Най-четени
1. radostinalassa
2. varg1
3. zahariada
4. kvg55
5. mt46
6. iw69
7. leonleonovpom2
8. planinitenabulgaria
9. wonder
10. getmans1
11. sekirata
12. hadjito
13. missana
14. grigorsimov
2. varg1
3. zahariada
4. kvg55
5. mt46
6. iw69
7. leonleonovpom2
8. planinitenabulgaria
9. wonder
10. getmans1
11. sekirata
12. hadjito
13. missana
14. grigorsimov
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. ka4ak
7. bojil
8. dobrota
9. donkatoneva
10. ambroziia
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. ka4ak
7. bojil
8. dobrota
9. donkatoneva
10. ambroziia
Най-активни
1. radostinalassa
2. hadjito
3. penata555
4. varg1
5. lamb
6. simonata
7. iw69
8. kvg55
9. missana
10. newbeginning1973
2. hadjito
3. penata555
4. varg1
5. lamb
6. simonata
7. iw69
8. kvg55
9. missana
10. newbeginning1973
Постинг
02.08.2017 20:26 -
Наивносттa, пазар за милиарди

Наивността, пазар за милиарди ""Вместо да наричаш някого глупак, по-добре му продай нещо – стара еврейска мъдрост"" Знаете ли, че преди 2007 година никой не го е интересувал за глутена* в хляба, пастата, сладите? Не просто никой не се е интересувал, а почти никой освен търговците на пшеница и лекарите, не е знаел какво е глутен. Дори в момента хората, които рекламират този начин на хранене не знаят какво е глутен. През 2008 година се случва нещо епохално. Опра Уинфри обявява, че ще проведе триседмична безглутенова диета, което популяризира тази нова култура. Малко по-късно в пекарна в Денвър започва да се продава първият безглутенов хляб. През 2010 година хората полудяват по безглутеновата сватбена торта на Челси Клинтън. През 2011 година на пазара е представено първото безглутеново брашно. През 2013 година започва да се сервира безглутенова паста. През 2014 година правителството на САЩ кара много от производителите на скъпи безглутенови продукти реално да махнат глутена от тях… Днес безглутеновата индустрия намира пазар за милиарди по цял свят и много от потребителите се самодиагностицират, че страдат от глутенова непоносимост*. Други смятат, че като цяло подобни продукти са по-здравословни или просто може да отслабнеш с тях. ![]() В САЩ 25% пазаруват безглутенови продукти, защото смятат, че са по-здравословни. 19% смятат, че с подобни продукти могат да контролират теглото си. 18% са видели, че техен близък има положителен ефект от подобна диета и са решили да пробват. 17% смятат, че подобни продукти имат по-високо качество, а 16% смятат, че са с ниско количество на въглехидрати. Пазарът за безглутенови продукти расте и това се вижда не само от финансовите резултати. Хората са луднали по тях и то без да си дават сметка защо. Ако преди време безглутеновите продукти са се броели на пръсти, те постепенно са заемали малко пространство в магазините, а днес вече има специализирани магазини за тях. Според компанията за маркетингови проучвания Mintel, до 2016 година приходите от продукти без глутен ще достигнат над $ 15 млрд. Търговците виждат огромните възможности за печалба и използват абсурдни начини, за да отхапят парче от нея. Продукти, които традиционно не съдържат глутен се рекламират, че са безглутенови. Множество алкохолни компании например пуснаха безглутенова водка. Други подобни продукти са безглутенови ядки, пуканки, картофен чипс, оризови ядки. Дори хранителната верига ""Била"" пусна в България реклама на безглутеинова шунка. Присъствието на ""Без глутен"" на етикета на продукта гарантира покачване на неговата цена. Така в България има специализирани магазини, в които продават обикновени, но безглутенови бисквити за 6.55 лв за 175 грама. Сода бикарбонат без глутен -3.79 лв за 200 грама. Оризови протеинови барчета без глутен (оризът също не съдържа глутен, но на кой му пука) за по 3.49 лв. Безглутенова бира – 6.93 лв за 500 мл. Безглутенова ванилова захар – 1.53 лв за 8 грама. Безглутенова мая (дрожди без глутен…) – 0.77 лв за 11 г. и други. * Глутенът е белтъчна смес, която се съдържа в храни, произведени от жито и подобни на него растения (ечемик, ръж). Не всички житни култури съдържат глутен. Глутенът се съдържа се определя като главният показател за качеството на пшеничното брашно за производство на хляб. Измерва се в проценти. Нормалното съдържание, което позволява направата на хляб, е от 21 до 30%. При по-високи стойности качеството на хлябае по-добро. Пшениците с глутеново съдържание под 18%, са в категорията фуражни. * Само между 0,3 и 1% от хората по света проявяват реакция на непоносимост към глутена, вследствие на наследственото заболяване цьолиакия (или целиакия) - възпаление на лигавицата на тънките черва, с всеобхватни последици за здравето. Такива хора не трябва да употребяват пшеница, ръж или ечемик с храната си, под каквато и да е форма. Защита за собственици на ипотечни кредити |
Мюслите били повече вредни
8 признаци, че тялото ви не може да се с...
Ало, колегата със специалната порода жен...
8 признаци, че тялото ви не може да се с...
Ало, колегата със специалната порода жен...
Няма коментари
Търсене