Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2013 10:09 - Кой разединява Варна?
Автор: borsi Категория: Новини   
Прочетен: 15101 Коментари: 11 Гласове:
2

Последна промяна: 26.09.2017 22:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Кой разединява Варна?

За да изкара някой от релсите - склонните към  лек живот, печалба, самоинициатива и нежелание да се смесват с тълпата,  леко егоистични, аполитични и саможиви, мижащи за слабостите и странностите на околните варненци, трябва да е голям глупак.  Случилите се последните 2 месеца събития показват, че нищо вече не е същото.  Докато в началото по обичайната си практика, тандемът медии и политически партии се правиха, че “няма проблем” във Варна,  избухването на гнева на гражданите и тяхното все по-масово участие в протестите показа, че ситуацията динамично се променя.

image

Постепенно властта започна да се окопитва и да разединява хората, като основно участие в разединителните процеси имат политическите партии. На 3 март 70 000 граждани излязоха да искат оставката на кмета и общинския съвет. След силен натиск, кметът я подаде, но тук вече следва интересното! Сред “водачите на протеста” изведнъж се пръкват лица и някакви инициативни “граждански” комитети и “представители” искащи оставането на Общинския съвет – защото (тук се пригответе да се смеете); общинският съвет бил жизнено необходим за функционирането на град Варна, без него “не можело” да работят детски градини, болници, социални учреждения сред които и кухня за бедни. Това което се предложи бе “Гражданите да контролирали общинарите и да им оказвали натиск, за да изпълняват своите функции, в среда на “прозрачност!” – Вероятно следваше да се просълзим от умиление, но съгражданите ми са били винаги хора здраво стъпили на земята. Малцина повярваха, а мнозина се почувстваха употребени от шепа “тарикати” свързани с няколко “десни” политически партии – СДС, ДСБ, ГЕРБ, ВМРО, вероятно и други. “Левицата” също не бе във възторг от исканията за оставка и съд на общинските съветници. Макар Гуцанов и партията му, както и ДПС да са винаги готови за избори, то ситуацията ескалира над очакванията им застрашавайки и тях. “Десницата” пък бе в шок от ставащото и напълно неподготвена както с кандидати за изборите, така и без желания да напусне сладките облаги с които се ползва в града. Това което не бива да се изпуска са и раздаваните обществени поръчки, парите от заеми с които затъва града.  Софрата е една, а желаещи много! 

image

19.03.2013 - “Протестиращи срещу” общински съветници - http://youtu.be/xsRvMTFTuDw

imageimage

Не случайно, председателят на ГЕРБ – Варна и общински съветник Иван Портних и част от "водачите" на протеста - между които новопръкналия се Ивайло Василев, които искат общинските съветници да останат "за да си вършели работата" под "контрола" на последните, говорят на един и същ език и ползват еднакви "аргументи" само и само да общинските съветници да запазят поста си!  

image

Според лицето на снимката преквалифицирало се от революционер на Поп Кръстьо и гушнало се в момента с общинарите, съм бил популист - явно защото задавам много въпроси.

Създаването на “опозиция” бе най-естественото явление, а всеки инакомислещ глас бе обявяван точно от тия които се съюзяват с общинарите за “предател” и “представител” на една или друга група в общината. Явно който задава много въпроси и не се задоволява с "отговори" достатъчни за дебил с IQ под 90 точки, но не и нагоре от 110 е предател, човек на Марешки, Гуцанов, Луцифер, Велзевул, плюл е в Светия Граал и е оскубал брадата на Мохамед... Доживяхме отново, поредните политизирани топ-идиоти и лайнояди (защото са такива), свързани с няколко "десни" и “леви” политически формации - Седераси, Костовисти, Гербери и ДПС ари и т.н., за пореден път да обвиняват всеки който не е съгласен с тях, другаря Иван Костов, Доган, Бойко и плановете им за Варна - за враг. Едните яхнати от "левицата", други от нелепата псевдо "десница" в България, но всички рожби на БКП и криминални структури, борещи се за все по-тънкия кокал.

image

Точно тези които вдигаха най-големия шум и устроиха пищно погребение и церемонии в чест на Пламен Горанов, уринираха на още пресния му гроб, в опит да угасят всички негови искания, до едно! 

