Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.01.2018 17:13 - ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА
Автор: mglishev Категория: Политика   
Прочетен: 6480 Коментари: 1 Гласове:
5

Последна промяна: 23.01.2018 17:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Протестите през януари 2018 имаха за повод решението на Министерския съвет за разрешаване на сечта и строителството в почти 50% от Народен парк Пирин. И за секунда не е ставало дума за някакъв си лифт. Но това вече е без значение. Пирин е добър повод, върхът на айсберга на огромната КОРУПЦИЯ у нас.


Системно се унищожават българските гори във всички планини, а не само в Пирин. Предстои унищожителното застрояване на Северното Черноморие, след като Южното вече е съсипано. Всичко това не е „поминък“, нито честен „частен бизнес“, а само пране на пари от мутри, тормоз над дребни собственици и унищожаване на околната среда. В София замърсяването на въздуха е критично и рискът от заболявания на дихателните пътища и дори от смърт се е повишил неимоверно, а местните власти, подчинени на правителството, не правят нищо. През декември и януари станахме свидетели на групово убийство в Нови Искър, за което полицията набързо и неубедително скалъпи „самоубит“ извършител. Имаше показни разстрели за разчистване на сметки между криминални „бизнесмени“ и покушение срещу данъчен инспектор. Извършителите отново няма да бъдат открити, сякаш пак се намираме в 90-те години, във времената на борците. Устите ни биват затваряни чрез безогледен контрол над БНТ и останалите големи обществени медии: цензурата в радиото, телевизиите, новинарските сайтове и вестниците е огромна. България е на 109-о място по свобода на словото в света. Безполезната полиция беше купена от криминалните власти със 100 000 000 (сто милиона) лева, незаконно извадени от държавния бюджет, попълван с нашите данъци. Зад всичко това стои думата

                                                             КОРУПЦИЯ.

 

За щастие, МОЖЕМ да й се противопоставим. Ние сме Народът. Ние сме Суверенът на своята страна и чл. 2 от Конституцията на Република България започва с думите: „Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено...“, едва след това продължавайки с органите, предвидени за управлението на страната. Това означава, че всички ние, Народът, имаме пълното право да отнемем от пленените държавни институции тази власт, която сами сме им предоставили. Когато държавата е обсебена от КОРУПЦИЯ, парализираща институциите, народът има морално и законно право на съпротива. И не, ние не сме „само част“ от Народа, както ще се опитат да ни излъжат. Напротив, точно ние, които действаме, сме Народът.

 

НИЕ МОЖЕМ
Непрекъснато ни се казва, че не можем. Не можем това, не можем онова, нямаме право, нямаме пари, нямаме власт... Стига. Ние всъщност МОЖЕМ. Можем да свалим правителството, защото то е проядено от КОРУПЦИЯ и изпълнено със страх. Можем да живеем в истина, да изобличаваме и отхвърляме вече нелегитимния, изгубен „авторитет“ на министри, депутати, полицаи и прокурори, които са спрели да служат на нас. Можем да нарушим престъпната т. нар. „стабилност“ на криминалното управление. Можем да провеждаме избори до дупка, отново и отново, в условията на служебни правителства, които нямат време за големи корупционни сделки. Можем да си позволим серия правителствени кризи, докато привикнем към успехи, доведем големите криминални партии до разпад и излъчим собствени лидери, които да спечелят едни бъдещи избори и да се заемат с все по-необходимите антимафиотски, лустрационни закони, чрез които да се освободим от престъпници в управлението. Това ще ни помогне най-сетне да защитим и самите себе си, и правосъдието, и околната среда, и образованието, и социалните грижи, особено за възрастни и безпомощни хора.

 

НИЕ ИМАМЕ ПРАВО
Имаме право да действаме, защото ние сме Народът. Ние сме Суверенът на България и тя ни принадлежи: на нас, а не на криминалната прослойка, затворила се в няколко партии и едри предприятия. Ние сме българските граждани, от които произтича цялата власт в страната. Ние сме източникът на управлението. Ние сме свободни хора, а не поданици. Ние разпознаваме КОРУПЦИЯТА, когато я видим. Разпознаваме лъжата, колебанието, подмяната на истината с измама – и ги отхвърляме.

 

НЯМА МЯСТО ЗА СТРАХ
Ако срещу нас се действа безогледно, значи страхът всъщност е у властите. Те имат много за губене и са свикнали да се измъкват с лъжи и насилие, така че не ние, а те трябва да се боят. Колкото повече от нас осъзнаят силата си и колкото по-недвусмислено я прилагаме, толкова повече успехи ще видим, а те ще ни донесат още повече смелост и възможности за действие. В края на краищата няма вечна власт, но Народът винаги е тук. Гражданите винаги сме тук.

