Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2018 20:48 - Десислава Иванчева: макар оплюта, още по-популярна
Автор: lumy Категория: Политика   
Прочетен: 1723 Коментари: 4 Гласове:
3

Последна промяна: 18.04.2018 21:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
    През последните 24 часа най-популярният човек в България стана Десислава Иванчева, кмет на столичния район "Младост". Независим кандидат, издигнат от гражданско движение " За зелена София" и подкрепен от партия "Нормална държава" на Георги Кадиев, победил на изборите всички партийни креатури, вече близо 2 години тя е трън в очите не само на чиновниците от Столична община, но и на предприемачи, които губят хиляди левове заради отказа да се издаде съответното разрешително за строеж. Видимо Иванчева изпълняваше своите обещания да се спре с безразборното застрояване на междублокови пространства и зелени площи в поверения й район. След като й назначаваха най-различни проверки за забавяне на преписки и не успяха да я очернят или премахнат от поста, влезе в действие друг познат прийом - арест при получаване на подкуп.
   Вчера в по-ранния следобед кметът на "Младост", заедно със своя заместник Биляна Петрова бяха показно задържани от 34-ма спецполицаи с качулки на главите. Според Специализираната прокуратура и Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество /КПКОНПИ/, двете жени са били в кафене "Кристал", където се видели с посредника - бивш кмет на същия район, от когото са получили 56 000 евро. Той си взел 20 процента - 14 000 евро. Подкупът бил уговорен на 250 000 евро, а първата вноска била 70 000 евро. След това те били оставени да си тръгнат, за да не кажат после, че парите са били на посредника. Антимафиотите ги спрели пред Спортната палата, защото там настигнали колата на кметиците. Имало доказателство, че обвиняемите са пипали парите, които са били предварително маркирани, защото ръцете им "светнали" при проверката по-късно.
   Тепърва ще стане ясно дали всички тези обвинения ще издържат в съда. Ала грозно впечатление направи начинът, по който бяха третирани задържаните лица - слагането на белезници и отношението към тях. Близо 10 часа те бяха подложени на унизителна процедура за установяване на улики и доказателства, без да им бъде разрешен адвокат и без даже да могат да отидат до тоалетната. Да не говорим за зрителния ефект у минувачите, който естествено влияе долълнително негативно върху психиката на уличените в съмнително престъпление. Разбира се, името на предприемача с "европейско мислене", който сигнализирал за подкупа не бе споменато, което от само себе си прави подобно действие анонимно. А там, където съществува подобен дух, мирише на гнило.  Ако този, който дава подкупа и този, който го получава, не са хванати на място как изобщо би могло да се докаже, че наистина е извършено престъпление. Да не говорим, че по сега действащото законодателство вина носи и приносителят. Ето защо не са малко хората, които имат основание да мислят, че става дума за поредната скалъпена история и разчистване на сметки с неудобна личност, каквато безспорно е Десислава Иванчева.
   Кои размишления още хвърлят допълнителни тъмни петна върху този казус? Ако публична личност на отговорен пост реши наистина да вземе подкуп, тя едва ли би направила това посред бял ден и то на най-оживено място в столичния град, съпровводена от заместничката си, при посредничеството на трети човек и то - забележете, бивш кмет на същия район "Младост". Вместо да се подлага на подобен безразсъден риск, Иванчева е могла най-спокойно да даде номера на своя лична банкова сметка и парите да й бъдат преведени съвсем законно под формата на "консултантски услуги". Тоест, няма абсолютно никаква логика човек да се самоубие толкова наивно.
   Най-вероятно авторите на  нейния показен арест, характеризиран от  поддържниците й като "активно мероприятие", си дават предварително сметка, че той е съшит с бели конци и няма да доведе до ефективна присъда. Обаче за тях най-важното е Десислава Иванчева да бъде задълго неутрализирана или изцяло премахната като кмет. Очернянето на политическите противници е стара черта на обществения живот у нас и то започва още след освобождението от турско робство. Така че, както мъдро е казал Соломон преди близо три хиляди години: "Под слънцето няма нищо ново".
   И все пак хората, които подложиха тази динена кора на Десислава Иванчева не бива да забравят, че вместо да съсипят окончателно кариерата и живота й, те могат да я превърнат в знаме на борбата срещу лъжата, несправедливостта и корупцията, което да изстреля притиснатата в ъгъла кметица на още по-висока позиция. Защото, както неведнъж показва практиката, в България най-добрият начин да станеш още по-популярен, е да бъдеш оплют...




Гласувай:
3



1. barin - Здравей, lumy. Не разбирам защо е ...
18.04.2018 21:22
Здравей, lumy. Не разбирам защо е цялата показност на акцията. Цял ден по телевизиите говориха за Десислава Иванчева, кметицата и за боя в СДС. Създава се излишно напрежение.
Поздрави!
цитирай
2. lumy - Да, напълно сте прав!
18.04.2018 21:34
Но, както е добре известно, скандалите играят важната роля да отвличат вниманието от най-наболелите проблеми на обществото. В този смисъл от скандали се нуждаят не толкова журналистите, колкото управляващите.
цитирай
3. kolevdobri - Да, арестът е показен. Да видим след това.
19.04.2018 09:47
Наистина, кметицата трябва да е много тъпа, за да я хванат с пари "на ръка". Ако прави такива работи, значи е излъгала избирателите и трябва да си носи последствията. За начинът на задържане - това е стил в работата на МВР. Спомнете си как Роман Василев задържа бившия министър на отбраната. След това България плати по дело, заведено в Страсбург, за уронване на престижа и за ред груби нарушения на законите. Спомнете си бай Петко от Лясковец. Човек, който не е удрял шамар на някого през живота си, беше обграден от баретите рано сутринта, все едно е Карлос Чакала. И резултатът е още по-плачевен - убит полицай и ненаказан главен секретар, който е одобрил това малоумно изпълнение. Спомнете си онзи, който го гръмнаха с гранатомет, защото отказвал да се предаде, без никой да не ни каже, че в същото време е бил нещатен агент на МВР. Това е положението. Беззаконие. Това се случва в една централизирана държавна машина, върху която данъкоплатците нямат никакъв контрол.
цитирай
4. lumy - Според обвинението излиза така все едно Иванчева сама е искала да придаде публичен характер на деянието си.
21.04.2018 14:08
Ето защо тя отива на среща с посредник /бивш кмет на район "Младост" от ГЕРБ/ като води със себе си и своята заместничка. Това е повече от наивно и смешно. Тя би направила това, само ако е искала да се самоубие.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lumy
Категория: Политика
Прочетен: 316766
Постинги: 134
Коментари: 258
Гласове: 432
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031