Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.10.2013 20:58 - Ще има съкращения в държавната администрация, но едва ли!
Автор: borsi Категория: Новини   
Прочетен: 9316 Коментари: 1 Гласове:
13

Последна промяна: 11.10.2013 23:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Ще има съкращения в държавната администрация, но едва ли!

В 
България над половината от всички данъчни приходи отиват за заплати на чиновниците! САЩ е с население 312 милиона и има 800 000 чиновници и федерални служители.  България е с население от 6 милиона и e с 440 000 чиновници!  Годишно, само от заплатите на уволнени или съкратени 40 000 чиновници, могат да се пестят 566 880 000 лв.  с които да се решат стотици социални, бизнес или инфраструктурни проблеми в България! Могат, но едва ли!

Според сайта offnews.bg правителството се готви да съкрати 40 000 души от държавната администрация (40 000 български чиновници е повече от двойно повече от цялата администрация на Финландия), според съгласувателно писмо, което финансовият министър Петър Чобанов е изпратил до колегите си министри и шефовете на други институции. Във връзка с изготвянето на бюджета за 2014 г. финансовият министър иска разчетите да се направят при 10% съкращение на числеността на персонала. Искането се прави във връзка с оптимизиране на разходите и управлението на ресурса, казали от пресцентъра на МФ.

image

Чиновниците мразят науката, а още повече мразят учените! Най-големите защитници на идеята на Дянков, за затваряне, разграбване и съсипване на БАН (академия създадена от българските просветители в 19 век) бяха чиновниците от Агенцията по ядрено "регулиране" и останалите държавни агенции. Причината? Да получат дори мизерните в България пари за наука, като бонуси и възнаграждения за писане на "концепции"

По груби сметки според offnews.bg служителите, които са “под шапката” на ведомствата, до които е разпратено писмото, са около 440 000 души. Съкращенията са удобен повод за изгонване на ДС калинки на Борисов, които след като опоскаха цялата държава като скакалци,  разориха с  действията и маоистката си щурмоващина  и “компетентност”  80% от българите, в момента саботират кабинета като бавят и спират всякакви реформи които биха облекчили граждани и бизнес. Всъщност ако четете из форумите където пише държавната администрация, сами може да убедите каква безпричинна, зверска извънземна омраза питаят към народ (когото презират дълбоко) и към частен бизнес (когото мразят) чиновниците и какво единодушно  злорадство цареше в редиците им при всяко покачване на данъци, ток, горива, вода и всички гадости които се стовариха на населението. 

image

Болниците в България след грижата на родната администрация и милиардите  потънали "за здраве"

10 % съкращение трябва да е факт от 1 януари 2014 г. По групи сметки служителите, които са “под шапката” на ведомствата, до които е разпратено писмото, са около 440 000 души.  Според думите на друг министър съвсем скоро, средната заплата в администрацията е 1181 лв. Съкращенията на 40 000 от калинките на Борисов би освободило около 47 240 000 лв. на месец  почти колко е целия годишен (!) бюджет на Българска академия на науките и със 17 милиона повече от нужните ни средства за издръжка на бежанците от Сирия.  Годишно, само от заплатите на тези уволнение или съкратени 40 000 чиновници могат да се пестят 566 880 000 лв. 

image

Българската икономка и административната тежест

В България повече от половината от всички данъчни приходи отиват за заплати на администрацията, без другите и разходи като поддръжка на сгради, коли, телефони и т.н.  6 235 680 000 лв. са годишните заплати на чиновниците.  За 2013 г.  министерството на финансите очаква приходи от общо 18, 394 461 милиарда лева, от които 16,6 милиарда лева данъчни приходи.  Ако
страната има дългове, ако живеете в мизерия, ако са ви качили ток,  вода, лекарства, ако ваш роднина е умрял в болница по липса на пари, ако са качили данъците на бизнеса ви, ако са ви докарали до фалит с абсурдни държавни изисквания, ако детето ви се образова зле в училище или бяга от страната защото не вижда перспективи в България, ако е мъртво, причината е само една – чудовищната, невиждана в Европа, а може би и в света, колосална по размери администрация,  чиито заплати скочиха със 120% в последните 4 години. Комунистите Борисов и Дянков всъщност взеха храната на всички останали за да угояват с “постаната” си пица стотици хиляди калинки.  

image

Повече от половината от цената на баничките се състои от данъци, такси, акцизи, разрешителни и данък корупция

