Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2010 16:34 - Какво ще се краде още в България - Човекът със жилище, заплаха за властта
Автор: borsi Категория: Политика   
Прочетен: 48548 Коментари: 73 Гласове:
20

Последна промяна: 26.01.2010 17:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

България безапелационно е сред най-развитите държави по количеството собствени жилища.

Най-много хора разполагат със собствен дом във Видин и Бургас - около 90 %, докато в София 1 от 5-има е под наем. По този показател Варна се доближава до столицата, но въпреки това около 90 % от българите живеят в собствени жилища, не плащат наем и не зависят за подслон от никого.
Не смятам, че престъпния картел която управлява страната и икономиката ни повече от 20 години, които успя да ограби почти целия БВП на България, ще остави нещата така.
Човек с покрив над главата си е прекалено силна заплаха за създаването на сегашната феодална олигархия която потомствено иска да владее малкото си кралство. Човекът със жилище утре може да го продаде, да се изсели, да се озове с пари и да спре да е зависим за храната си, а следователно и неуправляем от престъпната групировка.

Собствениците на апартаменти в блокове, които не са провели общо събрание, не са избрали управително тяло на входа и не са се регистрирали в общината, да плащат данък сгради в двоен размер, съобщава в. “СЕГА“. Идеята бе лансирана от зам.-председателя на парламентарната комисия по регионално развитие Николай Пехливанов ("Атака").

Целта - Зад всяко действие стои мотив
 
Все по-често ще сме свидетели на подобни "импулсивни" предложения.
Ще започне и яко облъчване в медиите на тази тема, за да се изкарат потърпевшите врагове. Целта със сигурност е следната (Нито един закон или предложение в парламента ни не са случайни, без преценена изгода за една или друга престъпна структура.
Атака ако забелязвате въпреки, че на думи са за ред и закон, до сега не са казали и дума срещу напълно незаконните цигански постройки и гета направени без нито един документ и за които не се плаща и лев данък. Защо? - Тези постройки са почти без стойност, а тук става дума за милиарди левове които ще могат да се откраднат.
Тази идея не е нова. Със 100 % сигурност е обмисляна поне от години и малко по малко се работи в тази насока. В страната ни все по-малко неща остават за крадене (освен жилищата на хората) за това, сега с новите високи данъци и огромни глоби (по-големи от за убийство на човек - 800 лева бе глобата за убийците на онзи убит дядо в гората), целта е следната:
 
Има много хора в малки градчета или дори в големите - които едва свързват двата края, но имат жилища и това е начин да им вземат и това - Тоест, като им натрупат огромни глоби с лихвите. После съдия изпълнител, търг и жилищата ще са продадени, а тези които са на улицата ще са в тяхна власт и за хляб и за подслон.
За това и тези огромни глоби и лихви - за безработни и бедни - не са случайни.
Хората в по-малките градове ще са тези които основно ще пострадат:
На тях от 20 години преднамерено се отнема всичко (Всяка фирма минала определен размер оборот задължително е длъжна да се пререгистрира в София за да създава нови работни места в столицата, за сметка на провинциите). Липсата на здравеопазване, елементарни услуги (за един печат не рядко се налага да се ходи в София) също не е случайна. Въпросът е потокът от пари да се канализира към столицата (За да се тушира напрежението там с подаяния), а провинциите да могат да се източват безконтролно. Смъртността от сърдечни и респираторни заболявания например, при хората в трудоспособна възраст бележи рекорди във Видин, но едва ли на някой му пука от това. Средната продължителност на живота е по-висока само в столицата докато в провинциите тя спада. Смятате ли, че това пак е случайно? Не. Нищо не се прави без цел
Доходите са най-високи в София. Втори по заплати са уж са във Варна, но възнагражденията са с 1/3 по-ниски от софийските, докато във Видин например вземат почти 3 пъти по-малко за труда си (!), отколкото в столицата. 

Глобите и данъците обаче са еднакви за всички! 

Ако забелязвате колко безпроблемно и без никакви дебати минаха новите глоби през медиите!
 
В нито една медия, в нито едно издание, този въпрос не бе засегнат, а "журналистите" удобно и за пореден път в интерес на престъпния картел, подминаха този жизнено важен за стотици хиляди проблем. 

Ако не сте внесли здравната си вноска, глоба и я дайте с 36 месеца назад - Глобите от порядъка на 500-1000 лева, за какво ли не, точно за най-бедните не са случайни.
Сигурен съм, че има подобни планове и ги приемат единствено заради това.
Малко по малко върху хората се трупат разходи като целта е те да не удържат в един миг. 10 лева тук, 24 там, още 5 или 15 на трето място и те се трупат.
Едва ли управляващите ни не знаят, че сумата от 25 лева месечно, за стотици хиляди означава - или плати, или умри бавно от глад, или стой на студено и без електричество.
Напротив - както се знае нищо в тази държава не се прави без някаква цел.
Със сигурност ще се приемат и още разпоредби и закони, които да ускорят този процес и да го улеснят. Задължително саниране, нови лихви по неплатени осигуровки, нови още по-високи глоби и т. н.

Важното е хората да се товарят с разходи - поне 30-40 % са толкова бедни, че няма да удържат.
Това са стотици хиляди жилища, за милиарди.
Дори в момента данъчните власти вече работят с техни съдии изпълнители и се продава на техни хора, а когато се натрупат още разходи, процесът ще се ускори и ще се открадне и това.

Завръщане на крепостното право 

Селянинът няма право да напуска феодалното владение на сеньора си, освен ако не се откупи. 

Как ще коментираме иначе тази нова "глупост" измислена от правителството:

От 1 април европейската здравна карта става абсолютно задължителна при пътуване в чужбина. Всеки, който не я покаже на границата, няма да може да напусне страната. Застраховките няма да са достатъчни. Затова след 1 април дори човек да има медицинска застраховка, той няма да има право да напуска страната, ако не притежава европейската карта.

Че това е в крещящо противоречие с конституцията на България, едва ли някому ще направи впечатление. Не е нито първото нито последното. Колкото се спазва конституцията в частта и - "Държавата е длъжна да осигури на всеки здравни грижи" - толкова и ще се спази частта и със свободното придвижване на хората.

Защо се прави:


image

Средновековна гравюра  - 
Крепостни плащат данъци на сеньорите си

Съмнява ме да им пука за напълването на хазната ни. Ако за 20 години на някой му във властта му пукаше, нямаше да сме последната и най-бедна държава в Европа без нито една магистрала, с отчайваща инфраструктура и без елементарно здравеопазване за по-голямата част от населението. Тук както винаги има със 100 % нещо гнило! 
Или целта да крадат повече, или искат гласоподавателите им да останат - а това са основно циганите. ГЕРБ със 100 % ще се обърне също към циганите (Обзалагам се, че Дон Цеци ще бъде пуснат от затвора по изборите, за да ги строи пред урните) като гласоподаватели, защото ме съмнява на следващите избори българите отново да излязат да гласуват. Всъщност те не искат това - Убивайки в момента бавно средната класа, малкия бизнес и свободните предприемачи извън престъпния картел, точно тези хора които гласуваха основно за тях, целта им е послушна и зависима група избиратели.
Като ги набутват с данъци и нови по-високи цени. Нищо в тази страна не се прави случайно или за хубаво! 