 Исканията с които започнаха протестите не са изпълнени. Не е свалена цената на тока и водата с над 50% (основните искания), нито Кирил Йорданов е следствен.  Няма започнала нито една ревизия в общината, въпреки  заканите за “контрол”,  а шайката която уж щеше да “контролира” общинските съветници, не е започнала ни  една проверка!  Нито на общинския бюджет,  нито на “обществените” поръчки,  нито на заемите с които се натовари нашия град,  нито на “разходните” пера в общинска администрация.   За какъв точно “контрол” тогава става дума?! И ако няма контрол, какво дирят “представителите” на протестиращите на една маса с общинарите? 

Изкуствена опозиция?! О, да! Например на този клип виждам Марешки и един от “представителите” на “опозицията” и с двамата съм ял и пил на една маса, нелепото е, че и двамата тук се правят, че не се познават и са “опоненти”. Другото което забелязвам са лица свързани с една голяма икономическа трибуквена групировка – застанали и от двете страни на барикадата, заети в “спор”. Весело нали?! Виждам сред "протестиращите" лица, които въобще не би следвало да са там! Тях ги нямаше когато протестите започнаха, появиха се удобно за управляващите, точно когато протестите станаха опасни. Варненци бяха предадени отвътре, а много от тия които го направиха са тук на клипа. Нямам представа как биха реагирали варненци, ако разберат, че определени лица от тия, които ги “представляват” са били съдени в миналото си за кражби, измами, лежали са в затвора и т.н.?! Дали ще им стане приятно?! Запомнете лицата на клипа и от двете страни, защото това са хората които предадоха Варна и измамиха варненци! Докато партии и олигархични кръгове се боричкат за останалото на обществената софра, тук няколко евтини магистрални жрици се надяват да станат "маман" в политически бардак и "тайните" им господари да ги оценят. Проблемът е че пак мислят на дребно, тъжното е, че пак разединиха хората, маскирали се като "независими" водачи и ги поведоха в грешна посока.

Гордея се със съгражданите си които показаха за пореден път, на един надул се като пуяк цървул от Банкя - не първия, че Варна бе и все още е единствения град в които дори мутрите са любезни, а правителствените коли трябва да не спират движението и да си гасят бурканите, освен ако не искат да ги псуват по целия път. Предадени сме? Е, не за пръв път, свикнали сме и още една загубена битка не значи, че някой ден няма да спечелим войната която предатели и власт водят с нас. Знам обаче, че вместо да налеят вода в бурето на гнева, предателите го пълнят с нитроглицерин, който ще помете и тях когато избухне отново. Фалшивите им избори не значат нищо, защото са обречени от историята и от нас, като граждани на тоя велик град. Защото те са преходни, а Варна вечна! Дано сребърниците им стигнат поне да си платят сметката за ток, защото мършите не ги уважават дори тия на които служат! Амин!  
 
Варна в плен на талибаните – 2012 г.
Партийни членове и симпатизанти - врагове на БВП, напредъка и жизнения стандарт
Няма по-смешни и жалки човечета от така наречените "десни" в България

image

FOREX (ФОРЕКС), АКЦИИ, ФЮЧЪРСИ 
.
image

image

image

...