Ако помните повече от 2-3 дни, искам да ви обърна внимание, че в САЩ страна с 312 милиона жители чиновниците и държавните служители, без военните са само 800 000. В 6 милионна България те са 440 000. В България всъщност не магистралите на Борисов изядоха парите и накараха Дянков да започне да тегли заеми като луд, а заплатите, бонусите и разходите на всеядните калинки бълвани от министерства и агенции.  В същото това време заплати на учители, лекари, градската данъчна администрация, социални служби,  може да се каже бяха замразени. Да не говорим пък за пенсиите!  Данъците обаче бяха качени, токът, газта и водата също! 

image

В последните 4 години 200-300 000 малки фирми фалираха или закриха, защото не издържаха на административния напън. Собствениците и служителите им в момента са в основната си част без работа или избягали в чужбина

В Холандия с много по-голямо население от България и с БВП $ 777 268 милиарда,   администрацията е само 20 000 човека.  Точно половината от тия които може би Чобанов би съкратил.  Нещо което не ми се вярва, защото всеки кабинет от времето на Димитър Попова насам уж “съкращава”, но от 1989 г. насам, когато администрацията плюс партийния апарат е била само 11 800 човека – от Главен секретар Тодор Живков до последния селски пъдар, само тази на държавна издръжка е вече 440 000 човека, след всички “съкращения”.  За справка, по време на социализма чиновниците в цялото ни здравеопазване са само 118 човека и то предимно в министерството в София.  Днес дори в селски клон на така наречената ни “Здравна каса” има повече.  

image

Графиката е стара, вече сме под 7 милиона, но от 1989 г. насам, администрацията ни е скочила от 11 800 човека на 440 000. За сметка на това над 3 милиона българи са избягали от държавата или мъртви като децата които същата тази администрация уби за да си вземе бонусите и да иде да ги изхарчи в Гърция 

В същото време 1/3 от българите работят за под 350 лв. заплата, защото всичко останало отива в администрацията. Лично аз не вярвам да има съкращения!  Администрацията ще се увеличава (тя вече е превзела държавата, владее,  контролира всичко,  дори частния живот на гражданите, правата върху децата им, плаща на медиите да я бранят с вашите пари, изнудва ви ако се опитате да я притиснете и иска все още и още)  докато не хвърли страната в тотален хаос, хаитянска мизерия до която наближаваме и  гражданска война през някоя от следващите години. Едва след гражданска война, или след  чужда окупация (парите за отбрана също са изядени), българинът би се отървал от тоя всеяден вампир, които от където е минал трева не никне. 

image

"Изчезването на свободата никога не е по-далеч от едно поколение"  - Роналд Рейгън

Колко пари трябва да заработиш в България за да си купиш стока за 100 лева
Средната месечна заплата на "експерта"  Калина Илиева във Фонд земеделие е 4 615 лева  
Българската администрация е пропиляла и изхарчила в безсмислена "дейност" поне 50 милиарда лева
Бежанската вълна, новата далавера на българската администрация  
Заради бонуси администрацията уби български деца
По-опасна от природните бедствия е само бюрокрацията и вървящата с нея, винаги ръка за за ръка - корупция и бедност

image

FOREX (ФОРЕКС), АКЦИИ, ФЮЧЪРСИ, ОПЦИИ, ОБЛИГАЦИИ



Гласувай:
13



1. kasnaprolet9999 - Що за въпрос, ще има разбира се, кога ...
11.10.2013 21:52
Що за въпрос, ще има разбира се, кога не е имало при смяна на властта. Ще съкратят 10% , главно калинки и че сложат на тяхно място свои хора, стискайте палци да са по-добре подготвени за съответните длъжности. Те ще се примъкват към старите пушки, за да добият някакъв опит и после ще им станат началници и ще ги потупват по рамото в най-добрия случай. Обикновено ги изритват, за да няма по-умен от тях, но много бъркат, защото веднага лъсва тяхната некомпетентност пред по-горното началство. По тези причини редко го правят, пък и старите пушки са се научли да не се бият в гърдите, когато свършат работата на богоизбраните-стратегия за оцеляване в държавната администрация на можещите. М..да... това ти го казвам от личен опит и повече няма да обяснявам.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: borsi
Категория: Бизнес
Прочетен: 5985765
Постинги: 957
Коментари: 3981
Гласове: 7086
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031