Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.01.2013 19:29 - Шенген ли?
Автор: borsi Категория: Новини   
Прочетен: 2031 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 30.01.2013 19:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Шенген ли?

Дали ще влезем в Шенген и сигурни ли са границите ни, както се хвали министърът на вътрешните работи? Холандците ли са виновни, както искат да изкарат случая медиите ни, или някои хора в  България? Може да прочетете следния случай и да си направите изводите сами

"В края на декември мъж тръгва за Турция без книжка, с чужд автомобил, за който няма пълномощно и с 300 килограма орехи в купето, за които няма документи за произход. И безпроблемно преминава контрола на Капитан Андреево!  „Това беше пробата, която направих - никой не провери какво караме в колата”. Турските власти обаче го връщат обратно у нас. Бавната митническа проверка на нашата граница, го изнервя дотолкова, че Чолаков се оплаква на националния телефон за сигнали на агенция „Митници”. „На не повече от 20-30 метра от пункта ни пресрещна началникът на смяната и каза - видяхте ли какво сте направили. Викам - ми не знам какво съм направил. Ще ни уволнят всичките, подали сте сигнал в София”. Спорът прераства в скандал, орехите са конфискувани, а мъжът отнася три акта - за митническо нарушение, за възпрепятстване на проверка и за шофиране без книжка. В отговор Чолаков обявява гладна стачка и обвинява митницата в репресия. Чолаков, твърди, че спорът му с митниците не е за наложената глоба за нелегалните орехи, а заради липсата на контрол на границата. „На изход не се проверяват нито колите, нито хората, които излизат. Един от братята Галеви можеше да е в колата” Това не е първият сблъсък на Стефан Чолаков със системата. В края на 90-те той източи 181 милиона лева от банка, използвайки пропуск в системата. Предаде се седмица по-късно без да е похарчил и лев от парите." (случая е описан в spekulanti.com) ......

image

Строителството в страната, пазарът на
недвижими имотиземя и банковата ни система са в най-пряка връзка с влизането ни в шенгенската зона. Освен тях,  цялата ни икономиката страда от не-приемането ни в зоната (Капиталов пазар, инвестиции и бизнес климат в България, по-зле отколкото когато Борисов взе властта)

Преди няколко години писах, че докато този кабинет е на власт Шенген ще гледаме през крив макарон и за съжаление се оказах прав. В българите битува мнението, че западняците са някакви шматки, които всеки дребен тарикат може да преметне, но не е така. Навън много добре знаят състоянието на системата тук и кой с какво минало управлява страната. И въпреки, че митничарите ни са висшисти, всите завършили университети от Горна Джумая до Бужумбура, то началникът им пак звъни на ЕГН - та вместо телефони, смятайте как са надолу по веригата, а сметнете и колко е мозъка тия над митническа администрация и МВР, в лицето на министри и премиер.  

Истината е, че границите ни са разграден двор и дори аматьори могат да минат и да внесат и изнесат стига да искат и атомна бомба. Какъв Шенген, какви 5 лева?! Холандците ли са виновни, че не са луди? А, че не са луди е показателно това, че те са богати, а ние бедни като жаби в блато, ама с ей такива усти!  И понеже зная, че винаги ще се намери някой глупак който да пита "За какво ни е Шенген?", то ще кажа, че става дума за пари. Много пари за българския бизнес и икономика, изразена в стотици милиони Евро годишно, директно и индиректно, които сега не влизат, а докато инвестициите ги няма и безработицата ще си стои висока.  

image

FOREX (ФОРЕКС), АКЦИИ, ФЮЧЪРСИ  



Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: borsi
Категория: Бизнес
Прочетен: 5984563
Постинги: 957
Коментари: 3981
Гласове: 7086
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031