Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2011 23:28 - Поредния "бизнес план" на Борисов - Ще продават студентите като крепостни
Автор: borsi Категория: Политика   
Прочетен: 17926 Коментари: 39 Гласове:
17

Последна промяна: 17.05.2011 23:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Поредния "бизнес план" на Борисов - Ще продават студентите като крепостни


След като бизнеса с магистралите не потръгна и не можа да реши финансовите проблеми на страната, но за това пък донапълни джоба на престъпната сган управляваща България последните 22 години, човекът на Дога, Дон Цеци и енергийната мафия "измисли" нов бизнес. 

image

Красна поляна 2007 г. - Бойко Борисов и Дон Цеци на сладка приказка,  докато циганите  наоколо размахват брадви и крещят "смърт на българите"

"Чета в пресата, че нашите лекари се търсят в чужбина. Тук е мястото на министър Игнатов да прецени и да предложи – дали, когато държавата години наред дотира един студент, след това той трябва да стане и да си замине, без да има никакъв ангажимент към тази държава. Тогава защо ние дотираме? Ние на практика вадим от парите на данъкоплатците, за да подготвяме специалисти за друга държава", каза Борисов - http://www.btv.bg/news/bulgaria/obrazovanie/story/531551313-Borisov_Obuchenieto_darjavna_porachka_da_se_obvarje_s_realizatsiyata_v_Bulgaria.html

Тук, Борисов пак лъже

Студентите, дори държавна поръчка, плащат такси за обучение, така че приказките му как вади от джоба не минават.
Вадят от джоба  тези които учат и техните родители! 
Вярно, преди 22 години имаше нещо подобно, но с  разликата, че държавата  плащаше цялото обучение, а после намираше и работа на  завършилите. 
А сега от една страна искат да събират и такси за всеки семестър и от друга завършилия да го изнудват да се откупи, ако иска да напусне страната.

И  какво ще предложи на студентите приятелят на циганите и енергийната мафия?  Освен проституция за момичетата и мизерия за момчетата, завършили университет!

240 лева минимална заплата?  Безработицата реално е над 40 % освен островът на  илюзиите наречен град София. 

"Бизнеса" на човекът на Дон Цеци и Доган е ясен. Целта му да продава студентите като крепостни селяни, защото както сам той каза;  "След като можело да има трансфери на футболисти, то така трябвало!"

Премиерът каза ".... ще позволи да има повече приходи, когато те се връщат обратно и ги „продаваме”!  

image

Лидери на управляващата партия си избират студентки на оргия в Свищов

Другия вариант на бизнес плана на Бойко е вероятно всеки завършил студент, да плаща на управляващата от 22 години шайка човеконенавистни дегенерати и убийци, откуп за да се освободи и да може да замине за чужбина.  

На фона на новите стотици хиляди които на всяка цена искат да заминат от страната, това си е бизнес, подкупи и изнудване на младите момичета за секс от страна на престъпната шайка, за милиони левове всяка година.

image

Още по темата: Половината от желаещите да емигрират вече представят аргумента „просто не искам да живея в България”
Реалната безработица в България засяга 42 % от трудоспособното население
“Националната” стъкмистика в опит да скрие геноцида в България






FOREX (ФОРЕКС), АКЦИИ, ФЮЧЪРСИ 



Гласувай:
17



1. zabavnata - Студент = ритнитопковец ?! Излагация!!!!
18.05.2011 07:24
Като няма хора, няма да има и проблеми! Гениално решение на правителството! Браво ГЕРБ, браво Бойко!
Тук се строят само магистрали, голф-игрища, стадиони. Културата и образованието са нежелани и на тях се гледа като на ВРАГ № 1. Не виждам никаква социална политика. Работещи хора изнемогват финансово. Отворете широко очите си г-н ПРЕМИЕР на БЪЛГАРИЯ. Никой не бяга от хубаво.
Хората на България искат СТАБИЛНОСТ и ВЪЗХОД ! Време е за реални реформи, които да накарат младите да останат в родината, а не да стягат куфари. Направете пазар за студенти и да видим каква ще е реакцията на ЕС.