Целта е да не излизат повече хора в чужбина - Крепостничество
Имаш дълг, стоиш в кочината и гласуваш. Ако циганинът дължи пари тук как ще излезе? 
Има и друго - Така се задържат и българи - Стотиците хиляди квалифицирани, които ходят да работят нелегално в чужбина(като няма тук работа), берат портокали, работят като болногледачи, строители, шофьори и т.н., пазарят си от тамошните магазини, там се хранят и плащат сметки, а парите от ДДС отиват в чужбина. Нашите не могат да ги крадат. 
За 20 години официално страната е обезлюдяла с 2 милиона - Неофициално едва ли тук с циганите сме повече от 5.5 - 6 максимум милиона. Много хора от години са в чужбина, но водят по статистика, че уж живеят в България. 
 
С крепостничество ще се опитат да ги задържат. Иначе с този темп на изселване от страната, след 10 години тук ще има само баби, дядовци от една страна и цигани, политици и олигарси - Все хора които ако няма от кого да крадат ще умрат от глад. 
Това е данък който искат предварително да вземат, ако ги напускаш. Един вид откуп - плащаш им и се махаш.


Защо България е най-бедната страна в Европа




БЪЛГАРСКА ФОНДОВА БОРСА, ДЦК, ЖИТО, НИ

 



Гласувай:
20


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. enige - не само жилищата, подготвят се да ...
16.01.2010 16:38
не само жилищата, подготвят се да заграбят и земеделските земи
цитирай
2. borsi - не само жилищата, подготвят се да ...
16.01.2010 16:42
enige написа:
не само жилищата, подготвят се да заграбят и земеделските земи

Това със 100 % сигурност !
цитирай
3. tit - Много си прав!:)
16.01.2010 17:02
Някой спомня ли си плана "Ран"?
Никой управляващ не се е отклонил от него!
А като ни вържат към еврото - ще вържем!
цитирай
4. borsi - . Ще цитирам един колега: Вс...
16.01.2010 17:12
andrei написа:
.


Ще цитирам един колега:

Всичките тези глупости с "върнете се в България" е точно затова, в България не достига евтина работна ръка.
Който има разум и най вече сърце - отдавна си е вдигнал багажа и се е омел. В България трябва евтина и зависима работна ръка. Но и квалифицирана! Мангали и друга необразована паплач дал Господ в България много.

Всичко тези неща със свободно придвижване в света обърка много плановете на местната върхушка.
цитирай
5. borsi - Не се лъжи приятелко
16.01.2010 17:15
tit написа:

Не се лъжи приятелко. Планът Ран никога не е бил прилаган - Самия план не бе лош (щеше да ни превърне за 20 години в нещо като Хон Конг или Сингапур), но просто никога не бе приложен, защото това означаваше да изпуснат икономическия, социален и политически контрол.
От самия план са публикувани само малки части в медиите, изборно - ясно защо;

Показвайки отделни части, може да се вмени вина в Ран, западняците, САЩ, ЦРУ, КГБ, извънземните и марсианците, но не и в престъпната ни върхушка, както е в действителност.
цитирай
6. watchtowerman - Аз съм от времето
16.01.2010 18:24
на палеозойската ера. Все още много знам и много помня. По въпроса за планът "Ран-Ът" най-добре ще направите като се допитате до тогавашния депутат, койт е успял да го прочете - Янко Янков - политически затворник № 1 за България, и №3 - за Европам онзи, който напусна демонстративно Народното събрание през 1991г като го нарече "комунистическа кочина". Все още мисля, че той ще е най-компетентия и най-искрения относно "плановете", вкл. и за "Ран-Ът". Още тогава - през "далечната 1994г, Янко споделяше пред приятели, че след като се "приберат" многото собствености от народа, към края ще приберат и собственосттта наречена "апартаменти" и "къщи", тази лична собственост била твърде висока у нас - ок.90% и трябвало да бъде трансформирана до 10-15%. Българинът не трябва да бъде по никакъв начин и по никакъв случай "собственик" на нещо си, "собствеността" трябва да е само в прерогативите на клептократите. Българинът ИЗЦЯЛО ТРЯБВА ДА Е КРЕПОСТНИК.Така че това за "жилищата" го знаех аргументирано още тогава, преди 16г. и очаквах само кога ще се случи. И недейте си мисли, че това посегателство не става под зоркия и ведър поглед на Брюксел, че нали, ако моделът пролаботи тук, те ще имат опита - извлечен от тук, как да се справят със свойте си общества. Недейте си прави илюзии - с пълна пара върви нов глобален ред - диктатура, която е взаимствала и ще взаимства много от "постиженията" клептокрацията в соц-а...
цитирай
7. borsi - защо в днешна България просто не съществува това, което в Европа се нарича “правова държава”
16.01.2010 18:48
Янко Янков обяснява защо в днешна България просто не съществува това, което в Европа се нарича “правова държава”: В тукашната правна система, казва той, никога не се е развила законност.
цитирай
8. анонимен - а за другия резултат не са ли мислили?
16.01.2010 19:14
Българинът може да е търпелив като вол, но когато посегнеш на децата му или на къщата му нещата стават страшни. А от това и мутрите треперят. Наскоро имах възможността да го видя с очите си. Една мутра с кмета на Сливен и няколко общински съветници се опитаха да прилапат един куп апетитна земя за далавери. В повечето случай номера може и да мине щото нащата са опрели до съд, а такъв в БГ-то липсва. Ама между тия всички се опитаха да лапнат и имотеца на един каракачанин. Човекът като разбра без да му пука от нищо просто грабна пушката и тръгна да търси мутрата-организатор. И да видиш как оня за отрицателно време се отказа от неговите земи :)
цитирай
9. анонимен - Поздрави
16.01.2010 19:21
Уникално добре написана статия
цитирай
10. анонимен - Браво за тази статия!
16.01.2010 20:50
Абсолютно точна и за съжаление предстояща ситуация, която ни очаква.
Не трябва да я допускаме, иначе сме обречени!
цитирай
11. анонимен - От чужбина
16.01.2010 21:53
Прекрасен материал. Ако в България решите да се обедините около някаква организация или партия с подобни КОНКРЕТНИ намерения за запазване от посегателство домовете ни, ще се включим с финанси и каквото друго трябва!!! Сегашните партии очевидно целят да изтребят народа!
цитирай
12. pulsar - Хайде честито!
17.01.2010 03:34
5 години ми отне борбата с община Пловдив, за да докажа, че баба ми ми е баба, майка ми-майка и тн и тн, защото имам права над имоти, за които общината беше обещала някога нещо на някой си... Е, имах шанса да попадна на уникален адвокат и все пак... взимайки си документите от общината ми бе казано... хайде да почерпиш сега, щото знаеш ли какво ти дадохме днес??!?! Все едно някога е било на някой друг или им бях задължен, мамицата им мръсна...

Поздравление за статията с надежда, че повече хора ще четат и ще са наясно какво точно ЩЕ ИМ СЕ СЛУЧВА оттук занапред и да му мислят, че вече дори е късно за някои от тях, защото за съжаление прекалено рано се зарадваха на някои "нови" водени политики и политически обещания...

