Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2012 17:49 - Варна в плен на талибаните – 2012 г.
Автор: borsi Категория: Новини   
Прочетен: 18012 Коментари: 20 Гласове:
14

Последна промяна: 28.04.2012 19:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Варна в плен на талибаните – 2012 г.

Във Варна кризата е катастрофална. Само една разходка из улиците оставя видимо впечатление за случващото се и тук не става дума за рецесия следваща спукването на балона за имоти, а за слизане надолу, много под равнищата от преди кризата, от преди 1997-1998 г. При разходката си установих, че почти единствените търговски помещения в града, не-засегнати от икономическата криза, на витрината на които няма нито един надпис; "Голямо намаление", "Разпродажба", "Тотална разпродажба", "Ликвидация" и "Дава се под наем", са партийните клубове, които са се нароили почти на всеки ъгъл.

image

Разбитите тротоари могат да си съперничат само със също толкова изпълнение с дупки улици и човек се пита, за какво ли вземат парите си – 15 000 000 лв. на години местните общинари (само в голяма община над 1300 човека, наредени на софрата) ако не могат и не са в състояние да оправят една улична дупка, да решат един проблем или да привлекат и едно евро инвестиции по някой от стотиците евро проекти.  

image

Шайката политически дегенерати спускани ни от партиите в София, не само в нищо не са допринесли последните 23 г. за просперитета на града, не само са крали проценти от милиардите чужди инвестиции налети в недвижими имоти в периода 2002-2008 г. но и продължават с бясна скорост да източват градска хазна и граждани. Последните проведени избори във Варна бяха поредното доказателство, че партиите от София и назначените от тях общински съветници, до една са само крадлива сбирщина дегенерати, събрана около местния кмет Кирчо Ментата, спускана ни с парашут от централното правителство, за да крадат, рушат и съсипват този град, преднамерено.

image

Перманентната омраза на всички правителства на София от последните 23 г. към град Варна и безкрайния грабеж на столицата над Варненска област (53 % от всички приходи на местната община отиват директно в столицата – за кучкарници на Фандъкова и за строеж на метро, на което варненци никога няма да се возят), най-после започна да намира отражение в тоталната разруха обзела града ни и в кризата в която е вкаран – първа в след освобожденската история на страната ни с такива катастрофални мащаби. Случайно? О, не!

image

Преднамерено стъпка по стъпка целта на централната власт стояща в другата държава на 500 км. от нас, бе да съсипе град Варна, единствения град позволявал си да освирква министър председатели и  в който съществуваше средна класа последните 23 години.  А средна класа, значи независимост.  Независимост от шайките политици, опитващи се да оглавят града ни и да се представят за негови спасители, докато го крадат, всички до един,  членове на  партии, регистрирани в Софийски градки съд.

image

Улиците в града, грозни и набръчкани като пенсионерско портмоне

Нека съгражданите ми се запитат, защо нито едно правителство не е дало и един лев за пристанищни съоръжения последните 23 г., докато наляха още в 90 те години над 13 милиарда лева в пристанище Бургас. Нека се запитаме защо магистрали Черно Море (жизнено необходима на нас) и Хемус остават на заден план? Нека се запитаме защо милиардите които вземаше общината от всички сделки с имоти след 2000 г. заминаха за столицата, или бяха изкрадени от политическата шайка натресена ни насила и с фалшификации на избори от там? Нека се запитаме какво ни предлагат всъщност от стоящата на 500 км от нас централна власт – на тяхната държава издържаща се на 58 % (58 % от столичани живеят с пари от така наречения централен, по-скоро столичен бюджет) от бюджетни средства, изсмукани от градове като Варна? Колко от гражданите в нашия град са наясно и със следния факт, прокаран още по време на царското правителство – а именно, че всяка компания с оборот над определен размер е длъжна данъчно да се регистрира в столицата, да отваря офиси там, за да може тамошното, а не тукашното население да има работни места, а приходите от данъци да отиват в Софийска община? Нека се запитат, след като всяко лято се налага да хранят и поят всякакви столични "контолни" органи дошли да “контролират” местния бизнес (!) и случило ли се е техен познат,  данъчен или от друга държавна агенция, но от Варна, зимата да е бил изпращан на ски курорт в Западна България, за да контролира техния бизнес? Длъжни ли сме да храним всички тях, при условие, че оскубаха града и го подложиха на грабеж достоен само татарите превзели Варна на 2 февруари  1399 година?


