Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2011 12:05 - Да, можем да съкратим разходите
Автор: borsi Категория: Новини   
Прочетен: 3803 Коментари: 4 Гласове:
10

Последна промяна: 26.07.2011 12:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Раздутото правителство на Обама не издържа на международната проверка

Когато чуя политиците да казват, че не могат да съкратят правителствените разходи и трябва да увеличим данъците, знам, че са или корумпирани, или некомпетентни.

Всеки, който е имал отношения с правителствени агенции, знае, че те са пренаселени и неефективни в сравнение с частния сектор. Но също така знаем, че някои правителства се справят по-добре с управлението на парите на данъкоплатците от други. Най-малкото, което можем да изискваме от своите лидери, е да ръководят правителството, за което са отговорни, също толкова добре.
Президентът Обама и много от демократите казват, че не можем да намалим дълга си до управляеми нива без да увеличим данъците. Защо не? Някои други държави харчат по-малко на глава от населението и въпреки това предлагат по-добро правителствено обслужване.  Австралия и Швейцария имат по-висок доход на глава от населението от САЩ. (Бележка: Факт, че доходите в тези страни са по-високи.)
Освен това тези страни имат по-ниски нива на безработица, по-ниски нива на правителствени разходи на човек от населението (федерални, щатски и местни), много по-ниски дълг и дефицит като процент от брутния вътрешен продукт, по-малко корупция, равна или по-голяма икономическа свобода и по-дълга продължителност на живота, отколкото САЩ.  

Швейцарците и австралийците се радват на по-високи реални доходи на глава от населението от американците.  Въпросът е, ако швейцарското и австралийското правителство могат да харчат по-малко на глава от населението от американските политици и да постигат по-добри резултати, защо нашите представители не намалят и реформират разходите, вместо да увеличават данъците, което ще забави икономическия растеж?
През последните 15 години, Австралия, Канада, Швеция, Швейцария и някои други страни намалиха относителния размер на своите правителства и като резултат доходите на гражданите им, наред с други показатели за благосъстоянието, се повишиха спрямо тези в САЩ. Шведите успяха да намалят размера на своето правителство с 20% и сега се радват на най-високия темп на растеж в Европа.
Ако САЩ сторят същото, голяма част от проблемите с дълга и дефицитите ще изчезне.
През миналата седмица Обама заяви, че ако републиканците не се съгласят на увеличаване на данъците, американските деца и възрастните хора ще останат без нужната храна и медицински грижи.
В същото време швейцарските и австралийските деца, които са в нужда, получават помощ от правителствата си.

Ако те могат да го направят, защо ние да не можем? Отговорът е, че твърде много американски политици и бюрократи са корумпирани и / или некомпетентни. По време на своята президентска кампания, Обама обеща да преразгледа разходите по всяка една правителствена програма и да премахне злоупотребите, измамите и прахосничеството. Това така и не стана.
Същите извинения се правят и на щатско ниво. Ню Йорк харчи почти 65% повече на глава от населението, а Калифорния повече от 30% на глава от населението, отколкото Вирджиния.  Ню Йорк и Калифорния имат големи проблеми с бюджетния дефицит, а Вирджиния бележи излишък.
По почти всички показатели за благосъстоянието на гражданите - доходите на населението, равнището на безработица и т.н., Вирджиния се справя по-добре от Калифорния и Ню Йорк.
Неотдавна щатът Вирджиния беше обявен за "най-добър за бизнес." Само допреди няколко десетилетия, Вирджиния беше много по-бедна на база на доходите на глава от населението от Ню Йорк или Калифорния. Така че защо Вирджиния успя?

Една от причините е, че законодателите във Вирджиния работят само няколко месеца в годината.  Това се оказва достатъчно време, за да бъдат придвижени държавните дела, като в същото време ограничава възможността на законодателите да лансират безполезни и непродуктивни програми.
 Вирджиния също е благословена с по-компетентни губернатори (демократи и републиканци, които могат да служат само един мандат) и по-способни служители на изборна длъжност от Калифорния или Ню Йорк.  Няма заместител на доброто управление, като казват Роналд Рейгън, Маргарет Тачър и други. Тексас, Флорида и няколко други щата нямат щатски подоходен данък и са лидери в създаването на работни места.  Други щати имат подоходен данък на ниво до 12% и губят работни места. Какво ви подсказва това?