цитирай
2. andrei - Видно е,че дрогата му идва в повече!
18.05.2011 10:21
От бръщолевенето му,става ясно,че не само е прост,но и глупав!Та нали смисълът България да е в ЕС е-хората да се придвижват,учат,работят и живеят свободно в ЕС!Май не е наясно с тези неща и защо ни е необходимо да влезем в Шенгенската Зона!?С изговарянето на тези простотии,е хубаво,хората да видят акъла на тази мутра и селски келеш,който си въобразява,че може да стане Президент на България.Не случайно политиците от ЕС не го канят никъде и се срамуват от присъствието му.Както казва народа"виж му акъла и тогава му крой шапка".Вари го,печи го-Главанака си е Главанак.Само че резили нас и България пред целият свят!
цитирай
3. fireball - До "грамотния" № 4
18.05.2011 15:00
Приятелю, въобще не е важно колко струва един ученик или студент на бюджета. По-важно е да ги задържиш в България. Като им създадеш условия за реализация и развитие. Но тъй като Вие това не го можете, най-лесно е да го наложите със забрани и директиви... Така сте навикнали - забраняваш нещо и хоп - решаваш проблема! Трябва да си много тъп управник след като влагаш пари за обучението на кадри и след това не можеш да ги задържиш! И това не се отнася само за Пожарникаря, а за цялата пасмина от политици и управници изредили се през последните години....
цитирай
4. borsi - "Наша" е трансферната сума...
18.05.2011 16:13
Емилия Милчева - http://www.webcafe.bg/id_1524734885_Nasha_e_transfernata_suma

Премиерът Бойко Борисов действа като чертожник пред голямата дъска на българското бъдеще. Драска като Петър Първи едни прави линии по нея - магистралите. После поглежда надолу и се сеща и за мат'ряла.

Днес - за студентите. Как младите висшисти-специалисти да станат крепостни селяни на държавата България - ето този въпрос си зададе Борисов на форум, посветен на иновациите. Да си отработят платеното от държавата за тях, включително и за препаратите, с които се требят хлебарките в Студентски град.

И съвсем иновативно се сети, заедно с просветния министър Сергей Игнатов, че могат да ги задължат да работят 5 години тук - след като завършат висшето си образование. Същият прийом от Живково време.

А защо не и да връщат на държавата парите, които е похарчила за тази цел. Може под формата на лизингови вноски. (Въпреки че държавата така и не раздвижи студентското кредитиране...) Как не са се сетили да допишат и това в промените в Закона за висшето образование, които подготвят, за му се отпусне краят на приема на чуждестранни студенти. Иначе сега по 103-о ПМС за за образователната дейност сред българите в чужбина приемаме около 400 студенти, които не плащат такси в държавните университети им се осигурява стипендия от 90 лева на месец.

Ако подобно решение за 5 години "ангария" за изплащане на диплома наистина се задейства, то всички вкупом трябва да сезираме Европейския съд за защита правата на човека.

Хората бягат като пилци от държавата, Борисов и Игнатов искат да ограничат свободното движение на хора, стоки и услуги, като вменят някому задължението да работи 5 години като сервитьор, строителен работник или поставящ изолации на сгради с дипломата си от ВУЗ. Не че самата диплома има особена стойност.

От общо 2.5 млн. работещи у нас не повече от 500 000 са заетите в сектори с висока добавена стойност. Останалите шият на ишлеме или в производства с ниска добавена стойност, където обаче конкуренция са ни Виетнам, Камбоджа, Пакистан, Китай (по данни от форума)... В същото време Германия ще търси да наеме 2 милиона квалифициран среден и висш персонал за икономиката си в близките години.

Зад идеята за 5-годишното крепостничество може да има и друга задна мисъл - като "вържат" един млад човек пет години, ще поработи, ще помрънка, може да се поожени - и разведе, да му се роди дете и така да оправи малко демографията, преди да забегне далеч оттук.

На форума за иновациите двамата трябваше да кажат какво всъщност ще направи България, за да подобри така качеството на висшето си образование, че то да не изглежда като ПУЦ спрямо европейските университети. За да се признават българските дипломи в ЕС. Вместо българското чиновничество да бави колкото се може повече легализацията на европейските тук.