image

Днес татарите отново върлуват из града ни и до каквото са се докоснали е мъртво и безплодно! Пристигат с файтоните си окичени със сини буркани, дават кратки нареждания на местните си лакеи, опразват касата на града и пак си отиват. 

image

И какво ни предлага всъщност централната власт, след всички мародерства извършени над икономиката на град бил най-богатия и проспериращ град в страната до преди 12 години? Град който не само никога не е имал заеми, а напротив, десетилетия наред в след освобожденска България е давал такива на други закъсали финансово градове!  

imageimage

Строеж на нова Хеопсова пирамида на мястото на и без това oкрадената Морска градина!

image
image

С решението на общински съвет контролиран на 100 % от лумпени назначени от столичното правителство и партии и с благословията на един доносник на ДС назначен за губернатор на колонията, пак от столицата се прави опит за узаконяване на поредния грабеж над града, като на място където има парк, ще се лее бетон, а една полу-фалирала компания, със западащ зърнен бизнес, докарала източване и фалит на всичко до което се е докоснала ще се прави някакъв неосъществим проект за милиарди, без нито да има реални пари стоящи зад него. Хеопсова пирамида? Дори това може би не. Тя поне е била построена, докато варненци на мястото на парка си ще имат най-вероятно бетон и пърпорещи автомобили, а вместо алея за разходки със заведения за отмора и даваща хляб на десетки хиляди хора ще имат едно монополно образувание и зле стопанисвани полу-празни заведения в които броя посетители едва ли ще е по-голям от броя трошки паркирани вместо дървета. И това е добрия вариант, защото поне аз имам големите съмнения, че една източена компания, в която всички са на ниво – роднина-милицонер, ще успее да направи нещо повече от няколко големи дупки, което ще обрече алеята на още 10-20 г. забвения и разруха, а паркът просто ще изчезне, стопен на места до размерите на Шишковата градинка.

image

Може ли монопол да стопанисва 500 заведния и 300 магазина, ако не е успял да запази дори собствената си верига такива?

image

Може ли шайката необразовани и нагли партийни талибани, приличащи на господата от долната снимка, сврени в тъмната дупка наречена Община Варна, обмислящи поредната разруха над икономиката, културното наследство и  облика на града,  да създадат нещо градивно? Силно се съмнявам!  За 23 г. създадоха ли нещо? Едните разрушиха най-древните и големи статуи на Буда в света и с чукове вилняха из музеите си, а нашите партийни другари, вместо чукове са взели брадви,  моторни резачки и бетонобъркачки.  

image

Сигурен съм обаче в едно – Варна ще оцелее и не само това, а отново ще върне старата си слава на индустриален, туристически и бизнес център, но варненци следва да се запитат, трябва ли да хранят някой друг освен себе си и не ли време за наистина независима местна власт, без да се налага да плащаме чужди кучкарници, магистрали и метра. Залагам на здравословния и винаги прагматичен егоизъм с който варненци се славят и който е крепил хилядолетната история на града.

На всеки дошъл в града ни да прави бизнес, да се засели тук, или като гост - "Добре дъшъл, приятелю!" Но на всички които са крали и разсипвали е време да посочим вратата! Във Варна е време за промяна и тя рано или късно ще настъпи! Време е да се запитаме, къде са нужни нам, кучкарници и метро и нужна ли е Хеопсова пирамида на мястото на Морската градина и на работеща градска икономика!

