Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.03.2013 20:49 - Днес държавната администрация погуби още един българин!
Автор: borsi Категория: Новини   
Прочетен: 16104 Коментари: 16 Гласове:
40

Последна промяна: 14.03.2013 09:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
"Днес държавната администрация погуби още един българин! 

Самозапалването на ковача майстор Димитър Димитров - Четвърти случай на самозапалване в България - този път пред Президентството. При чиновническо-комунистическия феодализъм в България  - не ти дават да работиш ако не си човек на някого и нямаш протекции горе във властта

51-годишният ковач на желязо Димитър Димитров повече от 20 г. е вадил хляба и тоя на детето си, с майсторските си ръце (Видео - http://youtu.be/UudhhxY9RRg). Димитров е изработвал всякакви аксесоари за дома от ръчно изкован метал и е бил един от най-добрите останали ковачи в страната.  Ковачът следвал старите методики, изработвал мебели, спални, огради, парапети, врати, порти, свещници, подкови и др.  Преди 2 години обаче, чиновниците от РИОКОЗ (Регионалната инспекция за "опазване" и "контрол" на общественото "здраве") по жалба на друг паразит плюскащ бюджетни пари, бивш полицай на име Христо Чорбаджийски, затворили работилницата на Митко, защото тя "Не била според нормативните документи и допустимото ниво на шум" по техните стотици страници бумаги.   Човекът остава без хляб, който завистливата и злобна към обикновените хора чиновническа класа му грабва от масата,  дори не за да го окраде, а само от желания да скапе живота на един българин, от гола омраза към всеки  който не е от чиновническото съсловие и няма връзки.  2 години тоя човек, който никому не е сторил зло, не е крал, не е убивал, вадил е цял живот хляба с честните си ръце, живее като куче и си търси работа, само защото чиновниците са лишили целия му живот от смисъл, искали са да унищожат него и близките му физически -  оставяйки го без възможност да се препитава и да издържа семейството си. 

image

Снимка на Димитър Димитров в затвореното му от чиновниците ателие! Години наред тези хора са невидими и безгласни.  В битките и войните, които водят с институции, нормативни актове, статуквото, злобата, завистта и бюрокрацията, те винаги са сами, мразени от медии, "интелигенция",  държавен апарат като мръсни,  прости,  частници,  чорбаджи и кулаци

"Има златни ръце, правеше даром ковани огради и врати на хората в селото, подари дори кръста на черквата в Крайници" - разказа бащата на Димитров. “Съседката на Димитър Димитров в село Крайници, община Дупница, Венета Асенова се разплака, след като разбра, че той се е самозапалил пред президентството в София. “Митко е добро момче, кротък и възпитан, съседи му попречиха да работи. Напоследък идва рядко, не е конфликтен, поздравява всеки....”  Бедни ми Митко! Мразиха те само защото не си крал, живял си честно и не си чиновник!  Ама на кой му пука! Чиновникът и медията мразят и презират такива хора, искат да го смачкат и унищожат, а децата на тия като Димитър Димитров да са проститутки на повикване, за гордата чиновническа класа, която нарича всички извън държавния апарат “Андрешковци”!  Успяват – Вече над 1 милион човека са без работа, само защото телевизиите са заети да снемат как надути държавни служители,  за които не само няма криза, но и тлъстеят всяка година покачващи се от по няколко хиляди лева заплата (само миналата година им качиха заплатите с 30%), със "служебни" коли, "служебен" бензин и на които останала оцеляла рая, население и бизнес в държавата, плаща социалните осигуровки,  докато чиновниците гордо се "борят" със “спекулата”, цените на яйцата, “мръсните частници” и “кулаци” като Димитър и всеки който е посмял без тяхното благоволение и без да си плати подкупите да работи.  

image

Бившият полицай от РУП-Дупница - Христо Чорбаджийски на когото държавата плаща тлъста пенсия, пред огромната си къща-палат на няколко етажа, вероятно е искал парцела върху който е работилницата на майстора и пуска донос срещу него.  От РИОКОЗ веднага удовлетворяват молбата му. Нали единия е  частник, който си вади сам хляба, а другия "наш човек",  бивш полицай, бивш член на БКП, милионер от “борбата” с престъпността. Бившият полицай, живее и си харчи парите  в Италия, дори не живее в селото! 

