Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2010 18:34 - Писна ми да ме крадат с цени на ток, газ, горива, парно, вода, телефон
Автор: borsi Категория: Новини   
Прочетен: 3060 Коментари: 2 Гласове:
5

Последна промяна: 03.07.2010 04:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg



Facebook: http://www.facebook.com/group.php?gid=10150108758025384&v=wall


Писна ли ви да ви скубят за ток, парно, вода и газ,  за да си пълни джоба някоя крадлива, мазна и лъжлива свиня от ДКЕВР и енергийната мафия ?  На мен да!
 Българския газов и енергиен "пазар" вече обект на критики и от ЕС!
Само преди броени дни, Европейската Комисия изпрати второ предупредително писмо към България (!) за това, че енергийният сектор остава все така не-либерализиран и в ущърб на българските потребители, като най-вероятно ще плащаме и от джобовете си за това, че ни крадат с благословията на "държавата"! 

Колко пъти чухте, че цените се качват поради - Високите цени на петрола, по-високите цени на електроенергия, по-високи цени на долара, или друга изсмукана от нечия лъжлива уста дивотия? Защо не се хеджира, когато се очаква повишение така, че крайния потребител и бизнеса да не са тези които плащат винаги раздутата сметка?
Как така нито веднъж при спада на цените в международен план (Нали внасяме и петрол и горива?), нито веднъж не спаднаха цените на електроенергия, заедно с нея цените на водата, на парното, на горивата - и покрай тях на всичко друго в което се калкулират тези все по-високи и по-високи, от месец на месец и от година на година цени?

Пазарен принцип ли? Лъжат! Нагъл вампирски монопол. Грабеж от джобовете ни с благословия на държавата, в лицето на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране! При условие, че разходите на компаниите в България са много по-ниски от тези на аналозите им в чужбина, заради цените на труд. (Е.ОН в Германия няма разходите на Е.ОН в България) нито една компания в САЩ (Където тока е по-евтин от тук) има по-високи разходи.  
Газ - Цената на борсата в Лайпциг , спот пазар - 372 лв. за 1000 за м3 руски природен газ.
Цената в България - 542.50 лв. за 1000 за м3 руски природен газ.
Цената за домашни потребители в България  - вече  по 940 лв. (1000 м3 - Овергаз), а стопанските клиенти плащат между 700 и 900 лева за 1000 м3.
Тоест, някакви цени който сигурно и в света ги няма!
Исканията на ДКЕВР и на "Булгаргаз" бяха за увеличение от 29.64% - заради (Забележете), "нарастването на цените на мазута и газьола на международните пазари" - Впрочем, цените и на двете (мазут и газьол) имат много-много забележим спад (в пъти) на същите тези пазари за които приказват господата! Явно покачването е само в техните очи и в очите на техните лакеи в медиите, които си умират да цитират тези корифеи на наглостта, кражбата  и грабежа. 
И нова "радост" - Токът за индустрията поскъпва със 7-8%!
Факт, че цените на ток и на газ само тук не подлежат на никаква пазарна логика и нямат нищо общо нито с разходите на компаниите (Е.ОН в Германия има в пъти по-големи разходи от Е.ОН в България и т. н.) които ни ги предлагат, нито с пазарните цени на вън. И ако малка страна като нас има АЕЦ, то много големи нямат такава.  Оформя се силна стагфлация (до сега бе умерена) и страната до есента ще е затънала в жестока криза, предприятията затварят врати, а защита чрез хеджиране не е възможна поради анти-пазарните цени у нас. 
Има членове не един в законите ни, които касаят членовете на ДКЕВР и други енергийни мафиоти; които предвиждат дълги години затвор, за саботаж, икономически престъпления, щети волно или неволно нанесени на държавата, на цели стопански отрасли, на отделни стопански субекти и на индустрията като цяло, но явно тези които управляват държавата ни са в сговор с енергийната мафия, щом до сега няма нито един арестуван, камо ли осъден, а членовете на ДКЕВР не са сменени и подведени под съдебна отговорност. 

Българския газов и енергиен пазар е вече обект на критики и от ЕС!

Само преди броени дни, Европейската Комисия изпрати второ предупредително писмо към България (!) за това, че енергийният сектор остава все така не-либерализиран и в ущърб на българските потребители, като най-вероятно ще плащаме и от джобовете си за това, че ни крадат с благословията на "държавата"!

На мен поне не ми се плаща по 200 лева за ток за да си пълни джоба някоя свиня от ДКЕВР и енергийната мафия, а на вас? - Писна ми да ме крадат с цени на ток, газ, горива, парно, вода, телефон е във Facebook: http://www.facebook.com/group.php?gid=10150108758025384&v=wall


image


Защо България е най-бедната страна в Европа?
Защо е много вероятно отново да не влезем в еврозоната
Природен газ - цени, прогнози 
Парите (инвестициите) бягат от България



Тагове:   вода,   парно,   ток,   горива,


Гласувай:
5


Вълнообразно


1. watchtowerman - Помните ли?!
02.07.2010 19:37
Преди година цената на барел петрол падна от $156 на $ 54. Тогава у нас вдигнаха цените на всичките енергоносители, защото...виждате ли...понеже...доларът падал, а еврото се вдигало. Сега у нас цените на енергоносителите пак се вдигат, защото доларът се вдигал, а еврото поевтинява, а световният пазар на енергоносителите е в застои почти година. Ако падне сняг вдигат, ако не падне, пак е повод да вдигатл Ако нещо някъде се вдига , ако нещо някъде пада това у нас е достатъчно като мотив да вдигат, абе направо да задигат парите на хората.
"Мафия има в много държави, но в България мафията си има държава", тази реплика е на един министър-председател. Значи, на европейско и световно политическо ниво случващото се у нас е ясно. Но защо не се променя, ето на това ми е трудно да си отговоря...
цитирай
2. borsi - . . . защо не се променя, ето на това ми ...
02.07.2010 23:08
watchtowerman написа:
...защо не се променя, ето на това ми е трудно да си отговоря...
Имам само подозрения защо не се променя. Всички са в кюпа явно да крадат, иначе нямаше да го има това повишение, а пред нас се правят, че уж се карат, но осъден, или даже арестуван няма. Мен обаче ме дразни сметката ми за ток.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: borsi
Категория: Бизнес
Прочетен: 5984483
Постинги: 957
Коментари: 3981
Гласове: 7086
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031