Имот край морето във Варна? Да бе, да!


 image

FOREX (ФОРЕКС), АКЦИИ, ФЮЧЪРСИ



Гласувай:
14



1. анонимен - Вие никога не сте писали толкова ...
28.04.2012 22:47
Вие никога не сте писали толкова категорично?!Смяна на стила?!
цитирай
2. godlieb - ПЕРФЕКТНА СТАТИЯ - КОНКРЕТНА - НЕОБИДНА
29.04.2012 00:19
ТАКОВА Е НАИСТИНА ПООЖЕНИЕТО. ВАРНЕНЦИ СА ДОВЕДЕНИ ДО РЪБА НА ЕЛЕМЕНТАРНОТО ОЦЕЛЯВАНЕ. ТУК СЕ РЕАЛИЗИРА КОНЦЕПЦИЯ - ИЗВЕСТНА НАМ - ОЩЕ ОТ НАЧАЛОТО НА ШЕСТДЕСЕТТЕ ГОДИНИ НА ДВАДЕСЕТИ ВЕК. Т.К. ПРЕДЛОЖЕНИТЕ ПУСТИНИ НА СУДАМ НЕ ХАРЕСАЛИ НА ЦЕЛОКУПНАТА ЕВРОПЕЙСКА РОМСКА НАЦИЯ - ТЯ СИ ПОЖЕЛАЛА НЕЩО ПО-ТАКА И НЕЩО ПО-НАБЛИЗО. ОЧАРОВАТЕЛНОТО ОБАЧЕ Е, ЧЕ РОМСКИ ДВОЙКИ ЦЕЛЕВО ВЪРШЕЯТ ИЗ ГРАДА, И НИКОЙ НИЩО НЕ БИ МОГЪЛ ДА СТОРИ. ОЩЕ ПО-ОЧАРОВАТЕНО Е, ЧЕ ЕВРОПА, ВЕЛИКОБРИТАНИЯ И САЩ - ПОД ЕДНА ИЛИ ДРУГА ФОРМА - ОБУЧЕНИЕ И ОХРИСТИЯНЧВАНЕ - НАЛИВАТ ТЕЖКИ ПАРИ В ПОТЕНЦИАЛА НА РОМСКОТО НАСЕЛЕНИЕ. РЕЗУЛТАТИТЕ СА ЗА СМЕТКА НА ПОДРАСТВАЩОТО КОРЕННО БЪЛГАРСКО И ТУРСКО НАСЕЛЕНИЕ. КОЕТО НЕ ВИЖДА ПУКНАТ ГРОШ ОТ ЦЕЛЕВИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ФОНДОВЕ. И - НЕ САМО ТОВА . . .
цитирай
3. анонимен - Административно деление на Шве...
29.04.2012 01:32
Административно деление на Швейцария


Кантонът представлява полунезависима малка държава в рамките на Конфедерацията Швейцария.
Всеки кантон има следните органи на властта:
 "Grosser Rat", "Kantonsrat" или "Landesrat" (името варира в различните кантони)- законодателен орган (местен парламент);
 "Kantonsregierung" - изпълнителен орган;
 "Kantonsgericht" - съдебна власт.
Кантоните Апенцел (Appenzell), Гларус (Glarus) и Унтервалден (Unterwalden) не провеждат избори и гласувания, а т. нар. "Landsgemeinde" - събрание на открито на всички жители. Участниците в тях вдигат ръка, за да покажат съгласие или несъгласие със съответното предложение.
Отговорностите на кантоните са дефинирани в техните "Kantonsverfassung" (кантонални конституции, и обхващат: образование, транспорт и транспортна инфраструктура, социални служби.

Всеки кантон се състои от различен брой окръзи. Всеки окръг има следните органи на властта:
 "Bezirksrat" - изпълнителен орган.
 "Bezirksgericht" - съдебна власт.
Правомощията на кантоните са в сферите: образование и правораздаване.

Всеки окръг се състои от общини. Общият брой на общините в Швейцария е 2929. Община с повече от 10 000 жители се счита за град (Stadt), а с по-малко - за село (Dorf). Изключение правят някои села, имащи статут на град по исторически причини.
Всяка община има следните органи на властта:
 "Gemeindeversammlung" (събрание на жителите, в повечето кантони нефизически, за гласуване и избори) - законодателен орган;
 "Gemeinderat" или "Stadtrat" (кметство) - изпълнителен орган;
 "Friedensrichter" - съдебна власт.
Задълженията на общините включват грижи за: - местни служби - електрозахранване, водоподаване и канализация, пожарна служба, полиция и т.н., - транспорт - общински пътища и улици, - училища, - данъци (варират значително между различните общини).

