Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2018 16:17 - Тръмп - стабилният гений
Автор: merlin68 Категория: Политика   
Прочетен: 1896 Коментари: 1 Гласове:
22

Последна промяна: 15.07.2018 16:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 След като от години в САЩ се носи политическо мърморене за високата цена която Америка плаща в НАТО и услушването по финансовия въпрос което си правят европейските съюзници, ето че дойде момента нещата да се назоват със собствените им имена. И кой да го направи това ако не Тръмп - стабилният гений. След като години наред американските политици не успяха по политкоректен начин да накарат европейците, и особено германците, да плащат повече за оръжие произведено в Америка, то най-накрая новият американски президент - спекулантът-милиардер Тръмп, рече - Ангела, трябва да плащаш повече!

 

След като Тръмп умело блъфира (дни преди срещата си с Путин), че може да изкара САЩ от НАТО, балтийци и поляци изпаднаха в ужас и ето, целокупната обединена Европа се убеди, че трябва да плаща повече на бодигарда САЩ. Тръмп не се задоволи с предварително исканите 2%, а доволен от ефективността на рекета си, заговори за 4% от БВП, които всяка страна член на алианса би трябвало да заделя за отбрана подобно на американците. Тези проценти, Тръмп, естествено не би ги искал, ако те щяха да отидат в руски оръжейни фирми, или дори в европейски - не. Тръмп иска тези пари да отидат основно в американското ВПК, за спасяването на американската икономика и за новите работни места които той обеща на избирателите си.

 

Ама не е само това, Тръмп иска от Европа, и особено от Ангела, да се откаже от руските енергийни сурвини и да ги замести с американски, нищо че са по скъпи. (Специално за идиотите - Тръмп иска да превърне САЩ в бензиностанция). Северен поток, трябва да последва съдбата на Южен и въобще всички други потоци от Русия за Европа трябва да отидат в историята, заменени от чудния, макар и по скъп втечнен американски газ. Този газ може да започне да се произвежда и в самата Европа (примерно у нас), това няма значение, важното е американците да го продават.

Естествено европейците трябва да се откажат и от търовията с петрол от Иран и да купуват такъв от СА и Катар, от цената на който САЩ прибират съответните "комисионни".

 

Въобще с две думи казано - Европа ще трябва да вземе дейно участие в собственото си икономическо потопяване, за сметка на американското спасяване.

 

Не чух какво каза Ангела по въпроса... Италианците, разбира се заявиха, че тая тръмпова шашма няма да я бъде и те няма да отделят и цент повече за оръжие (ама ние тях да не ги гледаме, та те са популисти). Балтийците са готови да дадат и повече от 4%, но там сумичките са толкова мижави, че едва ли ще ощастливят Тръмп. Подобно е положението и с родните натегачи, които са готови да дадат каквото им искат, но сумата е мижаваааа, няма да спаси САЩ, но ние ще си тънем в мизерия. Това последното е като вица за износа ни за СССР и кравата на Бай Тошо дето му изяла хляба - Е те тая голяма крава с толкова малко хляб нахрани ли се? - не. Ама малкото пастирче - Бай Тошо, дето кравата му изяде хлебеца, стоя ли гладно?

 

Шефът на Европа, от когото нищо не зависи, пък се напи паметно, сигурно за да почете по достойнство тази историческа среща на НАТО, след която "НАТО излезе много по-силно от преди". Това в кавичките не разбрах какво значи и как стана, ама хайде щом така медиите го казват и аз да го повторя.

На мен ми стана малко мъчно за Порошенко, който докато подпираше пияния шеф на Европа да не падне, сигурно си мислеше за Елицин и какво стана със СССР. Но още по жално си мислеше Порошенко - ех на тия съм заложил милиарите си...

 

Но по-интересното предстои на срещата Тръмп - Путин. До тук стабилният гений Тръмп се справя отлично - изнуди евро-ейците да му плащат повече (или поне да обещаят), като ги заплаши, че на срещата си с Путин, може да му ги продаде, сега остава да видим дали ше излъже Путин, че НАТО стана много по-силно след тази среща на която евро-ейците обещаха да плащат повече.

П.П.
Забравих да се присъединя към изразяващите похвали за нашето европредседателство. То безспорно премина изключително добре - нито веднъж Шефът на Европа не беше засечен от камерите на световните, много свободни медии да се клати насам-натам и хили неадекватно. Това говори за професионализма на родните организатори, професионализъм опазил Европа от излагации цели шест месеца. За сравнение, брюкселските им колеги не успяха да опазят Юнкер два дена на срещата на НАТО.
Похвала разбира се заслужава и родното ни здравеопазване, нашите лекари овладяха на 100% ишиаса на Юнкер и той бе адекватен по време на всичките си изяви у нас.

Като имаме предвид всичко това, не е ли време европейската столица да се премести у нас, да речем у Факултету? 
Апелирам към много талантливите ни организатори на евро-ейски мероприятия да направят една подписка с няколко милиона гласа и да я внесат в ЕК и лично при другаря Юнкер.
 






Гласувай:
22



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - Няма
22.07.2018 20:16
нищо чудно в исканията на Тръмп...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: merlin68
Категория: Политика
Прочетен: 1679882
Постинги: 293
Коментари: 4201
Гласове: 19298
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031