния в общината, който изпадна в нещо като потрес,  телефонна истерия и възмущение от невинния ми въпрос “Има ли наредба против уличните котки във Варна” и на желанието ми да получа телефона на кмета или този на неговата ПР-ка. След като усетих, че човекът се разстрои силно (по неясни за мен причини), му благодарих, нищо, че не ми свърши никаква работа и се обадих на Дирекция "Управление на сигурността и контрол на обществения ред" отново с въпрос “има ли наредба против котките, ако има от кога е тя, обжалва ли се от някого в съда в момента и дали работата на Общинска полиция е да реши котешкия проблем. Любезна дама ми отговори, че ще провери и взе телефона ми за да отговори, като се разбрахме отговорът да е в рамките на деня. 

image

Кметът Портних мисли

Така обаче си останах с чакането! Явно от дирекцията която е пробутала наредбата против котките – оказа сече има такава от края на 2012 г. сами не знаят за нея, щом не можаха да ми кажат дали е в сила и дали се обжалва в момента. Факт е обаче, че ченгета обикалят офисите на града и заплашват всеки който даде вода и храна на котки и котета с глоба! И се замислям...   Това ли е работата на Общинска полиция която е на подчинение на кмета? Това ли е работата на платената с десетки милиони лева, огромна общинска администрация? Да обикаля като Гестапо в издирване на съучастниците на котките?  Това ли са най-важните задачи за Общината във Варна и как в цялата община не се намери един човек, да отговори на 2 въпроса?   Най-трагичното е, че вместо днес да получа адекватен отговор, като най-очаквания от мен бе че “това е някакво недоразумение”, точно хората на кмета извън общината, като Ивайло Василев (професионален протестиращ и общественик от скоро), един от тия които се обявиха през Февруари в защита на корумпирания Общински съвет и които уж се обявяваха за “защитници на животните” по време на цирка устроен от тях през Варненския зоопарк покрай явно не-контролирани от Инвестиционна политика – Варна разходи, нарече въпроса ми “пасквил”, но това едва ли е чудно, предвид, че за хора като тях, оплюването е професията с която се изхранват. Както съм казвал и преди, ако в София премиерът  Орешарски си има  Бисер Миланов - Петното, ние във Варна пък си имаме Ивайло Василев - Дакела. И двамата са със сходни интереси и любимци на медиите.  Дали защото е от така наречената  групата на “дакелите”(хората който пазят кмета и общинския съвет) мрази котки и той? Не зная и  не ме интересува, от него съм очаквал интелигентен отговор (щеше да е наивно), но такъв очаквах от тия които стоят по-високо и на които служи. Отговор нямаше!   Оказа се, че подобна безумна наредба има и днес е трябвало да има дело по нея в съда, което обаче е отложено за пореден път , защото – Община Варна не е предоставила документи по него, вероятно защото не може и да се обоснове. Ново такова е насрочено от съда за 09 часа, на 10.10.2013 г.  Дали не-отменената от кмета ни наредбата на Община Варна не противоречи на закон приет в Народното събрание за хумано отношение към животните и на директиви на Европейския съюз, съдът ще реши. 

image

Горе ръцете и умри, пречко пред прогреса на Варна!  

Понякога съм се замислял, колко ли плъхове и мишки пръскащи зарази (повечето опасни и  смъртоносни  за човека)  щеше да има в града, при всички тия преливащи от отпадъци казани по улиците, ако не бе популацията на котки която да държи далеч гризачите и да позволява тяхното оцеляване само в канализацията и то силно редуцирани? В средните векове котките са били смятани от суеверните, невежите и необразованите, за дяволски същества. Днес явно също!  Котките са горени на клада, давени са в чували, масово са били бесени и  унищожавани.  Мистерията, която обгражда котките също играе съществена роля сред суеверните. С меките подложки под лапите си, те могат да се движат безшумно, изведнъж да се появяват от нищото пред стресираният от вида им индивид,  със светещи очи,  плашейки  суеверни и слабонервни натури. 

image

Врагът на Община Варна!