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%BE_%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5_%D0%BD%D0%B0_%D0%A8%D0%B2%D0%B5%D0%B9%D1%86%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F
цитирай
4. protogenes - По принцип съм от София, но съм съ...
29.04.2012 02:39
По принцип съм от София, но съм съгласен с доста неща в писанието, а и имам доста роднини във Варна, та донякъде съм и запознат с проблемите в града. Тази дивотия с Морската градина трябва да бъде спряна, иначе ще я сполети същата съдба като Борисовата градина през 90те - ще се застои на поразия и ще се ореже. А Морската градина е в пъти по-хубав парк, смея да кажа най-хубавия в страната. Омразата към столицата ми се струва малко неоснователна обаче, понеже некадърното управление на почти всички води до такава разруха напълно навсякъде. То в големите градове всичко е в дупки, какво остава за магистрали и по-малки населени места. Просто властта навсякъде се състои от същите тикви. И промяна е необходима напълно навсякъде.
цитирай
5. анонимен - Към автора: Жалко, но такава е реалноста - Варненец
29.04.2012 08:07
Наивно е да се очаква от Печенегите милост. Наивно е. Авторе, научете истинската, ама истинската историческа същност на Печенегите, тяхното пътешествие от Аралско море до Софийското и Врачанското полета. Какво са вършили от тръгването си от началната точка до крайната точка. Всичко това, което пишете е истина, но срещу ръжена на Печенегите как да се рита.
цитирай
6. анонимен - Всичко е вярно, за съжаление
29.04.2012 09:20
Може и още много да се добави; Защо само котилото "Инжстрой", "Хидрострой" и "Пътища и мостове" перманентно получават всичко поръчки за ремонти, които се точат с години и без никакъв контрол. Защо големи инвеститори от години не идват тук, а вижте Бургас , например. Варна е вече град със затихващи функции. И все заради тази мафиотска шайка общинари, свързани по линия на най-мръсни далавери - Гуцановци и пр. И необяснимата подкрепа на Б.Борисов за този К.Йорданов - далавераджия и нагаждач. Много може да се каже, обаче: "Кучето си лае, а керванът си върви." А бяхме хубав град в миналото...
цитирай
7. djani - ПРОВИНЦИЯ...
29.04.2012 09:26
Всъщност открай време в страната ни се провежда политика, подобна на Рим, към всички останали територии, наричани провиция. И за софиянци, всичко извън столицата е ПРОВИНЦИЯ. И тя следва да я храни и издържа. Всички приказки за децентрализация и създадени, уж независими местни органи само приспиват общественото съзнание. А най-важното са финансовите постъпления. Къде са? Голямата част отиват в центъра, а не малка потъват като комисионни в джобовете на наместниците им по места. Изборите на дали ще решат въпроса. Ще дойдат още по-гладни, желаещи да си натопят и те човката. Факта, че според автора 23 години това се случва е красноречив. Трябва да се смени цялата парадигма на властта. Но за това се иска дупе, а не разтворено като нашите...
цитирай
8. nicodima - Аз съм варненка по рождение и софиянка по местоживеене и разбирам болката на автора...
29.04.2012 11:45
Подписвам се под всичко, което казва!
Не мисля, че в постинга има омраза към столицата. Има посочени причини за тежкото състояние на Варна.
Четете и това, симптоматично е:

