Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.10.2013 03:37 - Бежанската вълна, новата далавера на българската администрация
Автор: borsi Категория: Политика   
Прочетен: 9732 Коментари: 4 Гласове:
11

Последна промяна: 13.10.2013 03:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Бежанската вълна, новата далавера на българската администрация 

По отношението към бежанците от Сирия може да съдим какво очаква българите от страна на българската администрация, когато даден град в страната ни бъде сполетян от по-голямо природно бедствие

image

Тия дни съпругата ми, след поредното вайкане на медиите за парите за бежанците (в пъти по-малко от партийните субсидии) зададе естествения и логичен въпрос  “Защо вместо да се тъпчат по 15 човека и по няколко семейства в стаи – мъже, жени и деца, с различни религии и обичаи, сирийските бежанци не се настаняват в приемни български семейства или при възрастни хора които с удоволствие биха ги приели в къщата си, особено ако държавата поеме наемите?” 

Отговорът е също толкова логичен. “Защото ако са настанени в приемни семейства, не може да се краде!”

Добре дошли в страната на изродите!  Един бежанец струва на държавата 1100 лв. на месец. Семейство от мъж, жена и 2 деца - 4400 лв.  И въпреки големите за стандартите пари, хората живеят зле, настанени са мизерно, децата им не ходят на училище (!), гладуват, стоят на студено, възрастните нямат шанс за реализация, не че и много от българите имат такъв.  Едно семейство от 4 човека, с 4400 лв. на месец, не само би живяло много добре,  след като си плати наема, но и не би изпитвало никакви нужди. Нормални би било, парите които в момента се харчат за бежанец максимално широко да се разпръснат в икономиката, между български граждани и фирми, а не както е сега,  шепа чиновници да “усвояват” над 1100 лв. на човек. Да, ама не!  Много от идващите са хора с професии, с желание да работят. Атеисти, християни,  друзи, алевити (поне тия от Сирия и Ирак), хора с образование, може би с други обичаи,  но с желание за по-добър живот.  България би имала шанса да спечели икономически от сирийските бежанци в средносрочен и дългосрочен план, ако не бе изродското отношение от страна на населението и администрацията. 

image

Там където мнозина виждат проблеми, всъщност има перспективи и те не се коренят толкова в усвояване на европари по тяхното посрещане (далаверата за която всички мислят, като защото не виждат по-далеч от носовете си), а в самите хора, грижите които ние и държавата бихме могли да положим за тях.  На тия хора трябва да се даде шанс, ако не за тях, поне за нас. Настаняването в приемни семейства не само ще намали парите отделяни от бюджета, но ще създаде несравнимо по-добри условия, ще ги социализира, ще позволи по-бърза адаптация, за тях, децата им и нас самите. В момента много от сирийските бежанци са настанени....  в затвори! Малки деца, майки, млади момичета и момчета, третирани като престъпници, в лоши условия, с риск от избухване на епидемии (съвсем скоро), държани без храна, лекарства, топла вода, сапун и елементарни условия. Децата не са терористи и не са враг другиму освен на изродите като Чикатило и българските власти  замесени безнаказано в убийства на деца! Напротив, ако ги образоваме и се отнасяме човешки с тях те ще са новите българи и новото ни лоби в арабския свят, с корени не само тук, а и в една хилядолетна търговска цивилизация. 

Сирийските бежанци от войната се опитват панически да напуснат страната ни. Според МВР около 1/5 от бежанците вече са опитали да избягат от България “наситили” и се за краткия си престой тук

По отношението към бежанците от Сирия може да съдим какво очаква българите от страна на българската администрация, когато даден град в страната ни бъде сполетян от природно бедствие, война или терористичен акт – нещо което е само въпрос на време, защото както знаем тия неща не питат!  Ако огромната много добре платена българска администрация  не може и не иска да се справи с проблема и иска да краде дори от 6000 бежанци, какви ли биха били резултатите след някое земетресение в България, от голям мащаб?!  Мислите ли, че ще ви жалят повече от сирийци?!  Средната месечна заплата в българската администрация е 1 181 лв. Тези пари не стигат дори за една почивка в Гърция ако човек реши да се разпусне по време на платената си отпуска! 

Бежанците в София умират от глад

 

image

FOREX (ФОРЕКС), АКЦИИ, ФЮЧЪРСИ, ОПЦИИ, ОБЛИГАЦИИ




Гласувай:
11



1. mileidi46 - ....нямам думи...
08.10.2013 15:35
....нямам думи...
цитирай
2. borsi - Пари за лечение на деца в чужбина били раздадени като бонуси
08.10.2013 21:40
http://www.moreto.net/novini.php?n=226973
цитирай
3. dinkov - Динков
09.10.2013 00:36
За съжаление голяма група от българските чиновници, не ги интересува за българските граждани, а камо ли за сирийски бежанци. Тях ги интересува единствено по-малко да се напрягат и да взимат по-големи заплати. Разбира се от рушвет не се отказват. От нещастието на други хора те правят капитал. А ние можем като общество да имаме файда от тези бежанци. Които иска да остане и да работи, мисля, че трябва да е добре дошъл. Най-голямата ни трагедия е демографската структура, че тези бежанци са може би шанс за подобряване. Не голям но все пак от проблем може да станат шанс за нас.
От мен +1.
Ицко
цитирай
4. lyuliak - Безумията
25.11.2013 00:46
с които нашата администрация изнудва и изсмуква парите на бежанците са чудовищни. Хората остават без документи, отнети им от Гр.полиция, заменя ги едно хвърчащо листче. След време Гр.полиция отказва да е вземала документи от въпросното лице, и вероятно ги продава някъде изгодно - на истински терористи може би. А изпадналият в нужда бежанец, се оказва "никой"... и също така безнаказано може да "изчезне" ако за някого така е по-удобно. Да не говорим какви пари им искат за да ги "откарат" от нашите лагери - като никой не охранява нито кой идва нито кой си тръгва от лагерите... и за целта пари получават и началниците на лагерите...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: borsi
Категория: Бизнес
Прочетен: 5985047
Постинги: 957
Коментари: 3981
Гласове: 7086
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031