Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.07.2013 13:41 - „Изкуството на войната” и протестите в България
Автор: borsi Категория: Политика   
Прочетен: 2534 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 24.07.2013 11:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
„Изкуството на войната” и протестите в България

„Безнадеждно пространство - Това е мястото, на което единственото ти спасение от унищожение е в незабавната битка” - Сун-Дзъ,  „Изкуството на войната”

Февруарските протести във Варна успяха да нанесат поражение на врага (10% намаление на цените на тока, падане на Кирил Йорданов, падане на Дянков и Борисов,  спиране на повишаването на данъците, спиране на все повече покачващия се тормоз над граждани и фирми),  точно защото се водиха в „Безнадеждно пространство”.  Властта от глупост и незнание не спази основен принцип пак от „Изкуството на войната” – „Не преследвай противника когато той се връща у дома, ако го обкръжиш, остави открита поне една страна (нарича се „златен мост” в европейската тактика), ако е в безнадеждно положение не го притискай” – защото отчаяният противник в отчаянието си е способен на чудеса. „Ние чуждото не щем, но и своето не даваме!” - Васил Левски. Тези думи на Дякона синтезират протестите от февруари във Варна, пък нека медиите им ни наричат лумпени и „февруарски, прости хора”.

image

Прехвалените от медиите млади, образовани, красиви, богати,  интелигентни, симпатични и усмихнати протестиращи. Тези кадри са излъчени в национален ефир по време на късната емисия новини на БТВ, на 16.06.2013г.

Сегашните протести няма да постигнат материални цели защото,  се водят в така нареченото „Открито пространство” – където и ние и врагът ни имаме възможности за маневриране, няма го момента на изненадата от февруари, когато една самодоволна власт, заета с изтреблението на победения според нея противник, се разпиля по бойното поле ангажирана с мародерства в домовете на хората.  Отпорът, даден неочаквано и съкрушително я свари неподготвена, докато сега битката е планирана. Изборът на Делян Пеевски бе с цел да се разгневят хората,  да се даде отдушник и канализира гнева, за да се спечелят материални облаги от разгневения противник.  „Който първи заеме позиция на бойното поле и очаква врага, ще е отпочинал за битката”. В „Изкуството на войната” Сун-Дзъ казва „Никога не нападай само защото си гневен”, „Никога не нападай ако няма да спечелиш нищо”.   

image

Битка при Булгарофигон, 896 година. През 894 г. византийците преместват българското тържище от Константинопол в Солун, поради което българските търговци са принудени да плащат по-високи такси. Двете армии се срещат край Булгарофигон през лятото на 896. Византийците събират многочислена армия, но това не помага и българите постигат блестяща победа.  Войната приключва с мирен договор, според който българското тържище е върнато обратно в Константинопол


Врагът за разлика от февруари, пръв зае позиции, а протестиращите се хванаха на евтина манипулация чиято цел е да ги изтощи и да отвлече вниманието им от истинските цели на сегашните маневри - печелене на материални предимства! Използвайки заслепението на гражданите, властта тихо сложи пълен монопол над хазарта, а вероятно в суматохата изтръгва или ще изтръгне още материални предимства, докато наивните атакуващи ще загубят вероятно още такива.  „Храни се от територията на своя противник”. Властта, прави точно това, печелейки пари от привидното си поражение сега, докато протестиращите едва ли ще изтръгнат и лев печалба от войната която се води сега. Ако забелязвате те дори нямат цел, а борбата им се води срещу абстрактен противник който дори не иска да воюва с тях, а само ги примамва,  дразни и разтакава. 

Затова, сегашната битка е донякъде безсмислена,  предварително загубена, въпреки, че за нас тя също носи макар и малка печалба. Не позволи закрепването на силна власт в столицата, а гневните тълпи в София са нещо като варварски пълчища които умните римски пълководци са ползвали, за да се тормози противника, дори безпричинно – без оглед на жертвите дадени от така наречените съюзници. Истинската битка ще се проведе може би догодина, през юни или юли месец и ако искаме победа, тя трябва да е добре планирана, да свари враговете ни неподготвени, да ги ударим когато те най-малко очакват, да изтръгнем още материални предимства и да нанесем колкото се може по-големи поражения на врага.  Този който воюва само заради едните голи идеи е обречен, този който воюва за свобода и за пари, има шанс за победа. 

В неделя Варна избира между Хизбула и Хамас
Варна, бомба с часовников механизъм
Българската администрация е пропиляла и изхарчила в безсмислена "дейност" поне 50 милиарда лева
Честита ви нова 3 на коалиция! ГЕРБ запазва най-силните си министерства в кабинета Орешарски! 

Липсата на кабинет, благоприятна за икономиката в България  
Служебните ни кабинети са били винаги по-способни от действащите правителства
Кой разединява Варна?!

image

FOREX (ФОРЕКС), АКЦИИ, ФЮЧЪРСИ, ОПЦИИ, ОБЛИГАЦИИ 



Гласувай:
5



1. vdp - Както винаги точен анализ.
23.07.2013 14:25
Поздрави!
цитирай
2. crisis - Хубаво е, че си пак на линия в блога Борси.
23.07.2013 14:52
Не те познавам, но харесвам това което пишеш.
Знаеш ли, че Изкуството на войната на Сун Дзъ е доразвито от Мао Дзе Дун, който е автор на тактиката за партизанска война, при която срещу силната правителствена армия партизаните - селяни през деня кротко си жънат ориза по полята и наблюдават търсещите ги по пътищата и горите войници, а вечер изкопават пушките си, скрити в гората и правят засади и нападат и избиват заспалите войници На другата сутрин всичко се повтаря, така до изтощение на войниците и правителствената хазна.
В случая коментарът ми по повод написаното от тебе е: Не са важни протестите в София, най-вероятно, платени от ББ и ЦЦ, важното е, че можещите и работещи българи гласуват и протестират с краката си в пътя си към терминал 1, анулирането на "публичния договор" за осигуряване - превърнал се в тежък данък и все по-големия брой българи които се самозадоволяват с произведените от тях чисти продукти, намаляването потреблението на продукти с ДДС и акцизи - ток , гориво и лекарства. Всичко това намалява парите за крадене и финансиране на репресивната машина - полиция, войска , съд и чиновници наши хора.
Иначе, ако WW3 не избухне през септември, октомври, у нас в началото на 2014 година ще се повтори виденовата зима, но този път ще е по-гладна и кървава.
На есен затваряй буркани и си купи каска и арбалет.
Поздрави.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: borsi
Категория: Бизнес
Прочетен: 6023578
Постинги: 957
Коментари: 3981
Гласове: 7086
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930