Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2013 11:20 - Цените на тока, пречка пред чуждите инвестиции - Правителството има само 14 дни, за да реши проблема
Автор: borsi Категория: Новини   
Прочетен: 9202 Коментари: 4 Гласове:
13

Последна промяна: 21.02.2013 04:22

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Цените на тока, пречка пред чуждите инвестиции - Правителството има само 14 дни, за да реши проблема

 

ДКЕВР лъже Брюксел и за цените на тока у нас. България има най-скъпия ток в Европа, вероятно и в света, със своите 16.40  лв. за  кВтч

 От март започва реклама на България на стойност 16 милиона, като инвестиционна дестинация. Масираната рекламна кампания в западни медии ще акцентира върху  конкретни индустрии.  Това е хубаво и силно закъсняло, но  какви точно индустрии,  ще искат ли те разход на енергия, или да влагаме пари в производство на воденичарски водни колела и магарешка тяга?  Как в правителството ще обяснят на чуждите инвеститори следния чудодеен и анти-пазарен ефект в България:

 

image

Цените на тока, на едро падат драстично в региона
, а за крайните клиенти - се качват с минимум 13%! Подобно е положението с цените на газта, водата и горивата. Къде са журналистите и "експертите" им, които само преди дни, ни обясняваха, че сме имали едва ли не, най-евтиния ток в света? Тези хора нямат познати в чужбина, да ги питат, не четат чужд език, не могат да ползват Google и Facebook, че са толкова неосведомени, като 90 годишни бабички от някое родпско село?  Дори днес, неизвестен журналист в Dnes.bg, е решил да кръщава населението (Цената на киловатчас у нас - най-ниска в ЕС), напук на фактурите на милион домакинства,  бизнеса и реалностите в чужбина. Жалко за Investor.bg, собственик на сайта, компания, в която зная със сигурност, работят изключително сериозни,  ерудирани личности и пълни професионалисти.  За съжаление във всяко стадо има .... и т.н....  Никой не е идеален!  В други медии, тези дни започна да се промъква истината:

 

image

Сметка за ток от Женева, Швейцария - Около 50 лв. на месец, зимата .... България има най-скъпия ток в Европа, вероятно и в света, а  
парите бягат от страната ни

 

Апартамент във Виена плаща само €  44  за ток и газ, докато аналогът му в София и Варна от €  140 нагоре и то с икономии -  Виена: 44 Евро за ток и газ месечно economynews.bg,  dw.de и други издания.  Брюксел - € 100 за ток, вода и газ, общо. Само в малкия 50 м2 апартамент  които обитавам със съпругата си, сметката за ток е € 140, при това се ползва най-икономичния уред, от най-икономичната марка, продавана на пазара.... и това е нищо, защото масово има още по-чудовищни цени: 

 

При цена на тока от 5,395 лв. за кВтч, не знам кой ще дойде да инвестира в България?

image

Фактура на не-работещата фурна в село Коларово Ст.Загора: 4 кВтч на цена 21,58 лв. = цена от 5,395 лв. за кВтч! Цена за 1 кВтч = € 2,76.  Дори край река Луалаба, в центъра на Африка, където потни негри носят генератори на гръб, цената на тока не е такава!
Това обаче не е всичко! Кой ще инвестира при цена на ток за 16.40  лв. за 1 кВтч? "EVN иска 16.40  лв. за  кВтч във фактура! Кметът на Община Нова Загора Николай Грозев показа фактури за ток на местното поделение на енергоразпределително дружество EVN. В тях всеки може да види как се формира цената на електроенергията и как за 1 kWh се заплаща по 16,40 лв."  Вероятно дори токът който ползва „Кюриосити” на Марс, не с такава чудовищна стойност.

 

ДКЕВР лъже Брюксел за цените на тока у нас 

"Посочените стойности на електроенергията за нашата страна в Europe"s Energy Portal са доста под реалната цена, която клиентите плащат на ЕРП-тата."   Добре, че са Блиц, едно жълто издание, за да се каже истината!  Март месец, само след 14 дни  започва рекламната кампания за която кабинетът ще потроши някой и друг милион. Питам, то кой ще е този идиот който ще вложи пари в страната ни, ще отвори завод, при цена на енергията от 16,40 лв, за киловат?

