Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.12.2012 16:00 - Затоплихте ли се глупаци?
Автор: borsi Категория: Новини   
Прочетен: 5836 Коментари: 10 Гласове:
12

Последна промяна: 13.12.2012 16:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Затоплихте ли се глупаци?

Зимата във Варна дойде трета-четвърта поредна година с 1 месец по-рано. Началото на декември - сняг. А бе време години и десетилетия наред, когато той идваше като по часовник около Нова година. Днес в Кюстендил - 19. Предишният рекорд за Кюстендил - 13,9 градуса от 1973 г. В Благоевград - 13,5. Предишният рекорден от 1945 г. – 12. В Казанлък - 14,8. Старият рекорд - 14,3 градуса e от 1945 г. В Монтана - 11,8 ... и т.н.

image

Гръцка идилия сред маслинови дръвчета

В резултат на лошото време в Европа са заледени пътища и прекъснато електроснабдяването на редица места. Затруднена е работата на летищата в Амстердам, Франкфурт и Дюселдорф. Десетки полети са анулирани. Русия обяви, че това е най-тежката зима от 20 години, а германският президент Йоахим Гаук беше блокиран в Хърватия. Правителството в Украйна предприе превантивни мерки срещу екстремно студеното време. Миналата година си изпатиха лошо, сега действат от рано.

image

Рим в разгара на глобалното затопляне

Зимата на 2011 - 2012 бе ледена - В Палма де Майорка, Алжир и други части на Северна Африка валя сняг. В Гърция на места температурите спаднаха до - 32%, в Босна подобни ниски температури не бе имало от 100 г. насам, в съседна Румъния,  на места снегът натрупа 9 метра!   В много страни имаше режим на тока и чести прекъсвания, а България за втори път бе на ръба на енергийните си възможности и спря износа на ток.

image

Как се очертава зимата 2012 - 2013? Започна зле...  А дори още не е дошла Коледа!
 

Какво стана с глобалното затопляне, заради което ни дерат от данъци? Къде бяха миналата зима всички тия фотоволаични централи и защо не ни топлиха?   Ако сега е студено - при пик на слънчевата активност,  как ще бъде след 7-8 години?

image

Плодовете на „глобалното затопляне“ – така изглежда регулирано градско кръстовище в щата Минесота на 14 януари 2009 година

Защо ли ми се струва, че само след няколко години, когато захлаждането ще се превърне в световен проблем ще започне лов на вещици срещу всички които лъгаха за така нареченото "затопляне"?  Когато температурите спаднат още, хората ще освирепеят от най-наглата измама в човешката история

Кой имаше най-голяма полза?  Правителствата по света, които с помощта на медии и  журналисти,  успяха да убедят обществото, че "затопляне" има, вследствие на което започнаха да прибират милиарди от еко-данъци за борба с въглеродния двуокис, без при това да засадят и едно дърво. 

Няколко думи за далаверата в България с така наречените "възобновяеми източници"
Глобалното "затопляне" - измамата на Световната Банка
Членовете на клуб "Билдерберг" обсъждат глобалното захлаждане
Хронология на изобилието и оскъдицата (Цени през вековете) - Част 1
Хронология на изобилието и оскъдицата (Цени през вековете) - Част 2
Хронология на изобилието и оскъдицата (Цени през вековете) - Част 3
Хронология на изобилието и оскъдицата (Цени през вековете) - Част 4
Последният консерватор

image


FOREX (ФОРЕКС), АКЦИИ, ФЮЧЪРСИ



Гласувай:
13



1. borsi - Глобалната измама и глобалното затопляне
13.12.2012 16:57
През 2009 година 15,000 души се събраха в Копенхаген да обсъждат как да се предотврати глобалното затопляне на Земята и нейната гибел. И за обслужването на тези загрижени за нашето бъдеще учени и чиновници бяха използвани 140 частни самолета и 1200 дълги като тирове лимузини. Които произвеждаха изгорели газове колкото един индустриализиран град с 200,000 жители. Но разбира се, това беше без значение, защото голямата цел – спасението на Земята, бе над всичко.

