Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2011 20:32 - Крадливи легенди и митове в българската ядрена енергетика
Автор: borsi Категория: Политика   
Прочетен: 7300 Коментари: 8 Гласове:
14

Последна промяна: 25.04.2012 16:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
АЕЦ  Козлодуй няма печалба за да си плаща сам ремонтa!

Не мога да разбера по друг начин искането което днес оправи директорът на централата Костадин Димитров към правителството; 

image

"За да обезпечи бъдещите си разходи, АЕЦ "Козлодуй" ще предложи да й се преотстъпи част от дивидента и част от корпоративния данък, който сега централата плаща на държавата." - директорът на централата Костадин Димитров (източник www.investor.bg)

И тук следват много въпроси:

1. Къде в и кой рай се намира прословутата – евтина и печеливша българска ядрена енергетика?

2. Защо за да се обезпечат бъдещите разходи, не се преотстъпи от държавата и данъка който баба Гицка съседката, плаща? Бабата със сините гащи, долу на снимката. 

image

3. Аз също искам да ми се обезпечат от държавата бъдещите разходи! Вие искате ли? 

4. Не е ли редно, щом компания с ранга на уж печелившата АЕЦ Козлодуй не иска да  плаща данъци и всички други компании да не плащат?

5. Ако компанията не е на достатъчна печалба да си покрива сама разходите, защо по дяволите въобще работи? Все пак целта на всеки бизнес е да се самоиздържа и да носи пари на този които го е създал, в случая държавата. 

6. Ако една строена в евтини времена АЕЦ "Козлодуй" е на загуба, какви загуби ще струва най-скъпата на гигават атомна централа в света, “Белене” с нейните над 6.5 милиарда евро, само първоначални вложения?

image

Вчера в медиите се появи информация, че са откраднали €117 млн. от АЕЦ "Белене". Одит е установил злоупотреби за 117 млн. Евро.

Това е разликата от стойността на оборудване, което не е можело да бъде използвано на площадката и е оценено на 205 млн. евро. За него руската компания "Атомстройекспорт" обаче е превела по фактури едва 87,6 млн. евро. За останалата част от сумата няма счетоводни документи. Освен това първоначалната оценка на оборудването е била 295 млн. евро, но Националната електрическа компания се е съгласила да я намали, пише още в документа. Установено е и завишени плащания от НЕК към консултанта "Парсънс Иендси Юръп Лимитед", който получил вместо договорените предварително 16,9 млн. Евро - 69,8 млн. евро.

Куче влаче диря няма милиони се изпаряват, а дори един ват още не е произведен от дупката наречена АЕЦ Белене.

В същото време, не кой да е а сам и лично директорът на АЕЦ Козлодуй признава, че централата му работи на загуба и иска да си спести данъци и дивиденти за да си платели разходите! Тоест не го казвам, аз или баба Гица, а експерт в ярения бизнес, цял директор на АЕЦ Костадин Димитров.

image

А дълги години ни обясняваха как това е най-печелившия отрасъл в енергетиката! Козлодуйски бряг "бум" ...  "Пари нема, действайте!" - както пееше Годжи. 

Впечетляваща “ефективност”, а ние после се чудим защо токът ни вече мина 19 стотинки на киловат, а в същото време от Държавна комисия за енерго и водно регулиране (ДКЕВР) искат още 50 % повишение на цените до 2013 години. Тоест, с нашите пари от сметките за ток и от данъците, да пълян дупки, губещи компани и крадливи джобове. ДКЕВР ви честити новите по-високи цени на тока от 1 ви юли! 

Няколко думи за далаверата в България с така наречените "възобновяеми източници"

image   FOREX (ФОРЕКС), АКЦИИ, ФЮЧЪРСИ 




Гласувай:
14



1. анонимен - от единият джоб в другият
03.06.2011 11:22
Централата е държавна.И НЕК е държавен.Ако иска държавата ще остави за ремонт, ако иска- не.Директорът иска да каже , че в момента държавата точи пари от АЕЦа щот се чудят от каде да дръпнат пари.Но ако се развика ще го уволнят ще сложат свой хунвейбин и ще я издояат за 24 часа за години напред.
цитирай
2. pukamuli - Чак,не осъзнаваш,колко си прав!Ха-ха!!!
03.06.2011 12:40
анонимен написа:
Централата е държавна.И НЕК е държавен.Ако иска държавата ще остави за ремонт, ако иска- не.Директорът иска да каже , че в момента държавата точи пари от АЕЦа щот се чудят от каде да дръпнат пари.Но ако се развика ще го уволнят ще сложат свой хунвейбин и ще я издояат за 24 часа за години напред.

цитирай
3. haralanov - Здравей!
03.06.2011 15:26
Въпросите ти са риторични!
Отговорите са ясни!
цитирай
4. анонимен - Приятелю. Само да вметна, че в сг...
03.06.2011 16:20
Приятелю.Само да вметна,че в сградата на АЕЦ Козлодуй се помещава фирма Енемона,която копува и продава тока от АЕЦ-а.И това сигурно е едно малко пиронче от цялата Мафиотска структура Енергетика
цитирай
5. borsi - Приятелю. Само да вметна, че в сг...
03.06.2011 17:07
анонимен написа:
Приятелю.Само да вметна,че в сградата на АЕЦ Козлодуй се помещава фирма Енемона,която копува и продава тока от АЕЦ-а.И това сигурно е едно малко пиронче от цялата Мафиотска структура Енергетика

Това е нещо ново за мен, но май не се учудвам! Благодаря за информацията.
цитирай
6. mikaela19 - Ако вземат да им намалят заплатите. ...
03.06.2011 20:15
Ако вземат да им намалят заплатите.Купоните!Превелегията която имат за ток,парно и почивки.Парите от командировките!Може и да икономисат малко.Всеки инженер има имот в София или на морето.Децата им учат в различни колежи.Почти всяко семейство им по две или три коли,но като говорим за коли.Модерни с екстри.Обзавеждането.Останалите неща няма нужда да се изреждат.Едно време имаше Богати,Средна клас и бедни.Сега има Богати и Бедни!
Но ние си избираме управниците,ние си гласуваме за тях и сме търпелив народ.Къде обаче е бъдещето на децата ни?!
цитирай
7. megafon - Похвално
04.06.2011 10:38
за добрата статия. За това БСП драпат най-много за АЕЦ Белени, Рум. Овч. и компания. Парите се върнаха в държавата под формата на различки хотели, молове и т.н.
цитирай
8. kostadin - Времената при соца не са били по е...
25.04.2012 21:36
Времената при соца не са били по- евтини от сега.Направи си справка с финансов съветник.Просто за Козлодуй не броиме вложените средства по татово време.А ако отчетеш загубите от спрелите блокове свят ще ти се завие.
Като станеш АЕЦ или Маришка централа може и ти да искаш привилегии данъчни.
Нещата са по елементарни Обещанието на ББ ,че ще се съобрази с мнението на последната експертиза не е изпълнено.Защо Ами сега ще има три проекта от които ще се цоцат комисиони тепърваОт газовата централа от изработените реактори за Белене и от новият проект за блок в Козлодуй.
Независимо от всичко аз съм против атомните централи
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: borsi
Категория: Бизнес
Прочетен: 5984462
Постинги: 957
Коментари: 3981
Гласове: 7086
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031