Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2013 22:04 - Имот в контейнер
Автор: borsi Категория: Забавление   
Прочетен: 9798 Коментари: 0 Гласове:
12

Последна промяна: 14.10.2013 22:44

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Имот в контейнер

image

Container City,
Лондон - Container City започва живота си като триетажен комплекс, когато е построен през 2011 г. Нужни са четири дни, за да бъдат поставени контейнерите и още пет месеца, за да бъдат пригодени за живот. 

image

Гъвкавата
жилищна и офис площ се оказва толкова популярна, че е добавен четвърти етаж към проекта от общо 20 контейнера, използвани като 15 отделни имота.

image

Над 80% от всички строителни материали, използвани за проекта, са рециклирани, а тази техника може да намали наполовина разходите по строителството на обекти, за които се използва. Urban Space Management, екипът зад City Container, не се задоволява само с този обект. Container City II е построен през 2002 г., като са използвани 30 контейнера за изграждане на 22 отделни имота. Сградата Riverside е изградена през 2005 г. Тя се намира на брега на Темза срещу Millenium Dome и за нея са използвани 73 контейнери, от които са създадени 22 имота на пет етажа.

image

Zigloo Domestique,
Канада - Когато дизайнерът Кийт Дюи решава, че иска да прави достъпни жилищни пространства в центъра на града, неговото внимание попада върху използването на контейнери, с които да създаде иновативен архитектурен стил.

image

В края на 2006 г. той завършва Zigloo Domestique, в който живее със съпругата и дъщеря си в южната част на Ванкувър. Проектът отнема осем месеца, като включва 20 контейнера. Днес неговата компания Zigloo, специализирана в рециклирането на опаковки, използва контейнерите, за да намери решения на строителни технологии.

image

Freitag Shop,
Швейцария - Freitag shop в Цюрих е направена от 17 контейнера. Намира се между железопътни линии и надлез, с изглед към пътя, който е вдъхновил братята Фрейтаг да правят чанти от рециклирани брезенти от камиони в началото на 90-те години – с което в крайна сметка се прочуват. Построен през май 2006 г., магазинът разполага с четири нива, както и платформа за наблюдение на покрива на сградата.

image

Cove Park, Великобритания - На това място от 2002 г. е поставена серия от контейнерни сгради, известни като кубчета.

image

image

Сградите са проектирани от Urban Space Management - фирмата, за която вече споменахме – изградила City Container в Лондон. Къщите са покрити с трева за изолация.

image

image

Crossbox House - Crossbox House е сглобяема къща, която се състои от четири кръстосани контейнера.

image

image

Проект от Бенджамин Гарсия Сакс. Изградена са от двата контейнера. Къщата е с площ от 1000 кв. м и остъклени стени.

image

image

Container е направенa от един контейнер с остъклена предна и странична стена. Тя е увеличена с градина на покрива и тераса. Спалнята и банята са скрити в лявата страна на контейнера.

image

Platoon Kunsthalle - културен комплекс в Берлин, направени от 34 рециклирани контейнерa

image

Построен от One Cool Habitat, този преобразуван контейнер е едно страхотно място за обитаване. Той е с отворен план, така че можете да го използвате за каквото поискате. Освен това е лек, така че може да бъде изпратен до всяка точка на света.

image

image

Този хотел има 5 звезди, макар че е построен от контейнери. Той има 21 стаи и се намира на хълм Чангски в
Китай. Обзавеждането е в традиционен китайски стил. Хотелът може да бъде разглобен, транспортиран до друг град и сглобен там.

image

image

Офиси - България. Конструкциите са съобразени с нормите за енергоефективност.

image

Училище - Вюрцбург, Германия 

Стар циментов завод в Барселона, превърнат в имот
Кино на покрива




Гласувай:
12



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: borsi
Категория: Бизнес
Прочетен: 6021710
Постинги: 957
Коментари: 3981
Гласове: 7086
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930