Котките са загадъчни, приличат понякога на красиви жени с плавните си движения, което пък дразни тия които не харесват жените, страхуват се от тях или просто ги мразят.  В началото на 13-ти век, папа Григорий IX обвинява секта в Южна Франция за поклонение дявола.  Дяволът, казва той,  се появява под формата на  котка.  Котките официално стават  символ на ерес и всеки които показва привързаност към котка попада под подозрение на фанатизираната и необразована тълпа, като подозрителен и във връзка със сатаната.  Поради системното преследване на котки в Европа котешката популация за около 100 г. е била намалена значително, а  по-късно чумата (популацията на плъховете и мишките се размножава безнаказано) при пристигането си в Европа, отнема живота на между ј до Ѕ от населението. 

За разлика от суеверните и невежите, много известни исторически личности са любители на котки

Конфуций споменава котката във философските си произведения и сам притежава няколко котки.  Римският оратор и юрист Цицерон също притежавал няколко котки.  Друг почитател на котки е Леонардо Да Винчи, който изучава котките и пръв в света съставя класификация на животните, към която добавя и семейство котки. Кардинал Ришельо толкова обичал котките си, че завещал на 14 те си котки част от наследството си във вид на пожизнена рента. Исак Нютон имал 2 котки и за да имат те постоянно достъп до него наредил да им направят специални вратички по вратите в къщата му. 

image

Кардинал Ришельо с котките си

Любител на котките  бил Пророкът Мохамед, който за да не безпокои заспалата на ръкава му котка го отрязал. Нострадамус имал котка на име Грималкин, към която бил много привързан. Чарлз Дикенс имал котка на име Виламена. Пикасо е друг голям любител на котките. Неговият любимец е сиамецът Ману. Густав Климт избира за своя котарак името Катце. Реймънд Чандлър  имал черна персийка на име Таки. Говорел за нея като за човек и често шеговито я наричал неговата секретарка.  Сър Уинстън Чърчил често вземал своите котараци Джок и Нелсън на заседания на кабинета или Генералния щаб. Марк Твен също бил любител на котките и имал няколко. Един от най-прочутите котараци във Великобритания се казва Хъмфри на Маргарет Тачър. Той обитава Даунинг стрийт и  след нея при Джон Мейджър и ловеше мишките при Тони Блеър.  Бил Клинтън имаше котарак на име Сокс. У министър-председателя на Русия Дмитрий Медведев живее Дорофей - синеок, невска маскарадна порода, със синьосив цвят.  В резиденцията на британския премиер Дейвид Камерън живее котката Лари.  Реноар, Никола Тесла, Едгар Алън По, хиляди са личностите които са обичали котки. Община Варна обаче ги мрази!  Котешка глава е била изобразена и на знамето на Спартак, като символ на свободата. А дали свободата не е причина за тази омраза? Властта никога не обича тия които не подлежат на дресировка и контрол? Няма начин да вържеш 8 котки и да ги накараш да те теглят 100 километра през снежна тундра, нито да ти носят чехлите!  Семейство котки са най-разпространените като климатични пояси на планетата хищници. Да, те често не са покорни, не подлежат напълно на дресировка и са своенравни. Котката в различните си видове се сеща от полярния кръг, до джунглите по Екватора. От Сибир и Аляска, до Огнена Земя на юг. Дори общината да успее, в тази си явно най-важна цел на своето съществуване, тя едва ли ще изтреби всички котки, точно както и административната и партийна простотия е неизтребима.

image

Моят котарак Шарки, все още в безопасност от общинското котешко Гестапо!

Винаги трябва първо да се пробва с добро, но винаги има и хора които не разбират  от добра дума, в тях има само неприязън и насилие.   Арогантността в малкото получени отговори днес (за съжаление нямаше други),  показва отношението на нашите общинари към случая, вместо да се намери мирно и разумно решение на нелепата почти комична ситуация!  Това решение рано или късно ще бъде за сметка на имиджа на кмета от ГЕРБ,  които не само не е отменил наредбата от времето на Кирил Йорданов, ами вместо това, харчи парите на общината за дела срещу котките - като това днес, но какво пък? На каквото си постелиш на това ще легнеш!  Мисля, че имиджа на котките винаги е бил по-висок от тоя на политиците ни! 