На форума за иновациите Борисов беше редно да каже кога смята, че ще "порасне" до същинска икономика някоя от секторните стратегии, така красиво описани от Трайчо Трайков - IT, спа, био-технологии и др. Ако нанесе върху секторната стратегия на икономиката картата на българските ВУЗ-ове - частни, държавни и по Търговския регистър, ще има доста за изрязване от тия 70 ВУЗ-а и двайсетина в проект.

Освен ако не протезират икономиката...

А ако наложи същинската икономика върху българското образование, едва ли има смисъл да останат повече от десетина. Производството на ВУЗ-ове и дипломи отдавна надхвърля всякакви разумни граници, освен това се движи по линия, паралелна на развитието на икономиката ни.

Полетът на премиерската мисъл обаче не излиза извън рамките на футболното поле. "Ми, вземете футбола, така ли е - не. Има трансфер. За клуба, за тези, които са го готвили..." Това е сериозен аргумент на министър-председателя - в полза на това как да закотвим младите висшисти тук. Не казва колко данъци са влезли в хазната от тия трансфери. Дали НАП знае?

Можем - ако им предложим заплата на футболисти - не онази, по която клубът плаща или вай-често не плаща в повечето случаи осигуровките, а истинската, която им осигурява апартаменти с джакузита.

Вдъхновен от футбола, премиерът продължава: "Да се увеличат чуждестранните студенти, за да ги продаваме..." И спомените го понасят как едно време сме обучавали в пъти повече чуждестранни студенти. Ами да, г-н Борисов, но сега голяма част от арабските студенти се образоват в по-добри университети в европейски държави. Даже и от Сирия не идват както беше едно време. Освен в Пернишкия (ви) университет.

Сега "трансферните" суми ги прибират други. Целта на България е след 10 години да стане лидер в сферата на информационните технологии, производството на биохрани и на зелена енергия, каза днес министър Трайков.

Е, тогава може и да останат тук.
цитирай
5. darktales - Браво на Борисов! Досега висшето ...
18.05.2011 18:41
Браво на Борисов! Досега висшето образование в България имаше само едно предимство - по-евтина издръжка (с някои уговорки наистина). Сега вече и това предимство ще отпадне. Защото, нали така, на закрепостените новозавършили висшисти ще трябва пак майка и татко да им помагат в повечето случаи, като знаем какви са Бг заплатите. Сега вече дано стане ясно, че няма никакъв смисъл да се взема диплома в България. Тези, които могат и искат да учат, ще го правят на Запад и дипломата им ще значи нещо.
цитирай
6. lambo - Циганските бунтове в Красна поляна
18.05.2011 21:39
http://lambo.blog.bg/politika/2007/08/16/tihata-kosovizaciia-zapochna-da-priplamva.100939
цитирай
7. gugut - -
18.05.2011 22:06
Почти навсякъде по света висшето образование е платено.
Намирам безплатното образование за лукс мисля, че държавата има право да поставя условия, когато реши да плати на някой образованието.
Всеки е свободен да учи в частни университети или в чужбина и да работи където иска.
Вие май искате хем безплатно, хем без условия?
Да не говорим, че имаме и прекалено много хора с висше.
цитирай
8. анонимен - Аз лично
18.05.2011 22:15
съм от поколението вишисти, което подлежеше на разпределение. Завършваш и тъй като държавата ти е плащала висшето образование, работиш три години по неин хатър.
Разпределиха ме учителка близо до София, а не някъде из провинцията, само защото имах по-висок успех. Е, откровено казано, вършех работата си през пръсти, защото не ми беше по сърце. И след една година настъпиха промените и ..се спасих.
Та..исках да кажа, че ако нещата бъдат въведени пак така, по същия начин ще постъпват и сегашните вишисти. Как поне малко не се научиха, че изнасиленото дърво плод не дава!
цитирай
9. kostadin - . . . . . Как поне малко не се научиха, ...
18.05.2011 22:40
angpiskova написа:
..... Как поне малко не се научиха, че изнасиленото дърво плод не дава!

Много интересен живот -даже си имала наблюдения касаещи изнасилено дърво.
цитирай
10. borjanmljakov - Добре го е казал Премиерът!
18.05.2011 23:11
Парите трябва да се заслужат! Не като Пискова, една половинчата свирка направи и с хиляда уговорки я пуснаха по български! Сега виждате резултата: трови всички с простотиите си! Барем грамотна да беше...
цитирай
11. анонимен - . . . . . Как поне малко не се научиха, ...
18.05.2011 23:19
kostadin написа:
angpiskova написа:
..... Как поне малко не се научиха, че изнасиленото дърво плод не дава!

