Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2010 17:59 - Средната месечна заплата на "експерта" Калина Илиева във Фонд земеделие е 4 615 лева
Автор: borsi Категория: Политика   
Прочетен: 17831 Коментари: 13 Гласове:
11

Последна промяна: 09.12.2010 23:18


Средната  заплата на "експерта" Калина Илиева във Фонд земеделие е  4 615 лева на месец

image

При призива на Дянков за икономии към бизнеса и населението, държавата харчи неизвестен брой милиарди за издръжка на “експерти” като:
бившата шефка на Фон Земеделие Калина и любовницата на Дянков Ирина Великова.  

image

Която пък (Иринчето), работи в Министерството на Финансите, на длъжност "Завеждаща кефа на шефа" и бие Калинчето по приходи, с месечна заплата от 8 000 лева, служебно БМВ и жилище купено и обзаведено луксозно от Дянков, с парите на българския данъкоплатец-балама, който вярва, че тоя ще оправя освен Иринчето и финансите в държавата.

Колко е лапала пък Калинчето освен заплатка, като бонуси, разходи за служебна кола, телефони, дрешки. представителни разходи и т.н. един Дявол, Министъра на Зелето и Дянков знаят.

image

Бойко полицая не знаел за фалшивата диплома на Калина. Да бе, да!

Е, сега министъра на Зелето и Бойко се правят на тапи, но пък единият бе ченге, а другият преди да стане министър на Зелето работеше в при предното правителство пак в същото министерство и внасяше като експерт от ДПС едно 20 годишно ирландско месо, та малко не ми се вярва Калина да не са я проучили поне до десето коляно, преди да и навирят краката и заплатата.
При тези така ерудирани експерти с които е пълна администрацията ни, държавата ни цъфти и прецъфтява и всички са като майски рози. 
Браво на българската администрация и тия които я назначават.
Ашкулсун, маша-ала.
Еврофондовете текат като река. По улиците българите разнасят чували с евра от еврофондове и се чудят какво да ги правят.

И понеже баба ви с мизерната си пенсийка, при всяко ходене в магазина да си купи хляб и мляко, плаща на Дянков по 20% ДДС + акцизи и още неясен брой данъци, за да може бащиците на държавата да плащат на подобни експерти по 4 000-5000 лева месечна заплата, то аз за икономии предлагам следното:
За услугите които е представяла на мъжете на държавата Калинка е струвала на българския данъкоплатец по над 200 лева на ден, а Иринка много повече. Като добавим и щетите за индустрията, земеделието, финансите и населението цените хвръкват до небесата, а умножено по 21 години реформи и управление на “експерти” то стават астрономически.
За това предлагам, в българската администрация да се назначават магистрални труженички и поради разликата в цените то ще има значителни икономии.
Щом  политиците ни са с толкова грозни, смотани и некадърни в общуване с другия пол,  че не могат да си осигурят безплатни ласки и никоя жена не им връзва без пари, то за шефка на Фонд земеделие предлагам:

image

За “експерт” в министерството на финансите номинирам:

image

Момичетата не са капризни, работят евтино, при това с доказан професионализъм.
А за любителите на мъжки ласки, които изобилстваха при предната администрация и кабинет някой травестит на повикване.
Предлагам също и цялата администрация да минава профилактично, на всеки 3 месеца, на преглед за венерически болести, като същия и лечението се поемат от НЗОК.

При цени от 15 лева за свирка и от 30 за секс, икономиите в държавата ще са значителни, а разходите на държавата ни за издръжка на администрацията ще паднат от колосалните 3-4 милиарда Евро на значително по малките 1 милиард лева годишно.
И без това ползата от администрацията ни ще е същата, нека поне икономисаме пари.

image

Шефът на Калинка, които не знаел за фалшивата диплома



Колко пари струват на България чиновниците и държавните служители: http://borsi.blog.bg/novini/2010/03/11/kolko-pari-struvat-na-bylgariia-chinovnicite-i-dyrjavnite-sl.509036


 


Тагове:   Калина,   месечна,   фонд,


Гласувай:
11



1. анонимен - Браво Роди много добър пост отдавна ...
05.12.2010 21:34
Браво Роди много добър пост отдавна никой не го е казвал в толкова прав текс.Поздравления за това
цитирай
2. анонимен - Браво
06.12.2010 11:44
малко грубо но си личи че е от сърце !