Варна затъва скоростно  
PR – ите са полудели! 
Мистерията около варненския Зоопарк започна да се разплита. Заплита се нова около закриването на Делфинариума  
Кой разединява Варна? 
ГЕРБ организира блокада на Евксиноград 
Общинарите във Варна искат да застроят и Морската градина!

 image

FOREX, STOCKS, BONDS, FUTURES & OPTIONS EXCHANGES




Гласувай:
19



Следващ постинг
Предишен постинг

1. toxic - #
20.09.2013 11:33
Вчера до контейнера за смет една котка беше хванала мишка и си я подхвърляше. Мишките са факт и в цивилизованите държави се извършва дератизация на кофите на всеки две седмици. Тук не са и чували за това, но пък от тази година ще плащаме по-висока такса "Смет".
цитирай
2. eloiz - Защо няма коментари?
20.09.2013 12:54
Това, което описваш, е съвсем нормално за една свръхраздута администрация, която вече сама не е наясно какво трябва да върши (да не би да настъпи нечий интерес...). Надеждата е в това, че ще обиколят веднъж - дваж, ще им омръзне и ще оставят нещата така, както са си били преди. Освен ако не се надяват да приберат някоя и друга тлъста глоба, за полза на администрацията. В такъв случай някой ще изгори, няма да има как да оспори наредба, която са го глобили и която на практика е незаконна, и толкова.
цитирай
3. alshu - Котките, враг номер 1 за планетата!
20.09.2013 14:55
Те, котките са враг номер 1 на екосистемата - http://io9.com/5979891/domestic-cats-are-among-the-worst-invasive-species-and-could-be-destroying-ecosystems
пък ти за Варна си тюхкаш ;))).
цитирай
4. kosara2008 - уау - мяу това си е факт
20.09.2013 15:11
горките мацета, горките ти варненски колеги то за едната паничка водица щя си останат без заплатки, ама кои го избраха тоз гробокотковец, дето се напъва "да мисли"вместо да се скрие в миша дупка и от там да го извадят жертвите му сладките котенца... дали пък не му ловят котенца з а да му направят палтенце на тоз серсемин за да си се гушка и мноооооого да слушка батко си, зер Варна си е морска царица и не е безинтересно кой ще й я стопанисва...
цитирай
5. starotomagare - Глупоста е неизтребима само ,че защо все идиотите у нас качваме на власт дори и чрез уж честни избори?
20.09.2013 15:26
Явно многострадална Варна не си е избрала отново достоен кмет а поредната огъвана от други и подритвана тенекия.
цитирай
6. metlichina - пак посягат
20.09.2013 21:09
на най-невинните... че е най-лесно..
цитирай
7. djani - Тази "война" на Общината не е от вчера...
20.09.2013 22:42
КОТЕШКИ ЕКШЪН

Откъс от новелата „Живот в кучкарника”