Много интересен живот -даже си имала наблюдения касаещи изнасилено дърво.

Мисля и говоря в метафори:)
цитирай
12. tera - Според мен ББ има един мноооооооооо голем пропуск!
18.05.2011 23:50
ТрЕбва да наложи ембарго на износа на мозъци още след средното образование, защото много младежи отиват да учат ВИСШУ у чужбинско още тогава.

Даже още по-добре - с раждането на детето, родителите да положат клетвена декларация, че то до ГРОБ ЩЕ СИ СЕДИ В БЪЛГАРИЯ! иначе никакви детски надбавки и прочее глезотии, ама-ха, ще Арчим пари на ветърО! :)))


цитирай
13. borsi - Къде може да учите безплатно в чужбина --------------- http://diploma.bg/?p=view&aid=2171
19.05.2011 00:49
Безплатно обучение за български студенти предлагат скандинавските държави Швеция, Норвегия и Финландия, като кандидатите трябва да заплатят само регистрационни такси, които са не повече от 80 евро. Повечето висши училища приемат студенти по документи, но изискват и сертификат за владеене на официалния език или на английски. Необходимо е да са издържали някой от международно признатите тестове като TOEFL, IELTS, Cambridge First Certificate.

Само новопристигналите студенти в Швеция имат право на стипендии. Българите могат да получат до 800 евро на месец за издръжка, както и еднократна помощ за пътуване. Въпреки че висшето образование е безплатно, такси има за бакалавърските програми на английски, както и за обучението за магистри и докторанти. Цените на обучението са от 3 хил. до го хил. евро.

Кандидатстването в Норвегия е централизирано и става с диплома за средно образование и сертификат за владеене на английски език. Предлагат се едногодишни курсове по норвежки в университетските колежи. От стипендии могат да се възползват само магистрите и докторантите. Кандидатстването става чрез норвежката служба за висше образование NUCAS. Крайният срок за подаване на документи за следващата учебна година е 1 март. За програмите на английски език кандидатстването не е централизирано и документи се изпращат до всеки университет.
Във финландските висши училища обучението е предимно на фински, но се предлагат около 400 бакалавърски специалности на английски. Недостатък е тромавата система за кандидатстване с приемни изпити на място за всеки университет. Достъпът до магистърските програми е по документи. За месечна издръжка са достатъчни 500 - 650 евро.
В Дания има над 130 програми изцяло на английски, но някои търсени специалности като право, медицина и архитектура са на датски.
За скандинавските страни документи се подават до 15 март. Има възможност за стипендия от около 500 евро, която е за максимум за две години. Студентите имат право да работят, но не повече от 5 часа седмично.
В Шотландия висшето образование също е безплатно. При дипломирането си всеки студент трябва да направи еднократно дарение на университета, което се определя в началото на обучението. От кандидатите се иска да имат поне 5.00 среден успех от дипломата от гимназията и оценки „много добър" по математика и английски език.
Висшето образование в Гърция е безплатно за студенти от страни от ЕС в техническите университети, а в останалите вузове таксите достигат 800 евро. Кандидатстването става през министерството на образованието или директно пред университетите по документи. Изисква се и удостоверение за владеене на гръцки.

В Австрия, Германия, Холандия и Великобритания таксите за следване зависят от специалността и университета, а приемът обикновено е по документи. В немските университети следването струва от 100 до 550 евро на година, а стипендии няма. Можете да се кандидатства два пъти в годината. Студентите сами избират дисциплините, които да изучават, но някои са задължителни. Младежите могат да работят до дни в годината. В Австрия за година следване се плащат приблизително 360 евро. Студентите трябва да декларират, че имат средства за обучение и издръжка, и нямат право на стипендия. Кандидатстването в университетите във Великобритания е централизирано. Класирането става според резултатите от международните тестове по английски език. Таксите са до 1500 паунда на година.
цитирай
14. borsi - България: безмозъчност и изтичане на мозъци
24.05.2011 17:23

80 хиляди български студенти учат в чужбина

Трябва да се обвърже обучението на студентите държавна поръчка с реализацията им в България", обяви министър-председателят. Не можело държавата да ги дотира, а те "да станат и да си заминаТ" и заради по-високото заплащане да работят за друга държава.
Премиерът не уточни как смята да спре неблагодарните млади хора – с отнемане на паспортите, със съд или със затваряне на границите. Но пък е намислил как да ги „продава” в чужбина. Естествено по подобие на футболистите – та нали за него животът е нещо като футболен мач, в който той е титуляр и незаменим централен нападател.