Гласувай:
9



1. borsi - Първите коментари не закъсняха! ...
20.03.2013 11:21
Първите коментари не закъсняха! Тия които най-много се ядосаха на написаното от мен и го коментираха ядно, минути след като го публикувах, са представителите ....... на ГЕРБ в един от икономическите форуми. Дори само това е показателно, кой точно стои зад част от разни инициативни комитети във Варна, които искат общинарите да останат на постовете си!
цитирай
2. lubomir33 - Елементарно!
20.03.2013 12:01
Естествено е, когато хората от протестите не се познават един друг или са се запознали преди няколко дни, между тях да възникнат противоречия и разцепления. Затова не е задължително да има и външна намеса.
Така е не само във Варна, но и навсякъде в страната.
За да се постигне нещо смислено трябват ОРГАНИЗИРАНИ действия на хора, които се познават от години и знаят кой какво представлява.
Но това може да стане само ако, тези хора преди това членуват в някаква организация или партия. Останалото са действия на "свободни електрони", които са супер лесни за манипулация.
цитирай
3. dimat - Констатацията за статуквото е точна
20.03.2013 12:41
Имам един въпрос: Вие имате ли някаква визия,за излизане от това статукво и ако
да,бихте ли я споделил?
цитирай
4. borsi - Разбира се, имам ...
20.03.2013 14:01
Разбира се, имам

Само, че този път няма да правя грешката да го публикувам, дори под формата на коментари, както стана с плана за енергийна ефективност, който администрацията на ГЕРБ и президентството откраднаха, побългариха и измениха (с цел измама и да може да се краде), направиха напълно неефикасен, лишавайки го от смисъла който бе вложен в него, а именно - Не само постигане на такава, но в кратки срокове решаване на проблема с безработицата, до голяма степен и с кризата при това с пазарни механизми, но с много по-голям и истински социален елемент. Ако той бе приложен както го писахме, за криза щяхме да си говорим още преди години в минало време. Бе подготвен още по време на управлението на Станишев и Масларова - лятото на 2007 г. когато се видяха първите условия за започващи икономически и финансови проблеми за населението, бизнеса и държавата.

План за развитие на град Варна?! Да, има такъв!

Още от преди последните избори във Варна има съставен план в 20-тина точки. Тогава, така и не видях политическа партия или лидер между кандидатите за кмет и общински съветник на когото да го дам. Сега ситуацията е същата. Ако публикувам вижданията си, те или поне част от тях ще бъдат прекопирани, ни дори това не е проблем, а това, че ще бъдат побългарени, нагодени за кражба, вместо обратното, или ще се ползват за политическа кампания на хора на които нямам доверие. Затова, засега ще ги запазя отново за себе си.

Без гаранция за прилагането, без да мога да оказвам контрол, не виждам смисъл да правя подаръци на измамници! Няма да направя услуга и на съгражданите си в този случай, защото няма да се приложи така, че да има полза за тях, ако попадне в неподходящи ръце.
цитирай
5. borsi - Голям страх ги тресе някой другари измежду администраторите на Блог бг
20.03.2013 18:23
Голям страх ги тресе някой другари измежду администраторите на Блог бг, да не излезе това сред "НАЙ-ПОПУЛЯРНИ ПОСТИНГИ" ;)
цитирай
6. anin - Харесвам и подкрепям Варна!
21.03.2013 05:51
Все пак успяха да свалят кмета и дадоха пример на цяла България...
цитирай
7. dimat - параграф 22
21.03.2013 18:21
На дявам се,че сте гледал филма,или чел книгата. "ЗНАЕЩИТЕ НЕ МОГАТ,МОЖЕЩИТЕ,НЕ ЖЕЛАЯТ".Аз също съм се сблъсквал с подобен на Вашия
проблем.Не,конкретно за Варна(и аз съм от Варна),а относно политическата система,без наличие на партии и самоуправление по региони(общини).Разлика-
та между нас е тази,че моите виждания, просто и мълчаливо, бяха отхвърлени,
без някой да ползва нещо от тях.Явно,все още,ни остава "правото" на наблюдатели.В много отношения съм направо отчаян.Даже и след последните съ-
бития в страната и особено,във Варна,по мои наблюдения,голямата част от хората,като овце ще гласуват за "любимите" си партии.Те не могат да си представят политическия живот,без партии.Когато ги попитам,"защо",отговорът
е нещо от рода на:"ами,така е било";"не може без партии".И с това се изчерпват
аргументите им.А най-лошото е,че въобще не приемат никакви опити за аргументиране от моя страна.Преди няколко дни реших да посетя някакъв "обществен съвет",със седалище в Младежкия дом.Просто,така,да послушам какво обсъждат и по-важното,как.Общо взето,всички се надвикваха,не се изслушваха и не се разбра добре,какви проблеми обсъждаха,но донякъде ми стана ясно,че става въпрос.за обществен контрол над общинския съвет.Обаче,едни бяха "за",други искаха въобще да се премахне състава на общинския съвет,а имаше и мои съмишленици,които въобще отричаха партиите.
Всичко това ставаше в рамките на един хаос...и аз си заминах.И,за съжаление,се отчаях.Изобщо,параграф 22.