На 29 октомври 2009 г. с наредби на МВР,  Министерство на регионално развитие и “благоустройство” са въведени няколкостотин допълнителни и противоречиви една на друга точки и условия които хора като Димитър Димитров трябва да изпълнят за да може да работят. Някой е взел бонуси за тези наредби, друг служител гордо е обяснявал пред камерите "как се е преборил със злото в държавата", в лицето на хора като самозапалилия се Димитър Димитров, а за тия като Димитър остава само едно – Или да умрат като факли пред президентството, или да решат проблема с враговете които ги мразят. Амин!  

ПС: Революцията в Тунис от 2011 г. избухна по същата причина - Момче което е вадило хляба на семейството си, с една сергия плодове (Мохаммед Буазизи) е прогонено от работното си място от местните чиновници. Момчето се обръща за помощ към кмета на града, но никой не му обърнал внимание, пък и защо, то е бай никой, няма връзки, не е човек на никой горе, пука им за него! То няма повече с какво да храни майка си и сестра си - обречени са на мизерия и глад. Самозапалва се и само след дни след неговата смърт Тунис пламва в така наречената Rйvolution de jasmin! 

При социализма в СССР - държавата не даваше да се работи на частно, но назначаваше хората на работа.
При капитализма в Германия - държавата не дава работа, но позволява на хората сами да създават работни места. Германия в момента има най-ниската безработица от Втората световна война насам и е износител номер 1 в света на всякакъв вид стоки и услуги с висока и ниска добавена стойност.
При чиновническо-комунистическия феодализъм в България и Тунис - не ти дават да работиш ако не си човек на някого и нямаш протекции горе във властта, но не ти осигуряват и алтернатива, освен смешните социални "програми" които пак служат за да могат да се крадат пари и с които дори не може да си платиш тока.

Много вожд, малко индианец - резултатът е налице! На 13 март 2013 - Фискалният резерв падна под 3 млрд.  
Защо се качват цени на ток, газ, вода, горива и защо държавата тегли заеми 
Качваме ток, газ, вода, горива, пълним хазната с ДДС и акцизи, подаряваме парите на чиновниците! Останалите да плащат докато пукнат!  
Партийни членове и симпатизанти - врагове на БВП, напредъка и жизнения стандарт
България вечно затънала в етатисткото тресавище на застоя 
Кой и защо спъва бизнеса в България
Колко пари трябва да заработиш в България ако искаш да си купиш стока за 100 лева 
Реалната безработица в България засяга 42 % от трудоспособното население

image

FOREX (ФОРЕКС), АКЦИИ, ФЮЧЪРСИ 



Гласувай:
40



1. solinvictus - станишев да фаща руля, курумбашев ...
14.03.2013 01:49
станишев да фаща руля,курумбашев да стане президент,офчаров да подхваща голямия шлем,костоф икономиката,сидероф интернационала -коменданте,калфин министър на юдеите,волгин на пропагандата и т.н. рот фрон другари ,12 май наближава сгъстяйте се!!!
цитирай
2. injir - Постъпката е израз на безизходица. ...
14.03.2013 04:51
Постъпката е израз на безизходица. Докога властващите ще се правят на слепи и глухи?
цитирай
3. borsi - . . Пука им на властите! Нали точно те ...
14.03.2013 05:36
injir написа:
..


Пука им на властите! Нали точно те са затрили целия живот на човека!
цитирай
4. apostapostoloff - Постъпката на всеки самоубиец е израз на
14.03.2013 05:41
тежко душевно заболяване. Питайте психиатрите и те ще го потвърдят.

Как става така, че се запалиха 5 души, а останалите 7 000 000 не се палят. Напротив, много добре си живеят и се чувстват отлично...
цитирай
5. batogo - Поздравления за постинга и за позицията!
14.03.2013 09:09
И при добри закони корумпираната бюрокрация, която мрази частника в червата, винаги намира начин да пречи. А когато е болшевишка каквато е нашенската и чете законите както дявола - Евангелието, тя буквално блокира развитието на дребния и дори на средния бизнес. У нас развитието на обществото е блокирано вече близо 70 години от червената клика. Докато не я изметем, нищо няма да се промени.
цитирай
6. krassko - Ужас.
14.03.2013 10:43
Всеки ден в София се самоубива по един човек. До кога ще продължава това?
цитирай
7. georgimet - НИЕ сме виновни!
14.03.2013 12:09
injir написа:
Постъпката е израз на безизходица. Докога властващите ще се правят на слепи и глухи?