Когато чуете политиците в Калифорния, Ню Йорк и другаде да казват, че трябва да увеличим данъците, можете да бъдете сигурни, че са корумпирани или некомпетентни.

Успелите държави и щати не се опитват да решат проблема с прекомерните публични разходи чрез увеличаване на данъците, което само забавя растежа и прогонва бизнеса и работните места. Те намалиха разходите.
Републиканците трябва да настоят Обама да изпълни обещанието си от президентската кампания – да преразгледа всеки разход и да премахне прахосничеството, измамите и неефективните програми, преди да се съгласят на увеличаване на тавана на дълга.
 

Автор: Ричард Ран


Статията е публикувана за първи път във вестник "Washington Times" в понеделник, 11 юли 2011 година. Оригиналният текст е достъпен
тук. Преводът е с любезното позволение на автора. Преводът е на Явор Алексиев – стажант в ИПИ.

image

FOREX (ФОРЕКС), АКЦИИ, ФЮЧЪРСИ







Гласувай:
10



1. meto76 - Много хубава статия, която показва ...
26.07.2011 17:01
Много хубава статия, която показва защо Обама ще загуби изборите в щатите следващата година.
цитирай
2. ok3223 - Този е едноокият циклоп
27.07.2011 12:03
и бандата му, които със своите скъпо платени съвети ликвидираха икономиката на Бг.
Обамата иска да увеличи данъците на богатите, на хилядите американски милионери и милиардери, и така да понапълни хазната и понамали дефицита.
КАТО УВЕЛИЧИ ДАНЪЦИТЕ НА БОГАТИТЕ И СВЪРХБОГАТИТЕ.
Затова кутрето от ИПИ е превело тази статийка, да ни покаже колко е лош Обама, защото иска да бръкне в джобовете на неговите работодатели.
Онзи булдог и мошеник лае ли лае в САЩ, а нашенското кутре му превежда за нашенска поука и наука.
ЧЕ ПОСТРАДА БИЗНЕСО И У НАС, АКО НЕ ДАЙ СИ БОЖЕ, ЗА ДА ПОНАПЪЛНИМ И НАШЕНСКИЯТ БЮДЖЕТ, ВЪВЕДЕМ ПРОГРЕСИВНО-ПОДОХОДНИЯТ ДАНЪК, И ПРЕМАХНЕМ ПЛОСКИЯ, КАКТО Е В ЕС И САЩ, И ВЪВ ВСИЧКИ ЦИВИЛИЗОВАНИ СТРАНИ В СВЕТА.
ЗАТЯГАТ РАБОТАТА РЕПУБЛИКАНЦИТЕ, ПАРТИЯТА НА ЕДРИЯ АМЕРИКАНСКИ БИЗНЕС, КОЯТО СЪС ЗЪБИ И НОКТИ БРАНИ ДАНЪЧНИТЕ ПРИВИЛЕГИИ НА АМЕРИКАНСКИТЕ БОГАТАШИ.
ДАЖЕ СА ГОТОВИ ДА ПРЕДИЗВИКАТ ИКОНОМИЧЕСКИ КОЛАПС, НО НЕ И ДА СЕ СЪГЛАСЯТ ДА ИМ СЕ УВЕЛИЧАТ ДАНЪЦИТЕ В ПОНОСИМИ РАЗМЕРИ..
Затова затягат решаването на проблема. Игра на нерви.
Този дълг води началото си от президентството на Реиган, който започнал да го трупа с неговите "Звездни войни".
цитирай
3. kapucinonews - Поне да знам защо са изтрити? От кой? ...
27.07.2011 14:45
Поне да знам защо са изтрити? От кой? ? Дискусия?
цитирай
4. borsi - Поне да знам защо са изтрити? От кой? ...
27.07.2011 14:59
kapucinonews написа:
Поне да знам защо са изтрити? От кой? ? Дискусия?

От мен! Няма дискусия, след като си анонимен. Щом си анонимен, това значи, че може да си платен партиен драскач.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: borsi
Категория: Бизнес
Прочетен: 5984467
Постинги: 957
Коментари: 3981
Гласове: 7086
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031