ПП. Ще кача линк към тази статия във Фейсбук профила си и на личния си блог, дано нямаш против. Това трябва да се набие в канчетата на всички, които си носят все още розовите очила!
цитирай
13. borsi - :) Повечко хора като твоя карака...
17.01.2010 05:09
анонимен написа:
:) Повечко хора като твоя каракачанин и има шанс
цитирай
14. borsi - Едва ли е за пулицър :)) По-скоро ...
17.01.2010 05:10
анонимен написа:

Едва ли е за пулицър :)) По-скоро грубичко нахвърляни мисли в блог, но пак благодаря.
цитирай
15. borsi - Номер 9 май е посочил изхода ;)
17.01.2010 05:10
анонимен написа:
Номер 9 май е посочил изхода ;)
цитирай
16. borsi - Благодаря. Може би ще се намерят ...
17.01.2010 05:18
анонимен написа:
Благодаря. Може би ще се намерят хора за подобни идеи, но за сега поне не виждам организация или партия от подобен вид. 100 % дори да се появи такава, тя ще бъде опитана да се яхне и държи под контрол. Мисля си, че ако хората залегнат повече над здравословния си егоизъм и инстинкта си за самосъхранение, то ще имат шанс за оцеляване, със или без организация.
цитирай
17. borsi - Нищо ново не съм казал ferre. Нах...
17.01.2010 05:23
ferre написа:
Нищо ново не съм казал ferre. Нахвърляни мисли, които мнозина споделят. Дори не е статия, а мнение в блог, но все пак като хора с малко разум поне всеки от нас може да събере 2 и 2 и да си направи някакви изводи. Защото не важно какво ти казват - а какво вършат пред очите ти. Делата им говорят сами за себе си. 20 години дупки по улиците, липса на елементарен ред и всека отрепка се стреми да ти бръкне в джоба и да не ти оставя лично пространство.
цитирай
18. borsi - Поздравления за победата ти в ...
17.01.2010 05:32
pulsar написа:

Поздравления за победата ти в Пловдив. При нас във Варна е същото. Както каза един познат от Швеция; "Само може би в община Несебър има по големи отрепки от тези във вашата, във Варна."
Може би ако вместо "добро утро" ги поздравяваме "на майка", ще се сети и някой горе да си свали розовите очила и да се усети, че стои над тлеещият килим на който сме и всички ние.
Желая късмет.
цитирай
19. анонимен - Animals
17.01.2010 08:10
Правото все повече се отдалечава от справедливостта!Живеем в данъчен концлагер!
Яхат ни монополисти,корумпирани чиновници
и на това му викат ред и законност...
цитирай
20. dmk - От както свят светува
17.01.2010 09:12
Според мен е доста пресилено да се смята, че целта е България. Просто ние в момента сме изгодна плячка, по ред причини. А що се касае за крепостничество и зависимост, това не е от вчера. Ето нещо, което на елементарен език обяснява някои финансови проблеми на света, при това е писано преди 40 години (има го и на български):
http://www.relfe.com/plus_5_.html
цитирай
21. nkostoff - Параноя
17.01.2010 09:54
те гони, авторе. Надробил си една смехотворна попара от истини и фантасмагории.

Вярно, новоизбраните, кумирът на народа Бойко Б. и неговата свита, са пълни наивници и пускат всякакви лобистки или просто кретенски идеи. Но са много далеч от привиждащия ти се апокалипсис.

Препоръчвам на всички, които прочетат това, да си дадат сметка, че управлението на ББ е първото наистина дясно управление, което ни се случва. И да се опитат да схваната, че 'дясно' означава точно това - прехвурляне на тежестите върху бедните слоеве. И да внимават като гласуват следващия път.

А на автора - да вземе един лексотан или да удари две ракии.

Наздраве !
цитирай
22. анонимен - Приятели, мислете, мислете.......
17.01.2010 10:16
Приятели, не се плюйте един друг! Енергията ни трябва да е насочена в друга посока!
цитирай
23. анонимен - Neshtastie
17.01.2010 10:43
Ogranichen seliandyr
цитирай
24. анонимен - Хм
17.01.2010 10:48
Аз не знам на автора лексотан или трябва или ракия,но определено доста хора трябва да спрат с едното или две и да изтрезнеят.Да се огледат с широко отворени очи и ум около себе си и да се попитат НАКЪДЕ вървим като стадо -не към зелена тревица,а към кланица ни водят.И всеки ,който го
разбере и каже е обявяван за кретен,параноик и
т.н.Това с жилищата го подозирах още в момента,
когато започнаха да ни карат да попълваме нови декларации-90 и някоя година ,парите за
кампанията бяха осигурени от Дания.
цитирай
25. injir - Истината е една. Данъците и смет...
17.01.2010 10:49
Истината е една. Данъците и сметките ни са тежки.
цитирай
26. анонимен - Не мисля, че нещата стоят точно така...
17.01.2010 11:25
Не бъдете толкова наивни да смятате, че всичко което хрумне на някого и бъде предложено, може да бъде внесено за гласуване, прието, санкционирано от президента и минало през конституционния съд без да са спазени 100% всички разпоредби на вътрешното право (вкл. и тази част от международното, което според чл.5 ал.4 КБ е част от вътрешното с по-висша сила). Това за крепостничеството е доста пресилено, това са били съвсем други периоди и схващания.
Това за двойния данък няма да мине, бъдете сигурни. Здравната карта.. кое ви тревожи? Истината е, че тук бачкаме за без пари - това е. Не уважаваме труда си. Прекалено заплетена е ситуацията, за да има еднозначен отговор и лесен начин за справяне със ситуацията. Иска време и здрава ръка.
цитирай
27. анонимен - Ран и Ът
17.01.2010 12:44
Аз ще публикувам един линк, който много добре се вързвва със статията ти. За радост или съжаление, смятам, че голяма част от нещата, които си написал са вярни. Не всички, но голяма част....

http://www.omda.bg/bulg/Ran/ran_new/index.html
цитирай
28. анонимен - Атаката срещу панелките
17.01.2010 14:31
ИСТОРИЯТА

Първо се увеличи данък сгради (и смет) – това бе тест за рефлексите на жертвите. Тестът се проведе успешно. Електоратът продължи да се мотка измежду същите политически елити...

Нататък започна да става страшно – увеличиха много цената на тока и най-вече на топлоенергията. Дадоха възможност да се агрегира етажната собственост, независимо от качествата на съседите. Примерно, ако някой е откачил радиаторите си, плаща такса мощност (нещо от порядъка на 200-300 лева на отоплителен сезон). Няма значение от чисто топлотехническа гледна точка дали има климатици, дали си е сменил дограмата или си е направил топлоизолация. В същото време няма заловен и изселен или поне глобен крадец на топлоенергия в рамките на етажната собственост, а такива има много. Примерно: абонат очевадно манипулиращ топломерите си (хваща се лесно) или разполагащ с ВиК арматура, която му позволява елементарно включване на ненормирани отоплителни тела (хваща се съвсем лесно, а и е описано в Закона за енергетиката като нарушение).

След това се направи нещо още по-нагло – опит да се организира юридически като длъжник на топлофикациите и електроразпределителните дружества етажната собственост, а не отделните собственици. Напълно възможно е, разбира се, и това да доживеем. По отношение на парното например имаме доста неизрядно плащане от страна на жертвите. Това, разбира се, „се лекува” с изпълнителни листа и тежки лихви, но най-вече с агрегиране на абоната! Така че възможно е и този проект на Закона за етажната собственост да доживеем!