Само че малко по-късно избухна големият скандал. На бял свят се появи огромно количество документи, от които се разбра, че въпросните 15,000 души не са се интересували от спасението на Земята, ами от това как да ни измамят и да измъкнат от джобовете ни допълнителни милиарди. За още ядене, пиене, петзвездни хотели, за още частни самолети и за още дълги като тирове лимузини.

И това беше само началото. Защото се разбра, че въпросните „учени” и чиновници не само са фалшифицирали научни и статистически данни, но и жестоко са пресирали малкото хора, осмеляващи се да направят дори и намек, че има нещо гнило в Дания.

След което цялата работа се оказа съвсем като в оня виц за продадените български компютри, които се оказали не компютри, а компоти, и не продадени, а подарени.

А най-лошото е, че човекът действително оказва влияние на околната среда. Но как? Благодарение на фалшификациите на псевдоучените вече никой не може да установи. Кое се дължи на човешката дейност, и кое на естествени причини? Какви са последствията? Вредни ли са или точно обратното - полезни? Ако са вредни, какво може да се направи? Все въпроси, на които вече и Супермен вече няма как да отговори.

Не само това – когато се чу гласът на грамотните хора и на истинските учени, започна да става ясно не само че са ни мамили, но са ни мамили абсолютни невежи и аматьори, с най-смехотворни и нелепи твърдения.

Преди всичко стана ясно, че от доста години насам е нямало абсолютно никаква промяна на температурите. Поради което мошениците унищожавали истинските метеорологични данни и вписвали фалшиви резултати и съставяли фалшиви графики. Въз основа на които да получават все нови и нови пари за борба с нещо, което не съществува.

Една от най-големите и най-нелепи измами е свързана с „вредния” въглероден двуокис. Който е абсолютно безопасен за човека и се използва във всички газирани води, безалкохолни напитки и бирата. Точно така – с всяка безалкохолно питие или бира поглъщаме огромни количества от него. И никой досега не се е отровил или задушил.

Но не е само това. Въглеродният двуокис е жизнено необходим за растенията. Ако утре той изчезне от от атмосферата на Земята, всички растения ще загинат. И заедно с тях от глад ще загинат всички животни и всички хора!

Една от псевдотеориите на псевдоучените за вредния „въглероден двуокис” е, че той предизвиква парников ефект и оттам идва и глобалното затопляне. Но през 1970 година средната температура на Земята спадаше, а не се увеличаваше. И познайте кой беше обвиненият за понижението – отново същият вреден въглероден двуокис!

Всъщност когато измамата изскочи на бял свят и хората обърнаха внимание на реалните цифри, се оказа че всички промени на климата са циклични и се дължат на напълно естествени причини и физични закони.

Да ви е казал някой, че иска милиарди долари, за да се бори с циклите на Миланкович? Не, разбира се. Защото веднага ще пристигнат санитарите от най-близката лудница.