цитирай
3. анонимен - Тъпата шефка на фонд Земеделие
07.12.2010 01:21
http://fermer.bg/video/251/1/kalina-ilieva-dfz--repeticiia-za-krygla-masa.html
цитирай
4. анонимен - 25.08.2009
07.12.2010 01:22
Преди две седмици, когато усилено започна да се спряга името Калина Илиева за шеф на Държавен Фонд Земеделие си помислих, че е някаква шега...или умишлена дезинформация. Тогава все още допусках, че в Министесртвото на земеделието може да са започнали истински реформи. Уви. Оказал съм се заблуден.

Вече е факт срамното назначаване на "парашутист" за шеф на Държавен Фонд, който има да разпределя 3 милиарада евро в областта на земеделието и селските райони. В последната година преди изборите се "насладихме" предостатъчно на високите професионални умения на спуснатият от ДПС с одобрението на БСП министър на земеделието - Валери Цветанов. Той успешно изпълни задачата си на бушон, който да изгори в задаващите се съдебни дела по повод далаверите за милиони, които са се случвали в МЗХ през последните години. Излишно е да споменаваме многобройните гафове на досегашния министър. Подобни обаче се задават още след първите медийни изяви на новоизбраната шефка на ДФЗ, която трудно съумява да свърже логически изречения в контекста на каквато и да е аграрна тематика.

"Назначението ми за Изпълнителен Директор на ДФ Земеделие не е заради това, че баща ми е шеф на пожарната и приятел на Бойко Борисов", оправдава се Калина Илиева и добавя, че богатият и професионален опит и качества са натежали при вземане на решението за важния избор.

Стана ясно също, че въпросната г-ца Калина Илиева, работела в администрацията на МЗХ едва от година и половина. Интересно е за всички, които работят в селскостопанският бранш от десет..петнайсет и повече години, как така за 18 месеца можеш да натрупаш толкова професионален опит в агро-сектора, че подписът ти да опредля политиката в бранша и разпределението на милиони лева по инвестиционни и стратегически проекти?

Явно нещата седят по друг начин. Г-ца Калина ще държи поста, ще подписва каквото и спуснат и няма да знае на кой свят се намира.
Факт е, че условията в апликационната форма за конкурса за шеф на ДФЗ бяха така списани, че кандидатите да бъдат филтрирани максимално и до реален шанс за избиране да бъдат допуснати неколцина.
Ще ме извинявате господа Новоуправляващи, ама имаше много по-кадърни хора, които можеше да назначите. Хора, които поне са работили години наред в пряк контакт с бранша и познават неговите проблеми и знаят как да ги защитят. С оправданието, че въпросната г-ца Калина не е корпоративно свързана и , че не е участвала в управлението на консултантски фирми, можете да заблудите невежите, но не и препатилите хора от агро-сектора!

Навярно от назначението на Калинка, най-много потъркват доволно ръце тези, които я изтикаха дотук : Константин Паликарски и представителя на ОЛАФ Арно Хайнен, за когото многократно редица медии споменаха, че тя му е любовница.

Ужас ! Започна да ми става много гнусно от всичко, което започна да излиза на повърхноста с това назначение, от което зависят хиляди съдби на достатъчно лъгани, разигравани и отрудени български фермери! За пореден път навярно много надежди вече се изпариха...и това ще доведе до своите логични последици с поредната криза в земеделието, от която не се знае ще има ли изход.

