Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2012 19:53 - За пушенето, хляба и парите
Автор: borsi Категория: Новини   
Прочетен: 8214 Коментари: 16 Гласове:
8

Последна промяна: 18.12.2012 20:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
За пушенето, хляба и парите

Собствениците на заведения в момента проявяват глупав, наивен и вреден за тях либерализъм към  непушачите, който ги закопа и ще ги закопае още.  Със съжаление ще кажа ,че без крути мерки нищо няма да се получи. Мерки за връщане към стария режим или към австрийския модел може да има само ако се уволнят и съкратят всички непушачи работещи в заведенията.  Съкратят и се уволнят всички от персонала на които има непушач в семейството.  Обяви се бойкот на поддържащи заведенията компании, рекламни агенции, фирми за доставка на алкохол, счетоводители, компании за счетоводно обслужване, фирми доставчици на храни, фирми за чистене, разработчици на сайтове, програмисти и т.н. ако техните собственици са не-пушачи.

image

Това е трудно, но не и невъзможно. С всичките си контрагенти един собственик на заведение следва да проведете следния разговор – приблизително; След като уговори цената, следва да зададете въпрос дали собственикът или управителят пушат и ако отговора е "Не" следва да иска поне още 10% отстъпка върху цените с оправданието "Загубих си клиентелата заради хора като вас (което си е чистата истина) и ако не ме компенсирате, няма да работим повече!" Работете с тях, но само ако те споделят вашите проблеми и поемат своята част от сделката, само ако ви дават по-добри оферти. Не е редно, мазохистично е, собственици и персонал заедно със семействата и децата си, да страдат, а тези които ги завличат в мизерията, да не го отнесат!  Хвърлиха ви във водата? Завлечете и тях на дъното! 10 г. сте работили с тях? Майната им! Щом те не оцениха това, закопайте им бизнеса, работата, хляба! Ситият на гладния не вярва. Разорете ги! Колкото по-бързо това стане, толкова по-голям шанс имате да изплувате, да имате хляб на масата и нека никой не говори за “обединение на нацията и как - политиците ни били разделили” – Не! Политиците направиха само това което егоизма, слепотата и простотията им позволиха. Щом непушач говори за “обединение”, нека извади 10 % от месечния си доход и го даде на децата на съкратените.

image

Наполеон е казал “Хората имат само два стимула! Страх и интерес!” - ударете ги силни и по двете!

Едва когато непушачите останат гладни заради собствения си егоизъм и злоба, може да има някаква промяна. А те ще останат. Със сигурност! Някой вече са останали, на други вече падат доходите - Пушенето е вредно за вашето здраве. Страната ни строши хилядолетен рекорд това лятото. В сезон в който, откак съществува смисленото човечество, е имало повишена заетост, официалната безработица скочи с 40 000! Нужно е още. Една не-малка част и от непушачите ще останат следващите месеци и няколко години без доходи, или с намалени такива, но само това което казвам горе може да ускори процеса и да повече и тях към техния банкрут. В момента цял един град с размерите на Шумен като население е без работа заради забраната, но нали не касае непушачите все още пряко, на тях не им пука, напротив - злобата против собствениците на заведения и към работещите в тях ескалира. Оставете ги гладни, завлечете ги към фалит. Те ви погребват - хвърлете и вие пръст отгоре им, иначе няма да стане! 

Конфуций - “Ако нагостим с добро враговете си, с какво ще гостим приятелите си?”

image

Личното си становище съм заявявал не веднъж – Това не е мой проблем, а ваш.   Откак има забрана и се развали времето, не съм сядал с изключение на веднъж (в такова, в което се пушеше) в кафене. Няма и да седна. Не, че не мога да си пия кафето без цигара, но ни най-малко не смятам да си развалям кефа, заради злобата на някой който ме смята за втора категория и заради предпочитанията ми към приятните страни на живота. Предпочитам да съм в една компания с Уинстън Чърчил, отколкото с Адолф Хитлер. Колкото до воплите на Дянков, че дал - сякаш той ги плаща, 200 милиона лв. за здравеопазване, нека напомня, че акцизите върху тютюна носят 1,5 милиарда! Пари с които лекуваха и синчето му паднало от стълбите, преди няколко години.  И ако министърът не знае математика, повечето от вас знаят. Желая успех на собствениците на заведения, работещия в тях персонал и изказвам искрените си съчувствия за съкратените и загубените десетки хиляди работни места.