 

image

Индустриалният ни ток е най-скъпия в света

Няма как да се качват и заплатите и да сме конкурентоспособни, след като разходите на компаниите в България за енергия, са чудовищно по-високи от тия в Швеция и Германия. Когато един инвеститор иска да вложи пари, то той проучва подробно, няма да се довери сляпо на изказването на местен министър, вероятно ще си наеме консултант, който да го запознае с местните особености. Има само 14 дни, за да се вземат крути мерки за драстичен спад в цените на тока. Иначе  почти никой не би вложил парите си в производство, или в бизнес който изисква повече от една енергоспестяваща крушка. А в България определено има в какво да се инвестира, но...... ако не бе тази безумна тъпотия да имам най-скъпия ток в света! Kъде е било министерството на икономиката, какво точно се е работило в него, последните 5 години и какво ще кажем само след 15 дни на чуждите инвеститори?  В Румъния миналата година свалиха цената на тока с 13%, тук я качиха с 14%.... 

 

Джим Роджърс щял да инвестира в България. Да му пратим във Фейсбук - Jim Rogers,  The-Jim-Rogers-Blog по една снимка на фактура, с реалните, а не измислени от ДКЕВР и някои медии цени на тока. Да изпратим такава на Марк Фабер – анализатор, на чиито прогнози се осланят не малка част от бизнеса и чиито Фексбук също е достъпен, до "The Economist", "Financial Times", "Business Week", "The Wall Street Journal" изданията в които правителството смята да рекламира “добрата си инвестиционна политика”, до индустриалните камари в САЩ, Великобритания, Германия....  Достатъчно е и само да им пращате клипове от протестите за тока, качени в YouTube ако не ви се пишат обяснения, пък нека ДКЕВР и неговия принципал – Министерството на икономката им пишат официални писма с лъжи, колко е евтино производството тук. Бъдете сигурни, че инвеститорите са като газелите,  бягат надалеч и при най-малкия признак за измама и нестабилност в страната.

 

Освен ако, кабинетът не вземе крути мерки за намаление на цените още тези дни  

 

Не ни се иска, България да се слави не само като най-бедната страна в Европа, а и като страната на измамниците, само защото няколко некадърни и алчни свине в политиката ни, искат да си напълнят търбуха.  Кабинетът има 14 дни, или инвестиции ще гледа  през крив макарон. Времето тече.

image

FOREX (ФОРЕКС), АКЦИИ, ФЮЧЪРСИ






Гласувай:
14



1. borsi - Новата шефка на ДКЕВР още не е стъпила в длъжност и почнаха с новите увеличения!
14.02.2013 17:59
Вдигнаха цената на водата във Варна - Промяната била заради по-скъпия ток http://www.varnautre.bg/2013/02/14/155145-vdignaha_tsenata_na_vodata_vuv_varna
цитирай
2. borsi - Добро утро и приятен ден на всички! :) Такса дъжд надува фактурите за вода...
16.02.2013 10:35
Добро утро и приятен ден на всички! :) И да мислите позитивно, правителството има грижа да ви върне в реалния живот, с напомняне и грижа за вас, всеки ден. С таксата дъжд ще се дере дребният бизнес. Тя е начислена в януарските сметки и е за миналата година. Оказва се, че въпросната наредба на регулатора е още от 2005 г., но тя се прилага поетапно. Първи са започнали да плащат за капките от небето големите предприятия. Сега налогът влезе във фактурите и на малките фирми. А изчисленията се правят върху така наречената непромокаема площ на сградите. Още миналата година търговците са били задължени да декларират пред водните дружества тези площи. Гражданите още не плащат, но всяка крушка си има и опашка...

http://www.standartnews.com/biznes-biznes/taksa_dazhd_nadu_faktura_za_voda___-178171.html
цитирай
3. borsi - Може да се очакват още протести в България, пише ”Икономист”
16.02.2013 16:47
Британското списание "Икономист" посвещава статия на протестите на българите срещу високите сметки за електричество и парно. Европейската комисия вече предупреди България, че само частично е съобразила законодателството си с директивите на ЕС за електроенергията и газа и предложи да й се наложи глоба от 8488 евро на ден за всяка директива. Докато енергийният пазар на България не бъде напълно либерализиран и българите не получат възможност за реален избор на доставчик, може да се очакват още протести, заключава "Икономист".

http://dnes.dir.bg/news/antimonopolnite-protesti-13114794?nt=10

цитирай
4. demograph - Сега или никога!
19.02.2013 20:28
"България .. се слави ... само като най-бедната страна в Европа, а и като страната на измамниците, само защото няколко некадърни и алчни свине в политиката ни, искат да си напълнят търбуха. "
Докато чужденците/руснака Сергей, Доган, Сидеров-сръбска подлога, СКАТ -Лукойлски мекерета/ в политиката на България изсмукват с монополни хватки икономиката и силите на народа, НЯМА да има нормален живот и нормална икономика.Ще сме бедни докато крадците не бъдат осъдени и кражбите не спрат .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: borsi
Категория: Бизнес
Прочетен: 6016186
Постинги: 957
Коментари: 3981
Гласове: 7086
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930