И както прочетох наскоро мнение в един интернет форум "Докато оставаме в позиция на "партер" ни остава да мислим върху философско-земеделският въпрос КОН БОБ ЯДЕ ЛИ ? "

текст - Борислав Борисов
снимка: в-к Труд

цитирай
5. анонимен - СРАМНИТЕ “ТАЙНИ” НА КАДРИТЕ
07.12.2010 10:15
http://pozicii.net/2010/12/sramnite-vetaynive-na-kadrite/
цитирай
6. roy - Всичко - добре, но интересува ме ...
07.12.2010 12:22
Всичко - добре,но интересува ме достоверността на цифрите.Всеки може да си измисли всякакви шокиращи цифри.За Калинчето- ясно,съгласен съм, че е парашутист.Но мисля ,че самолета от който е спусната не е от сегашните управляващи.Между другото, най успежната лъжа(манипулация) е тази която е пусната измежду много истини.Балъците намаляват,а с тях и тарикатите.
цитирай
7. borsi - Много е просто... 60 000 лева делено на броя месеци през които е била на този пост прави по 4 615 лева на месец
07.12.2010 12:33
roy написа:
Всичко - добре,но интересува ме достоверността на цифрите.Всеки може да си измисли всякакви шокиращи цифри.


Много е просто. Министър Найденов каза, че Калина е получила 60 000 лева за времето през което е била шеф на Фонд земеделие.
60 000 лева делено на броя месеци през които е била на този пост прави по 4 615 лева на месец
цитирай
8. анонимен - Бюджет 2010 и 2011 - Разходите за администрация се вдигат въпреки ангажимента за свиването им
07.12.2010 13:23
Тази година администрацията е изяла минимум 1/3 от всички приходи в държавата, за догодина за нея има отделена още по-голяма сума:

http://www.dnes.bg/business/2010/12/07/priliki-i-razliki-mejdu-biudjet-2010-i-2011.105676
цитирай
9. анонимен - В първоначалния бюджет за 2010 г. ...
07.12.2010 13:25
В първоначалния бюджет за 2010 г. (гласуван в началото на декември 2009 г.) бяха заложени приходи в размер на 17,14 млрд. лева, разходи за 18,66 млрд. лв. и отрицателно бюджетно салдо от 1,5 млрд. лв.. Очакваше се то да бъде покрито с вътрешно финансиране и приходи от приватизация. Разходите за държавните органи бяха заложени на стойност 5,7 млрд. лв. а пенсионните осигуровки бяха намалени с 2 процентни пункта.
При актуализацията на документа (гласувана в началото на юли 2010 г.), приходите бяха намалени до – 15,23 млрд. лева, а разходите се увеличиха до 18,9 млрд. лева. В резултат на това бе заложен бюджетен дефицит от 3,68 млрд. лв., който представлява 3,8% от прогнозния БВП на начислена основа и 4,8% на касова основа.

Разходите за държавна администрация бяха около 5 млрд. лева.

Значи от 15,23 млрд. лева приходи, калинките са изяли и изпили минимум 5 млрд. лева тази година.
цитирай
10. анонимен - Цензура в Блог.бг
07.12.2010 13:51
Интересно, че темата има над 500 посещения, а не е сложена в "КАТЕГОРИИ" където има теми с по 30 прегледа.
цитирай
11. анонимен - Как Миро Мазното стана земеделски министър?
17.12.2010 12:04
http://dnesiutre.com/bulgarian-news/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%BC%D0%B8%D1%80%D0%BE-%D0%BC%D0%B0%D0%B7%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D0%BC%D0%B8%D0%BD/

Как Мирослав Найденов стана министър? Кой направи дребния и с нищо незабележим ветеринар шеф на българското земеделие? Това са въпроси, които имат логично обяснение, ако се проследи началото на политическата му кариера и отношенията му с представители на властта и медиите в миналото.