автор: Генко Велев

Read more: http://climate.actualno.com/Globalnata-izmama-i-globalnoto-zatopljane-news_390910.html#ixzz2EwbTwvvE
цитирай
2. borsi - Тема на срещата - Глобалното захлаждане...
13.12.2012 17:12
На срещата юни 2010 в Ситгес - Испания, шефове на компании се събират с учени и политици. Сред тях, президентът на ФИАТ, Ричард Холбрук, Хенри Кисинджър, Бил Гейтс, Дик Пърл, Холандската кралица, главният редактор на "Икономист", Джордж Сорос и т.н. Тема на срещата - Глобалното захлаждане...
цитирай
3. rakurs - Глобалната измама наречена затопляне.
13.12.2012 18:11
Затоплянето се появява основно когато в Европа е лято,след което има затишие.Как да обясниш на измръзналия ,че е изгрял от жега.
Да пеминавайки през СО2отразената слънчева светлина от земята променя дължината на вълната в топлинната област,но колкото и пъти да премине тя не увеличава енергията си.От това следва ,че получената енергия от слънцето е изчислима и никой не може да я увеличи колкото и да се напъва.
А относно добитата енергия въпроса е с широко затворени врати.
цитирай
4. bogdan33 - Само като видях един от главните ...
14.12.2012 11:05
Само като видях един от главните прокламиращи опасностите от "Глобалното Затопляне" - Ал Гор ми стана ясно,че е пълна измама.Тва е все едно Ханибал Лектър да води курс по вегетарианство.... Все пак един от хората който закопа Америка е именно той. 1993-2001 през тва време е в "офисът" както наричат Белият Дом.През това време шитът там започва.А играта с Глобалното затопляне е просто малък театър за да върви по лесно другото- търговия с оръжие,наркотици,подстрекаване на ислямски фундаментализъм и тероризъм и какво ли още не.Не е важно ние в какво вярваме важно е марионетното ни правителство каква команда е получило.Независимо дали с руски или американски акцент.Или от гей-дружината от ЕС... Всичко е различно но все пак еднакво лошо.Обаче статиите ти за икономическите ситуации,пазари и различните движения тенденции и течения са страхотни.С удоволствие ги не чета ама направо попивам :) Поднесени са достъпно и разбираемо и най-вече интересно.Възхищавам се на умът ти и желанието ти да споделиш част от него с незначителни хора като мен... ^Поздрави^
цитирай
5. barrybarovec - Затоплистите ме кефят. През лятото ...
17.12.2012 02:30
Затоплистите ме кефят. През лятото реват, че имало глобално затопляне, през зимата реват, че им било студено. В последните няколко години им казаха, че вече няма глобално затопляне, а имало изменение на климата (climate change).

+1 глас от мен за статията
цитирай
6. borsi - Затоплистите ме кефят. . . :))) Т...
17.12.2012 04:10
barrybarovec написа:
Затоплистите ме кефят...



:))) Точно там е сега хватката. Понеже взе да се вижда, че няма затопляне и че са лъгали като разпрани, започнаха да приказват за "промени в климата", а не за "глобално затопляне" - а че промени ще има да. Но захлаждане. Само, че тогава къде отива идеята за данъците им върху въздуха? :))
цитирай
7. borsi - Италианската мафия "пробива" в сектора на слънчевата и вятърна енергия
19.12.2012 09:26
http://profit.bg/news/Italianskata-mafiya-probiva-v-sektora-na-slunchevata-i-vyaturna-energiya//nid-99714.html

цитирай
8. borsi - Все повече жертви взима студът в Украйна
20.12.2012 09:53
Студената вълна в Украйна е отнела живота на 61 души, след като температурите този месец паднаха до минус 23 градуса по Целзий. Представител на здравното министерство съобщи, че 43-ма души са починали на улицата, девет са били открити мъртви в домовете си и още девет са починали в болница.
цитирай
9. borsi - Виелици засипват пътищата, авт...
20.12.2012 10:08
Виелици засипват пътищата, автобуси в преспите. На много места е спряно движението на камиони, на други трябва да става с вериги .... А още няма дори Коледа
цитирай
10. borsi - Глобалното затопляне в ход ;) Гледайте да не дишате (да не изпускате парникови газове), че хората измряха от "рекордни жеги" ;)
10.01.2013 21:09
"Снежната покривка в Йерусалим е достигнала повече от 25 сантиметра. От полицията съобщават, че вече е отворена магистралата Йерусалим-Тел Авив, след като преди обяд е била затворена заради тежките за района зимни условия. В Сирия температурите паднали до минус шест градуса, а снежната покривка e стигнала 1 метър! В Турция силните снеговалежи в централните и източните части отрязали от света стотици населени места. В Истанбул вчера са били затворени училищата, отменени полети, а Босфорът затворен за корабоплаване. В йорданската столица Аман вчера не са работили училища и държавните учреждения. На места снегът е достигнал 20 сантиметра. Сняг е паднал дори в пустинята Негев...." Видео http://youtu.be/94tPMDy6Fr4
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: borsi
Категория: Бизнес
Прочетен: 5984762
Постинги: 957
Коментари: 3981
Гласове: 7086
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031