Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2012 16:51 - Обичам да гледам новини
Автор: borsi Категория: Забавление   
Прочетен: 3098 Коментари: 3 Гласове:
11

Последна промяна: 19.02.2012 18:43

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Обичам да гледам новини

Ако човек гледа ТВ и чете българските медии, то в България живеят следните видове Homo sapiens, степенувани в следния ред:

Политици, началници на държавни агенции, социолози, журналисти, футболисти, фолк диви, тук-таме някой актьор или писател в оръфано пуловерче (който никой не чете), Юлияна (оная, на президента), врачки, астролози, педерасти, адвокати, прокурори, някоя и друга каталясала мутра, цигани, рядко някой лекар, още по рядко и само ако остане място от първите, Божидар Данев председател на БСК.
Ако някога се покаже някой от останалите, това ще е или зад кадър, като фон, или репортерите стръвно търсят възможно най-големите дебили из софийските улици, за да им зададат поредния си тъп въпрос. Персонажите обичайно са:
Изтрезняващи рано сутрин алкохолици, изкукали пенсионери в дрипи и пазарски чанти, чичковци с IQ между 60 и 80, тъпо хилещи се тинейджъри мутанти, домакини и зле облечени стари моми.

Провинцията рядко се явява в кадър и то само ако там има катастрофа и е останало място за нея между някой социолог и политик

Варна, ако влиза в кадър, това е винаги на фона на Морско училище заобиколено от тотален междугалактически мрак. Това което се знае за нея е, че там ще мине магистрала, или, може би няма да мине. Незнайно защо е обявена и за лятна столица?! Крайбрежието е представено главно от – Цените на цацата и бирата! Бургас е представен от кмета си и по рядко от Вальо Златев. Русе се представлява от Дунав Мост. Впрочем, мостът влиза много по-често в новините, отколкото града и неговите жители. Останалите дунавски градове се споменават във връзка с нивото на река Дунав, или ледохода. Красивия град Стара Загора, се споменава единствено и само ако е обект на газови атаки.

Репортажите от чужбина липсват, поради липса на такава. Няма ги цели континенти изчезнали в последните години като Атлантида

image

Африка например, я нямаше години наред, по около 364 дни в годината. Рядко се промъкваше по някой репортаж, най-вече в спортните новини, чрез някой футболен отбор, съставен от потомци на канибали.

Добре, че бяха събитията в северна Африка, отразени широко в мрежата, че да разберем за съществуването на този континент, който обаче приключва някъде около първия язовир на Нил и преди езерото Чад и на юг всичко е едно голямо бяло петно на картата заето от мухата Це-Це, като от преди Ливингстън и Стенли и дори преди Вашко да Гама, но не оня от Рупча, а оригиналния.
 Преди да умре, Кадафи бе единствения жител на континента влизащ понякога в новините. Африка – това бе Кадафи!  Представител на Южна Америка пък е само Уго Чавес. Кастро на цяла централна Америка. Австралия присъства с някой Дядо Коледа на плажа. В САЩ живеят Обама, неговото семейство, няколко холивудски звезди и банкери. Банкерите обаче, са от скоро заселници там. Там се появяват и масови убийци. Кого убиват обаче в това твърде рядко население, не е ясно.
В Азия има Китай, рядко Индия и Япония. Всичко останало отново е бяло петно, като от преди Марко Поло.  На север има Русия, която се заема от град Москва. Там, в Кремъл, живеят, Путин, неговата първа дама Медведев и шефът на Газпром. Русия също е едно огромно бяло петно, като от преди Ермак Тимофеевич. Тунгуският метеорит е заличил всичко там и тепърва има да се открива...

Обичам да гледам новини. Ей сега разбрах, че ЧЕЗ “инвестирал” стойността на един не много скъп автомобил в електроразпределителната мрежа на Западна България. Която, също липсва от картата! Сън нямаше да спя, ако не знаех, че сметката ми за ток – умножена по 2000, е колосална “инвестиция” заслужаваща първа страница в национално Интернет издание. Обичам новините!


image

FOREX (ФОРЕКС), АКЦИИ, ФЮЧЪРСИ



Гласувай:
11



1. chavdar01 - БРАВО ЗА ПОСТА.
19.02.2012 17:14
ТАКА СЕ МАНИПУЛИРА ОБЩЕСТВОТО!
цитирай
2. bigbro - Много си прав! Но има и изключения - ...
19.02.2012 23:11
Много си прав! Но има и изключения - наскоро съобщиха за катастрофа на автобус в Непал!
цитирай
3. анонимен - Поздравления, нищо, че не ми приема ...
19.02.2012 23:12
Поздравления,нищо,че не ми приема гласа!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: borsi
Категория: Бизнес
Прочетен: 6014982
Постинги: 957
Коментари: 3981
Гласове: 7086
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930