цитирай
8. borsi - ANONYMOUS BULGARIA - Варна
26.03.2013 18:38
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=426146227473600&set=pb.335381113216779.-2207520000.1364304224&type=3&src=http%3A%2F%2Fsphotos-b.ak.fbcdn.net%2Fhphotos-ak-ash4%2F426486_426146227473600_1797326339_n.jpg&size=380%2C345

Получихме сигнал за още един човек, който интересно защо (заедно с групата на Дакела) иска Общинския съвет да продължава да работи. Ние не сме проверявали връзката на Ивайло Василев с Руси Динков "Полковника" - оставяме на вас въпросите и отговорите по темата.

Ивайло Георгиев Василев, който се изкарва един от най-върлите протестиращи, и който защитава интересите на определени лица в общинския съвет е съдружник с Руси Динков "Полковника" и Стоян Динков "Стамата" във фирма РИИС КОНСУЛТ ООД. Стоян Динков в момента е в затвора в Германия за разпространение на наркотици. Руси Динков - бащата на Стоян съвсем не е най-чистия гражданин на Варна. Има отношения с Янко Станев. На 18 ден на протестите във Варна,когато ТВ 7 предава на живо самия Руси дава интервю на Бареков като му казва да не се занимава с кмета! В Интернет има много информация за "Полковника" и бизнесите му с Веско Жеков и т.н.

Ето го видеото с Бареков, Руси Динков се появява в 36 минута: http://bit.ly/ZMHrfw

Напомняме, че Руси Динков беше сред престъпните елементи, които саботираха всички викове и плакати против ТИМ и кмета Киро.

Коментар под видеото:

"Забележете от 36-та минута един който казва на няколко пъти "ръиш ли" . Това е небезизвестния Руси Полковника. Бивш затворник , който е от хрантутниците на кмета . В момента е подлога на кмета и Янко Станев . Той е един от хората които имат за задача да събират хора и да заглушават истинския протест . Не знам Киро защо се прави на ни лук ял ни лук мирисал след като е обраден почти изцяло с хора от крими контингента."

Можете да намерите Руси Динков сред провокаторите тук: http://bit.ly/1431jBN
цитирай
9. borsi - Изборът на Варна - отново "лошия" или "злия"
02.04.2013 13:25
Кадър от видеоклипа, на който Ивайло Иванов (с оранжевото яке), Златко Неделчев (с късо черно яке и кафява чанта) и Красимир Жейнов (с черно кожено манто) разговарят с шофьора на джип, собственост на лидера на партия "Нашият град" Владимир Тонев. http://www.dnevnik.bg/izbori2013/2013/04/02/2032803_izborut_na_varna_-_otnovo_loshiia_ili_zliia/
цитирай
10. borsi - Протестиращи от Варна сe уговарят с общински съветник
02.04.2013 13:26
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=w-_7mnAM0H0
цитирай
11. borsi - Протестиращи от Варна се уговарят с общински съветник - 2
02.04.2013 13:28
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=NovARRqkYHs
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: borsi
Категория: Бизнес
Прочетен: 5985700
Постинги: 957
Коментари: 3981
Гласове: 7086
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031