Долу-горе по същото време започна медийната истерия за взимане на кредити. Има обаче криза, тя намалява способността на гражданите да плащат наеми и оттам намалява закономерно цените на жилищата. Това е факт към днешна дата. Факт в големите градове. Последните четири-пет години обаче имаше хит на отдаването на заеми за закупуване на имот. Сега тези заеми масово не могат да се върнат и жилищата на длъжниците се отнемат доста по лесно, доста „по-евтино”. Или длъжниците работят на вересия за банката си. Неясно докога... Изборът си е техен!

В същото време има доста нереализирани имоти, празни новопостроени блокове. Те се увеличават с отнемането на имоти заради непогасени кредитни задължения. Те, разбира се, не са собственост на гражданите, а на управляващата върхушка, на малък брой хора. Но пазарът си е пазар и имаме неминуемо спадане в цените на недвижимото имущество. А това няма как да се хареса на управляващата върхушка, която притежава жилищата.

Какво могат да направят те, за да си повишат печалбите?

Е, един от най-лесните начини тези имоти да се напълнят е ликвидацията на производството в малките населени места. Това придвижва работната сила, способна да плаща, в големите градове. Този начин обаче отдавна беше изконсумиран до голяма степен. Сега не върви. Остава крайната мярка – предизвикване на етническо напрежение четвърт век по-късно в определени райони и насилствено и бързо изгонване на огромни маси от населението, които вече ще са на практика безимотни. Това нещо го наблюдавахме в доста нешлифован вид в бивша Югославия. Опасенията ми са, че тук ще е в шлифован вид! Спомнете си когато изгонихме „турците” от България по време на „Възродителния процес”. Те си продаваха къщите за по една месечна заплата на българи. Но огромна част от къщите останаха непродадени – никой не искаше да живее в тях. Особено ако са в бивши „турски” махали. Но тези къщи нали вече бяха построени, купени от някого... Те не бяха експлоатирани докрай или „рециклирани”!?

Да разгледаме няколко елементарни примера:

Турчин, живеещ и работещ в София, се подгонва към Кърджали. Той изоставя бизнеса си в София. Бизнесът му отива в управляващата мафия и хората й. Изоставя работното си място в София. То се заема от бежанец българин от Кърджали, който обаче е безимотен, няма къде да живее, да не говорим за собствено жилище. Турчинът вече е продал жилището си, ако е могъл. Най-вероятно го е продал на по-ниска от пазарната цена, защото бърза. Най-вероятно го е продал на някой, който разполага с много пари и се е свързал "навреме" с него. Това не е безимотният българин, който ще избяга от Кърджали. Това в никой случай не може да е и редови български гражданин. Възможно е турчинът да го е ипотекирал, което със сигурност не може да е в полза на редови гражданин. Ипотеката се прави в банка. Разбира се, в този случай парите ще са доста по-малко, той няма да се разплати с банката и имотът му в кратки срокове ще бъде отнет. Тогава банката пуска в този имот бежанеца българин, но вече срещу наем. В условията на огромен бежански поток наемът може да е много висок.

Българин, живеещ и работещ в Кърджали. Тук нещата са обратни. Направете си само сметката колко от стачкуващите тютюнопроизводители имат парите да закупят жилището от българина! Натакък да не правим килобайти постиг...

ФИРИТЕ В ЧУЖБИНА

Голяма част от кадърните българи фъснаха, а друга възнамеряват да го направят. А трета вероятно ще започнат да възнамеряват да го направят под натиска на обстоятелствата в съвсем скоро време. Тогава фирите в чужбина ще са много големи, особено на евтина работна ръка. Е, управляващите вече взеха мерки. В скоро време (от април 2010-та) страната няма да може да се напуска „безплатно”. Нужни са здравни и пенсионни осигуровки, за Европа здравна карта, дори и от безработните. А безработицата расте. Фирмите на управляващите масово наемат хора без трудов договор. В условията на гражданска война това ще вземе връх. Т.е. точно най-прецаканите хора, които ще са най-мотивирани да бягат, не ще могат да направят това поради юридическа мярка!
цитирай
29. анонимен - ЯДРЕНАТА "ИДЕЯ ЗА БЪЛГАРИЯ"
17.01.2010 14:34
Управляващата мафия в България усеща, че мимикрията вече не помага за спасяване от надигащия се народен гняв. В какъвто и цвят да се боядиса, народът веднага и безпогрешно я разпознава.
В началото на прехода хората разбираха, че са били излъгани едва след изборите, които мафията печелеше чрез някое от многото си лица - БСП, СДС, НДСВ, ДПС, но нещата се промениха.
Народът придоби опит и вече усеща фалша още в зародиш, както е в случаите с “Атака” на Волен Сидеров, ГЕРБ на Бойко Борисов, ЕНП на Мария Капон, РЗС на Яне Янев и много други.
Нещо повече, въпреки огромните усилия и средства, които хвърля мафията за да му попречи, народът успя да се организира в свое политическо движение “ИДЕЯ ЗА БЪЛГАРИЯ” /www.ideyazabulgaria.org/.
Движението е отворено както за живеещите в България, така и за огромната българска емиграция.
Движението за реална демокрация “Идея за България” е първата лястовица, предвестник на възраждащото се гражданско общество в България. Някой може ли да си представи как без вестник, без радио, без телевизия, без финанси, движението само за последните две години надхвърли десет хиляди членове. “Идея за България” се разпространява между хората със скоростта на верижна реакция. Затова треска тресе олигарсите стоящи зад Първанов и Станишев.
Колкото по-бързо расте популярността на движението, толкова по-бързо се приближават те към затворническите решетки.
Главните цели на движението - справедливост и народовластие, наистина имат притегателна сила и обединяващ характер. “Идея за България” също така отчита, че при наличието на организирана престъпност в България тези цели са непостижими и затова в програмата си като непосредствена задача от първостепенно значение то е заложило ликвидиране на организираната престъпност.
Но не тази организирана престъпност с която се борят Георги Първанов, Сергей Станишев и Борис Велчев. Движенито възнамерява да потърси отговорност от тези, които след 1989г. си позволиха да откраднат държавата България заедно с населението. Това е организираната престъпност, която държи в момента всички власти в България и която назначава президентите, министрите, депутатите, главните прокурори, върховните съдии.
Затова главният прокурор Борис Велчев се прави, че не е чувал, а министър-председателят Сергей Станишев и дума не обелва за нея в книжлето “Защото сме социалисти”.
Затова тази тема е табу и при "ловните" излети на президента Георги Първанов. Позитивните послания, които движение “Идея за България” отправя към големи социални групи от българския народ допринасят за обединителното му въздействие и му придават характер на общонародно движение.
В него влизат работници и служители от държавни и частни фирми, пенсионери, собственици на фирми, земеделци, животновъди, лекари, юристи, икономисти, журналисти, архитекти, инженери, университетски и училищни преподаватели, но с най-голяма радост са посрещани тук учениците и студентите – бъдещето на нацията. За съжаление все още само в интернет сайта на движение “Идея за България” обикновеният българин може да усети духа на западноевропейската демокрация.
И макар, че тук не се крият противоречията и проблемите на западните държави, човек има възможност да придобие реална представа за обществено-политическите, социално-икономическите и културните им достижения.
Западноевропейските емигранти от “Идея за България” са своеобразен и засега единствен мост на България към Западна Европа.
цитирай
30. haralanov - Здрасти!
17.01.2010 14:42
Може би си прав...
цитирай
31. nkostoff - Лексотан !
17.01.2010 14:51
Явно има остра нужда, като гледам последните няколко изобилни словоизлияния...