До когато ние, останалите (засега) живи, си ходим мирно на работа, плащаме данъци и такси, и не протестираме. Ясно, умно и агресивно, с определени цели: правосъдие на първо място! Властта държи народа в неведение, на хората се пречи да видят виновниците. Властта налива НАШИТЕ пари в 1-2 банки, които дават кредити на престъпници и ДС агенти, контролиращи средствата за масова информация. Това е причината за безизходицата, подлудяваща хората. Последните 3 правителства прекалиха много, но НИЕ сме виновни, че сме търпеливи!
цитирай
8. kass - borsi
14.03.2013 12:42
държавната администрация всеки ден погубва по някой българин...
цитирай
9. carmen - така е, почтения човек не иска да ...
14.03.2013 13:25
така е, почтения човек не иска да стане убиец и посяга на себе си, после орките започват да твърдят колко е психически нестабилен и неадекватен и грешен и прочие мерзости, без да си дадат сметка, че не той е самоубиец, а те са го убили
цитирай
10. mariniki - дълбоко отчаяние...
14.03.2013 14:37
от живота, от държавата... от безизходицата...
страшно е...
цитирай
11. pin777 - 7. carmen
14.03.2013 17:50
Много точно и вярно.
Въпроса е в това, че на европейските гъзари им е през оная работа за Българите щом старите кукловоди чрез новите кукли им плащат като на царе.
Като няма свестни хора в политиката и се продават на ламите от ЕС за центове така ще да е.
Хората излизат на улицата понеже им писна да им вземат от залъка на масата с какви ли не ментажни схеми, онея ще ни пращат френска примадона да си пазят авоарите...
Щели да обръщат внимание на тези,които не стачкували. Какво внимание, какви заигравки си правите с хората. Хората били безотговорни, понеже стачкували...
Алооо , кулата ! Има ли човек в самолета ?!
Изтормозихте хората със садистично - егоистичните си подходи , пробвайки до колко могат да издържат, колко кожи може да съдерете , колко още можете да спечелите преди да им вземете и душата...
Как ли не ги крадохте, на какво ли не ги подлагахте за 20 и колко години ?!
Какви ли не експерименти си правихте Вие продажници и вашите чуждестранни дружки !
Какво си мислите ? !
Че още много ще ви траят !
цитирай
12. godlieb - НАЙ-ВЕЧЕ УЛИЧНИЯТ ШУМ -
14.03.2013 17:56
Е ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА РИОКОЗ.
цитирай
13. danailvdimitrov - жалко за човека..направил е една голяма глупост
14.03.2013 18:24
Няма причина която да си заслужава самоубийството, камо ли хора, камо ли правителство....
цитирай
14. hloris - Потресена съм...нямам думи просто....
14.03.2013 19:11
това са шепа бездушни хора,по-скоро превърнали се в машини...
които живеят като търтеи на гърба на другите.
Аз лично съм отвратена от тях.
цитирай
15. raders - Има изход, но българинът не е спо...
14.03.2013 19:42
Има изход, но българинът не е способен на това. Просто трябва плащането на данъци да бъде свързано с определени условия. Не си доволен от работата на държавата - не плащаш данъци. Да видим от къде ще им дойдат заплатите на тези търтеи. Освен това трябва да се изиска антибюрократичен закон с жестоки последствия за чиновническата пасмина.
цитирай
16. borsi - 20.03.2013 - Нов случай!
20.03.2013 12:07
41-годишен мъж се е самозапалил на стадион в силистренското село Ситово, предаде БНР. Мъжът е приет в болницата в Силистра с около 90 % изгаряния. Той е безработен с едно дете. Самозапалил се е, след като се е полял с бензин. Повтарял е: „Писна ми, няма хляб, вече не се издържа”. Това е вторият за тази седмица отчаян акт, предизвикан от материална безизходица. 59-годишен, съкратен от работа миньор се запали пред сина си в Бобов дол вчера.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: borsi
Категория: Бизнес
Прочетен: 5984350
Постинги: 957
Коментари: 3981
Гласове: 7086
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031