Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2017 16:03 - Разкритие: ТАЕН ДАНЪК „БОРИСОВ“ ВЪРЛУВА ИЗ БЪЛГАРИЯ от години! Вижте ГЕРБаджийската СХЕМА ЗА РЕКЕТ!
Автор: varg1 Категория: Новини   
Прочетен: 801 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 17.08.2017 16:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

Бизнесмени от цяла България се надпреварват да захранват премиера Бойко Борисов с най-различни благини, издадоха бизнесмени от обкръжението на Бащицата, които доскоро са се клели в ГЕРБ.

Суджуците от Добрич са най-незначителната част от асортимента, с който се е облажил, но не е знаел или се е правел, че не знае, че депутатът-посредник е взeмал тонове и за себе си, довериха разкаялите се родни предприемачи пред сайта Фрог нюз.

Производителите признават, че често сами прегръщали  инициативата да изненадат приятно Борисов и да спечелят по някоя червена точка в очите му. Така се чувствали по-спокойни и защитени от рекет. Пък и ако някой пропуснел, местните депутати тозчас му се обаждали за да припомнят, че трябва да развърже кесията или да отвори склада, за да докаже предаността си към Вожда-Слънце. Част от този своеобразен данък „Борисов“ бил предназначен и за самите депутати, разбира се, като посредници  в „дарителската кампания“.

Бизнесмените, обаче изобщо не получавали обратна връзка дали пратките им са стигнали до крайния получател, или са се „изгубили“ някъде по рушветчийското трасе. Нямало нито благодарности, нито таен знак от Бай Суджук, че е оценил жеста и ще направи необходимото, така че бизнесменът-дарител да получи търговски и пазарен комфорт. И най-вече закрилата на проверяващите органи.

„Депутатите и техни наместници по места ни уверяваха, че Борисов е получил пратките и ще бъдем оставени да си въртим бизнеса на спокойствие. Но в същото време някой от нас периодично получаваха „честитки“ за внезапни данъчни и всякакви други проверки… и бизнесът му се сриваше“, изплакаха потърпевшите.

imageПосле станало ясно, че колкото повече дадеш, толкова по-защитен от проверки и всякакъв друг административен тормоз ще е бизнесът ти. А ако „дарението“ е малко- контролните органи веднага те наказват.

Във всеки областен град действали местни герберски велможи, които под сурдинка разпространявали информация сред предприемачите, че който бизнесмен иска да е в мир с Борисов, трябва да се свърже с тях и комфортът му е гарантиран. Имало и такива, които не се поддавали на рекета, но тях за нула време ги спуквали от проверки… и бизнесът им фалирал!

Послушните и по-разбрани предприемачи обаче не само пращали камиони със суджуци, но и маркови дрехи, скъпи спортни екипи, кашони с подбрани напитки, плодове, зеленчуци и кой каквото сварел още да отдели. Изпращаната продукция компенсирали с увеличение на цените за потребителите, разказват препатилите пред „Фрог нюз“.

По време на избори пък политическите велможи по места открито настоявали за парични дарения за ГЕРБ, за осигуряване на гласове и всичко, което може да направи Бай Суджук щастлив. Дори се изготвяли списъци с нареждания кой предприемач колко гласа да осигури от работниците и служителите си.

В България има негласен данък „Борисов“ и който не го плаща, се сбогува с бизнеса си. Част от този паричен и стоков рекет се прибира на местно ниво от гербаджийските активисти, твърдят бизнесмени и питат докога ще продължава това.

imageЯсно е докога:

Докато персоната МУ свети на премиерското място, а гербаджийската шайка е на власт.

„Не съм изял нито един суджук“, заяви Борисов от телевизионния екран.

То не е нужно да си ял, бе Бай Х*й…

Достатъчно е, че душите и вярата на хората в справедливостта и демокрацията вече са изядени.

От една престъпна шайка, която нарича себе си партия, грижеща се за народа.

Горкият народ! Дано не се спомине от грижите им! Skandalno.net

Автор: Станислава Славова, Skandalno.net




Гласувай:
6



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: varg1
Категория: Лични дневници
Прочетен: 20124879
Постинги: 18642
Коментари: 10023
Гласове: 71260
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031