цитирай
32. neptun2007 - Глупости на търкалета
17.01.2010 15:36
И като му вземат жилището на човечеца в малкия град, с кви пари ще си купи в големия?
цитирай
33. borsi - ... За съжаление
17.01.2010 15:37
анонимен написа:
...

За съжаление
цитирай
34. анонимен - еврика
17.01.2010 15:40
Браво Вие открихте Америка.Зависимоста от работа и подслон дисциплинира работниците и донесе богатството на САЩ .Цялото управление е в ръцете на елита.За съжаление днешния САЩ-елит провали тази успешна формула по начина по който и ние си провалихме социализма.Дерзаите... докато имате слюнка.
цитирай
35. borsi - dmk, благодаря за линка. Ще го ...
17.01.2010 15:42
dmk написа:

dmk, благодаря за линка. Ще го прочета - Идеята ми е обаче, че повечето събития тук са на местно ниво. Банда престъпници са яхнали държавата и единственото за което мислят последните 20 години е само нови схеми за измама и изнудване. Иначе няма обяснение факта, че сме последни в Европа.
цитирай
36. анонимен - ох аман!
17.01.2010 15:43
анонимен написа:
Управляващата мафия в България усеща, че мимикрията вече не помага за спасяване от надигащия се народен гняв. В какъвто и цвят да се боядиса, народът веднага и безпогрешно я разпознава.
В началото на прехода хората разбираха, че са били излъгани едва след изборите, които мафията печелеше чрез някое от многото си лица - БСП, СДС, НДСВ, ДПС, но нещата се промениха.
Народът придоби опит и вече усеща фалша още в зародиш, както е в случаите с “Атака” на Волен Сидеров, ГЕРБ на Бойко Борисов, ЕНП на Мария Капон, РЗС на Яне Янев и много други.
Нещо повече, въпреки огромните усилия и средства, които хвърля мафията за да му попречи, народът успя да се организира в свое политическо движение “ИДЕЯ ЗА БЪЛГАРИЯ” /www.ideyazabulgaria.org/.
Движението е отворено както за живеещите в България, така и за огромната българска емиграция.
Движението за реална демокрация “Идея за България” е първата лястовица, предвестник на възраждащото се гражданско общество в България. Някой може ли да си представи как без вестник, без радио, без телевизия, без финанси, движението само за последните две години надхвърли десет хиляди членове. “Идея за България” се разпространява между хората със скоростта на верижна реакция. Затова треска тресе олигарсите стоящи зад Първанов и Станишев.
Колкото по-бързо расте популярността на движението, толкова по-бързо се приближават те към затворническите решетки.
Главните цели на движението - справедливост и народовластие, наистина имат притегателна сила и обединяващ характер. “Идея за България” също така отчита, че при наличието на организирана престъпност в България тези цели са непостижими и затова в програмата си като непосредствена задача от първостепенно значение то е заложило ликвидиране на организираната престъпност.
Но не тази организирана престъпност с която се борят Георги Първанов, Сергей Станишев и Борис Велчев. Движенито възнамерява да потърси отговорност от тези, които след 1989г. си позволиха да откраднат държавата България заедно с населението. Това е организираната престъпност, която държи в момента всички власти в България и която назначава президентите, министрите, депутатите, главните прокурори, върховните съдии.
Затова главният прокурор Борис Велчев се прави, че не е чувал, а министър-председателят Сергей Станишев и дума не обелва за нея в книжлето “Защото сме социалисти”.
Затова тази тема е табу и при "ловните" излети на президента Георги Първанов. Позитивните послания, които движение “Идея за България” отправя към големи социални групи от българския народ допринасят за обединителното му въздействие и му придават характер на общонародно движение.
В него влизат работници и служители от държавни и частни фирми, пенсионери, собственици на фирми, земеделци, животновъди, лекари, юристи, икономисти, журналисти, архитекти, инженери, университетски и училищни преподаватели, но с най-голяма радост са посрещани тук учениците и студентите – бъдещето на нацията. За съжаление все още само в интернет сайта на движение “Идея за България” обикновеният българин може да усети духа на западноевропейската демокрация.
И макар, че тук не се крият противоречията и проблемите на западните държави, човек има възможност да придобие реална представа за обществено-политическите, социално-икономическите и културните им достижения.
Западноевропейските емигранти от “Идея за България” са своеобразен и засега единствен мост на България към Западна Европа.


И ти ли, бе Вуте?!
цитирай
37. borsi - Я да чуем твоите предположения ...
17.01.2010 15:49
nkostoff написа:

Я да чуем твоите предположения тогава и твоите обяснения на ставащото последните 20 години ???

цитирай
38. borsi - Да се огледат с широко отворени очи и ...
17.01.2010 15:57
анонимен написа:
Да се огледат с широко отворени очи и ум около себе си и да се попитат НАКЪДЕ вървим като стадо -не към зелена тревица,а към кланица ни водят.

Не знам, не съм песимист, не съм и оптимист. Смятам се за реалист.
Ако ще става нещо лошо, то е добре да го знам и да взема мерки. Никой нищо не ми е дал, както и на повечето от вас, а напротив искали са да ни вземат. Е ???
Нима изведнъж същите тези хора ще искат да ви правят подаръци или нещо добро?
:) Наивно.
Наистина е добре да гледаме, а не да виждаме само това което ни казват.

Нито един закон последните 20 години не е приет в интерес на гласоподавателите! Има ли един от тях в затвора? Не.
Само този факт би следвало да ни каже да нямаме вяра никому, който е бил или е във властта.
цитирай
39. borsi - Истината е една. Данъците и смет...
17.01.2010 15:59
injir написа:
Истината е една. Данъците и сметките ни са тежки.

Точно - Само вземат от нас, а не ни дават нищо!
цитирай
40. borsi - Иска време и здрава ръка. В конст...
17.01.2010 16:02
анонимен написа:
Иска време и здрава ръка.