В цялата му кариера дотук съществена роля играха двама души – бившият земеделски министър от ДПС Мехмед Дикме и покойната журналистка от вестник „Труд“ Румяна Пенкова. Дикме беше изритан от правителството на Симеон Сакскобургготски заради подписан меморандум за продажба на „Булгартабак“ на „Бритиш Американ Табако“, а Пенкова бе дългогодишен агрорепортер във ВАЦ-овия вестник.

Тримата бяха фамозна комбина. Мехмед Дикме си плащаше, Пенкова го венцехвалеше във вестника в периода 2002 – 2005 г. Тогава „Труд“ беше с висок тираж, с влияние и авторитет, за разлика от сегашното си плачевно състояние. Пенкова обслужваше министъра чрез груб PR и това може да се види в публикациите за визирания период. Докато е министър, Дикме и компания от ДПС често посещават ресторанта на Стефан Проданов – Очко на връх „Снежанка“ в курорта „Пампорово“. Двамата стават приятели и ресторантьорът запознава Дикме с баджанака си – врачанския ветеринар Мирослав Найденов. Съпругата на Очко в момента е депутат от ГЕРБ. Смолянската докторка Даниела Дариткова е шеф на здравната комисия в Народното събрание и напоследък прави опити за телевизионни изяви по въпроси, свързани със здравеопазването.

По приятелско – баджанашка линия, Мехмед Дикме назначава Мирослав Найденов за главен секретар на НВМС в София. Идеята му е след година той да оглави службата и така да сложи свой човек на „най-доходоносната“ от към рушвети институция. Това трябва да стане с политико-медийни акции, където най – важната роля е отредена на третия човек от триумвирата – репортерката Пенкова. Чрез публикациите си, тя трябва да създаде трайни впечатления в правителството и обществото, че в НВМС цари пълен хаос и се нуждае от спешна промяна на ръководството. Замисълът им обаче претърпява пълен крах, тъй като през 2005 г., Мехмед Дикме е уволнен по настояване на ДПС, а поста заема неговият заместник Нихат Кабил.

Началник на НВМС по това време е Жеко Бойчев, смятан за близък до НДСВ и определени кръгове от БСП. Бесни от това развитие на събитията, Найденов и Пенкова започват кампания срешу шефа на ветеринарната служба. Целта е да го дискредитират и окажат медиен натиск върху Нихат Кабил да го смени от поста. ДПС обаче се опъва, тъй като смяната на Байчев ще му създаде проблеми с коалицинния партньор БСП в правителството на Тройната коалиция.

Триото продължава да работи усърдно, за да завладее НВМС. Главният секретар на НВМС изнася вътрешна информация, а Пенкова пише платените си доноси в „Труд“. Само за няколко месеца на 2006 г. медийният отдел на земеделското министерство регистрира над 150 силно негативни публикации във ВАЦ-овия вестник лично срещу Жеко Байчев. Подобно поведение в журналистиката се нарича „черна пиар кампания“, която очевидно се е вършела зад гърба на главния редактор на изданието Тошо Тошев.

В края на същата година обаче гръмва скандалът с 20-годишното ирландско месо. Вътрешна проверка установява, че разрешението за вноса е подписано и пратено до митницата от факса на главния секретар на НМВС. Мирослав Найденов е уволнен, а материалите по случая са предадени на прокуратурата. Депутати твърдят, че въпрос на желание е прокурорите да си свършат работата както трябва. Според тях върху сегашния борец е опънат политически чадър за спиране на делото за контрабандата на месото.

Останал на улицата, Найденов търси старите си дружки. На помощ идва Мехмед Дикме, който го представя на тогавашния кмет на София и настоящ премиер Бойко Борисов. Той назначава Миро Мазното за шеф на софийския кучкарник. По това време се създава партия ГЕРБ и депесарят Найденов набързо става гербер. Впоследствие, поради липса на земеделски специалисти, е определен за ръководител на групата за изготвяне на предизборната аргопрограма на ГЕРБ. Освен от кучета и скопяване на домашни прасета обаче Найденов не разбира нищо от земеделие. Пак търси помощ. Този път се притичва Пенкова. „Труд“-овата репортерка мунаписва програмата, свързва го с определени хора в сектора. Тя му пише даже изявленията за медиите, а после ги пуска и във вестника.
цитирай
12. анонимен - 11 стотинки на пациент ще дава здравното министерство на всяко джипи за нощно дежурство, обяви министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов
18.12.2010 00:19
11 стотинки на пациент ще дава здравното министерство на всяко джипи за нощно дежурство, обяви министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов на извънреден събор на Българския лекарски съюз, който се проведе в Пловдив.