Абсурдна и неприложима идея

Разбира се, бягството на младите от страната е важен проблем. Но решението, предлагано от премиера, е абсолютно неприложимо и абсурдно. Първо, защото каквато и да било форма на закрепостяване няма как да мине в страна, която е и иска да остане членка на ЕС. Второ, защото държавата не е и няма да бъде в състояние да осигури достатъчно работни места за закрепостените.
И трето, защото ако идеята се приложи, просто няма да останат и студенти за закрепостяване. И без това броят на българските студенти в чужбина непрекъснато нараства и вече е 80 хиляди. Голяма част от които, впрочем, субсидирани и кредитирани от тамошните държави. Броят пък на желаещите да следват в България намалява. Включително заради качеството на образованието, което пада обратно пропорционално на нарастващия брой висши учебни заведения, пише в анализ "Дойче веле".
Не граждани, а пожизнени длъжници на държавата
Макар и напълно негодни, подобни идеи не са просто безобидна част от всекидневно заливащия ни поток празни приказки. Те се превръщат в част от проблема, защото зад тях ясно прозира отблъскващото схващане, че гражданите са слуги на държавата и нейни пожизнени длъжници, а не обратното.
Воден от това схващане, премиерът, който се възприема като олицетворение на държавата, забравя, че гражданите с данъците си издържат тази държава, за да им бъде в услуга. Качеството на предоставяните им от нея услуги обаче е толкова безобразно ниско, че не гражданите са длъжници на държавата, а обратното.

"Просто ни писна от простащина!"

За последните четири години броят на българите, желаещи не просто временно да поживеят другаде, а завинаги да се изселят от страната е нараснал повече от три пъти. По-важното е обаче, че сред тях мнозинство вече не са бедните, безработните и необразованите, а знаещите, можещите и материално осигурените, които плащат данъци. На въпроса за причините повече от половината готови да се изселят отговарят: "Повече не искам да живея в България”.
Явно не по-малко важна от ниските доходи, от трагичното образование и здравеопазване, от липсата на сигурност, законност и ред, е липсата на смисъл. Ширещата се безмозъчност води до изтичане на мозъци.
http://www.dnes.bg/obshtestvo/2011/05/24/bylgariia-bezmozychnost-i-iztichane-na-mozyci.119433
цитирай
15. megafon - Искам да ви кажа само, че
24.05.2011 23:37
тези абсурдни идея се прилагат в много държави по света. Просто за инфо.
цитирай
16. анонимен - тези абсурдни идея се прилагат в ...
27.05.2011 04:01
megafon написа:
тези абсурдни идея се прилагат в много държави по света. Просто за инфо.


Като Уганда например :)
цитирай
17. hamstera - За съжаление...
31.05.2011 16:48
Неее, има и държави,които го правят но не по комунистически!
цитирай
18. анонимен - fuckoff Изгонете отрепката с ник ...
02.06.2011 14:27
fuckoff Изгонете отрепката с ник cekupata


14:18 10:53 - Хора, помагайте!!!Автор: cekupata Категория: Лични дневници
Прочетен: 76 Коментари: 4 Гласове: -1
Така съм се улисала в писането на стихове, че съвсем забравих да се грижа за себе си, за външността си. Ето например, вчера ходих да сера и като си изух кюлотите - какво да видя. Путката ми - космата и разшльопана!!!
цитирай
19. megafon - Не в държави членки на ЕС.
02.06.2011 14:28
анонимен написа:
megafon написа:
тези абсурдни идея се прилагат в много държави по света. Просто за инфо.