В конституционния съд и в президентството са същата банда престъпници. Време? Да, минаха 20 години.
Нужна е метла, но със стари курви нов бардак не става, за съжаление
цитирай
41. borsi - Благодаря за линка и ако това е ...
17.01.2010 16:04
анонимен написа:

Благодаря за линка и ако това е пълния доклад ще ми е интересно да го прегледам
цитирай
42. borsi - Интересно, четиво си написал ...
17.01.2010 16:10
анонимен написа:

Интересно, четиво си написал макар да имам няколко забележки по темата, но ако написаното ни кара да се замисляме, то всяка дума е от значение. Благодаря
цитирай
43. borsi - Re; 34. анонимен
17.01.2010 16:15
анонимен написа:

Благодаря и на теб за написаното, но бих искал да кажа - Няма да допусна в блога си каква да е партийна агитация и реклама, от какви да е партии или движения.
Защото много добре си го написал, но каква е гаранцията, че движението ви не е поредното създадено с цел да се канализира недоволството? Без да ми се сърдите, но следващия линк с реклама ще бъде трит.
цитирай
44. borsi - re; 35. haralanov
17.01.2010 16:16
haralanov написа:

Ще поживеем, ще видим. Поздрави


цитирай
45. borsi - Отива под наем
17.01.2010 16:18
neptun2007 написа:

Отива под наем
цитирай
46. borsi - В САЩ тази малка част не е назна...
17.01.2010 16:35
анонимен написа:

В САЩ тази малка част не е назначена както е тук по партийна линия :)

Пък и нека имаме условията за бизнес в САЩ, поне една магистрала Варна - София и нека един продавач в Макдоналдс взема колкото там и тогава да им обсъждаме проблемите.
цитирай
47. анонимен - ФОРМУЛЯРИТЕ - КОПИЯ ОТ СТРАНИЦИ - ЗА ВПИСВАНЕ В "НОВИТЕ ДОМОВИ КНИГИ"
17.01.2010 16:38
ТАКА СА АРАНЖИРАНИ - ЧЕ ПРЕДСТАВЯВАТ НАЧАЛО НА ДОГОВОР - ЩО НЕ ГО КОНСУЛТИРАТ ЮРИСТИ ПО ВЕЩНО ПРАВО? ОСТАВА НАЙ-ОТДОЛУ ДА СЕ ПОДПИШЕ СЪОТВЕТНАТА ПРЕДНАМЕРЕНО ИНФИЛТРИРАНА В СЪОТВЕТНИЯ ЖИЛИЩЕН БЛОК СПОНСОРИРАНА ЛИХВАРСКА МУТРА - ЗА ДА СЕ ОКАЖЕ СОБСТВЕНИК НА ВАШИЯТ - И ОСТАНАЛИТЕ - АПАРТАМЕНТИ - ПРЕТГЛЕДАЙТЕ ТЕЗИ ФОРМУЛЯРИ - ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНИ СЪС СВОЯТА ПРЕСТЪПНА ПОЛУГРАМОТНОСТ.
цитирай
48. borsi - ТАКА СА АРАНЖИРАНИ - ЧЕ ПРЕДСТАВ...
17.01.2010 16:44
анонимен написа:
ТАКА СА АРАНЖИРАНИ - ЧЕ ПРЕДСТАВЯВАТ НАЧАЛО НА ДОГОВОР

Това го забелязах и аз - още по-важното е, че който не ги подпише - подлежи на санкции!
цитирай
49. анонимен - къде
17.01.2010 16:52
са тези договори ?
цитирай
50. анонимен - пардон, формуляри
17.01.2010 16:54
дайте Link
цитирай
51. borsi - Имаше ги в сайта на общината ни. ...
17.01.2010 17:00
анонимен написа:

Имаше ги в сайта на общината ни.
Предполагам и всеки домоуправител вече има такъв
цитирай
52. анонимен - Преди години получавахме уведо...
17.01.2010 19:01
Преди години получавахме уведомителни писма за невнесен данък сгради, но това не се случва през последните години. Такау лисани в ежедневието и безпаричиетоу в един момент може да се окаже, че дължим сума, коато нама от къде да намерим и да останем без жилище. А като си помисля също така колко хора дължат с хиляди и дори десетки хиляди на "Топлофикация"... Но интелесно, санкциите сполетяват обикновените българи. Ако си циганин, то тогава няма проблем! Ако си излязъл от затвора и няма къде да живееш и работиш, просто се качваш на някой кран, заявяваш искането си и получаваш. Но ако си българин, то тогава ще те оъдят за нарушаване на обществения ред...
цитирай
53. borsi - . . . Миналата година мисля приеха ...
18.01.2010 14:06
анонимен написа:
...

Миналата година мисля приеха закон според който може да те осъдят и ти дори да не разбереш.
Знам за подобен случай във Варна с позната.
Има акт 200 лева, срещу нея е заведено дело но тя не знае. Когато тръгва да продава апартамент, се оказва, че той е със запор от съдия изпълнител.
Глобата с лихвите е станала над 500 лева, а с разноските по делото сумата бе вече 2100 лева.

Жената ги плати, но просто пълен късмет, че е узнала. Иначе след още 2-3 години сумата щеше да стане такава, че да не може да я плати, а мафията да и прилапа апартамента на апетитно място.
цитирай
54. borsi - До края на 2010 г: Всеки пети бълг...
18.01.2010 14:10
До края на 2010 г: Всеки пети българин – безработен

Прогноза е на Българската стопанска камара

Всеки пети българин ще бъде безработен през 2010 година, сочи прогноза на Българската стопанска камара.
“В проценти това означава, че средно за страната реалната безработица в края на годината ще бъде 19-20 на сто.
В някои райони като Североизточна и Северозападна България безработицата ще достигне до 60 на сто”, обяви председателят на камарата Божидар Данев.
Според него тези проценти създават сериозна потенциална опасност пред излизането на страната от икономическата криза.
Официалните цели на правителството за безработицата у нас за тази година е за задържане на нивото й под равнище от 11,4 %

Не съм фен на тия в камарата, но смятам, че тоя път са прави - 11,4 % е само в нечии фантазии и в стъкмистиката която вкара брака в потребителската кошница.
Реално безработицата във Варна в момента е повече. Фалитите на дребосъците в бизнеса пък тепърва предстоят.

Мисля си какво правят тия безработни с новите данъци и глоби от по 1000 кинта?
цитирай
55. анонимен - Добре си го написал авторе! Аз ...
18.01.2010 14:11
Добре си го написал авторе!

Аз обаче се чудя на едно нещо-ясно е, че повечето хора са видяли, че има нещо нередно в този нов закон за собствеността и въпреки това четох някъде, че има 10-15% овце, които са се подчинили на него.Та питам се аз ако всички хора откажат да влизат в съдружие със съседите си какво ще стане.Просто няма да мине закона.Не могат да ни глобят всичките-пък и да ни глобят просто няма да си платим и толкова.За всеки случай аз категорично отказвам да влизам в каквото и да е съдружие с имота си.Това е!Просто и ясно.И ако и останалите 85-90% от населението откаже да го направи просто този закон няма как да мине.
цитирай
56. анонимен - Поздрави
18.01.2010 18:41
borsi написа:
До края на 2010 г: Всеки пети българин – безработен

Прогноза е на Българската стопанска камара

Всеки пети българин ще бъде безработен през 2010 година, сочи прогноза на Българската стопанска камара.
“В проценти това означава, че средно за страната реалната безработица в края на годината ще бъде 19-20 на сто.
В някои райони като Североизточна и Северозападна България безработицата ще достигне до 60 на сто”, обяви председателят на камарата Божидар Данев.
Според него тези проценти създават сериозна потенциална опасност пред излизането на страната от икономическата криза.
Официалните цели на правителството за безработицата у нас за тази година е за задържане на нивото й под равнище от 11,4 %

Не съм фен на тия в камарата, но смятам, че тоя път са прави - 11,4 % е само в нечии фантазии и в стъкмистиката която вкара брака в потребителската кошница.
Реално безработицата във Варна в момента е повече. Фалитите на дребосъците в бизнеса пък тепърва предстоят.

Мисля си какво правят тия безработни с новите данъци и глоби от по 1000 кинта?