Независимо, че основната дейност на приюта бе прибирането и кастрирането на бездомните кучета, често ги ангажираха и с мероприятия, некореспондиращи с правилника за дейността му. Откликваха по разпореждане на висшето началство за направо откачени случаи.
В един от блоковете на новите квартали на града тлееше конфликт, който се бе разгорял до война на всички обитатели с тяхна съсобственичка на апартамент. От години те засипваха Прокуратурата и полицейското управление с жалби, за това, че двете жени, майка и дъщеря, отглеждат в апартамента си огромен брой котки. Вратата на входа по тази причина бе денонощно отворена и животинките препускаха между краката на обитателите по стълбището към горните етажи, където бе въпросният апартамент. Като всички представители на вида, те маркираха територията си, особено разгонените екземпляри от двата пола и целия вход бе дезодориран с непоносима котешка воня. Освен това всички котани от квартала се навъртаха под балкона, от който старата дама им хвърляше остатъците от трапезата си и огласяха квартала с концертите си. Всички опити, настоявания, общи събрания с единодушно приети резолюции за евакуиране на котешката напаст, оставаха глас в пустиня и се разбиваха в дебелокожия им непукизъм и егоизъм.
И т.н. Целия постинг в блога ми. А новелата "Живот в кучкарника" - в търсачката на Гуглето на кирилица.
цитирай
8. borsi - Глобиха пенсионерка с 50 лв. - хранила котенца!
25.09.2013 14:42
Служители на община Варна счупиха тъпомера – съставиха акт на стойност 50 лева на възрастна жена* с пенсия от 167 лева. Причината е, че е сипала малко гранулки на малките, гладни котенца край блока.
Дано добри хора й помогнат да преживее месеца, защото след глобата от 50 лева, от малката й пенсийка за ток, вода, лекарства и храна ще й останат едва 117 лева.
Безумието на чиновниците е регистрирано вчера. Явно старицата е най-големият нарушител и престъпник за община Варна! На всичкото отгоре тя е санкционирана в краен квартал на морската столица, където изключително рядко се мяркат служители на общината.
Пенсионерката е глобена по Наредбата за обществения ред, в която в член 22, ал. 5, пише: Забранено е предлагането и поставянето на храна и хранителни отпадъци на безстопанствени кучета и котки на обществени места,
което води до създаването на хранителни навици, териториалност и увеличаване на популациите. Глобата е от 50 до 500 лв.
Интересното в случая е, че този текст, който не стига че е нехуманен, но и влиза в противоречие със Закона за защита на животните, в чийто Чл. 7. (1), пише: Забранява се проявата на жестокост към животните.
(2) За жестокост се смятат:
1. (изм. - ДВ, бр. 92 от 2011 г.) всяко действие или бездействие, което причинява продължително или повтарящо се страдание на животното, или увреждане на здравето му или стрес.
Още по-интересното е, че е и в противовес на Договора от Лисабон на Европейския съюз, според който животните са признати за същества с усещания, което означава, че са способни да изпитват удоволствие и болка.
Варна, обаче, е явно друга губерния, която не е част от ЕС, не е част и от цивилизования свят. Животните тук са най-вредните същества и не трябва да бъдат хранени.
Желанието да се намали популацията на безстопанствените животни е в дъното на безумния текст, по наредбата, по който е глобена възрастната жена. А има и други начини за справяне с проблема.
Интересен е и въпросът защо дирекцията за обществения ред във Варна не се занимава с далеч по-важни неща като безобразното паркиране на скъпи лимузини и джипове по тротоарите и спирките за градския транспорт в града?
За милиони – няма закони, за кокошка – няма прошка!
Явно този рефрен от популярната поп-фолк песен най-добре описва за кого община Варна е майка и за кого мащеха.
Жената бе притеснена, защото през целия си живот не била глобявана. И сега – станала престъпник, заради едно от най-големите човешки качества – хуманното отношение към всеки жив организъм.
Шокът от глобата, липсата на пари до края на месеца, може би са навредили много на здравето на старицата.
Добре е следващия път някой чиновник от община Варна да се замисли за своята възрастна майка, преди да глоби нечия чужда.
*Възрастната жена е изключително много притеснена. С треперещ глас описа случката, но, от страх, помоли BNews да остане в анонимност.

