Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.03.2012 19:55 - Последният консерватор
Автор: borsi Категория: Политика   
Прочетен: 4331 Коментари: 1 Гласове:
10

Последна промяна: 12.09.2012 17:13

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Последният консерватор 

Докато евро-чиновници и розови национал-социалисти (народняшки, "зелени", феминистки, гей и други леви партии) обсъждат данъка на Тобин, кривината на краставиците, дебелината на кората на ябълките, колхозни планове, директиви, квоти за жени и мъже в компаниите, квоти за цигани, "еко" такси, данъци "димнина" върху емисии въглероден двуокис, брой на крави, овце, овошки, цени на едро, цени на дребно, кое е "полезно", кое е "вредно" и т.н., едно интервю с един от малкото останали истински консерватори в Европа, което трябва да видите:  

image

Вацлав Клаус bnt.bg/bg/news/view/73192/vaclav_klaus_lideryt_kojto_ne_si_trae

Вацлав Клаус се шегува, че на всеки 4 години идва в България. Чешкият президент обича дясната икономическа мисъл, джаза, баскетбола и да предизвиква Брюксел. Пише книги за неща, които другите не казват. В последната прави на пух и прах Европейския съюз и се казва „Европейска интеграция без илюзии".

Ролята на Клаус днес в Чехия е до голяма степен церемониална, но той продължава да бъде сериозна сила там и има привърженици из цяла Европа. Въпреки ограничените си правомощия президентският пост в Чехия базиран в замъкът Храдчани има излъчването на крал-император за обикновените чехи.  В същото време, Вацлав Клаус, за разлика от нашите български политици запазва скромното си присъствие на президент-буржоа и при всекидневието си и изпълнението на функциите си не мъкне цял антураж и колони от автомобили със сини буркани, сякаш Султанът на Бруней прави посещение в английския кралски двор. 

image

Клаус със съпругата си 

През 2005 г. Клаус, предложи ЕС  да се "бракува" и да се замени от зона за свободна търговия наречена "Организация на европейските държави."  Клаус атакува ЕС като институция, което подкопава свободата наричайки я  заплаха за свободата като бившия  "Съветския съюз".  Клаус критикува бомбардировките на НАТО над Югославия по време на кризата в Косово.  След това, той изразява много пъти своето несъгласие с едностранното обявяване на независимост на Косово, сравнявайки го с Мюнхенско споразумение

Клаус е критик на така наречената теория за "глобално затопляне"

„Бъдещите поколения сигурно с насмешка ще се чудят, че в началото на ХХІ век развитият свят е изпаднал в паника от глобалното повишаване на температурата с няколко десети от градуса и се е замислял дали да се върне в пред-индустриалната ера.” -  Хронология на изобилието и оскъдицата (Цени през вековете) - Част 4

image

Новата Европа ... Клаус атакува ЕС като институция, която подкопава свободата

Почитател на хубавата бира и жените, който презира феминистките, подиграва се  на еколозите и който смята  колегите си  - политици, за пигмеи.  Въпреки това, Клаус има изключителен успех. Два пъти избиран за премиер и два пъти за президент, той е на върха на чешката политика почти непрекъснато, откакто “Нежната революция” в края на 1989 г. сложи край на комунизма и може да претендира, че е архитект на най-успешния преход от комунизъм към капитализъм от всички страни от бившия съветски блок.

image

Замъка Храдчани е обичайно място за разходки както за местните така и за туристите в Прага

За кризата в Европа той обвини твърде голямата, а не твърде малката, регулация - линия която може да се каже твърдо споделям и аз.  Според него  "Ако Европа не се събуди, ще се изправи пред трудни времена! Случващата се в момента криза в еврозоната е последица от една парична единица, от един обменен курс и един лихвен процент за страни, които имат много различни икономически параметри.  

image

Трябва да се върнем към демокрацията, трябва да спре централизацията, хармонизацията, стандартизацията на европейския континент и да започне отново децентрализирането, дерегулирането и десубсидирането на обществото и икономиката. Необходимост е, да се направят намаления на правителствените разходи,  да се забрави "флиртуването" с увеличения на данъците,   да се спре "пълзящото", но все по-засилващо се "зелено законодателство" и не трябва да се позволява на "зелените" да "превземат" икономиката под знамето на  погрешни идеи като глобалното затопляне." (Членовете на клуб "Билдерберг" обсъждат глобалното захлаждане)

image

През юли 2011 г., президентът Клаус посещава  Канбера, столицата на Австралия  по покана на  консервативния Австралийски мозъчен тръст към (Centre for Independent Studies (CIS). Класус трябва да даде интервю в студиото на парламента, но отивайки до сградата чешия президент вижда, че ще се налага да чака на опашка заедно с над  ученици и журналисти, за да мине проверка за сигурност. След няколко минути консултации със съветника си по протокола Клуас си тръгва заявявайки, че за него като човек е под достойнството му да бъде третиран и унижаван като евентуален терорист, а като президент на Чехия това е недопустимо неуважение към държавен глава представител на независима държава.  Никой в Чехия не е изненадан, че Клаус си тръгва. Той не трябва да бъде там, опитвайки се да споря с оперативни лица,  портиери и журналисти, че не е терорист.

Подобни статии:

Няма по-смешни и жалки човечета от така наречените "десни" в България

Провали ли се капитализмът?
Ботсвана - африканският диамант
Инфлацията и стагфлацията в България от 1970 година до днес 
Правителството не е решение на нашите проблеми; Правителството е проблем!
Рискове пред икономиката и инвестициите, при определено структуриране на компании
Икономически растеж и цени
Компании почнали от гаражи и апартаменти - Защо безработицата в България рекордно расте
Европейски финансов данък – една лоша идея
Икономиката на Хаити
Адвокати, журналисти и социолози = социалисти / Математици, инженери и химици = капиталисти

image

FOREX (ФОРЕКС), АКЦИИ, ФЮЧЪРСИ




Гласувай:
10



1. demokrat63 - в същнос това е разликата от политик ...
31.03.2012 23:22
в същнос това е разликата от политик и чиновник/ да не кажа и демагог/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: borsi
Категория: Бизнес
Прочетен: 6021130
Постинги: 957
Коментари: 3981
Гласове: 7086
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930