....Не питай, дай Боже да не разбереш никога
цитирай
57. анонимен - Попаднах на нещо интересно и Ви ...
20.01.2010 17:52


Попаднах на нещо интересно и Ви го пейсвам защото за пореден път се убеждаваме,че Законите ,които са основата на всяка правова държава у нас са само изтгочник на хаос,малоумие и корупция.

"Книгата на собствениците е в полза на ...чиновниците!
Първо: Ще ви хванат, че от години имате наематели и не сте си платил данъци върху наемите.
Второ: Ще ви хванат домашните любимци - кучета , котки, папагалчета...и за тях дали сте си платили данъците?
Трето и най-важно: Всички които са си усвоили балконите ТРЯБВА да ги добавят към квадратурата на апартаментите си, като това трябва да стане с издаването но нов нот.акт, както и да се преизчислят всички % от общите части на сградата, това пък се прави от експерт оценители.Вие всъщност си увеличавате жилищната площ и на 100% трябва да се добави квадратурата на всеки балкон т.е. плюс 10 кв.м минимум, а тези с по два балкона плюс 20 кв.м.
Да не говорим, че всички балкони от старото строителство преди 1991г. изопщо не са вписвани в нот.актове и са си ОБЩИ ЧАСТИ и до днес!
Сега дори и да не е направено усвояване те трябва да се впишат към нот.актове както съм посочил по-горе с тази разлика, че се вписват три четвърти от квадратурата на балкона.
А това увеличаване на квадратурата след включването на балконите пък ще доведе до вашия по-висок данък сгради и такса смет !
Сега разбирате ли колко ала-бала е това което се прави в момента и в полза на кого е! Разбирате ли, че никой от старите ЕС не може коректно да си напише кв.м и процентите от общите части.
Погледнете си нот.актове и ще разберете,че там липсват балконите изопщо, а тези които вече са ги усвоили и превърнали в кухни?
Нека уважаемите депутати от Парламента първо да решат въпроса с прехвърлянето на земята под блоковете на етажните собственици, после да се коригира ЗУЕС и се разбере как ще се узаконят усвоените балкони, как ще се добавят към общата площ и % на общите части как се променя!"

http://forum.investor.bg/viewtopic.php?t=13543&r=210
цитирай
58. lambo - В кой Закон е това ?
21.01.2010 13:33
Че ако фирма мине определен оборот, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да се пререгистрира в София !
цитирай
59. borsi - Че ако фирма мине определен оборот, ...
21.01.2010 15:43
lambo написа:
Че ако фирма мине определен оборот, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да се пререгистрира в София !

Приет е още преди години - не знам точно по кой или коя разпоредба, но всяка фирма с над определен оборот е длъжна да се пререгистрират, уж за да е под надзорна на - "Големи данъкоплатци"
Реално целта е да се създават работни места в столицата, офиси, да се наемат хора на място и да се плащат на място местните данъци и такси.

Това се прави най-вероятно, защото в София са най-големия брой избиратели, а обществените недоволства там имат най-голям ефект.
Ако във Варна или Видин някой протестира кой ще му обърне внимание? Никой. Тук дори няма по кой да метнеш един камък.
Няма държавни институции, парламент, има само назначени от властта двоцови кучета, но малко на брой и няма как да се замерят депутати и министри с камъни.
В София обаче е друго - Там ги е страх местните да не ги целят с камъни както се е случвало, за това имат грижа да им хвърлят по коричка хляб да не лаят много и най-вече да не хапят.
Тези дни обаче за всеки случай приеха закон с който забраняват демонстрации пред:
Народно събрание, Президентството и Министерски съвет.
Страх ги е само от софиянци, а в провинцията каквото и да става няма значение - От тук дори телевизиите няма да излъчат кадри.
Когато освиркаха Станишев например във Варна нито една телевизия или централен вестник не го отрази това събитие.

В София обаче искат не искат, трябва поне малко да се съобразят.
цитирай
60. lambo - Разделяй и Владей
21.01.2010 21:04
Старо римско правило
цитирай
61. borsi - Разделяй и Владей Точно.
21.01.2010 21:11
lambo написа:
Разделяй и Владей

Точно.
цитирай
62. анонимен - USA
25.01.2010 12:18
в САЩ властта не е назначена, а се самоназначава с най-скъпия, модерен и агресивен маркетинг измислен досега - става въпрос за милиони долари легално пръскани за кампании!!! И ако това не е чисто 'пазаруване' на избиратели.. здраве му кажи! Какво пречи на олигарсите, които притежават целите бизнес структури, да си направят президент и управляващи пионки? Нищо! Доказаха го с Обама -- 300-те милиона зомбирани американци търсеха нов месия и бизнеса си го купи. Само проверете откъде идват всички donations за Обама и екипа му. За McCain 'спонсорите' бяха от другия лагер, но има и компании, спонсориращи и двамата.. ?! Хмм, защо ли .. Защо ли и кмета на Ню Йорк направи ултра скъпа кампания, за да остане на топлото кресло.. Защото човекът си инвестира: дава 4 милиона (по спомен), а дивидентите от поста ще му донесат в пъти повече
цитирай
63. анонимен - А на някой направо им подаряват всичко което поискат!
03.02.2010 13:53
Прекратиха разследването срещу Георги Гергов 02 февруари 2010 / News.dir.bg

Досъдебното производство срещу бизнесмена Георги Гергов за финансови злоупотреби е прекратено.

Разследването, което обхващаше финансовите дела на крупния пловдивски олигарх, включително и придобиването на мажоритарния дял на Международен панаир – Пловдив, започна по сигнал на депутата Яне Янев. Преписката се прекратява поради липса на данни за извършено престъпление, е становището на прокурор Божидарка Попова, предаде БЛИЦ.