Общо 9 милиона лева е заделило министерството за денонощните дежурства на общопрактикуващите лекари, които ще се въведат от първи януари 2011 година.

Според министъра на здравеопазването парите са достатъчни.

“Не бива страхът да променяме нещата да ни кара 10 години да тъпчем на едно място“, заяви Константинов.

На извънредния си конгрес Българският лекарски съюз се обяви категорично против въвеждането на 24-часови дежурства за джипитата.

Според личните лекари, след като наредбата се приеме, медиците ще бъдат санкционирани, ако не приемат пациенти и през нощта.

“Тук става въпрос за дежурство в един кабинет без персонал, без охрана, без медикаменти и апаратура, която може да поддържа живота, просто ние взимаме едни слушалки и апарата за кръвно, заставаме в кабинета и целият град може да се извърви за тези 11 стотинки“, заяви пред Dnes.bg д-р Виктория Чобанова, която е общопрактикуващ лекар от София.

Здравният министър обаче не вижда драма в това, че всеки лекар ще взима по 11 стотинки на прегледан пациент през нощта.

“Всеки общопрактикуващ получава по 11 стотинки на записан пациент – 1000 пациенти – това са 110 лева“, пресметна министърът. По думите му, ако искат, джипитата могат да се групират, а ако не искат, могат да дават парите на някой спешен център, когато не работят.

“Тази наредба няма да улесни спешната помощ, а ще обърка категорично нещата. Болката на моя зъб е по-важна от инфаркта на съседа и това е човешко и нормално“, обясни професор Милан Миланов от БЛС.

Наредбата, която регламентира денонощните дежурства на джипитата, ще бъде публикувана на 28 или 29 декември в Държавен вестник.

Здравното министерство днес е превело 25 милиона лева по сметките на болниците. По този начин се погасяват 90% от задълженията към лечебните заведения.

Здравният министър съобщи още, че следващата седмица ще представи концепцията си за реформа в здравеопазването на БСП, ДПС и “Синята коалиция“.

“В здравеопазването не може да се търсят партийни дивиденти, защото една реформа не се прави за 2-3 години, а е необходима приемственост“, заяви пред лекарите министър Константинов.
цитирай
13. анонимен - Лобизъм и много нови "Калинки" в земеделското министерство
05.01.2011 12:12
За конфликт на интереси и за нови назначения ала Калина Илиева в земеделското министерство обявиха днес от централата на БСП, предаде Dnes.bg.

Този път в центъра на събитията е заместничката на Мирослав Найденов – Светлана Боянова, която отговаря за Държавен фонд „Земеделие“ и за Програмата за развитие на селските райони, по която вече сме изгубили 1 млрд. лева, посочи депутатът от БСП Антон Кутев.
Шеф на отдел „Правен“ в същото ведомство пък бил нейният съпруг Иван Боянов. Двамата се намират в конфликт на интереси, тъй като заповеди за стотици милиони левове се разписвали от Боянова, а след това юридически се одобрявали от нейния съпруг.
Заместник-министъра прокарва през МС лобистки закон за браншовите организации в земеделието, който толерирал само Асоциацията на земеделските производители, на която тя е била шеф, преди да стане заместничка на Найденов.

„Историята с дипломата на Калина Илиева не е прецедент. Тя е правило в кадровата политика.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: borsi
Категория: Бизнес
Прочетен: 5984845
Постинги: 957
Коментари: 3981
Гласове: 7086
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031