http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2012/04/26/1816090_oblastniiat_na_varna_upulnomoshtil_chastna_firma_da/?ref=novo24&ref=email_press
цитирай
9. planinitenabulgaria - Описаното не важи само за Варна, то е модел, който се прилага навсякъде!
29.04.2012 12:19
Най-важното обаче за варненци е да си опазят градината от мафията, която иска да я застрои. Мафията има пари за строежа, трябва й разрешение от Общината, а строителни мутри без поръчки - бол. Опастността над градината Ви е реална. Първо ще се унищожи парка и след това построеното там ще се превърне като паметника пред НДК, защото няма перспективи - България запада, а няколко богати мутри няма да успяват да апправят необходимия оборот на това, което ще се застрои в градината...
цитирай
10. balkanec - Да сменим столицата
29.04.2012 12:26
Аз съм от София и не искам тя да е столица. Изберете си друг град. Тогава тук ще се разчисти от пришълци. Все ми е тая кой.
цитирай
11. gocho52 - Да...
29.04.2012 12:44
Ще бягам от Варна.
Животът на село е прекрасен...
цитирай
12. анонимен - По повод коментара за Швейцария
29.04.2012 13:17
Звучи чудесно но той е направен от швейцарци за швейцарци.У нас цигани ,... и простаци ще го съсипят дори някой да ни го донесе и наложи.Колко у нас биха предпочели почтеност и общите интереси вместо подлост,престъпления и лично облагодетелствуване на всяка цена за сметка на всички останали?Сигурен съм че съществуват и необходимите ни хора ,но всред общия фалшив шум и тоталното оклеветяване и мръсен натиск те просто се свиват и биват изблъскани на зад.Христос е казал ,че по делата ще ги познаем ,но кой допуска добрите напред защото не са част от някоя мръсна ,номенклатурно-ченгеджийска престъпна групировка.
цитирай
13. vedrina - !!!
29.04.2012 14:09
...
цитирай
14. dolsineq - За съжаление всичко в статията е ...
29.04.2012 14:57
За съжаление всичко в статията е истина. Градът има облик на запустял, необитаем град...
цитирай
15. zarenkow - Да същите
29.04.2012 15:12
червени и тъпи тикви както от преди много години.
цитирай
16. injir - , , . . . властта навсякъде се състои ...
30.04.2012 23:22
,,...властта навсякъде се състои от ... тикви.,,
цитирай
17. borsi - Няма нужда да мразим някого за да ...
01.05.2012 17:06
Няма нужда да мразим някого за да свършим работа. Необходимо е обаче, съгражданите ми да решат, дали да рискуват да обидят някого, но да запазят градината си цяла, или да пазят "възпитано" мълчание и поведение, но да ги ограбят. Избора дали да си възпитан или глупак, стои пред всеки и всеки сам за себе си следва да реши дали, ще чака да стане чудо - господ да слезе на земята за да му запази градината, или сам може нещо да свърши.
цитирай
18. анонимен - Морската градина ще бъде застроена....
03.05.2012 15:39
Статията ми хареса, дори направих кратък анонс в www.imotdnes.com и препратих линк насам.....
Морската градина ще се застрои подобно на Алея първа и не защото ние не искаме, а защото тия, които решават знаят, че няма кой да ги спре. Караме си колите по варненските дупки, дишаме мръсен въздух от вечните Икаруси, защото ни е по-лесно отколкото да се съберем 100 000 човека в центъра на Варна за 15 минути и само да извикаме: СТИГА, да извикаме само веднъж...., но няма да го направим, защото е по-лесно да затъпяваме и да гледаме винаги в другата посока. А автора моля да ми пише (казвам се Ивайло Манахов) на имейл admin@tangram.bg за да осъществим връзка....събирам хора за "викане", сега в интернет, а скоро и някъде във Варна. Някъде бях чел, че хората, които се занимават с мръсни сделки повече ги е страх от мастилото (писането), отколкото от кръвта :), та ми се иска да проверя дали е така и колекционирам остриета в писането за да си наточим клавиатурите на първо време :)
цитирай
19. borsi - . . . Мерси за препратката. За съж...
04.05.2012 15:17
а18. нонимен написа:
...
Мерси за препратката. За съжаление ние варненци май сме твърде лениви, дори за едно масово събиране, но пък си имаме не малко други начини за въздействие.

цитирай
20. borsi - http://btvnews. bg/bulgaria/...
15.06.2012 17:03
http://btvnews.bg/bulgaria/obshtestvo/protest-vv-varna-v-zashchita-na-morskata-gradina.html
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: borsi
Категория: Бизнес
Прочетен: 5984399
Постинги: 957
Коментари: 3981
Гласове: 7086
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031