Разследването прокуратурата в Пловдив започна като обект на проверката бе създаването на смесеното публично-частно дружество "Пълдин туринвест", което стопанисва имоти в резервата "Старинен Пловдив" и чрез което Гергов влезе като акционер в Международен панаир Пловдив.
цитирай
64. анонимен - vmesto s pura, s kura
09.03.2010 19:44
tuk e stanalo bati i partizanskata klika. Kill them all. :)))
цитирай
65. анонимен - falita na Bulgaria
11.03.2010 18:07
фАЛИТА НА БЪЛГАРИЯ ДАТИРА ОТ 1980 г.,когато държавни предприятия като Дунавски драгажен флот -Русе .Работници и служители на предприятието на брой
3000 души не получаваха осем месеца заплати.1983 г. всички Българи изнесени да
работят в Ирак получиха заплатите си преведени в България след три години с
наместа на съда.Така и с много други външнотъговски компании.Българите,които
се трудеха в Либия получаваха 672 $ ,а Арабите превеждаха 6720 $ на Централата в България.Не искам да Ви пиша повече ,Вие се сещате защо.
цитирай
66. анонимен - Браво!
13.03.2010 11:28
Страхотна статия. Браво на автора.
цитирай
67. doktora757 - Много добър анализ; отдавна някои ...
01.04.2010 14:16
Много добър анализ; отдавна някои глобалисти (това са комунисти, фашизоиди и ционисти в комбинация!) точат зъби за нашите жилища и се чудят как да ни лишат от тях по законов начин - засенало им е това в кривото гърло като остра рибя кост! Та тия съвети как да ни загробват и провеждат ефикасно геноцида и холокоста срещу българите идват директно от външни сили; това трябва да е ясно. В констатацията българите да не пътуват в чужбина малко не съм съгласен, защото схемата е точно обратната - стимулира се българите да бъдат прогонени от България и тук да се отвори екологична ниша за други етноси-паразите, които да се настанят на земята ни, за която е проливано потоци от българска кръв! Това което трбва да се нарави е да изгоним от ръководството на страната и от икономиката тунеядците, паразитите, националните предатели, масоните, богоборците и колаборационистите в услуга на глобализма и сатанизма (слугите на антихриста)!.......)))))))
цитирай
68. doktora757 - Първо ни пробутваха разни схеми ...
01.04.2010 14:24
Първо ни пробутваха разни схеми колко лоши и ненадежни срещу земетресения са панелните жилища (вярно е точно обратното)! Да се оттървем от тях; да ги разрушими или да ги продадем на безценица. Тоя номер не мина и сега се чудят какво друго да измислят педалите. Разните строителни спекуланти нацвъкаха специално в София стотици ненужни апаратаменти и след като задлъжняха на банките сега се чудят как да се оттърват от тях - цените обаче стремоглаво падата надолу и никой не ще да купува. Цените на жилищата изкуствено са завишени 10 пъти и сега в София има над 90 000 празни апартамента ново строителство, които до второто пришествие ще си стоят празни! Хората си имат жилища и не им трябват новопостроени гробници; строени набързо и с нискокачествени материали, които при едно заметресение над 6-та степен ще изпопадат като картонени кутийки!
цитирай
69. анонимен - Лъчезар Стефанов
11.05.2010 20:07
Поздрави на автора за отличния анализ. На несъгласните оптимисти ще кажа, че оптимизмът е хубаво качество, стига да не се превърне в глупост.
За съжаление, националният ни проблем е в липсата на съпротивителни сили. Българинът е може би най-страхливото същество на планетата. А там където има страх, има и безкрайно покорство, което кой-знае защо, наричаме търпение.
цитирай
70. bayhuy - Добър пост, поздравления за авт...
15.09.2010 12:13
Добър пост, поздравления за автора...и да не се лъже друг път да гласува за ГЕЙБ.
цитирай
71. анонимен - Просто много точно
20.10.2010 23:40
Браво! Все едно аз съм го писал!
цитирай
72. borsi - Истинска сеч на безработни се разрази днес в НАП – Варна
04.05.2011 17:57
Стотици варненци без препитание останаха на ръба на нервна криза, след като разбраха, че са излъгани от държавата чрез медиите, че срокът за декларациите им е удължен.
http://www.petel.bg/SECH-NA-BEZRABOTNI-V-NAP---VARNA--darzhavata-gi-izlaga-za-udalzhavaneto-na-sroka-__2445
Данъчните пък изпълняваха безпрекусловно закона и налагаха актове наред. Глобите, които ще бъдат наложени достигат до 500 лева, които не могат по никакъв начин да бъдат платени от бедните хора. Това стана въпреки, че в медиите бе съобщено, че ще има отсрочка. Загубилите работните си места през миналата година научиха няколко дни преди крайния срок 2 май, че трябва да подават декларации отново от медиите. В коридорите на сградата на НАП- Варна безработните коментираха, че съставянето на актове е безумие и, че финансовият министър Симеон Дянков отдавна е трябвало да бъде изгонен в САЩ, откъдето дойде да обърква българските финанси и икономиката.
цитирай
73. borsi - ГЕРБ въвежда 10-годишна давност за всички длъжници Кредиторите ще имат двойно повече време да събират борчовете за парно, вода и телефони
12.06.2011 23:07
Под благовидния предлог да няма вечни длъжници ГЕРБ се готви да увеличи двойно срока, след изтичането на който даден борч на гражданин се отписва. Предложението е в Закона за задълженията и договорите (ЗЗД) да се запише, че ще има 10-годишна абсолютна давност за задълженията, включително за парно, ток, вода и телефонни сметки. Сега давността е 5 години.

"В момента при данъчни задължения има 5-годишна давност. Но при всяко действие на публичен изпълнител, дори да се вземе справка по уточняване на дълга, давността се прекъсва и започва да тече нов 5-годишен срок. Така се получавало порочен кръг и в крайна сметка борчът остава несъбираем. Ние искаме да се наложи една 10-годишна абсолютна давност, така че, ако държавата или някой друг не успее да събере дължимото си за този срок, гражданинът бива окончателно освободен от тях", обясни депутатът от ГЕРБ Емил Радев.

Всъщност 10-годишна абсолютна давност фигурира и сега в Данъчноосигурителния процесуален кодекс (ДОПК). Тя се отнася именно за данъчните задължения, дадени от депутата от ГЕРБ като пример за затлачен проблем. Според чл.171 от ДОПК "с изтичането на 10-годишен давностен срок, считано от 1 януари на годината, следваща тази, през която е следвало да се плати публичното задължение, се погасяват всички публични вземания независимо от спирането или прекъсването на давността". Този срок също бе въведен под предлог, че така държавата след 10 години ще спре да тормози хората за стари данъчни задължения. Дотогава "обикновената" давност за данъците бе пет години и съдилищата, а и самите данъчни се съобразяваха с този срок. С въвеждането на двете петилетки абсолютна давност всъщност се даде възможност на данъчните да предявяват претенции в по-дълъг период.

Същото ще се случи и с поправките в ЗЗД. В момента и съдилищата, и кредиторите приемат петгодишната обща давност, записана в този закон, за възможност за предявяване на претенции и за събирането на дължимото. Това важи и за много дългове, които имат да събират топлофикациите, водните дружества, мобилните оператори, електроразпределителните дружества. На практика с въвеждането на абсолютната давност ще се облекчат тези дружества, които сега не смогват дори да разберат длъжниците си за няколко години, камо ли да предявят претенциите си.

Законът позволява давността да се прекъсва при определени обстоятелства - например ако се предяви иск в съда или се предприемат действия за принудително изпълнение. Пак по ЗЗД от прекъсването на давността почва да тече нов 5-годишен срок. На теория това наистина би могло да означава, че при определени обстоятелства може да има вечни длъжници. Но практиката, включително и съдебната, от години е съвсем друга. За всички кредитори в момента е ясно, че трябва да се вместят в петгодишната обща давност. В противен случай нямат никакъв шанс да си съберат дължимото. Същото се отнася и за длъжниците.

Затова и промяната ще е облекчение единствено за дружествата с много длъжници. Още повече че законодателят вече се погрижи всички тези най-големи кредитори да имат възможността за ускорен съдебен процес и ускорено принудително изпълнение.

Друг аргумент на депутатите, които генерират промяна с давността, е, че банките нямало да могат да прехвърлят претенциите си към наследниците на нередовните платци след изтичането на този 10-годишен срок. Той също обаче издиша, защото и сега съществуват достатъчно варианти, при които кредитните институции, както и който и да е друг кредитор, не могат да насочват исканията си към наследниците - например ако те са приели наследството по опис или пък са се отказали от наследството.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: borsi
Категория: Бизнес
Прочетен: 5984139
Постинги: 957
Коментари: 3981
Гласове: 7086
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031