http://www.bnews.bg/article-86928
цитирай
9. borsi - В понеделник на 30 септември от 1...
25.09.2013 17:35
В понеделник на 30 септември от 11:00 часа в зала "Пленарна" има среща с кмета и който смята, че тази противозаконна наредба противоречаща на закон приет в Народното Събрание трябва да се отмени, нека присъства и лично да попита кмета, гоненията срещу котките ли са главната задача на община Варна, за която трябва да се харчат парите на огромната му администрация http://www.varnautre.bg/2013/09/24/186854-kmetut_pokani_varnentsi_da_si_govoryat_s_vlastta
цитирай
10. borsi - Това се оказа телефона на котешкото Гестапо
27.09.2013 14:17
Това се оказа телефона на котешкото Гестапо във Варна (надолу), което незнайно защо се оказа собственик и на скандалния кучкарник на Общината! От Дирекция "Управление на сигурността и контрол на обществения ред" явно са сметнали, че най-голямата заплаха от престъпноста в града са котките - От кучкарника отричат техни хора да обикалят из града, но на въпроса защо се дава техния телефон се отговори само с мънкане. На въпроса колко е годишния им бюджет, също! Ето телефоните и който смята, че случващото се не е редно може да звъни и пита поне на воля. Нека се потрудят за парите си, котешките общински ченгета, с по-тайния и от на ЦРУ бюджет! Дирекция "Управление на сигурността и контрол на обществения ред" ОБЩИНСКИ ПРИЕМНИК ЗА БЕЗСТОПАНСТВЕНИ КУЧЕТА
Татяна Мура Гл. експерт "Управител" 052-820-603
Иван Радев Гл. инсп. "Контрол и регистрация" 052-820-603
Юлия Москова-Димитрова Ветеринарен лекар 052-820-603
Петко Захариев Ст. инспектор "Контрол и регистрация"
Сашко Петров Инспектор "Контрол и регистрация" 052-820-603
Анна Колева Инспектор "Контрол и санкции" 052-820-603
Десислава Даскалова Ст. инспектор "Контрол и регистрация" 052-820-603
Кирил Хорозов Изпълнител "Ловец" 052-820-603
Радослав Василев Изпълнител "Ловец" 052-820-603
Димитър Димитров Гл. спец. "Контрол и регистрация" 052-820-603
Илиян Хорозов Изпълнител "Шофьор" 052-820-603
Георги Стоименов Изпълнител "Шофьор -ловец" 052-820-603
Калчо Мирчев Изпълнител "Готвач-чистач" 052-820-603
Росен Душев Изпълнител "Шофьор" 052-820-603
Георги Алатов Изпълнител "Шофьор" 052-820-603 http://www.varna.bg/bg/articles/523/Дирекция_Осигуряване_и_опазване_на_обществения_ред.html
цитирай
11. borsi - Днес кметът се скри от гражданите!
30.09.2013 20:36
Утре от 15 часа "Зала Варна" на втория етаж на Общината, среща на Портних с граждани! Днес, след като излъга всички, чрез медиите на Янко Станев и Красен Кралев, че в 11 часа "ще се среща с граждани в зала Пленарна", кметът изведнъж се уплаши ("Имам спешна среща под дивана" - Прасчо от "Мечо Пух") и не се яви на собствената си среща, която лично бе обявил! Да видим дали утре, тоя котешки гестаповец и коткомразец, глобяващ бабите във Варна, като основен приоритет на общината, ще се появи да отговаря на въпросите на гражданите!
цитирай
12. borsi - Тъстът на Портних - ДС ченге
09.10.2013 00:03
https://www.facebook.com/zakotkite/posts/417571491698797
цитирай
13. borsi - След въвеждането на данък "...
09.10.2013 00:23
След въвеждането на данък "Котка", Община "Варна" въведе и сериозни глоби за всички, които хранят уличните котки. Стигна се дотам неграмотни служители да глобяват пенсионирани учителки за това, че са отделили от залъка си за да нахранят бездомничетата. В последните дни омразата прекипя и заля улиците на града, където се появиха трупове на натровени с антифриз котки...
След тоталното "сразяване" на престъпността, изкореняването на корупцията, уреждането на всички битови проблеми на гражданите и процъфтяването на живота във Варна, от скука Общината се зае с последното препятствие пред утопичния живот на гражданите си: ОПАСНИТЕ УЛИЧНИ КОТЕШКИ БАНДИ! https://www.facebook.com/photo.php?fbid=574937692544072&set=a.255643681140143.55162.154321321272380&type=1&theater
цитирай
14. borsi - Делото срещу Община Варна относно ...
10.10.2013 17:40
Делото срещу Община Варна относно безумната наредба за хранене на котки приключи с мнение на прокуратурата - да бъде отменена цялата наредба! В едномесечен срок Административен съд – Варна ще се произнесе дали общината има право да глобява хората, които хранят уличните кучета и котки. Делото срещу забраната за това е заведено в съда от 4 неправителствени организации, затова, че тя противоречи на залегналото в българското и европейското законодателство хуманно отношение към животните. По време на заседанието, община Варна не е представила (!) доказателства, че предварително е огласила предложението за въвеждане на такава забрана в наредбата си за обществения ред. Няма доказателства обществеността да е била уведомена и за мотивите да се забрани храненето на уличните кучета и котки.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: borsi
Категория: Бизнес
Прочетен: 5984701
Постинги: 957
Коментари: 3981
Гласове: 7086
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031