Mаниакалната битка на Адолф Хитлер срещу цигарите
Пушенето е вредно за вашето здраве
Любопитни факти за пушенето и кампаниите против

image  

FOREX (ФОРЕКС), АКЦИИ, ФЮЧЪРСИ



Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. borsi - Швейцарците отхвърлиха на рефе...
18.12.2012 21:01
Швейцарците отхвърлиха на референдум пълната забрана на тютюнопушенето на обществени места. По предварителни данни 55% от гласувалите са се обявили против. От 2010 г. в Швейцария действа забрана за пушенето на обществени места с изключение на баровете и кафенета с площ до 80 квадратни метра. Законът позволява и в по-големите ресторанти да се обособят отделни зали за пушачи, стига помещението да е добре проветрено и персоналът да е съгласен да работи в него.

цитирай
2. born - Битките "пушачи-непушач...
19.12.2012 00:51
Битките "пушачи-непушачи" се превръщат вече във фарс и протестите все повече заприличват на гей парад. Тази тема е много по-подходяща за референдум отколкото атомната енергетика.
цитирай
3. morko - Не само си далече от истината, но си и ...
19.12.2012 10:02
Не само си далече от истината ,но си и доста в страни от нея.Няма нищо вярно в това ,че забраната за пушене е оказала някакво влияние на оборотите.Вчера гледах на един приятел ,който има хотел-ресторант-бар справките по месеци за последните 3 год.Нищо такова не се вижда-почти еднакви са.Просто хората нямат пари за ходене по заведенията.Да дам и аз няколко съвета към собствениците на заведения -Първо-предлагайте вкусна и добре приготвена храна,Второ-оправете си хигиената,Трето -грижете се за обучението и квалификацията на персонала си.,Четвърто-носете на ръце клиентите си.Така е в неевропейска Турция-заведенията са пълни ,никой не пуши ,че даже и не пие защото 35 мл ракия е 35 лири(около 30л).И никой не се оплаква ,че ще фалира.Пък и това ,че ще фалират някои ще е от полза за тия които ще останат.Защото като има 50 заведения на 1000 човека няма как да са пълни-дори и да се пуши
цитирай
4. muerte - Ама тва пушачите сте били и малоумни!
19.12.2012 13:16
Това, което си написал си е пълна глупост.

Сори, ама от написаното друг извод не се налага. В развития свят, ако не знаеш, те питат дали си пушач и ако отговорът ти е ДА получанаш ПО-МАЛКА заплата. Това е и доста логично. Ето ти семпъл пример. Деловодството ни се намира на третия етаж. Пуши се пред сградата. Колежките пушачки излизат ПОНЕ 6 пъти на ден (в работно време) да пушат. 3 етажа надолу, цигарка, малко студено кафенце и обратно три етажа. Ако мохабета се получи губят по повече от 10 мин. Това прави повече от 1 час работно време, в което те НЕ РАБОТЯТ. Защо аджеба да получават заплата, колкото леля Мима, която опъва каиша по 8 часа, а коконите по 6,5?!? А?

Няма читав работодател, който ще плаща на хората си, за да не работят. Да не говорим, че по-често са в болнични и ерго, пак не работят.

П. п. БолИ ме фара, че не си седнал в някой сладкалница да ми димиш. Аз се радвам, че мога да ида на ресторант със семейството и детето си, без после да мириша на пепелник.

П. п. п. Живея в град с близо 150 000 население. Обикалям доста заведения и имам приятели, собственици на такива. НИКОЙ не е фалирал или затворил. Тъй, че смешния ти плач не върви. А ще те призная ако в знак на протест се самозапалиш! Много готин начин на протест, не мислиш ли?
цитирай
5. borsi - Много лъжеш :))
19.12.2012 15:42
morko написа:
...
Радвам се, че си направил регистрация специално за пишеш по темата. Не зная кой те е излъгал за Турция и ти е надрънкал тия глупости. Пуши се.
цитирай
6. borsi - . . Самозапалването само доказва, ...
19.12.2012 15:52
muerte написа:
..


Самозапалването само доказва, че повечето не-пушачи сте болни мозъци.. :)
цитирай
7. kamosutrov - Здрасти!
19.12.2012 18:10
Това е идея. Нямам заведение, но не ми пречи да го направя.
цитирай
8. borsi - Направо не мога да повярвам, че м...
19.12.2012 19:09
Направо не мога да повярвам, че макар и със 7-8-10-12-15 часа, администраторите на блог.бг качиха на първа страница статията ;)
цитирай
9. borsi - Това е идея. Нямам заведение, но не ...
19.12.2012 19:22
kamosutrov написа:
Това е идея. Нямам заведение, но не ми пречи да го направя.