ЕФЕКТИВНО ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ
За да МОЖЕМ обаче и за да осъществим своето ПРАВО, ние трябва да проявим ЕФЕКТИВНОСТ. Разходките, съобразяването с подкупната полиция и музиката няма да ни доведат до успех. До успех ще ни доведе само ЕФЕКТИВНО гражданско неподчинение: блокади на трафика в работно време, неспазване на полицейски разпореждания, неплащане на данъци и такси и отказ от сътрудничество с корумпираните власти. Ако големи групи граждани вършим тези неща заедно, полицията няма да успее да им се противопостави, обвинения трудно ще бъдат повдигани. Разпространяването на тези протестни форми ще доведе до падане на правителството в много кратък срок. И ако следващото правителство действа като сегашното, без значение от коя партия е – ние отново МОЖЕМ да го свалим. МОЖЕМ да повторим това действие колкото пъти е НЕОБХОДИМО. Така се прави по цял свят, така постъпват и румънските ни съседи в момента – и досега само ние се се оставяли да бъдем лъгани, че не трябва да се съпротивляваме.

 

РИСКОВЕ
Много са. Полицейски тормоз, провокации от лумпени, поток от лъжи срещу нас, арести, проверки, съд, уволнение, глоби, заплахи срещу самите нас и близките ни, насилие. Това трябва да се очаква. То е белег на успех. Озверели от ЕФЕКТИВНОТО ни гражданско неподчинение, застрашените от нас криминални власти ще покажат зъбите си. Чак когато ги покажат, ще сме постигнали нещо срещу тях. И това ще е моментът да продължим. Можем да си помагаме с публичност и солидарност. Това са нашите защити.

 

СМЕЛОСТ
Това всъщност е друга дума за водачество и отговорност. Всеки от нас сам носи отговорност за действията си и всички ние заедно носим отговорност за съдбата на България. Водач е всеки, който разпознае колебанието, лъжата и страха, и ги отхвърли. Водач е всеки, който действа смело, морално и интелигентно в интерес на околните и на себе си. Хората, които в тези смутни времена системно проявяват тези качества, поемат най-много рискове за общото благо и имат успех, се оказват естествени водачи и имат шанса да се превърнат в ядрото на една бъдеща политическа сила, която да създаде новата национална идея и посока на България.

 

ЕВРОПА
България е европейска страна и няма път на изток, към тоталитаризма. Нашата съдба е в близостта с развитите, цивилизовани нации, към които се числим. Нашите съюзници обаче не могат да свършат нашата работа вместо нас. Ние сами трябва ЕФЕКТИВНО да се преборим с КОРУПЦИЯТА, а равноправните отношения с приятелските народи ни чакат едва в края на пътя.

 

ИСТИНА
Моралът, истината, справедливостта, правосъдието – това е единственият начин да изкореним болестта на КОРУПЦИЯТА от България. В момента страната ни е в плен на бивши офицери и агенти от някогашната Държавна сигурност, борци и мутри, тоест мафиоти от Прехода. Тези хора са с криминално минало и настояще и имат силна зависимост от Русия. Те не жалят човешкия живот, нито природата на България. Те упражняват натиск, жестокост и насилие върху всички нас. Преструват се на „патриоти“, „консерватори“, „десни“, „православни“, „социалисти“ и дори понякога на „либерали“, а всъщност зад тях стои богато криминално досие. Могат и трябва да бъдат преследвани с ИСТИНАТА. А истината не е субективна, тя се състои само и единствено от прости, обективни факти. Престъпниците винаги бягат от фактите, крият ги, замазват и се опитват да ги подменят с емоции. Винаги, когато някой много разпалено ни говори за патриотизъм, той краде много. И то от нас.

 

                                                                                                                     Манол Глишев,

                                                                                                        София, 23 януари 2018




Гласувай:
5



1. morskipesni - А от чужбина как да съдействаме?
30.01.2018 20:16
Моля за предложения!Информацията стига до нас по изкривените медийни тръби, много пъти буквално с обратен знак!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mglishev
Категория: Лични дневници
Прочетен: 8626173
Постинги: 1097
Коментари: 8098
Гласове: 5671
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол
1. Всичко, което може да се намери на български за Толкин
2. Който не чете на руски, губи много. Недолюбвам Русията, но обичам безплатните им онлайн библиотеки.
3. За англите и саксите. На английски
4. Най-забавният начин да се учи староанглийски
5. Азам Али - любимата ми певица.
6. Тук може да се играе викингски шах онлайн :)
7. Форумът на списание Бг-наука - много весело място, пълно е с непризнати гении :)
8. Блогът на Венцислав Каравълчев - прекрасни текстове по църковна история
9. Блогът на Владислав Иванов - средновековна балканска (и не само) история
10. Venetian Red - блог за изкуство. Най-вече история на изкуството и впечатления от изложби
11. "Виртуални строфи" - стихотворения от блогъри
12. На Понтис/Стефан блогчето. Има приятни неща.
13. Страхотен блог на нормален човек с умерено елитарно мислене.
14. Зло куче: мисли, ръмжи, хапе.
15. Още един блог на нормално мислещ, интелигентен човек.
16. "Ъплоуднати постинги за делитване" - най-добре осмяната булгарелска простотия
17. Милен Русков, единственият жив български писател
18. "Целият изгубен свят": блог на chris. Отлични стихотворения. Ей, не е мъртъв българският език!
19. Трънки и блогинки
20. В крак с времето!
21. Средновековна и ренесансова музика онлайн!
22. Блогът на Димитър Атанасов - текстове без фризура
23. Една чудесна приятелка пише там и ми се ще да ми е в блогрола :)
24. Кака Сийка - умен тип, бяга от клишетата