Като Уганда например :)

цитирай
20. krizata - След статията: "България: безмозъчност и изтичане на мозъци"
02.06.2011 16:16
http://krizata.blog.bg/technology/2011/05/24/sled-statiiata-quot-bylgariia-bezmozychnost-i-iztichane-na-m.752928

Публикувам линка, защото е точно по темата!
цитирай
21. анонимен - cYxBNsGdMce
30.06.2011 21:23
A good many valauebls you've given me.
цитирай
22. анонимен - goNpIVVVbhOxnzZuZCP
30.06.2011 23:56
This aritcle keeps it real, no doubt.
цитирай
23. анонимен - zyFjdXeD
01.07.2011 01:37
YouВ’re the one with the barins here. IВ’m watching for your posts.
цитирай
24. анонимен - sdxgoSprWh
01.07.2011 08:13
With the bases laeodd you struck us out with that answer!
цитирай
25. анонимен - tOJasSTpvIksHrpC
01.07.2011 10:47
EdKm7u <a href="http://yagvcjzkmmpy.com/">yagvcjzkmmpy</a>
цитирай
26. анонимен - JGJGCntiwAcnSQOtk
01.07.2011 10:53
Scj45N <a href="http://buizksekzhet.com/">buizksekzhet</a>
цитирай
27. анонимен - IVXTkVKouWza
01.07.2011 11:07
br40BH <a href="http://qhduliuyompu.com/">qhduliuyompu</a>
цитирай
28. анонимен - EWYLCfrKDvjSxWfc
01.07.2011 14:27
QmId7u , [url=http://wshevgromnfp.com/]wshevgromnfp[/url], [link=http://dwweexldlhjc.com/]dwweexldlhjc[/link], http://emltwrnejmxq.com/
цитирай
29. анонимен - gvLpeMlFmAJliGRJRC
01.07.2011 14:35
GXQzuM , [url=http://jbhmkdcnwfhf.com/]jbhmkdcnwfhf[/url], [link=http://zqcezzmoweqa.com/]zqcezzmoweqa[/link], http://qylccauuulbf.com/
цитирай
30. анонимен - NuxzkeuVhi
01.07.2011 14:51
KWVC3n , [url=http://jbxcgjueidhp.com/]jbxcgjueidhp[/url], [link=http://ozybabwapfdm.com/]ozybabwapfdm[/link], http://dsbrgjsbinsx.com/
цитирай
31. анонимен - gAcjkooOFK
01.07.2011 19:00
TLHcYw <a href="http://pgygrtoecqyd.com/">pgygrtoecqyd</a>
цитирай
32. анонимен - iHtLniDxkrxWTuRox
01.07.2011 20:52
Wow! That's a ralely neat answer!
цитирай
33. анонимен - eoybfTUbNmJOXIj
02.07.2011 11:54
YiR3Sv <a href="http://ncbulfryczge.com/">ncbulfryczge</a>
цитирай
34. анонимен - JSzBZOpFAr
02.07.2011 12:45
byeo70 <a href="http://fdcfmzvpmart.com/">fdcfmzvpmart</a>
цитирай
35. анонимен - KakFvppNAyRxooNej
02.07.2011 15:46
w65ws7 , [url=http://qxchsgmgxblw.com/]qxchsgmgxblw[/url], [link=http://fjoaexhyends.com/]fjoaexhyends[/link], http://uafmmhnmlogh.com/
цитирай
36. анонимен - lbUNnlJUuhmA
03.07.2011 14:58
TMJHi2 , [url=http://ttuvdwzzzyix.com/]ttuvdwzzzyix[/url], [link=http://ornakyitmuzy.com/]ornakyitmuzy[/link], http://qjmfuqzmugth.com/
цитирай
37. анонимен - uyHsHYWYIyPZX
04.07.2011 13:21
bJ1dYC <a href="http://toqubosaxyus.com/">toqubosaxyus</a>
цитирай
38. анонимен - lCZZPaCShKDGIeEv
04.07.2011 13:38
f4snQN <a href="http://eaiucbtlduiz.com/">eaiucbtlduiz</a>
цитирай
39. анонимен - jISxadfUV
04.07.2011 13:52
djC1X5 <a href="http://tskhmmxiumkm.com/">tskhmmxiumkm</a>
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: borsi
Категория: Бизнес
Прочетен: 6015915
Постинги: 957
Коментари: 3981
Гласове: 7086
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930