И аз започвам да се чудя, при целия тоя насочен негативизъм и истинска и неподправена омраза към мен понеже пуша, дали да не таксувам в някой услуги непушачите с още + 10%? Би било справедливо - пестят от цигари и работят повече - не се разболяват, имат значи повече пари от пушачите. :)
цитирай
10. kamosutrov - Защо ми прочете мислите? :-))))))))))))))
19.12.2012 19:47
borsi написа:
kamosutrov написа:
Това е идея. Нямам заведение, но не ми пречи да го направя.
И аз започвам да се чудя, при целия тоя насочен негативизъм и истинска и неподправена омраза към мен понеже пуша, дали да не таксувам в някой услуги непушачите с още + 10%? Би било справедливо - пестят от цигари и работят повече - не се разболяват, имат значи повече пари от пушачите. :)

А ние трябва да събираме пари за дрехи и лекарства.
Знаеш ли, аз си мисля да диференцираме цените. Непушач-шофьор - + 25%
цитирай
11. borsi - Забрани на пушачите да димят у дома
20.12.2012 09:17
Кметът на Ню Йорк Майкъл Блумбърг крои планове да превърне града в зона, свободна от тютюнев дим. Последната му идея е да забрани на пушачите да димят у дома, твърди „Ню Йорк пост".

Преди една година в Ню Йорк влезе в сила забрана за тютюнопушене в градските плажове и паркове.

Сега Блумбърг смятал да създаде в полицията специален отдел, който да води борбата с пушенето. Сътрудниците му ще издирват пушачи по домовете. Освен това градските власти ще ангажират специални групи и организации от доброволци, на които ще се плаща да убедят собствениците на жилищните сгради да ги обявят за зони без цигарен дим. Доброволците щели също да ходят от апартамент на апартамент и да притесняват всеки пушач, който тайно продължава да дими скришом у дома.
цитирай
12. born - Ако приемат закон да наложат на х...
20.12.2012 15:28
Ако приемат закон да наложат на хората и да не ядат, нещата ще си дойдат съвсем на място. Всъщност малко трябва за постиганена тази цел в някои региони и малки населени места, както и при "пенсиите".
цитирай
13. momchil - Много правилна тактика предлагаш. ...
24.12.2012 00:30
Много правилна тактика предлагаш. Значи ние пушачите ще плащаме 1.5 милиарда в бюджета бадява, а непушачите нищо. Майната им. Аз наемам от време на време хора и ще го приложа. Не пушиш по-малка надница. Така и така не ти трябват пари за цигари.
цитирай
14. otherwise - :))))
26.12.2012 22:39
Коментарите са недвусмислено писмено доказателство за върлия егоизъм на пушачите, които се стараят всячески да ограбват непушачите, започвайки от здравето им, при това само защото не се уважават достатъчно :)) :р
цитирай
15. borsi - . . Кой те ограбва ма овца с IQ под 95? ...
28.12.2012 18:23
otherwise написа:
..
Кой те ограбва, ма овца, с IQ под 95? :)) Нали с пари на пушачите ти плащат лечението на сополите, това на децата ти и ако наричаш 1.5 милиарда лева, които се подаряват на отрепки като теб и отрочетата ти, взети от акциза на пушачите, не ми е ясно кой точно е егоист?! Със здраве и не ми се мяркай повече, че ми се гади от лицемери, грознички лелки смятащи се за неотразими Афродити, некадърни поетеси и псевдоинтелектуалци заредени с евтина булевардна литература, големи претенции и малко духовна и обща култура, рядко минаваща ръба на чашата с евтината бира с която се наливат ;)
цитирай
16. tutankhamon661 - borsi
28.12.2012 20:43

Много добър постинг!

Cъс забраната на цигарите позволиха на част от обществото да покаже чудовищния си егоизъм. Cтана и по-лошо - непушачите започнаха откровено да се гаврят. Видят ли някой с цигара, моментално се лепват за него и квичат, че им дими. Ако не е заето мястото, няма дори да го забележат. Aма нали трябва да правят "сечено"!

Чух всякакви безумни глупости по форумите и се убедих, че човекът е такъв - дай му някакви привилегии и веднага ще поиска още. Пълната забрана е точно това - привилегия.

Тъй като се правят на луди, опитах да им обясня простичко, по селски, пък дано разберат.

Заведение А е за пушачи. Заведение Б е за непушачи.
Tова е перфектната равнопоставеност. Ако хората се отнасят с взаимно уважение, в тази ситуация не би трябвало да има недоволни.

Ама нъц! Непушачите не са съгласни и другите да купонясват според разбиранията си. Искат всичко за тях .... всичко, всичко, ВСИЧКО ...

А после говорят за толерантност. Баси, това тяхното е извратено!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: borsi
Категория: Бизнес
Прочетен: 6021691
Постинги: 957
Коментари: 3981
Гласове: 7086
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930